• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görumcemi çözemiyorum

O olaylardan da bahsedin onlari da yorumlariz
Ama bu anlattiklarinizda hic bir sey yok. Sizin kuruntunuz hepsi
uzun hikayeler tekrar tekrar konusmaya gerek yok yorum yapılsın diye. Bir şey olduğu için değil sadece tecrubelerden yararlanmak için paylaştım hepsi bu . Kuruntum olduğunu da düşünmüyorum çünkü yukarıda ters ve kaba bi durum olduğunu yazmışm ve bnlar bana göre normal değil size göre bilemem

uzun hikayeler tekrar tekrar konusmaya gerek yok yorum yapılsın diye. Bir şey olduğu için değil sadece tecrubelerden yararlanmak için paylaştım hepsi bu . Kuruntum olduğunu da düşünmüyorum çünkü yukarıda ters ve kaba bi durum olduğunu yazmışm ve bnlar bana göre normal değil size göre bilemem
Ters ve kaba insan yazdiginiz kisi ocagi yakar misiniz diyor. Siz de kadinla alay ediyorsunuz. Kibar oldugunda da size yaranamamis.

Ters ve kaba insan yazdiginiz kisi ocagi yakar misiniz diyor. Siz de kadinla alay ediyorsunuz. Kibar oldugunda da size yaranamamis.
Ağzını yayarak alaycı şekilde söyler ise samimi gelmediğinden bende onun bana geldiği şekliyle cvp verdim hepsi bu. Kibarlık değil onun ki dalga geçmek.

Ağzını yayarak alaycı şekilde söyler ise samimi gelmediğinden bende onun bana geldiği şekliyle cvp verdim hepsi bu. Kibarlık değil onun ki dalga geçmek.
Kendisiyle acik konusmayi deneyebilirdiniz. Kabalik yaptigini dusundugunuzde kosa kosa esinize anlatacaginiza gorumcenizin yuzune soyleyebilirdiniz. Boylesi daha sempatik olmadi sonucta. Millet balayi yaparken siz Bir aylik evliyken kendi kendinizi yer durursunuz iste.

evet ocağı yakar mısınız dedi ağzını yayararak dalga gecer gibi. bende ağzımı yayarak cvp verdim . kaba ve emri baki konusmasa sıkıntı yok kibar konusmasa da olur. uslubu değişik yada çok pardon uslubu yok ..
ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir bence..

Kendisiyle acik konusmayi deneyebilirdiniz. Kabalik yaptigini dusundugunuzde kosa kosa esinize anlatacaginiza gorumcenizin yuzune soyleyebilirdiniz. Boylesi daha sempatik olmadi sonucta. Millet balayi yaparken siz Bir aylik evliyken kendi kendinizi yer durursunuz iste.
kendisi ile de konustum hatta açıkça. inatla daha beter davrandı. kendi kendmi yemıyorum ki umursamıyorum böyle insanlarla nasıl davranılır diye tecrubelerden taktik amaçlı derdimi anlattım sonucta..

kendisi ile de konustum hatta açıkça. inatla daha beter davrandı. kendi kendmi yemıyorum ki umursamıyorum böyle insanlarla nasıl davranılır diye tecrubelerden taktik amaçlı derdimi anlattım sonucta..
Acik acik sebebini sordugunuzda ne dedi?
Siz ne sekilde sordunuz? Daha beter dediginiz nedir mesela? Normal kosullarda acik acik derdini sordugunuz insana karsi taktik gelistirmeniz gerekmez. Size ne soylediyse ona gore davranilir. Gorusmek istemiyorsa gorusmezsiniz. Konusmak istemiyorsa konusmazsiniz.

Soru cevapla gidiyoruz cunku herhalde yabanci uyruklusunuz tam derdiniz giris gelisme sonuc seklinde anlasilmiyor.

nedir bu daha beter

görümce kaç yaşında siz kaç yaşındasınız

bir de eğitim durumları ne

yani 40-50 marjında en son ilkokulda kitap gören yurdum kadının gel git kalk otur demesi bana olağan geliyor da

görümcem hiç bana bir şey rica etmedi

aramızda olağan konuşma var

yani mıç mıç olmadığımız gibi resmi de değiliz

yani iş yerinde birlikte çalıştığım arkadaşıma lütfen kapıyı kapatırmısınız zahmet olmazsa demiyorsam görümceme de demiyorum

ama ilk defa gördüğüm müşteriye böyle diyebiliyorum

kapıdaki eşim olsa kapat kapıyı diyebilirim belki ama görümceme "kapıyı da kapatsana" diyebilirim duruma göre

görümcem bana kapıyı kapat dedi

ocağın önünden çekil dedi aman sen bırak ben yapayım dedi diye dert etmeyin boş verin hayat güzle şeylere odaklanmak için var

En az 20 yaşında vardır bu kız, bu yaşa kadar üslubu böyleyse değistiremezsiniz.

Birincisi kisisel algılamayın öyle kabul edin, kafa yormayın. Kendi kisiliğini gösteriyor ve toplum içinde zorluk çeken kendisi olur ya da sadece bu sekilde kaba, nezaketsiz insanların olduğu ortamlara mahkum kalır.

Ikincisi rahatsızlık duymakta haklısınız bence, fakat siz size yakışan sekilde davranmaya devam edin, yani o çekil, yap, git gel dedikçe, yapar mısın, bakar mısın seklinde konusun. Ama olabildiğince az muhatap olun, ciddiye almayın, gösterdiği saygı kadar değer verin.

Son olarak da gerçekten bu kadar düsünmenize ve esinizle konusma malzemesi yapmaniza bile değmez. Ona en güzel cevap umursamamak.

Siz gelininze kaba konuşup gel git çekil şurdan diye tersliyor musunuZ ağzınızı yayarak ocağı yakar mısınız dersen kbakma da cvplarada kırılmayıp kızmayacaksınız nasıl gidersinz öyle sonuçta.
Ters kaba konuşan bir kadının kibarca ocağı yakar mısınız demesi kadar saçma bir konunuz var. Herkese emir kipleriyle konuşan bir kadının size ince davranmasını beklemek çok ütopik. Bu kadar ince ruhlu biriyseniz kibar ailesi olan birini bulacaktınız. Nasıl gidersen öylenin geri dönüşünü de yakında alacaksınızdır tahmini. O nedenle böyle saçma sapan şeylere takılmamanızı öneririm.

Görümceyi bu kadar önemsemek, davranışlarını çözmeye çalışmak bana göre anlamsız ve gereksiz.
Hele 1 aylık evli olsam görümce gündemimde bile yer almazdı.
Kocanıza ve onunla olan ilişkinize harcayın vaktinizi ve enerjinizi.

Uzerımde guc gosterısı yapıyor dedıgı gorumcesı (kı bence yapmiyor) ocagın altını yakar mısın dedıgınde 'tabi efendim ne demek buyurun' demıs konu sahıbı.. Gercekten size gorumce mı degısık geldı bu konuda?
Ocağı yakar mısın değil yakar mısınız demiş. Eskiden çekil şuradan falan diyormuş. Konu sahibinin yazdıklarına göre yorum yaptım. Herkesin düşüncesi ayrıdır. Ocağı yakar mısınız ?? Tamam yerine tabi efendim daha uygun olmus resmi resmi :halay:

Ocağı yakar mısın değil yakar mısınız demiş. Eskiden çekil şuradan falan diyormuş. Konu sahibinin yazdıklarına göre yorum yaptım. Herkesin düşüncesi ayrıdır. Ocağı yakar mısınız ?? Tamam yerine tabi efendim daha uygun olmus resmi resmi :halay:
Kendine cekıl surdan dedırtıp, mısın soru eki gorunce efendim diyenler bana garip gelıyor komik degıl

Kişiye bir de görümce sıfatı takmadan bakın bakalım belki yaptıkları tuhaf gelmez. Aşmak lazım artık şu görümce, gelin, kaynana bilmem ne tabirlerini kaçıncı yüzyıla geldik.

Eşime bırakma sana yap et dediği zaman kibar olmayı öğren karşında çocuğun yok benimle düzgün konuş de bir kere kır dök o seni kiramasin alay edemesin bir cinnet bin çözüm

nedir bu daha beter

görümce kaç yaşında siz kaç yaşındasınız

bir de eğitim durumları ne

yani 40-50 marjında en son ilkokulda kitap gören yurdum kadının gel git kalk otur demesi bana olağan geliyor da

görümcem hiç bana bir şey rica etmedi

aramızda olağan konuşma var

yani mıç mıç olmadığımız gibi resmi de değiliz

yani iş yerinde birlikte çalıştığım arkadaşıma lütfen kapıyı kapatırmısınız zahmet olmazsa demiyorsam görümceme de demiyorum

ama ilk defa gördüğüm müşteriye böyle diyebiliyorum

kapıdaki eşim olsa kapat kapıyı diyebilirim belki ama görümceme "kapıyı da kapatsana" diyebilirim duruma göre

görümcem bana kapıyı kapat dedi

ocağın önünden çekil dedi aman sen bırak ben yapayım dedi diye dert etmeyin boş verin hayat güzle şeylere odaklanmak için var
görumcem 37 yasında yani lise mezunu bi kadın..
bişiyi rica etmezsın ama uslub ve konusma tarzı da var anlatabiliyor muyum ?
bende birlikte çalıştgm arkadasma o sekılde davranmıyorum ama ilk tanıstgm yada ilk görustgm biri ise ona göre davranıyorum.
yani benden baska herkese normal davranıp bana öyle kaba gelmesi garip. kendisi ile konustuktan snra bi kaç defa daha aynısını yaptı hatta el ile terslemeler el işareti yaparak çekil demeler fln snra bende uzak durunca ağzını yayarak ve gulerek en son bu durumu yaptı bende onun bana geldiği şeklde cvp verdim. zaten eşimin tarafından herkesle anlaşabiliyorum bir tek görumcemle aramızdaki bu amansız seyı anlayamadım. bir şey yaptgmda yok bir şey yapacak durumumuz olmadı cunku hiç normal zamanda arayıp konusmayız. eşine söylersin ki bence de eşinle bile arada ki uslub önemli uslub kimlik gibi bi nevi bana göre saygıyı temsıl ediyor. benm abimler 10 yıllık evli abim hala yengeme canım be bi su getırsene diyo oradaki uslub farklı.. kalk bana su getır uslubu farklı.. tamam görumcem bana böle davransın demıyorum ama ..gel git çekil al ver gibi seyler bana göre değil..

En az 20 yaşında vardır bu kız, bu yaşa kadar üslubu böyleyse değistiremezsiniz.

Birincisi kisisel algılamayın öyle kabul edin, kafa yormayın. Kendi kisiliğini gösteriyor ve toplum içinde zorluk çeken kendisi olur ya da sadece bu sekilde kaba, nezaketsiz insanların olduğu ortamlara mahkum kalır.

Ikincisi rahatsızlık duymakta haklısınız bence, fakat siz size yakışan sekilde davranmaya devam edin, yani o çekil, yap, git gel dedikçe, yapar mısın, bakar mısın seklinde konusun. Ama olabildiğince az muhatap olun, ciddiye almayın, gösterdiği saygı kadar değer verin.

Son olarak da gerçekten bu kadar düsünmenize ve esinizle konusma malzemesi yapmaniza bile değmez. Ona en güzel cevap umursamamak.
kendisi 37 yasında maalesef..
ama sanırım haklısınız.. o nasıl gelirse siz tam tersını yapın diyorsunz anlarmı bilinmez ama en iisi muhatap olmamak..

Back