• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemi eve almak istemiyorum

gelsin hosgeldiniz dahi demeyin hadi size neyse ama annenize hakaret etmesi ben olsam yuzune bakmam

Bence çok yanlış yapıyorsunuz ileride eşiniz bunu sorun yapabilir en ufak tartışmada
Ben bugüne kadar eşime durumu düzeltmen için çok konuştum. Yapı olarak çalışmalara girebilen birisi değilim. Ama burda arada annem de var. Yine ben eşime konuş gelmesin dedim ama umursamadı.

Sizin eviniz olduğu kadar eşinizin de evi, sizin çocuğunuzun olduğu kadar eşinizin çocuğunun da doğum günü. Kardeşine nasıl gelme desin? Siz sevmeseniz de, kızgın kırgın olsanız da onun kardeşi, atamaz satamaz. Eşlerinizin ailesine böyle bakmayı deneseniz, kendinizi yerine koysanız sorun diye bir şey kalmayacak.
Ahh nedense abiler bir tek abiler atamıyor satamıyor. Kız kardeş te bir zahmet atamadığı satamadığı abisi için geline karşı saygı duymayı öğrensin. Herkes atılır bu hayatta. Bazı Görümceler nasılsa abimiz atmaz diye iyice terbiyesizliği ele almış durumdalar.

Hiçbirşey yapma eşin ile de asla kavga etme bu konu hakkında. Şöyle düşün o evladının halası ve onu görmek için geliyor sizi değil..annenide önceden uyar polemik olmasın

Ahh nedense abiler bir tek abiler atamıyor satamıyor. Kız kardeş te bir zahmet atamadığı satamadığı abisi için geline karşı saygı duymayı öğrensin. Herkes atılır bu hayatta. Bazı Görümceler nasılsa abimiz atmaz diye iyice terbiyesizliği ele almış durumdalar.

Saygı duymak ve saygı göstermek kavramları karışıyor sanki biraz. Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil, ama saygı gösterse iyi olur diyebiliriz.
Bir arkadaşa daha dedim, istisnai durumlar hariç tek taraflı olmaz bu tip olaylar. Karşı taraftan dinlemek lazım bir de.

Bende konuşmuyorum gorumcemle kaç kere kapıya geldi yüzsüz köpek nefret ediyorum yapmadığı kalmadı ağza alınmayacak sözler neler neler daha sonuc açmadım kapıyı bir güzel sepetledim eşimde konuşmuyor zaten sildi ablasını insan olsun gelsin ama yok kör kepçe bende görümceyim ama kardeşten oteyim herşeyimiz gelinimiz göz bebeğimiz ama bunlarda nerede öyle fitne fesat otursun evinde hiç gelsede siz bişey demeyin bence anlasın hatasını boyleleri yüzsüz olur annenizin ve sizin yüzünüze nasıl bakacak acaba utanmaz herkes kendini belli eder

Merhaba yakında kızımın doğum günü var. Görümcemle görüşmüyorum. Daha önce bana ve anneme hakaret etmişti. Özür de dilemedi. Bugün eşime annenle baban doğum gününe gelecek mi diye sordum. Gelecekler kardeşim de gelecek dedi. Kavga ettik. Bana sormadan nasıl çağırırsın dedim. Ben çağırmadım kendisi geleceğini söyledi dedi. Ne yapacağım şimdi. Annem de gelecekti doğum gününe. Şimdi çok sinirlenecek. Acaba görümceme mesaj atıp hakaret ettiniz insanın evine hangi yüzle geliyorsun desem mi? Ya da ne önerirsiniz.
Bence gelsin hicbirsey yapmayın orada ona notr olun çocuğunuz için esiniz icin. O yokmuş gibi davranın daha çok kendi ailenizle ilgilenin

Mesaj atarsan topa tutulursun eşini bile doldururlar sana karşı. Ben olsam madem davetsiz gelme gafletine düşmüş yüzsüz. Hıc hosgeldın bile demem göç bıseye de karıstırmam otursun bi kösede kalksın gitsin. Adam yerıne koymamak en gUzel cevap olur.

A aciz1978 iyi yapmışsın tebrikler...
memleketinizde kutlama yaparsanız anneniz de olabilecek mi?
orda yaparım sizin yerinizde olsam eşinizde gelsin bir zahmet

Saygı duymak ve saygı göstermek kavramları karışıyor sanki biraz. Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil, ama saygı gösterse iyi olur diyebiliriz.
Bir arkadaşa daha dedim, istisnai durumlar hariç tek taraflı olmaz bu tip olaylar. Karşı taraftan dinlemek lazım bir de.
Burda karşı tarafı dinleme seçeneğimiz olmadığı için genel konuşuyoruz. Sevgi karşılıklı olmasa da saygı karşılıklı olmalıdır ki ilişkiler yolunda gitsin. Karşısındaki kişiye saygı duyma zorunluluğunu hissetmeyen kişiyle benim görüşümdür bu görüşülmemelidir.görüşüldüğünde konu sahibinin durumu gibi yüz göz olunur.Ama şöyle de bir durum vardır bu cidden inkar edilemez bir durumdur ; kv ve görümce geline ve ailesine saygı gösterme gereği duymazlar.ama gelin öyle değil bakın hala saygı gösterdiği için evine alacak görümceyi.

Burda karşı tarafı dinleme seçeneğimiz olmadığı için genel konuşuyoruz. Sevgi karşılıklı olmasa da saygı karşılıklı olmalıdır ki ilişkiler yolunda gitsin. Karşısındaki kişiye saygı duyma zorunluluğunu hissetmeyen kişiyle benim görüşümdür bu görüşülmemelidir.görüşüldüğünde konu sahibinin durumu gibi yüz göz olunur.Ama şöyle de bir durum vardır bu cidden inkar edilemez bir durumdur ; kv ve görümce geline ve ailesine saygı gösterme gereği duymazlar.ama gelin öyle değil bakın hala saygı gösterdiği için evine alacak görümceyi.
Bakın kavramları yine karıştırıyorsunuz. Şöyle örnekleyeyim, ben sizin görüşünüze saygı duymuyorum şu an ama sizinle saygı çerçevesinde konuşuyorum yani saygı gösteriyorum. Saygı duyma zorunluluğu diye bişey olamaz. Ha bi de şu var saygı hakedilmez kazanılır. Bu iki taraf için de geçerlidir.

Bu konuda huzursuzluk çıkarmak konu sahibinin aleyhine olacak. O nasıl annesini koruma iç güdüsüyle hareket ediyorsa eşi de ailesini koruma iç güdüsüyle hareket edecek. Sonuçta olan ikisinin evliliğine, aile huzuruna olacak. Evlilik denge kurma sanatıdır, ve malesef üzülerek söylüyorum ki bu dengeyi kurmak çoğunlukla kadının üzerine yükleniyor.

Anneniz cok sorun etmeyecekse bence gelsin ne anneniz ne de siz konuşmayin kutlama yaparken bir tekkifte bulunmayin yokmuş gibi davranin. Bu ona daha iyi bir ders olur bence siz annenizle ilgilenin. Zaten biraz gurur varsa bir daha da gelmez. Anneme hakaret eden bir görumceyi bende gormek istemezdim

Bakın kavramları yine karıştırıyorsunuz. Şöyle örnekleyeyim, ben sizin görüşünüze saygı duymuyorum şu an ama sizinle saygı çerçevesinde konuşuyorum yani saygı gösteriyorum. Saygı duyma zorunluluğu diye bişey olamaz. Ha bi de şu var saygı hakedilmez kazanılır. Bu iki taraf için de geçerlidir.

Bu konuda huzursuzluk çıkarmak konu sahibinin aleyhine olacak. O nasıl annesini koruma iç güdüsüyle hareket ediyorsa eşi de ailesini koruma iç güdüsüyle hareket edecek. Sonuçta olan ikisinin evliliğine, aile huzuruna olacak. Evlilik denge kurma sanatıdır, ve malesef üzülerek söylüyorum ki bu dengeyi kurmak çoğunlukla kadının üzerine yükleniyor.

Ne guzel soylemissiniz, saygi kazanilir, bir hak degildir. Saygi haketmeyecek davranislarda bulunuyorsan saygi gormemen cok olagan. Bir de adaletli olma kavrami var, saygisiz ve haksiz diye kendi ailenden birini koruma icgudusu ile haksizliga ugrayan tarafin aleyhine olacak davranislarda bulunmak ne derece adil ve ne derece saygiyi hakediyor? Kadinlar, sirf kocalari haklida olsalar onlara yaptirim uygulayabilir diye her turlu haksizliga ve saygisizliga boyun mu egsinler?

Konu sahibi sizi tebrik ediyorum, hakkinizi cok guzel savunmussunuz. Kocanizin sizin hakliliginizi savunmasini beklememissiniz, ki zaten gayet pasif bir tutum sergiliyormus. Yegeninin annesine, anneannesine saygi gostermekten aciz bir kadinin hala/teyze/abla/kardes gibi sifatlarin arkasina siginip yuzsuzluk yapmasina da hic musade etmeyin. Abisinin eviymis,yegenini gorecekmis. Bir evin haniminin rizasi yoksa o eve misafir giremez, agirlayan hizmet eden evin kadini cunku. Abimin evi diye gelip, sizin hizmetinizden faydalanacak, sizin dogurdugunuz cocugu sevecek, yiyip icip uyuyayacak, kirli carsafini, tabagini bardagini birakacak, sizin evinizde size stres verip cekip gidecek. Cunku o kocanizin kizkardesi, cocugunuzun halasi. Istedigi hakareti edebilir, dokunulmazligi var. Oh ne ala!

Herkes haddini bilmeli, bilmiyorsa sonuclarina katlanmali. Ama asil suc kocanizda, onuda soyleyeyim. Kizkardesiyle yuzgoz olmaniza hic izin vermeyecekti, iki tarafada o mesafeyi koymaliydi.

Ne guzel soylemissiniz, saygi kazanilir, bir hak degildir. Saygi haketmeyecek davranislarda bulunuyorsan saygi gormemen cok olagan. Bir de adaletli olma kavrami var, saygisiz ve haksiz diye kendi ailenden birini koruma icgudusu ile haksizliga ugrayan tarafin aleyhine olacak davranislarda bulunmak ne derece adil ve ne derece saygiyi hakediyor? Kadinlar sirf kocalari haklida olsalar onlara yaptirim uygulayabilir diye her turlu haksizliga ve saygisizliga boyun mu egsinler?
Eğmesinler, ben öyle bir şey demedim. Adalet dünyada hangi alanda var da aile içinde bekliyorsunuz o kısmı anlamadım gerçi. Kocalar, karılarına yaptırım uygulayabiliyorsa sizin bakış açınıza göre kadınlar da kocalarına uygulayabilir. Peki karşılıklı yaptırımlarla nereye kadar sürer, ne hale gelir evlilikler?
Benim bakış açıma göre iyilik, iyiliği doğurur. Hayatım boyunca bu bakış açısıyla düzenledim davranışlarımı, hiç de pişman olmadım. Buradaki konulara uygun örnek vermek gerekirse, zaman zaman eşimin ailesinin yanlış davranışlarına maruz kaldım. Bunlara maruz kaldım diye gidip eşimi doldurmaya, karşı tarafla kavga etmeye, olayları kızıştırmaya çalışmadım. Sakince ne hissettiğimi anlattım, hatam olup olmadığını sordum karşı tarafa, konuyu kapattım. Eşimin haberi bile olmadı ya da sonradan başkalarından öğrendi. Zamanla karşı taraf da benim iyi niyetimi anladı. Eşim bu şekilde davrandığımı ve davranacağımı bildiği için hep arkamda oldu. En ufak bir sıkıntıda problem benim karımda değil diyebiliyor. Yıllardır iki aileyle de kendi içimizde de sorunsuz sürdürüyoruz evliliğimizi. Buna sebep benim sakinliğimi koruyabilmem ve iyi niyetli davranmam. Ben de onlar gibi davransaydım muhtemelen buraya evliliğimle ilgili konu açıyor olurdum. Dedim ya herşey karşılıklı.
Yani sizin boyun eğmek olarak gördüğünüz şey benim için uzun vadede karlı çıkmak. Karısına güvenen, iyi niyetli olduğuna inanan bir adam ne karısını ezdirir, ne mutsuz eder.

Back