Görümcemi davet etmeli miyim

Ipeklisi

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
248
137
Selam kızlar biz eşimle ayrı şehirlerde yaşıyoruz tayin durumundan dolayı ve ben 6.5 aylık hamileyim.2 gün önce görümcem yaşadığım şehre geldi amcasının düğününe ve bir hafta burda kalacak bende hafta içi çok yoğun çalışıyorum hafta sonuda amcasının nikahına katılacaz onlar pazar günü gidecekler.Sorum şu ben görümcemi hiç sevmem çünkü iyi niyetli biri değil hamileliğim boyunca beni birkez aramadı tebrik dahi etmedi sadece kardeşini tebrik etti ben kaynanamlara ilk kez el öpmeye gittiğimde daha eve girer girmez hemen elektrikli süpürgeyi elime verip evi süpürtmüştü,bu ve bunun gibi bikaç şey yaşadık ve eşimin aklına zamanında girmeye çalıştı yemek yapmayi bilmiyor gibisinden falan her neyse ben baya soğudum bundan ve evime davet edesim gelmiyor ama eşim iyi bir insan ve onun hatrına davet et diyor annem bilemedim şimdi napsam tek yaşıyorum normalde.Eşimde cuma gelsin kalsın cumartesi beraber düğüne katılırsınız diyor ne yapsam bilemedim

Ben olsam davet etmezdim. 6 ayda bir kere telefon edip hayırlı olsun yenge dememiş birini neden ağırlayacakmışım ki?
Hem hamilesiniz bir de şimdi misafir ağırlayacak zaman mı? Ben olsam artık ağırlaşmaya başlıyorum, hareketlerim kısıtlanıyor, yorgunum uykum geliyor vs. der sıyrılırdım.

Selam kızlar biz eşimle ayrı şehirlerde yaşıyoruz tayin durumundan dolayı ve ben 6.5 aylık hamileyim.2 gün önce görümcem yaşadığım şehre geldi amcasının düğününe ve bir hafta burda kalacak bende hafta içi çok yoğun çalışıyorum hafta sonuda amcasının nikahına katılacaz onlar pazar günü gidecekler.Sorum şu ben görümcemi hiç sevmem çünkü iyi niyetli biri değil hamileliğim boyunca beni birkez aramadı tebrik dahi etmedi sadece kardeşini tebrik etti ben kaynanamlara ilk kez el öpmeye gittiğimde daha eve girer girmez hemen elektrikli süpürgeyi elime verip evi süpürtmüştü,bu ve bunun gibi bikaç şey yaşadık ve eşimin aklına zamanında girmeye çalıştı yemek yapmayi bilmiyor gibisinden falan her neyse ben baya soğudum bundan ve evime davet edesim gelmiyor ama eşim iyi bir insan ve onun hatrına davet et diyor annem bilemedim şimdi napsam tek yaşıyorum normalde.Eşimde cuma gelsin kalsın cumartesi beraber düğüne katılırsınız diyor ne yapsam bilemedim
Değmeyecek birisi. Ben olsam davet etmem. Mesafe iyidir.

Esınızi dinlemeyin
Gebesınız zaten ne alaka hangi akılla?

Maalesef o zaman daha 2 aylık evliydik eşim salaktı o zamanlar bişey demedi
Ay “ilk kez el öpmeye gitmiştim” deyince sevgilinizin ailesiyle tanışmaya gittiğinizde oldu bu olay sandım. Evlendikten sonra da yaşanması normal değil ama diğer türlüsü beni şoklardan şoklara uğratmıştı.

Beni arayıp tebrik etmemiş birini davet etmezdim.
Ama eşinizin hatri kalmasın, orta yolu bulayım diyorsanız başka. O zaman da ararsınız hoşgeldin dersiniz. Yarım ağızla da beklerim gel der kapatirsiniz. Ne gün kesersiniz ne bı şey. Zaten belli ki onun da size gelmeye niyeti yok. Eşinizin gönlü olmuş olur.

ben 6.5 aylık hamileyim.2 gün önce görümcem yaşadığım şehre geldi amcasının düğününe ve bir hafta burda kalacak bende hafta içi çok yoğun çalışıyorum hafta sonuda amcasının nikahına katılacaz onlar pazar günü gidecekler.Sorum şu ben görümcemi hiç sevmem çünkü iyi niyetli biri değil hamileliğim boyunca beni birkez aramadı tebrik dahi etmedi sadece kardeşini tebrik etti ben kaynanamlara ilk kez el öpmeye gittiğimde daha eve girer girmez hemen elektrikli süpürgeyi elime verip evi süpürtmüştü,

Kesinlikle tavır koyun eşinize kabul etmeyin. Eşiniz acımıyor mu 6,5 aylık hamilesiniz ?? Bu durumda hem işte hem evde işleneceksiniz ? Pes artık ! Sizin görümceniz olsaydım değil sizden hizmet beklemek , evinizin işini yemeğinizi yapar öyle giderdim. Hamile kadın üzülmez yorulmaz yahu ! 4,5 aylık hamileyim eşim etrafımda pervane oluyor , görümcem 4 günlüğüne geldi gitti yemek yediğim tabağı dahi dokundurtmadı mutfağa sokmadı. Tv karşısında uyuklarken geldi üzerimi örttü. Buraya adapte olamıyorum diye gün içinde görüntülü arar beni muhakkak. Çok ayıp ediyor eşiniz, madem ki sizin rızanız olmadan çağırıyor , kendisi ilgilensin bi zahmet.

onun sizi arayıp hem tebrik etmesi hem de müsaitsen görmek isterim demesi gerekir. o zaman kabul edersin. esin de bir zahmet ondan rica edebilir eşim hamile onu ziyaret etmeyecek misin baskısını bence gorumcene yapmalı. Sana degil

bende şu an 6 aylık hamileyim, eşimin kardeşi beni arayıp tebrik bile etmiyorsa, bu zamana kadar hal hatır sormamışsa hiç de davet edemem kusura bakmasın. kendisinin "geldim, seni bir göremedim hem yüz yüze tebrik edeyim" demesi gerekirdi, gelmek isteseydi eğer.

Hiç bir şey senin keyfinden daha değerli değil, senden daha değerli değil.
Sana zaten insan gibi yaklaşmamış görür görmez eline süpürge vermiş hamile iken alamamış etmemiş, böyle yapan birini bırak evime davet etmeyi selam bile vermem.. Diyorsan ki eşimi çok seviyorum eşim üzülür o zaman bir düşün bakalım eşin de seni, seni onun kadar sevdiğin kadar seviyor mu? Kardeşine iki çift laf edemedi mi yani?

Maalesef o zaman daha 2 aylık evliydik eşim saftı o zamanlar bişey demedi bende şaşkınlıkla kaldım hala unutamıyorum o günü
Valla Sımdı De esınız degısmemıs
Bence saf degıl aileci.
Gelsın kalsın beraber dugune gecsın fılan falan.

sevmediğiniz insanı eve davet etmeyin bence, birde yatılı. İmkansız.

Yaşım 40 ve çeşitli hastalıklar geçirdim. Ve şunu öğrendim . Beni doğuran büyüten canım annem de dahil hiç kimsenin hatırı için kendi mental sağlığımı bozacak tavizler vermem. Önce kendi canım kendi ruh sağlığım. Bugün birilerinin hatırı için verdiğin tavizler ilerleyen yıllarda hastalık olarak sana geri dönüyor .

X