üstünkörü okumuşsunuz. cevap vermeyecektim ama vereyim: yorumumda gayet açık yazdığım gibi, bir insanın sadece hala ya da sadece babanne olmasının hiçbir şey ifade etmediğini; aksine, bir insanın isterse üvey anneanne isterse yenge olsun, kişiliği iyi olduktan, içten olduktan sonra çok daha yakın olabileceğini söylemek istedim ve de söyledim. sizin çocuklarınızın hala sevgisinden mahrum kalıp kalmaması beni inanın uzaktan yakından ilgilendirmez. kurduğum cümleler ve verdiğim örneklerden tüm halalar ve görümcelerin kötü oldukları sonucunu çıkartan "mantığınız"a ise, yapacak yorum, söyleyecek söz bulamıyorum.
ben insanların her zaman niyetleri, düşüncelilikleri ve düşüncesizliklerine göre değerlendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum,akrabalık ilişkisinden dolayı aldıkları ada göre değil. çünkü iyiniyetli olmak çok büyük bir lüks, çok büyük bir artı değil. iyiniyetli olmak her insanda zaten olması gereken bir özellik. birbirleriyle yüzgöz oldukları halde ilişkilerini sürdürmekte ısrar eden, hayatlarında hep bir şeylerden şikayet edip, hiçbir şeyi değiştirmeye cesareti olmayan, kendi rahatsız oldukları şeyleri başkalarına yapmaktan çekinmeyen ama yine de başkalarını yargılayabilen insanlarla aynı dili hiçbir zaman konuşmadım. konuştuğum dil itibarıyla da tüm yorumlarımın tutarlılık içerdiğini görebilirsiniz.