Görümcem😬😬😬

Beni çocuk gibi eşime şikayet ederse saldırganlaşırım eşimde kızabilir merak etmeyin bende ona kızarım olur biter şekil a da olduğu gibi
Siz de kendisini eşinize hatta teyzesine bile şikayet ediyorsunuz. Abla kardeş dertleşemez mi sitem edemez mi birbirine? Her konuştuklarını bilmek zorunda mısınız? Lütfen ablası şunu bunu diyor eşim de koşup gelip bana söylüyor demeyin.

Eşinizi çok seviyorsunuz, ne güzel daha çok sevin Allah mutluluğunuzu arttırsın ama kendinizi ablasını ezer geçerim konumunda görmeyin. Bizi bile 1 saat içinde gerdiniz, yazık adam bir ömür çekmez katlanmaz size. Size kıyamazsa ablasına canına hiç kıyamaz.

Burada böyle konular çok açıp okuyun, o aşkından ölen erkekler nasıl 180 derece dönüveriyorlar kendiniz görün.
Demin de yazdım sizin asıl derdiniz ablasıyla olan bağı. O kısmı kopartamazsınız istediğiniz kadar deneyin. Kendi aileniz bile onları savunuyormuş, anlayın artık.

Hanımefendi inanırmısınız benim 6 kardeşim var annem var işim var gücüm var ben kimseye ihtiyaç duymuyorum arkamı dönsem dedikodumu yapan kıskanç bir kadına hele hiç ihtiyaç duymuyorum zaten yılda 2 kere gittiğim memleket aramda kilometreler var gidince alıyorum kaynanamı kayınbabamla kocamı koluma geziyorum kendi kuzenlerinin bile arkasından göz devirdiği kendi kardeşinin o olgun biri değil çocukluk yapıyı dediği bir insanla. Vakit geçirmektense yalnızlığı tercih ederim en azından kitabımı okurum kelime dağarcığım genişler
O aileniz.
Bu kayınaileniz.
Zamanla anlarsınız durun hele :)

O aileniz.
Bu kayınaileniz.
Zamanla anlarsınız durun hele :)

Pembik gelin ablası o daha. Bulutların üzerinden düşecek bu tavrına devam ettiğinde.
Ay resmen eş ailesi ile arasını açmaya çalışıyor. Ablasıyla konuşmasına kadar okuyup kuruluyor.

Hanımefendi inanırmısınız benim 6 kardeşim var annem var işim var gücüm var ben kimseye ihtiyaç duymuyorum arkamı dönsem dedikodumu yapan kıskanç bir kadına hele hiç ihtiyaç duymuyorum zaten yılda 2 kere gittiğim memleket aramda kilometreler var gidince alıyorum kaynanamı kayınbabamla kocamı koluma geziyorum kendi kuzenlerinin bile arkasından göz devirdiği kendi kardeşinin o olgun biri değil çocukluk yapıyı dediği bir insanla. Vakit geçirmektense yalnızlığı tercih ederim en azından kitabımı okurum kelime dağarcığım genişler
Kitap okuyan birinin açtığı konunun seviyesi, kullandığı kelimeler de ortada.
Okumasınız ne olurmuş acaba :olamaz:

Kitap okumakla yalnızlığı nasıl bağdaştırdınız ki?

Pembik gelin ablası o daha. Bulutların üzerinden düşecek bu tavrına devam ettiğinde.
Ay resmen eş ailesi ile arasını açmaya çalışıyor. Ablasıyla konuşmasına kadar okuyup kuruluyor.
Kardeşim diyormuş baksana, ne ayıp,onun bir ismi varmiş :KK70:şu hallerle cool takılıyor birde. Vallahi komik ya.
Kadının mesajlarını okuyup duruyor ama mesafe seviyormuş. İnsanın kendini kandırması ne kadar kolay böyle.

Evet ama ben bu dediğinizi kayınvalidemle yaşamadım akrabalarından kimseyle polemiğe girmedim bir tek ablasıyla konu bu noktaya geldi çünkü yavaş yavaş ısınmam müsaade etmedi evliliğimin 2. Haftasında yaptı bunların hepsini bende muhatap olmadım bir daha diğerleriyle yavaş yavaş diyolog kurup ilişki geliştirdim

Evlilik süreci ilk haftadan değil nişanlılık süreciyle de başlıyor. Ben görümcenizi haklı bulmuyorum zaten. Ama bazı insanların deli damarı vardı oraya basmamak gerek diye düşünüyorum.

Çok yanlış yapıyor çok.
Eşinin arkasında oldugunu düşünüyor ama aslında gerçek fikrini bilmiyor :)
Ben de eşimi öyle sanırdım.
Bir gün laf arasında sen ailemi hiç sevmedin ki zaten dedi.
O an anladım aslında fikrinin o oldugunu sırf idare etmek için bu şekilde davrandığını.
ajhahadhgddsd

Ablanım cümlesine bu kadar bilenmenizi anlamsız buldum. En başta zaten çok ön yargılı başlamışsınız. Siz başka bir insansınız görümceniz başka bir insan. Herkes sizin gibi davranacak diye bir şey yok. Eşiniz sevgiliyken ablasıyla arasında olan her konuşmayı size mi anlatıyordu? Aralarında size dair bir konuşma olmadığına nasıl eminsiniz bu kadar? Kadın size iyi olmaya çalışmış kardeşimin evleneceği kişi benim de kardeşimdir demiş ama gene memnun kalmamışsınız.

Eşinizin o dönemki nişanlınızın telefonunu karıştırıp ablasıyla mesajını okumanız çok ayıp. Üslubunuz okurken beni rahatsız etti. Çok fazla argo kullanıyorsunuz. Geçinmeye zaten gönlünüz yok orası ayrı ama kendinizi de tanıyorsunuz şöyle mesafeliyim şöyle soğuğum diye sayıp dökmüşsünüz. Yüzünüze vurulunca neden zorunuza gitti anlam veremedim. Zaten orda ilk sizi yermemişler başkasını övmüşler siz mesele çıkartmışsınız.

Gerçek hayatta da konuşma tarzınız burada yazdığınız gibiyse kimse sizi çekmez öyle sonsuza kadar. Bu kafayla giderseniz eşinizi bıktırırsınız. Boşanmayı da dilinize dolamayın. Eşinizin canına tak eder bir bakarsınız sahiden boşanmışsınız
Mesafeli sin soğuksun deseler tamam amenna öyleyim ama serseri gibi uslup uslup demişler kaç yoruma yazdım patladım diye şirazeyi kaydırdım diye sizce bu kadar öfkeli olsam sürekli bu ilişki 4 yıl devam edermiydi evet o ben değil sizde ben değilsiniz ben yapmacık buluyorum adını iki dakika önce yüzene karşı ilk defa söylediğin Bi insana 2.cümlenin kardeşim olması bana saçma geliyor her detayı yazmadım hanımefendi bu bana kardeşim diyen insanın üst üste 2 düşük yaptığımda da beni arayıp geçmiş olsun demeye tenezzül etmediğini soğuk mesafeli benim çocuğunun ateşi çıksa arayıp geçmiş olsun dediğimi gitmeden çocuklarına hediye almadan gitmediğimi yazmadım bunları yazsaydım gözünüzde mağdur olacaktım ama kendimi bağırıp çağırmadan eşime ağlanıp ayılıp bayılmadan kendim tavrımla mesafemle koruyunca olayın beni boğmasıyla bunu biraz da kaba esprili Bi dille yazınca aaa sen çok uslupsuzsun oldu

Eşiniz neden laf taşıyor? Ortayı bulması gereken o iken, adam koştur koştur her lafı yetiştiriyor size. Dikkat edin de sizin söylediklerinizi de görümcenize yetiştirmesin. Yarısına kadar okudum o yüzden okuduğum kısımla ilgili yorum yapacağım. Düğün günü nereye gidiyorsunuz dediğinde kibarca durumu anlatabilirdiniz. Ağlaması falan abartılı tepkiler elbette ama bozulmakta haklı. İletişim kurma konusunda yetersizsiniz. Bir de mesafeli olmak bu değil, siz mesafeli olayım derken kaba davranmışsınız bana kalırsa.

En güzel cozum gittiğinizde görmemezlikten gelmek en fazla iki üç cümle kurmak. Laf sokuyorsa baska biri aracılığıyla o ortamdan kalmak. Yani yok saymak .

Evlilik süreci ilk haftadan değil nişanlılık süreciyle de başlıyor. Ben görümcenizi haklı bulmuyorum zaten. Ama bazı insanların deli damarı vardı oraya basmamak gerek diye düşünüyorum.
İşte bendeki problem bu şuan yaşadığım ta olarak bu mesafeyi kaldıramıyor bende gereksiz. Samimeyeti sevmiyorum böyle oluyor içimden gelse şuan yaparım gösteririm ama gelmiyor işte eşimle konuşup dertleşsem kocanı. Dolduruyorsun olur nişanlılık döneminde hiç sıkıntı yaşamadım uzaktılar ne alışverişe geldiler ne başka şeye eşim öğrenciydi ben kendim tek başıma yaptım herşeyi hatta nişana.bile gelmeyecekti işi varmış son anda geldi

Eşiniz neden laf taşıyor? Ortayı bulması gereken o iken, adam koştur koştur her lafı yetiştiriyor size. Dikkat edin de sizin söylediklerinizi de görümcenize yetiştirmesin. Yarısına kadar okudum o yüzden okuduğum kısımla ilgili yorum yapacağım. Düğün günü nereye gidiyorsunuz dediğinde kibarca durumu anlatabilirdiniz. Ağlaması falan abartılı tepkiler elbette ama bozulmakta haklı. İletişim kurma konusunda yetersizsiniz. Bir de mesafeli olmak bu değil, siz mesafeli olayım derken kaba davranmışsınız bana kalırsa.
Nereye gittiğimi biliyordu kiminle gideceğimi sordu ben geliyim mi demedi dediysede ben duymadım ha duysaydım senin yanında giyinip soyunamam utanırım derdim ama sormadığı halde sordum dedi hatta sırf bu yüzden kuaföre gitmiyorum kuzenimle hallediyorum bu işi başkasının yanında rahat edemediğim için ki bu onu zaten biliyordu

Nereye gittiğimi biliyordu kiminle gideceğimi sordu ben geliyim mi demedi dediysede ben duymadım ha duysaydım senin yanında giyinip soyunamam utanırım derdim ama sormadığı halde sordum dedi hatta sırf bu yüzden kuaföre gitmiyorum kuzenimle hallediyorum bu işi başkasının yanında rahat edemediğim için ki bu onu zaten biliyordu
Ya hu elbette biliyor da, insan yerine koyup, nezaketen de olsa bir davet beklemiş olabilir çok mu yani? Benim hem erkek kardeşim hem de 3 tane görümcem var. Erkek kardeşimin müstakbel eşi böyle bir tavırda bulunsa bana ilk günden yanlış anlamayın ama ben de çirkinleşirim ki sizin görümce size saygısını bozmamış.

Eşim laf taşımıyor gönüllü koşa koşa gelmiyor anlatmaya düğün günü kocanızın suratı birden asılsa sebebini merak etmez miydiniz ben ettim ve anladığınız üzere bayada meraklıyımdır ne olduğunu anlatana kadar susmayınca anlattı gayet te iyi yaptı aşkım çiçeğim çok kibar bir insanım aslında tanısan seversin ama ben malum mesafeliyim severmiyim bilemem

Mesafeli sin soğuksun deseler tamam amenna öyleyim ama serseri gibi uslup uslup demişler kaç yoruma yazdım patladım diye şirazeyi kaydırdım diye sizce bu kadar öfkeli olsam sürekli bu ilişki 4 yıl devam edermiydi evet o ben değil sizde ben değilsiniz ben yapmacık buluyorum adını iki dakika önce yüzene karşı ilk defa söylediğin Bi insana 2.cümlenin kardeşim olması bana saçma geliyor her detayı yazmadım hanımefendi bu bana kardeşim diyen insanın üst üste 2 düşük yaptığımda da beni arayıp geçmiş olsun demeye tenezzül etmediğini soğuk mesafeli benim çocuğunun ateşi çıksa arayıp geçmiş olsun dediğimi gitmeden çocuklarına hediye almadan gitmediğimi yazmadım bunları yazsaydım gözünüzde mağdur olacaktım ama kendimi bağırıp çağırmadan eşime ağlanıp ayılıp bayılmadan kendim tavrımla mesafemle koruyunca olayın beni boğmasıyla bunu biraz da kaba esprili Bi dille yazınca aaa sen çok uslupsuzsun oldu

Bir gün tahammül edemeyeceğim sinirde, üslupta insanların kaç sene ilişki yaşadığını gördüm bilseniz. Sorunuza cevap olsun 4 yıl böyle öfkeli olsanız bu ilişki devam ederdi. Evlilikte devam eder mi derseniz etmez, eşiniz çekmez sizi çocuk yoksa özellikle.

Kadın size ilk iyi yaklaşmak istemiş siz izin vermemişsiniz. Yapmacık gelmiş olabilir siz de yapmacık olsaydınız madem. Araya mesafe koyacağım diye iyice yüz göz olmuşsunuz. Siz bu hikayede mağduru oynarsınız ancak ama mağdur olamazsınız.

Her detayı bilmemeniz zaten mümkün değil, yazdığınız kadarına hakimiz.Yazdıklarınızdan da geçinmeye gönlü olmayan bir kadın profili çiziyorsunuz. Daha tanımadığınız görümceye nasıl mesafeli olurumun derdine düşmüşsünüz. Mesafeli de değil nezaketten ve ikili ilişkilerden yoksun bir insansınız. Evlilik idare etme sanatıdır. Bu kafayla giderseniz sınıfta kalırsınız.

Bakın üslup her şeydir. Ve evet siz üslupsuzunuz. Sizi hiç tanımayan insanlara dert anlatmak için açtığınız konuda karılar ulanlar havada uçuşuyor. Sadece bu da değil görümcenize ne kadar kurulduğunuz hissediliyor. Kadının kardeşim demesi bile zorunuza gidiyor.

Gerçekten eşiniz ablamla görüş konuş dediğinde boşanacakmışsınız madem şimdi açın hemen boşanma davasını mahkeme gün verene kadar zaten demiş olur. Ablasıyla kıyasa girmeyin kaybedersiniz. Daha 1 senedir evlisiniz eşiniz şimdi alttan alır ama sonrasında tak eder canına. Bu kadar insan kötülüğünüze yazmıyor, yanlışlarınızı bilin diye yazıyorlar. Öz eleştiri yapmanız gerek kendinize

Ya hu elbette biliyor da, insan yerine koyup, nezaketen de olsa bir davet beklemiş olabilir çok mu yani? Benim hem erkek kardeşim hem de 3 tane görümcem var. Erkek kardeşimin müstakbel eşi böyle bir tavırda bulunsa bana ilk günden yanlış anlamayın ama ben de çirkinleşirim ki sizin görümce size saygısını bozmamış.
Ya davet etmem gerektiğini anlamadım ki ablacım bacım gardaşım anlasaydım belki farklı olurdu diycem de muhtemelen olmazdı haklısın sende yap ya bırak düğün günü kız istediğiyle gitsin ben kendim kuaföre gitmedim gelin arabası süsletmedim takı taktırmadım siz niye gelinin düğününe gelinden heveslisin anlamadımki

Görümce size kötü birşey dememiş ki, usulen böyle söylenir "sen de artık bizim bir kızımızsın veya beni ablan bil" vs. Seni benimsedik anlamı taşıyor. Bu söze bilenilmez yani, sınır çizmek böyle birşey değil. Gerçekten çekilir dert değilsiniz. Üslubunuz kimliğinizdir. Şimdi buraya böyle yazdım, aslında değilim demeyin. Tam olarak busunuz, çünkü burda anonimsiniz.

Son düzenleme:
X