• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi öldürsem adamdan sayıp hapise atarlar mı?

Hakketten hayret verici herşey bu kadarı da saçmalık,yemeği yap temizliği yap ee kıyın şu nikahı da kurtulun bu ne garip düzen
Ya hadi kiymasinlar nikah ona da varim beraber yasarsin kabul. Ama kp adayinin trasini neden yapar bir insan? Ne munasebet? Temizlikcinin yapacagi seyi neden ustlenir? Konu sahibi hem gelenekselim diyor hem de bu geleneksellige uymayan aliskanliklari var tuhaf yani. Sevgilisi olur insanin, kacak gocek bulusursun evde spagetti sarap olayina girer eglenir opusur koklasirsin ama sonra da bizim adetlerde 3-7-40-52 okunur ölüye de demezsin
Nisanli kisisi kurban olam sana diyor
Benim midem bulandi sahsen. Elbette herkesin kendi hayati ama amac nedir hedef nedir yani meraktan sordum.

Takdir edilme ve onaylanma ihtiyacı için yapılan iyilik iyilik değil, narsizmin en güçlü vitaminidir.
Bunca minnettar kişi, onaylayan hatta kurban olan varken bir kişiye takılıp kalınmasının sebebi yapılan şeyin iyilik olmaması, yapan kişinin de bunun farkında olmasıdır.
İçimden bir ses nişanlınızla yaşadığınız olası bir ayrılık durumunda, onun nankörlüğünden girip değer bilmezliğinden çıkacağınızı söylüyor.
Bir de az evvel sormuştum aileniz cenazeye gelmedi mi?

Mesela babana gidip kayınpederin traşini ben yapıyorum diyebilir misin? Desen nasıl bir tepki gösterir?
Eminim kimse yap dememiştir konusahibi bu işgüzarlıkla kendi atlamıştır olaya.. kimin aklına gelir nişanlı kıza traş yap demek,en çok beni sevin beni beni bihteri diye diye ne var ne yok bütün sorumluluğu almış işte

günaydın kk üyeleri
ben nişanlıyım ve nişanlımın annesi perşembe günü vefat etti. vefat ettiği günden bu yana umrunda olmayan kahkahalar atan bir görümcem var(vefat eden kendi annesi). kayınpederimin gözünün önünde de oynamış gömüleceği gün kayınpederim görmüş kızmış. herkes başın saolsun derken ''çok çekti bize de çektirdi yatalak kalacaktı hayırlısı oldu Allah bize acıdı'' dedi her gelene. zaten cenaze törenine gelenlerin çoğu benim akrabam ve arkadaşlarım(çok tutkun bir sülale değiller). cenazenin gömüldüğü günün akşamı biz gidiyoruz deyip gittiler oğluyla. babası kendisini götürmesini yada en azından teklif etmesini bekledi ama kızı hiçbir teklifte bulunmadı. (zaten bulunsada ben yollamazdım kayınpederimi (ona karınca bile emanet edilmez)) bende annesinin 7 sini okutmaya karar verdim. Nişanlıma Söyledim Evde bi kuran okutalım yasin, tesbih, mevlüt şekeri dağatalım, gelenlere de yemek dağatalım 7sini yapalım dedim. gelenler benim arkadaşlarım (14 Kişi) olduğu için saat 6 da yapacaktık iş çıkışı. onların sülaleden de görümce, bi akrabası ve alt kat komşu gelecekti. ve ben daha arkadaşlarıma söylemeden ona haber verdim hiç birşey demedi gelirim tabi dedi bana. akşam nişanlım geldi onu aradı ben ne vasıfla gelecem mevlüde diyo. sinir oldum. bu akşamda aradı nişanlımı oda hoparlöle verdi teli öyle konuşuyordu. Ağlıyor. Bana mı Düşermiş Annesine mevlüt okutmak. Niye ben okutuyormuşum. Zoruna Gitmiş. beni kötülüyor. Kendisi Annesi Öldüğünde bir yasin bile okumadı arkasından, bir dua bile etmedi. başsağlığına gelenlerle muhabbet edip kahkaha attı oturdu. gelenleri hep ben ağarladım. helvasını ben ve arkadaşım yaptık. yaşarken annesi altına yaptığında ben temizledim yıkadım felçli kadını. hastanesine ben götürdüm. randevularını ben aldım. hastaneye nişanlımla beraber götürdük. ambulansını. nakil aracını yoğun bakımını ben ayarladım. oradan ilaç istediler biz aldık. her bayram bir gün öncden gidip gelen misafiri olursa diye tatlısını ben yaptım. helali hoş olsun. oda bana aslan gibi evlat yetiştirmiş. kendisi annesi hastalandığında beni aradı kendi gelmedi bile ben hep işimden izin alıp geldim. o zaman zoruna gitmiyordu da o zaman bana düşüyordu da annesiyle ilgilenmek vefat edince mevlüt okutmam mı zoruna gitti. kendi kayınvalidesini uzak biryere yoğunbakıma aldıklarında gece 3 de beni aradılar eşiyle onun kayınvalidesini bizim orada bir hastaneye aldırdım. bir ay bizde kaldılar(nişanlımın evinde) yemeği temizliği herşeyini ben yaptım yerinden kalkmadı. onon kayınvalidesi de mi bana düşüyordu.cinnet geçirdim dün. bir sürü sipariş verdim mevlüt için ama sinirimden öldüm akşam. Nişanlım da bağardı görümceye bu kız Allah razı olsun Senin düşünmediğini yaptı dedi. sen yapsaydın o zaman yada sen yap hadi dedi. oda ben yapamam evime kimseyi alamam dedi. nişanlımda sen cuma günü o mevlüde gelmezsen ve kıza saygısızlık edersen seni kardeşlikten reddederim dedi(yaparsa nişanlım çok kinci ben onu tanıdığımda kardeşi olduğunu bile bilmiyordum. 10 senelik küslükleri vardı. ben barıştırdım) babasını bile evine sığdıramadı. (zaten ona emanet edemem kayınpederimi) şimdi ben bu görümceyi ne yapayım sizce, dövermisin öldürürmüsün? nişanlım hep dua ediyor bana Allah razı olsun diyor. Annemin vefatından beri hep okudun anneme dua ettin şimdide mevlüdünü yapıyorsun ne istersen iste benden kurban olurum ben sana diyor.
Konu çok uzun başlığa istinaden yazıyorum
Evet hapse girersin zaten ömür boyu ceza alacaksın sevaptır kız beni de şu kv ve görümce den kurtarıver ;)

Muhtemelen görümceye olan öfke de diğerleri gibi patalojik tarafını övmediği içindir,gelen ağam giden paşam diyor bütün işyükünü konu sahibine kitliyor demek ki,birisi de çıkıp bu ne işgüzarlık deyince konusahibi onu öldürmeyi hayal edecek kadar öfkeleniyor anlaşılan.

Peki sence gorumce bu basligi hakediyor mu?

Gorumcemi oldursem adamdan sayip hapse atarlar mi?

Anasina bakmamis
Cenazede gulmus
Mevlude gelmem demis
Eee ona ne?

Sen yaparsin iyiligini susar oturursun

Bundan sebep seylerden bir insannin olmesini isteyecek kadar kinlenmek neden?

Görümce hanım bu başlığı hak etmiyor doğru, yalnız bir çift lafı hak ediyor ' Ölüye saygı duyulur' . Kimsenin annesine olan sevgisini ve saygısını yargılamaya kalkacak kadar rahat biri değilim lakin 'ölünün arkasından saygı' diye bir şey var, nefret de etsen, zamanında sana çok acılar da çektirmiş bile olsa, saygı duyacaksın! Bir evde cenaze varsa gülünmez, televizyon açılmaz vb , benim takıldığım nokta bu oldu açıkçası. Savaşta düşman askerler bile birbirini vurunca gülmüyor. Kabul edilebilir bişey değil.
Eğer konu sahibinin anlattığı doğruysa, ölüye saygı duymamış, zerre kadar ilgilenmemiş. Bu görümcenin ayıbıdır bana göre, konu sahibinin hatası o görümceyi bu mevlüde getirtme çabasıdır bence. Ha şu da var, ben iyiliğimi gizli yapanlardanım, zira sağ elin verdiğini sol el görmeyecek , konu sahibi tüm aileye yaygara yapıyorsa önüne gelene yakınıyorsa haklısınız, ama görümcenin gururu kırılacak diye de mevlüd yapmaktan iyilik yapmaktan neden geri dursun, belki sadece burda bizle paylaşıyor. Dışardakiler aman kızı da bir mevlüd yapmadı, gelini yaptı diyecekler .. doğru, yalnız kızı bunu çok önemsese herhalde annesinin cenazesinde gülmezdi!

Eminim kimse yap dememiştir konusahibi bu işgüzarlıkla kendi atlamıştır olaya.. kimin aklına gelir nişanlı kıza traş yap demek,en çok beni sevin beni beni bihteri diye diye ne var ne yok bütün sorumluluğu almış işte
Ben de taktim kp adayinin trasina yalniz
Sinek kaydi geziyor adam demis ya konu sahibi
Cidden midem bir hos oldu ya. 30 senelik gelin gibi ne manasiz davranislar. Herkesin yeri ayridir. Herseye onayak olmaya gerek yok. Hadi gorumce adayi deli cikti, nisanlisi yapsin. Konu sahibi de yardimci olur o noktada.

Asla evlilkk disi iliskilere karsi degilim hatta desteklerim. Yasayip gorup ona gore isine geliyorsa evlensin herkes derim ama bence nisan falan yok ortalikta. Ha olmamasi sorun degil ama yokken de nisanlim nisanlim diye gezmek tuhaf kaciyor. Babasinin haberi bile yokmus olanlardan bu nasil nisan?

1. nişanlımın evinde kalmıyorum. yemek hazırlıyorum yemizliğini yapıyorum beraber yemek yiyip çay içiyoruz. gidiyorum.
2. mevlüt meselesini, sordu nişanlım. yapmayacağını söyledi.
3. bizim ve nişanlımın adetlerine göre 3-7-40-52 okutulur.
4. kuran okumanın hükmünü siz mi veriyorsunuz.
5. mevlüt vefat edene okutulur. dua okunurken peygamber efendimiz, Atatürkümüz, şehitlerimiz ve tüm geçmişlerin ruhuna denir ve Allah rızası için günahlarının Affı diye okutulur bence öğreninde gelin
6. fazla akrabaları yok zaten cenaze törenindede fazla kişi yoktu yarısı benim akrabalarım babam amcalarımdı. akrabaların genç olanları gelmiyor. yaşlılarda çok yaşlı yatıyor. diğer akrabalarda köylerinde zaten. kimse yok akrabalardan.
:KK70::KK70::KK70:

Sağolasın sayende günüm daha neşeli geçecek gibi. Bir de millete mevlüt dersi vermişsin. İslamda ölüye kuran okumak diye bir şey yoktur, geleneksel uydurma bir adet sadece. Yani asıl sen öğren de gel :KK66:

Ben de taktim kp adayinin trasina yalniz
Sinek kaydi geziyor adam demis ya konu sahibi
Cidden midem bir hos oldu ya. 30 senelik gelin gibi ne manasiz davranislar. Herkesin yeri ayridir. Herseye onayak olmaya gerek yok. Hadi gorumce adayi deli cikti, nisanlisi yapsin. Konu sahibi de yardimci olur o noktada.

Asla evlilkk disi iliskilere karsi degilim hatta desteklerim. Yasayip gorup ona gore isine geliyorsa evlensin herkes derim ama bence nisan falan yok ortalikta. Ha olmamasi sorun degil ama yokken de nisanlim nisanlim diye gezmek tuhaf kaciyor. Babasinin haberi bile yokmus olanlardan bu nasil nisan?

katılıyorum, o yüzden hiçbir akraba mevlite gelmiyor çünkü kimsenin konu sahibinin varlığından haberi yok..

:KK70::KK70::KK70:

Sağolasın sayende günüm daha neşeli geçecek gibi. Bir de millete mevlüt dersi vermişsin. İslamda ölüye kuran okumak diye bir şey yoktur, geleneksel uydurma bir adet sadece. Yani asıl sen öğren de gel :KK66:

hatta 7-40-52-65-785 diye de bir şey yok, ama gel gör ki adet olarak geçiyor artık.. dini de adet haline getirdik şükür..

normal olmak vicdansız, hayırsız, düşüncesiz olmak olmuş. Kimse Allah rızası için kimseye bişey yapmasın dimi. ne kadarda normalleştirmişsiniz umursamaz olmayı. onun için kötü haber hiç bitmiyor Türkiyede
Senin derdin Allah rızası gibi durmuyor da ondan herkes eleştiriyor.

Konunu okur okumaz samimiyetsizlik akıyor diye düşündüm. Sen iyi bir insan olarak bilinmek, takdir edilmek istiyorsun hepsi bu. Allah rızası falan bu işin perde kısmı. Derdin iyiliklerinle adından söz ettirmek, o iyilikler takdir görmediğinde de görümcene yaptığın gibi kafayı yiyorsun işte.

Back