görümcemin çocuğu.. fikir verin lütfen....:(

O çocuğa da küçüğe tahammül etmeyi öğretmelisiniz

Oğlumun okulunda 2-6 yaş aralığındaki çocuklar aynı sınıfta

Kardeşliği beklemeyi sabretmeyi destek olmayı öğreniyorlar

Abisi X banyoyu bilmiyor sen abidin gösteriver

Abisi X sana meyve getirmiş dolaptan al birlikte yiyin vs ile çocuk da kabullenir

O tepki verince kaçar gibi giderseniz tabii daha fazla bağırıp sizden kurtulmaya çalışır

İkisi de çocuk önemseme bence ben de küçükken kuzenimi tırmalarmışım şimdi kardes gibiyiz

Uygun bir dille anlatabilirsin en azından sizin eve gelince getirmesin madem çocuğa zarar veriyor ,bence çocuğun insanların alınmasından daha önemli

yabancı birinin çocuğu değil eşinizin yiğeni. görüşmüyo olabilirsiniz ailesiyle ama çocuğa yakın davranırsanız bence atlatılabilecek bir durum.
çocuğa hediye falan alsanız giderken sevdiği şeylerden. hatta kızım ver abiye falan diyerek o veriyomuş gibi gösterirseniz çocuğun tepkileriniazaltabilirsinizbelki

Siz karışmayın eşinizin söylemesi daha uygun olur
kayın validenize biraz daha az gidip gelin

merhaba arkadaşlar,
görümcem ve eşiyle bazı sebeplerden dolayı görüşmüyoruz evine gitmeyiz hiç. görümcem kv ile aynı binada oturuyor. ve her kv gittiğimizde görümcemin oğlu orada oluyor. çocuk 5,5 yaşında benim de 2 yaşında kızım var. kızıma hiç rahatlık vermiyor çok kıskandığı için. görümcemin oğlu kv evinde büyüdü desem yeridir rahat rahat oynadı büyüdü ama benim çocuğum orada rahat edemiyor. kızım eline ne alsa elinden çekip alıyor. ve en son dün akşam oradaydık. bu çocuk biz geldikten 3 saat sonra kv ye geldi. 3 saat boyunca çok rahattık. bi geldi aman yarabbim çıldırdı çocuk resmen kendini yerlere attı avazı çıktığı kadar ağlayarak bağırdı masayı devirdi herkese tükürdü ama görmelisiniz delirmiş gibiydi ve bunları kıskandığı için yapıyor . benim kızım da korkup ağlamaya başladı buna çok üzüldüm ve kızımın uykusu geldi diyip evime geldim daha fazla korkmasın diye. ben gerçekten artık bunaldım tamam kıskanıyor anlıyorum ama verdiği tepkiler normal değil. kv çok düşkün çocuğa evine göndermiyor mesela bize gelirken bile çocuğu da yanında getiriyor. artık gitmek istemiyorum resmen oraya bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim ? kv çok alıngan kırılgan biri eğer söylersem eminim ki küsecek of bilmiyorum
Slm canım, acıdım ya çocuğa, bir çocuk öyle olmaz öyle yapılır!!!

her çocuk bırbırını kıskanır
senınkı de azcık anlasın bazı seylerı nasıl yıyecekler brbırlerını..
tepkıler de verır, yırtarda kendını çocuk bu yahu :KK66:
o geldıgı zaman sen cocugunun pesınde olacaksın mecburen
yapacak bişi yok.
kv söyleyeceksın rahatsızsan, alınsın darılsın.

Hemen kızınızın d
A 5,5 yaşındaki halini hayal edin lütfen .. Gorumcenin çocuğuyla 7/24 beraber değilsiniz ama dua edin ki kızınız ona çekmesin .d kuzen sonuçta .d

benimde yeğenim kızımdan büyük ve kıskanıyor bu yüzden ben kızımı eşime diyorum ilgilen ben onu sarıp sarmalayıp onunla oynuyorum bir süre sonra kızıma kendi kibar davranmaya başlıyor.diğr çocuğuda dışlamamak gerek

evet 5,5 yaşında o da çocuk ama onun hırçınlıkları sinirlenmeleri davranışları benim çocuğumun psikolojisine etkilerse oraya götürmem yada söylerim nazikçe anne beraber anlaşamıyorlar biraz daha anlayacak yaşa gelsinler o zaman oynarlar tarzında bi açıklama yapın, şimdi siz geldiniz diyede çocuğu geride gönderemez kızı kızar bu sefer 2 ucu b... değnek misali bu... annane çocuğa karşı biraz daha müdaleci olmalı izin vermemeli böyle şeylere

onlar kuzen.....siz görümcenizi sevmiyorsunuz diye görüşmeyecek değiller..kv niz bunu düşünerek belki de kuzenler arasında soğukluk olmasın diye getiriyordur çocuğu..ki bence güzel bir düşünce.
oğlum 5 yaşında..geçen yaz,göeümcemin kızını(8 aylık) kıskandığı çin 1 hafta boyunca yazlıkta inanılmaz hırçındı..bağırdı çağırdı,kırdı bazen de..ki normalde böyle değildir..bu da bir dönem dedik..bir şekilde idare ettik çocukları..ne oldu yani,şimdi çok güzel anlaşıyorlar...
onlar çocuk,kızınıza zarar verme durumu yoksa,ki yok gibi duruyor,alışsınlar birbirlerine..kuzen onlar..büyüdükçe daha iyi anlaşacaklar..

merhaba arkadaşlar,
görümcem ve eşiyle bazı sebeplerden dolayı görüşmüyoruz evine gitmeyiz hiç. görümcem kv ile aynı binada oturuyor. ve her kv gittiğimizde görümcemin oğlu orada oluyor. çocuk 5,5 yaşında benim de 2 yaşında kızım var. kızıma hiç rahatlık vermiyor çok kıskandığı için. görümcemin oğlu kv evinde büyüdü desem yeridir rahat rahat oynadı büyüdü ama benim çocuğum orada rahat edemiyor. kızım eline ne alsa elinden çekip alıyor. ve en son dün akşam oradaydık. bu çocuk biz geldikten 3 saat sonra kv ye geldi. 3 saat boyunca çok rahattık. bi geldi aman yarabbim çıldırdı çocuk resmen kendini yerlere attı avazı çıktığı kadar ağlayarak bağırdı masayı devirdi herkese tükürdü ama görmelisiniz delirmiş gibiydi ve bunları kıskandığı için yapıyor . benim kızım da korkup ağlamaya başladı buna çok üzüldüm ve kızımın uykusu geldi diyip evime geldim daha fazla korkmasın diye. ben gerçekten artık bunaldım tamam kıskanıyor anlıyorum ama verdiği tepkiler normal değil. kv çok düşkün çocuğa evine göndermiyor mesela bize gelirken bile çocuğu da yanında getiriyor. artık gitmek istemiyorum resmen oraya bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim ? kv çok alıngan kırılgan biri eğer söylersem eminim ki küsecek of bilmiyorum
Kvaliden hatta görümcenle konuşmalısın bu durumu. yani bunların kardeş olduğunu, bu şekilde olmaması gerektiğini çocuğa anlatmak lazım diye. Çocuğu susturmak ya da senin kaçman anlık çözümdür. Hem görümcenin çocuğuna da iyilik etmiş olursun ki saldırganlığından az da olsa sıyrılır.

Çocuğunuza zarar vermiyorsa idare etmekten başka çareniz yok, eşinizin yigeni sonuçta ve siz bir ailesiniz, yüzyüze bakacaksınız herdaim.
Siz yanlız bırakmayın, gözünüzü ayirmayın uzerlerinden. Çocuk ters bir davranış yaparsa sen abisin , o küçük yapma vs diye uygun bir dille uyarırsınız. Zamanla kanıksar bu durumu ve sizin cocuğunuzu abi gibi sahiplenir.
Ben yaşadım bu durumu ve çocuğa resmen işledim abisin sen büyüksün vs diye diye. Şimdi aralarından su sızmiyor.
Çocuğunuzu korumaya calişmanızı anlıyorum , bende aynı yollardan geçtim ama zamanla geciyor bu durumlar.

X