Yaa size inanmıyorum nasıl anladınız? Şuan şoklardayım. Pes cidden siz nasıl böyle anlıyorsunuz ? Ben üniversite mezunu sağlıkçı genç bir insanım hem okudum hem çalıştım hem gezdim evde durmak bana göre değil evde duruyorsamda dinlenmek içindir. Görümcem minibüsle bi durak gitmeyi bilmez. Online hiçbir işlem halledemez. Küçümsemek için söylemiyorum sosyal hayatı yok dediniz ya cuk oturur yani :) görümcemi bi arkadaşı biyere çağırsa 2 durak gidemez bilmiyor eksik eşyasını sipariş vermesini bile bilmez insanlarla konuşmasınıda. Parasıda kocasının hesabına yatar ya da kartı onda me kadar yattığınıda bilmez. Bende aksine işlerimi hallederim ordan istediğim yere geçerim gezerim sosyalleşirim. Görümcemin tek aktivitesi 2 sokak arkadaki annesine gelmek. Acaba ondan mıdır bu eleştirmeleri ?
diyorum ya ne seni ne görümceni tanırım
ama insan sarrafı yaptı beni bu hayat
farklıya karşı direnç vardır, bilmediğinden korkan insanoğlu
yıllarca gök gürültüsünden, güneş tutulmasından vs de anlam veremediği için korkmuş
sizin yaşamınıza dair bir fikri yok aslında var, kötü yola düşmeyi anlatan Yeşilçam filmleri kadar :)))
yani burada da okuyoruz eşimin arabasına kadın iş arkadaşı binemez yahut ben de erkeğin arabasına binmem diyenleri
burada yazanlar bir kuşak daha genç online platformda yazışacak kadar güncel hayata dahil
o nedenle üst kuşak için yaşam farklı
bak benden daha genç bir erkek arkadaş anlatmıştı
30lu yaşlarda evlenmiş
eşi kuaföre gideceğim demiş, sohbete devam etmiş kuaförü erkek
şimdi adam tatlı tatlı anlatıyor bu kuaförde ne olur ben hiç bilmem hep böyle kapalı kapılar vardır diyor
bizimkiler kapalıdır düğünden düğüne kuaföre gidilir çocukken bile almazlardı içeri hep merak etmişimdir, bir de eşim erkek kuaföre gideceğim diyor
neden ona gidiyorsun vs kadın başlamış sohbet babında erkekler daha iyi yapıyor, işini ehli şöyle böyle
iyice gerildim diyor, adamı öve öve bitiremedi
kadın da anlamış bunu, ee demiş sen de gel
ben demiş ne yapacağım kuaförde oturursun kahve içersin işte X in muhabbeti de güzeldir sana uyar tanışırsın vs
ilk gittim, çok çekindim ama şimdi alıştım adamla ava bile gidiyorum diye anlatmıştı
bu olaydaki adam üniversite mezunu yetişkinlere öğretmenlik yapan bir adam, keza kadın da iş hayatının içerisinde uzun sarı saçlı bakımlı ojeli vs, adam da bu tarz ortamlara alışkın
bunları kişileri kategorize etmek için anlatmadım, yani dışarıdan yaşamları böyle görünenlere dahi çoğu şey garip gelebiliyor
bu nedenle onları kendi halinde bırakıp kendi hayatını yaşaman, eşini de alttan alta bilinçlendirmen gerekiyor
çenem düştü ama yazayım
yaşlılar yeni durumlara daha zor adapte olur, bir de seçenek sunan ona eski düzenini yaşatmasına imkan tanıyan olursa o hep o bildiği düzende kalmayı tercih eder
kv dem dediğim dediktir görümcem dediğini yapar ama fazla huysuzdur
neyse geçenlerde eşim gitti alışveriş yapılacak denmiş online aldık eve geldi bayağı beğenerek dolaba yerleştirmiş
aradan bir iki ay geçti eşim gene gitmiş gene geçenkilerden alalım demiş aldık
görümcem diyor ki ben ona yıllardır marketten et almaya ikna edemedim sen nasıl ettin, hem de online sen bile gidip almadın eve geldi
işin sırrı eşim ikna etmemiş, o an eşime muhtaç ne derse yapacak biliyor ki benden bu kadar der onu nazlamaz, ama görümcem yalvardım şuradan alayım diye de kabul etmedi diyor
çünkü ısrar ederse dediğinin yapılacağını biliyor
yaşlılar da tıpkı bebekler gibi kim daha inatçı aşamasındalar
eğer biraz bastırınca bu seferlik olsun derseniz hep bastırırlar ama aslında olabilecek bir şeye bir kere hayır dedi iseniz ve dönmezseniz bir süre sonra sizi öyle kabul edip ısrarı keserler ancak "aman neyse bu sefer de öyle olsun" derseniz bir sonra asla olmayacak konu çok uzar günlerce ısrar eder