• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin abisine beni şikayet etmesi

Ne yapıyorlar ?
Ne zaman eve gelsem yukarı çık niye çıkmıyorsun sabah kahvaltıya kendi evimde yapmak istiyorum yok niye yukarı çıkmıyorsun eşimle sohbet etmeme bile izin vermiyorlar sürekli yukarı çk yukarı çık ilk başta böyle alıştırmamak lazım aslında ama ben hata yaptım işte

Patronum çalışırız dedi fakat işi çıktı sana çarşamba geçe ya da perşembe sabahı yazarım dedi sabah belli oldu o yüzden ama bunu kalkıpta ee çalışcaktı yüzünüde göremedim camdan diye muhabbet yapılıyor. Cidden onlara ne ya :)
beni kv evliliğimin ilk zamanları sohbetlere günlere vs çağırırdı hep bir bahane bulup gitmedim. en sonunda pes etti :KK70:
yani onlara iyi olucam diye uğraşmanın bi anlamı yok. hatta mesafeli olmak en iyisi çok muhabbet tez ayrılık getirir.
baştan bu samimiyete gerek yok.

Geçenlerde eşime konusunu açtım .Benim de tam tersi gorumcemle kaynanam altlı üstlü oturuyor .Kayinvalideme giderim görümcem aşağıya inmez.Bir kapıdan hoşgeldin demez .Biz kahvaltı yaparız o da tek başına yapar .Biz yemek yeriz yemekleri gelir alır yukarıda yer .Gelmek zorunda mı hayirrr.Sorun şu bunu gelin yapsa arkasindan demediklerini bırakmazlar ama görümce yapınca hiç kimse bir şey demiyor .Herkesin dili icerde .Gelinin adı büyük ..

Ne zaman eve gelsem yukarı çık niye çıkmıyorsun sabah kahvaltıya kendi evimde yapmak istiyorum yok niye yukarı çıkmıyorsun eşimle sohbet etmeme bile izin vermiyorlar sürekli yukarı çk yukarı çık ilk başta böyle alıştırmamak lazım aslında ama ben hata yaptım işte
Hicbir şey için geç değil aslında başarabilirsinz

beni kv evliliğimin ilk zamanları sohbetlere günlere vs çağırırdı hep bir bahane bulup gitmedim. en sonunda pes etti :KK70:
yani onlara iyi olucam diye uğraşmanın bi anlamı yok. hatta mesafeli olmak en iyisi çok muhabbet tez ayrılık getirir.
baştan bu samimiyete gerek yok.
Benimkide aynısını yapıyor o yüzden uğramak bile istemiyorum. Uğruyorum amca kızına gidelim diyor uğruyorum şuna hayırlı olsuna gidelim uğruyorum şuna geçmiş olsuna yahu izin günüm sürüklemesene. Oralı olmuyorum anlamıyor fikrimi sorsaydın anne diyorum anlamıyor çözümü mesefeli olmakta buldum. Ondada arkadamdan laf yapıyorlarmış. Ne ayıp.

Geçenlerde eşime konusunu açtım .Benim de tam tersi gorumcemle kaynanam altlı üstlü oturuyor .Kayinvalideme giderim görümcem aşağıya inmez.Bir kapıdan hoşgeldin demez .Biz kahvaltı yaparız o da tek başına yapar .Biz yemek yeriz yemekleri gelir alır yukarıda yer .Gelmek zorunda mı hayirrr.Sorun şu bunu gelin yapsa arkasindan demediklerini bırakmazlar ama görümce yapınca hiç kimse bir şey demiyor .Herkesin dili icerde .Gelinin adı büyük ..
Evet neden böyle ? Çok acımasız. Biz her görümcem geldğinde ineriz missfir geldiğindede de ineriz ama baksana kuaföre giderken inmemiz gerekmiş. Aa herkese kızım gibi görüyorum der. Kızınsam nedir bu tantana dimi..

Evet damdan yorumların çok kıymetli. Bende çok sıkıntı göremedim fakat durum sadece hoş değil hatta görümcem “lan daha dün dedi dün çalışcak diye neyse uğrasaydı” kelimesi çok kötü. Öyle düşünceklerini hissetmiştim sanırım Rabbim gösterdi. Görümcem de gelin neden insanlar böyle kötü ? Kayınvalidem de evet o konuyu eşimin yanında söyledi şok oldum mutfağa gidiyordum döndüm akşam 5 de neden çay içeyim kaynanamda.

işte amaç farklı

yani senin gül yüzüne hasret değil kimse

sadece deniyorlar

altlı üstlü oturmanın dezavantajı burada

bak görümcemle aynı sitede oturuyoruz kocaman site

sabah balkonda kahvaltı yapıyorduk onlar da yürüyüşten geliyormuş bize el salladılar

oğlumun sabah dersi var zor kalkmıştı bak dedim insanlar işleri de yok ama sabah erkenden kalkmışlar gülüştük

şimdi çok masumene görünse de dedikodu işte, kime ne ne zaman kalkıp ne zaman yürüyüşe gitmişler

belki bir başka yerde de diyeceğim ki işte çok erkenciler, güzelce yürüyüş yapıyorlar vs vs

bir başkası farklı yorumlayacak belki benim basit günlük lakırdımı

oysa ben onu görmesem ne bileyim kaçta kalktı da kaçta yürüyüşe gitti

seninkiler bir de bence eşinin senden haberi var mı konusunu çok irdeliyor

eşin eğer karışmayın ben biliyorum vs dedi ise yalan söylüyor a getirmeye çalışıyor

mümkün mertebe yalnız uğrama, her evde olduğun gün uğraman da gerekmez

15 aydır evdeyim, bu yakınımdaki görümceme hiç uğramadım, eskiden de uğramazdım da hadi o zaman iş güç zaten evde değiliz derdik şimdi o da yok

Evet neden böyle ? Çok acımasız. Biz her görümcem geldğinde ineriz missfir geldiğindede de ineriz ama baksana kuaföre giderken inmemiz gerekmiş. Aa herkese kızım gibi görüyorum der. Kızınsam nedir bu tantana dimi..

bir de onların dışarı hayatı yok anladığım

yani görümce annesine geliyor işte

gelin işe gitmediği zamanlarda nereye gidiyor

kültür meselesi biraz da

kimisi çıkar sokakta boş boş takılır kimi komşudan çıkmaz kimisi annesinden kimi de kendi evinden çıkmaz

kuaföre gidiyorum bilgisi dahi kesmiyor onları yani kuaförde ne işin var ne kadar sürer

akşama kadar Müge Anlı izleyerek yufkacıya kaçan eltileri görerek toplum git gide yozlaşıyor

işte amaç farklı

yani senin gül yüzüne hasret değil kimse

sadece deniyorlar

altlı üstlü oturmanın dezavantajı burada

bak görümcemle aynı sitede oturuyoruz kocaman site

sabah balkonda kahvaltı yapıyorduk onlar da yürüyüşten geliyormuş bize el salladılar

oğlumun sabah dersi var zor kalkmıştı bak dedim insanlar işleri de yok ama sabah erkenden kalkmışlar gülüştük

şimdi çok masumene görünse de dedikodu işte, kime ne ne zaman kalkıp ne zaman yürüyüşe gitmişler

belki bir başka yerde de diyeceğim ki işte çok erkenciler, güzelce yürüyüş yapıyorlar vs vs

bir başkası farklı yorumlayacak belki benim basit günlük lakırdımı

oysa ben onu görmesem ne bileyim kaçta kalktı da kaçta yürüyüşe gitti

seninkiler bir de bence eşinin senden haberi var mı konusunu çok irdeliyor

eşin eğer karışmayın ben biliyorum vs dedi ise yalan söylüyor a getirmeye çalışıyor

mümkün mertebe yalnız uğrama, her evde olduğun gün uğraman da gerekmez

15 aydır evdeyim, bu yakınımdaki görümceme hiç uğramadım, eskiden de uğramazdım da hadi o zaman iş güç zaten evde değiliz derdik şimdi o da yok
Uğramıyorum inanın görümceme eşimle giderim ya da kayınvalidem kahvaltıya gidicem dersi çağırırlardı beni öyle giderdim. Bazen kaynanama uğrardım annedir bişeye ihtiyacı olur belki kapıdan selam vereyim diye. Uğrayınca iyi uğramayınca kötüsün işte. Ya anlamıyorum yengem yalanda söylese gidip abime şikayet etmem. Neden karısına karşı dolsun ki ?

Keşke benim eşim de öyle olsada başarsam ben çıkmayınca eşim niye çıkmıyorsun diyo ben çıkmayınca kendi çıkıyor
Açıklayın güzelce şuan çıkmak istiyorum evimde işlerim var ya da dün ordaydım diziye başladım ya da canım tatlı çekti onu yapacağım yarın çıkarız falan diye eşim giderken ben gitmeyince o da sorar yani mantıken

bir de onların dışarı hayatı yok anladığım

yani görümce annesine geliyor işte

gelin işe gitmediği zamanlarda nereye gidiyor

kültür meselesi biraz da

kimisi çıkar sokakta boş boş takılır kimi komşudan çıkmaz kimisi annesinden kimi de kendi evinden çıkmaz

kuaföre gidiyorum bilgisi dahi kesmiyor onları yani kuaförde ne işin var ne kadar sürer

akşama kadar Müge Anlı izleyerek yufkacıya kaçan eltileri görerek toplum git gide yozlaşıyor
Yaa size inanmıyorum nasıl anladınız? Şuan şoklardayım. Pes cidden siz nasıl böyle anlıyorsunuz ? Ben üniversite mezunu sağlıkçı genç bir insanım hem okudum hem çalıştım hem gezdim evde durmak bana göre değil evde duruyorsamda dinlenmek içindir. Görümcem minibüsle bi durak gitmeyi bilmez. Online hiçbir işlem halledemez. Küçümsemek için söylemiyorum sosyal hayatı yok dediniz ya cuk oturur yani :) görümcemi bi arkadaşı biyere çağırsa 2 durak gidemez bilmiyor eksik eşyasını sipariş vermesini bile bilmez insanlarla konuşmasınıda. Parasıda kocasının hesabına yatar ya da kartı onda me kadar yattığınıda bilmez. Bende aksine işlerimi hallederim ordan istediğim yere geçerim gezerim sosyalleşirim. Görümcemin tek aktivitesi 2 sokak arkadaki annesine gelmek. Acaba ondan mıdır bu eleştirmeleri ?

Uğramıyorum inanın görümceme eşimle giderim ya da kayınvalidem kahvaltıya gidicem dersi çağırırlardı beni öyle giderdim. Bazen kaynanama uğrardım annedir bişeye ihtiyacı olur belki kapıdan selam vereyim diye. Uğrayınca iyi uğramayınca kötüsün işte. Ya anlamıyorum yengem yalanda söylese gidip abime şikayet etmem. Neden karısına karşı dolsun ki ?

çünkü onların sözünü değil de karısının sözünü dinliyor, onun sözüne itimat ediyor, parmaklarında oynatamıyorlar

ama en ufak bir yalanını yakalarlarsa yani yalan da değil böyle geçiştirme vs dillerine dolarlar

"bak oğlum unutma, ona güven olmaz o zaman da bunu demişti" diye yıllarca sürer

kv ni yahut seni tanımam ama benzer insan o kadar çokkkk ki, insanlar en modern gibi duranı dahi rakip hissine kapılıyor

ve oğulların "önce kanarya ya sorayım işimiz yoksa geliriz" demesi dahi batıyor

bu nedenle elinde koz olsun diye uğraşıyor

çünkü onların sözünü değil de karısının sözünü dinliyor, onun sözüne itimat ediyor, parmaklarında oynatamıyorlar

ama en ufak bir yalanını yakalarlarsa yani yalan da değil böyle geçiştirme vs dillerine dolarlar

"bak oğlum unutma, ona güven olmaz o zaman da bunu demişti" diye yıllarca sürer

kv ni yahut seni tanımam ama benzer insan o kadar çokkkk ki, insanlar en modern gibi duranı dahi rakip hissine kapılıyor

ve oğulların "önce kanarya ya sorayım işimiz yoksa geliriz" demesi dahi batıyor

bu nedenle elinde koz olsun diye uğraşıyor
Cidden o kadar doğru ki eşim bi sorayım der genelde beni önemser kanaryayı alıyorm işten gelemem der. 4 gün önce eşimin bana alıp onlara almadığı dondurmayı kıskandı kaynanam biliyr musunuz? Bize neden almadın diyor.

Sağolun eşim tek kelime etmedi hatta anneme geçtim ordan akşamda almaya geldi. Sadece mesajları görünce ah kanarya dedim sen yengen için “kız istediğini yapar abi zorunda değil derdn kimlerin eline düştün” 🙈

Gorumcenizle kayinvalidenizi boyle kabullenin. Onlar neden böyle diye yuvanizi huzursuz edip eşinizle aranizdaki iliskiye zarar vermeyin.

Dedigim gibi esiniz gelip size neden gitmedin dememiş. oh olsun amaclarina ulaşamadılar diye mutlu olun.

Esinize konuyu bile acmayın. okudum mesaji bana nasıl boyle der demeyim.

Bazi seyleri gormeyin duymayin bilmeyin. kendi bildiğinizi okuyun.

Back