Gelinimizi çok severim, o da beni çok sever. Gidip kalsam yok demez ama, ben kalmam.
Her ne kadar kardeşim bile olsa, ne demek 1 ay ya hu? Belki cinsel hayatları etkilenecek, belki yanımda sırnaşamayacaklar. Belki gelinin ailesi gelecek, ben varım diye gelmeyecek. Tek başına gezmek isteyecekler, ben varım diye beni de ayıp olmasın diye davet edecekler. Belki o ay makarna, bulgur yiyecekler ama ben varım diye extra masraf olacak. Bunlar saymakla bitmez ama net şekilde uygunsuz ve ayıp yani.
Gurbetteyim, izinlerde memlekete gidiyoruz. Gelini sevdiğim halde davet etmezse gitmem. Kendimi bir şey sandığım için değil. Kendisinin evi sonuçta zırt pırt ne işim var. Israr kıyamet götürür ama asla kalmam. 1 kere mecburen evlerinde banyo yapmak durumunda kaldım. (Oğlum üzerime kustu) O da banyoyu cifledim, kuruttum. Lif, havlu yıkadım, astım. Katladım ve kaldırdım.
Asla kabul etmeyin küsen küssün. 1 ay nedir ya hu? Bedava otel ve kreş hizmeti sanmış sizi.
Orası, kardeşinin 4 duvarı ama sahibi ve hanımı sizsiniz. Gelinsiniz diye sizi hizmetçi almadılar, siz hanımsınız. Misafire zaten hürmet edersiniz, lakin "Gelin eşittir hizmetçi " modunda değil.
Valla ben, kuzuma (gelin) kıyamıyorum. Dünya iyisi bir kızcağız. Kardeşim davet etse pek kaale almam, kuzumun demesi lazım. Çünkü evin reisi bana göre o. Kardeşime fırsat bırakmaz bile.