Görümcemin Beni Şikayet Etmesi

Bazi gorumceler kaynanalik yapmayi sever ,sizinki de oyle burada sikayet edilecek bir durum yok aslinda tavir yapilacakta ,kendisinin egosu cok yuksek,esinize prim vermeyin,
Kardesin kendi yazip kendi oynuyor ,ilk defa gittiginiz evde cok samimi degilseniz kalkmamaniz cok normal ,sanki 8 kisilik tam tekmil sofra duzmus gibi davrammasin,siz ilk bastan kv ye diyecektiniz 2 cay bi cerez ne yardimi beklemis oryaligi karistirmasin ,bana bir kaynana yeter ,gorumcem kusur kalsin diye

Haksız olduğunuz hiçbir nokta yok.Evine ilk giden birinden iş bekleyen insanla samimi olmamanız daha iyi.

Büyük ihtimal küçük görümce abisini kıskanmış, yok yardım etmedi falan diye hem kendini hem herkesi doldurmuş. Onun dolduruşuna gelip şekil değiştirenler bir acayip aslında. Bence eşiniz suçu size atmak yerine takkeyi önüne koyup bi düşünsün, onun ailesi,onun kardeşi. Gerekirse hepsiyle açık açık konuşsun. Düşünsenize muhabbetiniz bile olmadan böyleyse mazallah konuşup biseyler söyleseniz bu sefer ne bulacak kimbilir

Bende ilk görümcemle tanışmaya gittiğimde 1 bardak çay verdi sonra çayım bitti 2. Doldurmaya kalkmadı kalktım ben kendi çayımı kendm koydum. Hee ben rahat bi insanım çekingenlik olmaz bende umurumda da olmaz ne dediği.. siz nişanlıymışsınz misafirsiniz yani kalkmamanız gayet normal çok takılmayın sizi annesine söylemesine anlarım ama kvnizin oğluna söylemesi garip annesin sen büyüksün durumu idare etmen lazım büyüklük gösterip orta yolu bulman lazım. Ayrıca hadi diyelim oğluna şikayet etti kocanızın haklı da haksız da olsanız sizi herkese karşı annesine bile savunması lazım . Evde ne söyleyecekse söylesin . Kimse durduk yere laf söylemez yada tavır almaz sakın eşiniz de olsa geri adım atmayın o kadr değer veriyorsa kardesine davetiye götürmek nedir ele verir gibi kardes zaten biliyordur her şeyi.. valla sıkıyorsa şikayet gelsin kulağıma direk ararım şikayet edeni güzel Güzel lafımı söyler kapatırım varsa bi derdi gelsin sana söylesin Hee yok ise o zaman az öte de konussun abinle arama nifak sokmaya çalışmaya derim eğer eşim bana bi laf söylerse yaparım tabi bnu..

Esinizin ailesi biraz tuhaf geldi bana. Eşimin evli ablasına davetiye vermedik o ne öyle yabancı el gibi zaten düğün sahipleri sayılır anne baba kardes.. Sizde kardeşinin düğününe el gibi gitmişsiniz, düğünde karşılaşmışsınız herşey cok tuhaf

Kaç yıllık evliliğimden ve çevremde gördüklerimden şunu biliyorum ki gelini benimsemeye gönlü olan çok büyük yanlışlar bile olsa öyle güzel sarıp sarmalıyor ki şaşıp kalıyorsun. Geçinmeye gönlü olmayan da gözünün üstünde kaşın var deyip hemen başlıyor ortalığı doldurmaya. İlk defa değil de yıllardır bile gitmiş olsan Allah aşkına sanki zorunda mısın yardım etmeye? Ben mesela gittiğim yerlerde canım isterse yardım ederim istemezse etmem evime gelenden de hizmet asla beklemem ne münasebet. Ayrıca müsait olmazsın kabul etmezsin gayet normal yahu bunlar sorun mu ki millet ne dertlerle uğraşıyor görümce ve diğerleri işsizlikten sana sarmışlar. Benim eşimin ailesi de ilk evlendiğim aylarda sürekli arkamdan saçma sapan konuşmuşlar, kulağıma gelince mesafemi koydum. Daha sonrasında eltim kaynanam görümcelerim annemleri arayıp şikayet etmeye başlamışlardı bizi aramıyor bizimle samimi olmuyor diye. Şey sandılar sanırım annem kulağımı çeker ben de hemen el pençe divan dururum karşılarında ama benim inat tuttu o zamandan beri çok nadir ararım, canım istemezse asla telefonlarını açmam. Ha eşime de asla dedikodularını yapmam kendisi istediği gibi görüşür ama dolduruşa gelmez o yüzden rahatım. Sen de boşver onları zaten muhtemelen hayatında sadece düğün ve cenazelerde bir araya gelirsiniz o zamanlarda selamını ver geç böyle tipler ne doğum bilirler ne özel gün bilirler, eğer değer vereceksen seni önemseyenlere ver en ufak şeyde sana sırtını dönenlere enerjini harcama

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Kardesini ziyret icin bahane gibi hadi davetiyemizi götürelim diye düşünmüştü nişanlım. Zaten düğünden haberleri vardı tabi. Ama diyorum ya ben bu insanları o günden sonra 2 kez gördüm. Biri kendi dugunum. Biri kayinbiraderimin. Elim zaten onlar için. Dugun farkli sehirdeydi. Uzun yol gittik. Sıkı fıkı aile ilişkimiz olmadı ki hiç .

Bana açıkçası artık eşim yaşça büyük olmasına rağmen eziliyormuş gibi geliyor. Yaranmak için davetiye götürdüğü kardeşini. düğünde iki dakika falan gördüm. Düğün benim olduğu kadar abisinin de düğünüydü. Ağzını açıp da sen niye böyle yaptın diye kardeşine soramıyor herhangi bir konuda. Bu yüzden arkamdan istedikleri gibi laf yürütüyorlar..

Ne yardımı yahu ? İki kase çerez koymuş ardı önü önünüze buna mı yardım edecekmişsiniz. Çok ayıp bunun lafını etmeleri. Sizin olay çıkarmanız tavır almanız gerekirken bi de onlar mı tavır alıyor? Bırakın, eşinize de hiç taviz vermeyin. Ezdirmeyin kendinizi. Siz terbiyesizlik etmemişsiniz. Benim yengem beni çocuk gibi azarladı evinde misafirken gene de abime hiçbir şey söylemediğim gibi asla tavır almadım (abime tabi) Demek ki kardeşlik bağlarınız o kadar da güçlü değilmiş,benle hiçbir alakası yok diyin, eşiniz de çok kolay dolduruşa geliyor belli ki.

İlk kez misafir olduğunuz evde iş yapmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki yapacak iş de yokmuş, bi çay çerez ikram etmek zor geldiyse o görümcenizin sorunu. Hiç oralı olmazdım ben olsam, belli ki sataşacak yer arıyor karşı taraf. Kudursun dursun kendi kendine, boşverin.

Eşinin senin yüzünden demesi çok çirkin
Gelinimiz yüzünden abime tavır yapıcaksam biz pek abi kardeş olamamış olabilirmiyiz acabaki .
.Bence sende burdan vur arkadaş.

Bir de bunun huyu bu değildir inşallah her şeyde senin yüzünden diye çeviren suçlu hissettirmek isteyen biri olabilir baştan dedirtme . Ben olsam hiç o konulara girmem konuya çekilsem bile hayırlısı siz bilirsınız derim derine girmek isterlerse bi çay koyayım falan diye bölünme etkisi yapmaya çalışırım. Bir kaç kez bu konuda konuşması kesintiye uğrarsa bu şekilde konuşmayı bida başlatamaz .

tanısmanız davetıye goturmenızle olmus bı nevı
kayınvalıdenız yok mu sızın ? gorumce kayın eltı hepınızı bır yemege alıp tanıstırıp ortam yapmadımı nişanlanmıssınız sonucta kardese davetıye goturmek nedır :) dugun sahıplerınden bırı zaten kardes otesı yok en bastan onlara mısafır gıbı davranılmıs halıyle mesafe sogukluk gırmıs ...

belkıde davetıye bahane sohbet sahane olsun ıstenmıs davetıye bahanesıyle bır cay ıcelım denmıs ama sız kütügüne gırdıgınız ınsanların evınde sadece durmus oturmussunuz yanı kendı bos cayınızı nezaketen bıle kaldırmamıssınız gorumcede buna alınmıs bız aynı aıle ortamında bulusucaz ne bu sımdı gıbı davranmıs

sonra da sıze gelmek ıstemısler zıgon yok dıyorsunuz ertelıyorsunuz kardes o :) sızın kardesınız gelmek ıstese zıgon yok mu derdınız ? zıgon yoksa masa var ? pastaları ortaya sunar servıs tabakları cıkarır masa da cayınızı ıcerdınız sıze tutupda bak bak bak bır sehpası bıle yok demezlerdı kı ? zıyaret etmek ısteyen ınsanlar esınızın kardesı ve zıgon bahane olmus

bunları bahane uzak durmak sogukluk olarak algıladıkları ıcın bunu yapan kısı de sız oldugunuz ıcın sebep olarak sız gosterılmıssınız
gercekten tavırlı bıle olsanız sıkayet etmelerı cok yanlıs ve kotu nıyetlı gelın hanım tavrını bellı ettı uzak durucaz dıye kendı ıcınden dusunebılırdı hemen fitfitlemıs ve esınız de sıze yanlıs yapmıs aılesıyle gorusmek zorunda degılsınız senın yuzunden bana boyle davranıyorlar dıyemez o yuzden gorusmek ısteyen kardesını arar gorusur zaten

yanlıs anlasılmalar uzaklıklar kendını ıyı ıfade edememe gıbı seyler bır araya gelınce mevzu mundar olmus bundan sonra zaten ıstesenızde aranızda samımıyet sıcak hava olamaz artık her karsılastıgınızda soguk ruzgarlar eser

tatsız olmus

bence konu sahıbı caya yardım etmedı dıye degıl mevzu
konusmaya da pek katılmamıs yanı gorev gıbı gıtmıs oturmus gelmıs gorumce de suratsız bellıkı bunu yuze vurmus gıbı algılanıyor

esınızın aıle ılıskısı tuhaf ne sızın dugunde ne kaynınızın dugununde bırlık yok kardesler bırbırının dugunune mısafır gıbı gıdıyor :) onlarda var sorun kendılerıne baksınlar ben olsam oyle derdım esıme :)

Beni yardım etmediğim için kv ye şikayet etmiş, nasıl mevzu o değil diyorsunuz ki? :)

eşinize ben de olsam ben de darilirdim. çok garip ya o kadar da az iletişim kurduğunuz kişiler nasıl hep sorun çıkarmış böyle tepenize. madem sizi suçlu göstermeye çalışıyolar siz de onlardan önce elinizi çabuk tutup her hareketlerinin anormalliğiyle ilgili eşinize sızlanın belki insafa gelir çok sinir olduğum erkek tipi. böylesine çok denk geldiğim için ne desem bilemiyorum

Allah kolaylık versin kardeşim gorumcen tam bir şirret. İlk kez gittigin evde tabi ki ikram yapmayacaksın zaten ikram edilecek, yardım edilecek bir durum da yokmuş.
Eşin de ablasının ağzına bakiyor herhalde sana tavir aldiysa ayıp etmiş senin bir kusurun yok. Gorumcemi de eltiyi de görmezden gel eşinle de ortak ilgi alanları bul ki bunları kendine dert edecek, kafaya takacak vakti olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…