Ne işim var onun evindeKonu sahibi de ona gidecem gidecem desin ve her gününü mahvetsin bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne işim var onun evindeKonu sahibi de ona gidecem gidecem desin ve her gününü mahvetsin bence
Benim işim göstermen değil. Sadece onu görmek annemi bu konuma düşürmek istemiyorumMemlekette büyük güzel bir kutlama yapıp sosyal medyaya bol bol fotoğraf at.
Benim işim göstermen değil. Sadece onu görmek annemi bu konuma düşürmek istemiyorum
Ben bugüne kadar eşime durumu düzeltmen için çok konuştum. Yapı olarak çalışmalara girebilen birisi değilim. Ama burda arada annem de var. Yine ben eşime konuş gelmesin dedim ama umursamadı.Bence çok yanlış yapıyorsunuz ileride eşiniz bunu sorun yapabilir en ufak tartışmada
Erkekler hep kendi ailesini tutar küs bile olsalar haksızda olsalarBen bugüne kadar eşime durumu düzeltmen için çok konuştum. Yapı olarak çalışmalara girebilen birisi değilim. Ama burda arada annem de var. Yine ben eşime konuş gelmesin dedim ama umursamadı.
Ahh nedense abiler bir tek abiler atamıyor satamıyor. Kız kardeş te bir zahmet atamadığı satamadığı abisi için geline karşı saygı duymayı öğrensin. Herkes atılır bu hayatta. Bazı Görümceler nasılsa abimiz atmaz diye iyice terbiyesizliği ele almış durumdalar.Sizin eviniz olduğu kadar eşinizin de evi, sizin çocuğunuzun olduğu kadar eşinizin çocuğunun da doğum günü. Kardeşine nasıl gelme desin? Siz sevmeseniz de, kızgın kırgın olsanız da onun kardeşi, atamaz satamaz. Eşlerinizin ailesine böyle bakmayı deneseniz, kendinizi yerine koysanız sorun diye bir şey kalmayacak.
Ahh nedense abiler bir tek abiler atamıyor satamıyor. Kız kardeş te bir zahmet atamadığı satamadığı abisi için geline karşı saygı duymayı öğrensin. Herkes atılır bu hayatta. Bazı Görümceler nasılsa abimiz atmaz diye iyice terbiyesizliği ele almış durumdalar.
Bence gelsin hicbirsey yapmayın orada ona notr olun çocuğunuz için esiniz icin. O yokmuş gibi davranın daha çok kendi ailenizle ilgileninMerhaba yakında kızımın doğum günü var. Görümcemle görüşmüyorum. Daha önce bana ve anneme hakaret etmişti. Özür de dilemedi. Bugün eşime annenle baban doğum gününe gelecek mi diye sordum. Gelecekler kardeşim de gelecek dedi. Kavga ettik. Bana sormadan nasıl çağırırsın dedim. Ben çağırmadım kendisi geleceğini söyledi dedi. Ne yapacağım şimdi. Annem de gelecekti doğum gününe. Şimdi çok sinirlenecek. Acaba görümceme mesaj atıp hakaret ettiniz insanın evine hangi yüzle geliyorsun desem mi? Ya da ne önerirsiniz.
Burda karşı tarafı dinleme seçeneğimiz olmadığı için genel konuşuyoruz. Sevgi karşılıklı olmasa da saygı karşılıklı olmalıdır ki ilişkiler yolunda gitsin. Karşısındaki kişiye saygı duyma zorunluluğunu hissetmeyen kişiyle benim görüşümdür bu görüşülmemelidir.görüşüldüğünde konu sahibinin durumu gibi yüz göz olunur.Ama şöyle de bir durum vardır bu cidden inkar edilemez bir durumdur ; kv ve görümce geline ve ailesine saygı gösterme gereği duymazlar.ama gelin öyle değil bakın hala saygı gösterdiği için evine alacak görümceyi.Saygı duymak ve saygı göstermek kavramları karışıyor sanki biraz. Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil, ama saygı gösterse iyi olur diyebiliriz.
Bir arkadaşa daha dedim, istisnai durumlar hariç tek taraflı olmaz bu tip olaylar. Karşı taraftan dinlemek lazım bir de.
Bakın kavramları yine karıştırıyorsunuz. Şöyle örnekleyeyim, ben sizin görüşünüze saygı duymuyorum şu an ama sizinle saygı çerçevesinde konuşuyorum yani saygı gösteriyorum. Saygı duyma zorunluluğu diye bişey olamaz. Ha bi de şu var saygı hakedilmez kazanılır. Bu iki taraf için de geçerlidir.Burda karşı tarafı dinleme seçeneğimiz olmadığı için genel konuşuyoruz. Sevgi karşılıklı olmasa da saygı karşılıklı olmalıdır ki ilişkiler yolunda gitsin. Karşısındaki kişiye saygı duyma zorunluluğunu hissetmeyen kişiyle benim görüşümdür bu görüşülmemelidir.görüşüldüğünde konu sahibinin durumu gibi yüz göz olunur.Ama şöyle de bir durum vardır bu cidden inkar edilemez bir durumdur ; kv ve görümce geline ve ailesine saygı gösterme gereği duymazlar.ama gelin öyle değil bakın hala saygı gösterdiği için evine alacak görümceyi.
Bakın kavramları yine karıştırıyorsunuz. Şöyle örnekleyeyim, ben sizin görüşünüze saygı duymuyorum şu an ama sizinle saygı çerçevesinde konuşuyorum yani saygı gösteriyorum. Saygı duyma zorunluluğu diye bişey olamaz. Ha bi de şu var saygı hakedilmez kazanılır. Bu iki taraf için de geçerlidir.
Bu konuda huzursuzluk çıkarmak konu sahibinin aleyhine olacak. O nasıl annesini koruma iç güdüsüyle hareket ediyorsa eşi de ailesini koruma iç güdüsüyle hareket edecek. Sonuçta olan ikisinin evliliğine, aile huzuruna olacak. Evlilik denge kurma sanatıdır, ve malesef üzülerek söylüyorum ki bu dengeyi kurmak çoğunlukla kadının üzerine yükleniyor.
Eğmesinler, ben öyle bir şey demedim. Adalet dünyada hangi alanda var da aile içinde bekliyorsunuz o kısmı anlamadım gerçi. Kocalar, karılarına yaptırım uygulayabiliyorsa sizin bakış açınıza göre kadınlar da kocalarına uygulayabilir. Peki karşılıklı yaptırımlarla nereye kadar sürer, ne hale gelir evlilikler?Ne guzel soylemissiniz, saygi kazanilir, bir hak degildir. Saygi haketmeyecek davranislarda bulunuyorsan saygi gormemen cok olagan. Bir de adaletli olma kavrami var, saygisiz ve haksiz diye kendi ailenden birini koruma icgudusu ile haksizliga ugrayan tarafin aleyhine olacak davranislarda bulunmak ne derece adil ve ne derece saygiyi hakediyor? Kadinlar sirf kocalari haklida olsalar onlara yaptirim uygulayabilir diye her turlu haksizliga ve saygisizliga boyun mu egsinler?