görümcelerim sürekli laf iğneliyorlar ve ben kendimi savunamıyorum :(

Anlattığına göre on yıldır yeterince iyi davranmışsın aman bişey olmasın diye korkma ve büyük eltin gibi takma onları. Çay koyda içelim dediklerinde siz koyunda biz içelim uzaktan geldim de.

Seni o kadar iyi anlaıyorum ki bende ailemden çekişme art niyet laf sokma falan görmedim hiç. ama karşılaşınca insan kötü oluyor ve görmediği için böyle bişey cevap veremiyor. Yık tabularını sende onları umursama.

evet aynen ailesini görünce eşim de çok havalanır bi tuhaf olur.sanki benim eşim değilde bir yabancı oluverir oracıkda

anladığım kadarıyla erkekler şundanda çekiniyorlar; bizim toplumumuzda yanlış bir yaklaşım var,erkek hanımına mülayim olur

ve özellikle ailesinin yanında eşinin etrafında dönerse şak KILIBIK OLMUŞ lafını hemen yapıştırıyorlar nedense.

ve dik kafalı hanımını ezen ve hanımını dinlemeyen erkekleri sanki bu bir marifetmiş gibi alkışlıyorlar.

halbuki bir yuva huzursuz olup dağılacağına varsın erkek kılıbık olsun yeterki bu günümüzde artan bu kadar boşanmalar olmasın.

sanki onlar kılıbık olduklarında biz ne oluyoruz, ben eşime karşı çoğu zaman alttan alır ve samimi,sıcak içten davranırım.
eşimin bana tavırları biraz itici ve soğuktur çok zaman(armut dibine düşermiş bu yönlerini ailesine benzetiyorum ben.)
ya kılıbık lafı da çok saçma kimse kılıbık yada kaba olmak zorunda değil bana göre.
mutlu yuvalar için eşler karşılıklı birbirlerini anlayıp,dinleyip,sevip,saymalı ve en önemlisi değer vermeli birbirine
kısacası sağlıklı bir iletişim olmalı arada ki.ozaman bu kadar yuva dağılmazdı her halde.
elbette anlayışsız kadınlarda vardır ancak bana göre yuvayı ayakta tutan genellikle kadın oluyor maalesef. özellikle benim evliliğimde bu böyle.
erkekler bizim kadar ince değil hatta afedersiniz biraz odunlar bu konularda.
şununda çok iyi farkındayım ben;
biz kadınlar kendi değerimizi bilmeliyiz karşıdaki adam odunsa sen ne kadar kendini yıpratsan da değişmiyorlar.
olan bizim yıpranan bedenimize ve bozulan sinir sistemimize oluyor.
ha birde sinir hastası olsak diyecekleri de şu sen zatan en baştan böyleydin derler.
hiç birisi benim ve ailemin yüzünden sen bu hale geldin demezler asla.
o zaman neden bize değer vermeyen,hatta insan yerine koymayan.deymeyen insanlar için neden kendimizi bu kadar yıpratıyoruz ki?
işte bende bu konuda kendime çok kızıyorum ama her defasında yine kafaya takanda ben oluyorum.
birazda vurdumduymaz olup kendi mutluluğumuz ve hayatıma baklamıyız sanırım.
afedersiniz (it ürür kervan yürür misali)
ah bir de uygulayabilsem bu dediklerimi.

birde hani demişsiniz ya ailesinin yanında göze daha çok batıyor odunlukları diye bu da çok doğru.çünkü benim
eşim normal zamanlarda da biraz odundur fakat ailesinin yanında tamamen odun oluyor bu da benim daha çok dikkatimi çekiyor sanırım.

Son düzenleme:
cici kaynanan doğurmuşda doğurmuş it sürüsü gibi...tabi bu kadar karıyla uğraşman zor..kaynanan ve görümcelerin eşinin öz ailesi değil iğnelemeleri gayet normal..öz olanlar bile neler yapıyor iğnelemenin dışında daha fenalıklar yapan var...seni saf bulmuşlardır en ufak birşey diyecek olsan başına üşüşürler..ama dişli bir gelin olsan yapamazlardı..sen hiç aldırma onlara yüz verme samimi olma..mesafe koy..

Son düzenleme:
Gereğinden fazla alttan almışsınız ama size laf soktuklarında sizde cevabın vermekten çekinmeyin 10 yılda bir şey değişmemiş zaten devran dönsün bakalım biraz da, ayrıca madem eşiniz sizi orda yok sayıyor sizde çok sık gitmeyin araya bayaa bir mesafe koyun bunları yapmak bu kadar zor olmasa gerek kendinizi ezdirmeyinnn haybeyee

aslında kardeşim anllattıklarında gizli ne yapçağın
KENDİNİ EZDİRMİCEKSİN
HAKKINI ARIYACAKSIN
VE EŞİNE DE AĞIRLIĞINI KOYUCAKSIN
BANA BÖLE BÖLE YAPIYOLAR SEN DE ORDA BUNU BUNU YAPIYOSUN
Bİ DAHA BÖLE YAPARSAN GELMEM SENLE DE

EYER HER ŞEYLERİNE EVET DERSEN NE EZİLMEKTEN NE DIŞLANMAKTAN KURTULAMAZSIN CANIM
HER ZAMAN SESSİZ OLANI EZERLER BU BÖLE

Bence bir sonraki gidişinizde eşinize gitmek istemediğinizi söyleyin. Sebebini sorunca da eşinize, 10 yıldır bana yapılanları görmediysen bu saatten sonra görmenin de pek bir anlamı yok. Ben gelmek istemiyorum çünkü artık patlama noktasına geldim orada tatsızlık yaşanmasını istemiyorsan bana ısrar etme bu konuda. Ama sen istediğin zaman gidip görebilirsin aileni zaten benim orada olmadığımı da pek farketmezsin ben oradayken de yokmuşum gibi davranıyordun ne de olsa de ve gerçekten de gitme belki eşin aklını başına toplayıp seni onların yanında yok saymamayı öğrenir.

Allah’ım inşallah sana da tüm isteyenlere de hayırlı evlat nasip etsin.Senin her gittiğinde orada mı oluyorlar, evli değiller mi? her şey eşinde biter, eşinin seni ezdirmemesi, görümcelerinle kararlı net bir şekilde konuşması lazım. Eşin sanırım ailesinin yanında evde benim sözüm geçiyor bakın dedittirmek için değişiyor. Sana çay koy dediklerinde, bu seferde sizin elinizden içeyim, yorgunum falan diyebilirsin. Haksızlık karşısında illaki onlar gibi çatır çatır konuşman gerekmez uslubunu bozmadan sakince cevabını verebilirsin. Eşin için gidiyorsun, üzülmesini istemiyorsun; ama senin üzülmen eşinin umrunda olmuyor, zorunlu olmadığın sürece gitme canım, eşin gitsin gelsin, eşin gelmeni istiyorsa nezaman bana insan gibi davranmayı öğrenirlerse yada öğretirsen ozaman gelirim diyebilirsin. Maalesef bazı insanlar iyi niyetten,yumuşaklıktan anlamıyorlar cazgırlıktan anlıyorlar illaki laf söyleyemiyorum kendimi üzüyorum diyorsan mümkün olduğunca onların bulunduğu ortamlarda bulunmamalısın.

Kalk bir çay yapta içelim diyene;
Evet misafirinize bir çay bile yapmadınız, ablalarınız hiç öğretmiyor mu size küçükler varsa bir ortamda büyüklere iş düşmez diye..
En küçük olanlar kalksın da bize şöyle bir keyif çayı yapsın diyebilirsiniz.

Bir örnek sadece :)

nedir bu görümce denen illetlerin rahatsızlığı ya anlamış değilim. elbette iyisi de vardır da ben hiç duymadım. Rabbim mübarek ezan vaktinde her ne çektiriyor iseler aynısını kendi başlarına da versin inşallah, öyle dua et canım, Allah öyle dert versin ki senle uğraşamaz olsunlar, kendi dertlerine düşsünler inşallah. AMİİİN.

erkekte iş yoksa eğer, gözüyle görsede yapılanları inanmaz , onlar iyiler, sana bir kötülük yapmıyorlar ki sen de var gariplik der! söyledikçe sen kötü olursun ... ama sen kendini o insanlara ezdirme, eşine söylemekle bir şey olacağını hiiiç sanmıyorum ben. onun olmadığı yerde asıl tavrını o görümcelere karşı koy ki eşin seni kötü bilmesin.

Harikasın canım bayıldım...
savaşta her şey mübahtır
her kadır bir melektir
ama süpürge eline geçerse cadıda olabilir

evet gerçekten dedikleriniz çok doğru bende yapmayı düşünüyorum böyle.ama ondan önce eşimi karşıma alıp güzel güzel anlatıcam derdimi anlarsa ne ala anlamazsa bende gitmem yada çook nadir giderim o kadar.

ALLAH razı olsun güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. RABBİM isteyen herkese hayırlı evlatlar versin.
benim her gittigimde 3 ü evli ve 2 si bekar yani 5 i genelde orda oluyorlar.ya aslında açık açık karşıma alıp konuşsam mı diyorum bazen.bakın ben buraya abinizin hatrına geliyorum.ve sizin kara kaşınız a değil laf sokmalarınıza hiç değil.ben abinizin hatrına size katlanıyorsam sizde abinizin hatrına biraz susun ve bana saygılı olun,benden uzak durun mu desem diyorum?
uzak kalsam da yine nadirde olsa bir araya geldiğimizde eminimki bir fırsatını bulup bana yine laf sokarlar.

valla süper bir cevap bu gerçekten teşekkür ederim size.keşke böyle deseymişim ne güzel olurdu.
yani 4 görümcem benden küçük ve onlar dururken bana iş buyurmaları da bir tuhaf zaten.
en son gidişimde sözlenen küçük görümcem salonu süpürüyordu.ve diğer odada benden küçüklerle beraber tüm görümceler oturuyordu.
ben dedimki orada sözde oyun yokmu dedim.onlarda yok dediler bende yazık şu geline dedim yani kendime kurtlarımı dökemiyecem manasında şaka yaptım güya kendimce.
ben yazık şu geline der demez büyük görümcem atladı o zaman kalkda sen süpür çok acıdıysan al eline süpür dedi.bende
kalkmadım tabiki bu sefer ve dedim ki yok ben ona yazık demedim kendime demiştim kurtlarımı dökemicem diye dedim.
ve sustum.
yani orada benden küçük 4 görümcem var ve ben gerektiğinde üzerime düşeni yaparım ve yapıyorumda ama bu şekilde aşağılar ve emir verir tazda olmaması gerek.ve zaten salonu süpüren benden çok kücük ben kocaman kaç yıllık yengesi neden elinden alıp süpüreyim.ve benim çocuğumda yok.onların 15 tane çocukları batırıyor genelde.
yinede tabiki yeri gelince evde süpürürüm.ama orada herkes otururken bana kalk al süpür demesi tuhaf değil mi sizcede?
ne yapmaya çalışıyor anlayamadım.
birde şu var iş buyurmaya gelince ben varım ama muhabbete gelince, hal hatıra gelince ben yokum benim canımı bu sıkıyor aslında.

evet aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen kafama çok takıp 10 yıldır kendimi ezdirip hiç bir hakkımı savunamadım ne yazıkki
biraz umursamaz olabilsem dediğiniz gibi keşke ama eşime de bağlı bu yanımda olsa hiç takmazdım kafama eşim en büyük sebep bu durumuma ne yazıkki.
evet hem değmeyenler için kendini üzmemeli hemde insanlara hak ettiği değeri vermeli en doğrusu bu.
keşke herkes iyi olsa,insanlar birbirlerine davranışlarında kul hakkı almaktan korksa kısacası ALLAH TAN korksa dünya cennet olurdu.

7 görümcemin 5 tanesi evli 2 si bekar ama evli olanlardan 3 tanesi aynı şehirde ve her gittiğimizde ordalar.diğer ikisi de yakın şehirlerde genelde onlarda sık sık geliyorlar.evde bakar olanların birinin sözü oldu en son gittiğimizde.daracık ev 7 görümce 5 damat
15 tane çocuk bir evde ve üzerine eltimler ve bizde varız bi de söz,düğün olunca curcuna insanda ne kafa kalıyor ne de göz.birde hepsi toplandığında daha bir şımarıyorlar.bana eşimde sahip çıkmayınca orada tek başıma kalıyorum.hepsi bir yerden laf sokar genelde,kendilerinden başka kimseyi beğenmez ve değer vermezler maalesef burunlarıda çok havadadır.
bir araya geldiklerinde küçük bir yatak odası var oraya kapanırlar ve sürekli dedikodu yaparlar genelde.ben arada yanlarına girerim ama orada fazla durmam çünkü ben odaya girince rahatsız olduklarını yüzlerinden anlarım beni odadan çıksında rahat dedikodu yapalım diye bakarlar.bende örgümü alır başka odada bir başıma örgü örerim
ve kıskandıkları da doğru; hiç birisi evliliklerinde benim kadar rahat değiller ve gerçekten çok güzel bir bayanım.kendileri benim gibi değil tabiki ALLAH yaratmış hepsini tamam ama birazda içlerinin kötülükleri yüzlerine vurmuş.bana göre çirkin insan yoktur herkesi Allah yaratmış ama bence ahlak ve niyet insanı ya güzel yapar yada çirkin.

bence anlat kocana burda yazdığın gibi...
eşininde hatası var çünkü..
o seni görmezden gelince diğerleride ezmeye çalışıyo haliyle...
gerekince ver cevaplarını ve daha az görüş...

aslında eşimle güzel bir dille konuşunca beni çok iyi anlıyor ve yanımda durduğu zamanlarda oldu en son hariç ama
her seferinde hatırlatmam gerekiyor.ve onların yüzlerini görünce dayanamıyor.aynen eşim tutarlı davranıp her daim sahip çıksa onlarda ayaklarını denk alırlar bundan eminim.
evet en güzeli çok az gidip çok az konuşup mesafe koyup havalı durup biri laf soktuğunda kendimi kasmadan ve gereken cevabı vermem gerek.

evet ailemde ne dedikodu var nede kavga gürültü görmedim böyle bir şey bende.yani bunlarla büyümedim aynen.
hani benim gibi seviyeli ve iyi niyetli değil ki karşımdakiler onlarla baş etmek mümkün değil çünkü çok çirkefler.
tabiki burada her yaşadığımı detaylı anlatmıyorum.ve daha çok şeyler var içimde.bir anlatsam roman olur.

aynen inanın aynı evde falan yaşasak ve eşim biraz daha yüz vermiş olsa hepsi bir olur saçımı başımıda yolarlar bundan eminim.
çünkü o zihniyette insanlar.hatta kayınbabam eltimin sırtında sopa kırmış adamdır.eltimin suçuda komşuya gitmekmiş.
neden gidiyosun bizi dedikodu etmeye mi demiş eltime.ve vermiş sopayı.
eltim 4 yıl aynı bahçede oturdu onlarla o benden daha çok çekti.ve aynı yerdeki annesine giderken dahi kayınbabamdan izin aldı 4 yıl.en son kayınbabam eltimi dövünce(kv ve görümcelerin gazıyla tabiki) kaynım onların üzerine yürümüş siz yaptırdınız babamı kışkırttınız diye.ve hanımını aldı evini başka yere taşıdı ve yıllarca küs durdularda eltim rahat etti.
bu yüzden eltim hep der sen ne çektin ki benim yaşadıklarımı yaşamadın.ben çok çektim ve onları ağzıma bile almak istemiyorum artık hayatımda istemiyorum onları der bana.ve kayınbabamda ağzı hiç durmaz kadın gibi o da laf iğneler durur gelinlerine.
kayınbabam kv ve görümcelerin dolduruşlarına da çok gelir.ilk zamanlar beni çok severdi kayınbabam.ama ne yapıp ettiler adamı soğutmayı ve düşman etmeyi başardılar.bir gün kulaklarımla duydum küçük görümcelerden birisi babasını tembihliyordu baba şımartma onu yüz verme ona diyordu benden için.ve sonunda muratlarına erdiler bu konuda da.

aynen öyle sessizlik alçakgönüllülük bazı insanlar tarafından enayilik,saflık olarak görünüyor maalesef.
ama seviyeli ve iyi insanlarda var şu hayatta.hani derler ya altının değerinden sarraf,insanın değerinden de insan anlarmış diye; insan olmayan ne anlasın insan olanın değerini.

ben onları ALLAH A havale ediyorum.ve bana ve eltime çektirdiklerini yaşasınlar fazlasıyla yeter bu onlara ama çekselerde anlamazlar ki.anlayacak kapasite olsa en baştan kötülük etmezler zaten.
gerçi onlar çeken değil hep çektiren taraf oluyorlar.
benim görümceleri alıpta memnun kalan bir aile duymadım ben hepsi dertli.
o en büyük görümcemin kv ve kb sı Allah kul başına vermesin ben görmedim böyle şirret gelin ölürsem ölüme,diriysem dirime gelmesim deyip geziyormuş görümcem için adamcağız.
bunlar için sadece kendileri değerli inanın aldıkları gelinlerede ve gelinin ailesinede düşman oluyorlar.
damatlara kızımıza iyi davransın diye iyi davranıyorlar ama damadın ailesinede düşman oluyor adam yerine koymuyorlar mesela.
ve ilişkilerini tamamen koparıyorlar.
mesela benim anneannem öldü ne bana ne de anneme baş sağlığı dilemediler.aynı şekilde eltimin ailesine de aynılar hiç görüşmezler onlarlada.atalarımız boşuna dememiş at ver dost ol,kız ver düşman ol diye.gerçi bunlardan kız al yine düşman oluyorsun
kısaca insani yönleri sıfır.
komşuluk ilişkileride yok çokda cimriler gelene bir bardak çayı esirgerler.ben görmedim hiç ailemde bu tarz şeyler.bizde misafire ayrı bir değer verilir.akrabalarının çoğuylada küsler.birde kin tutma yönleri var.birinin en ufak bir hatası oldumu ömür boyu küserler.
düğünlerine bayramlarına da kimse gelmiyor mesela.sözde hiç akrabaları yoktu.kimseyi adam yerine koymuyolar ki ve sağlıklı bir iletişimde kuramıyolar.

öle kardeşim öle bende 11 yıl oldu neredeyse evliyim sessizdim sakindi kimseye tek laf demem
kimsenin bişeyine karışmam
ama hep üzülen ezilen dışlanan ben odum

ama etrafımdakilere bakınca dedim değişim vakti geldi
demekkki sessiz olanı saf enayi zannediyolar

dişli olucaksın kıssasa kıssas yani

bence onların GELİN lere karşı alerjisi var bana öyle geldi yazdıklarınızdan çünkü eltimede aynı davranıyorlar yazmış..bence görümcelerinin yapısı bu gelinleri aileden saymıyorlar belli bence hiç takılmayın derim çünkü size kasti yapılmıyor ama eltinize iyi davransa size kötü davransa kafaya takmakla haklısınız dicem ama aynı..görev gibi gidin kulağınızı tıkayın..eşinize gelince genelde tüm erkekler kendi ailesinin yanında eşlerini arka plana atarlar hepsi değil ama bir çoğu böyle ailenin yanında eşe ilgisiz davranırlar..bence takmayın kafanıza üzmeyin kendinizi..

Evet düşündüğün gibi karşına alıpta konuşabilirsin. Hem İçine atmamış rahatlamış olursun bir nebze de olsa. Eşine yanlış aksettirecek olursalar diye düşüncen varsa da eşinin yanında konuş, eşin seni konuşurken susturcak biriyse eğer, gitmeden eşine söyle güzellikle bunları konuşucam sende benim yanımda olur, ezdirmezsen sevinirim diyebilirisn. Birdaha seninle uğraşmazlar yada kötü yüzlerini eşinde görmüş olur. Yaptıkları kötülükleri eşinde duymuş olur, inkar etmezlerse tabi.

Benim de buna benzer bir sorunum olmuştu ama eltim ve kv ile. Kv ve elti bizim oturduğumuz şehirden başka aynı şehirdeler bugüne kadar 4 defa gittik onların bulunduğu şehre hiçbirinde eltim bana en ufak bir yakınlık göstermedi Kv sinin evinde kraliçeler gibi oturur çay kek yemek vs işleri hep kv deyle ben yapardık sorun çıkmasın diye ses çıkarmazdım ama baktım ki kvde de alıştı bu duruma eltimin yanında bana şunu getir bunu götür gibi emri vakiler yapmaya başladı başka şehirden biz geliyoruz gördüğüm muameleye bak :) Sonra bir defa eltimin gelini gelmişti ben yine evin tek kızı benmişim gibi hizmet ediyorum çay götürdüm balkona aaa sen terlik giymiyor musun yoksa sizin terlik giyme alışkanlığınız yok mu dedi dedim anne iki saattir ayağımda şimdi çıkardım tekrar giyecektim... bir defa da hadi yengene (yengen dediği eltim) çay götür diyince dayanamadım artık ve kvye annecim yanlış anlama ama o benim yengem değil eltim ayrıca burası onun da evi sayılır eğer istiyorsa gelip çayını kendi alsın dedim ve o gün bu gündür ilişmiyorlar bana:) Sende yutma böyle şeyleri ne demek yani gelin aldılar da hizmetçi mi aldık sanıyorlar iyilikle muamele etseler el birliğiyle yapılsa eminim senin de zoruna gitmez bence tavrını bi an önce koy bunca zaman iyi dayanmışsın

Bu arada ben yeni evliyim 1 senem dolmadı daha.

Son düzenleme:
Benim eşim bana böyle davransaydı,ailesinin yanında görmezden gelseydi gitmezdim ben o aile ziyaretine. Niye gelmiyorsun dediğinde de yokmuşum gibi yapma zahmetine katlanma diye gerçekten gelmiyorum derdim.
Yok illaki gideceksemde tatlı tatlı bende laf sokardım.
En önemli sorununuz eşiniz bence görümcelerinizden önce,esiniz böyle davranmaya devam ettikçe ezilirsiniz malesef.

Kendi düşen ağlamaz sevgili arkadaşım.
Neden eşinin ailesine gitmekle yükümlü hissediyorsun ki kendini?
Ben sevilmediğimi düşündüğüm bir yere adımımı bile atmam.
Madem 'eşimdir,ailesidir,aman kırılmasınlar' modundasın,sana yapılan bütün haksızlıkları yutup,sessizce ve sizin tabirinizle 'ezikçe' oturmak durumundasınız..

Eşiniz sizi onların yanında kaale almıyorken,siz nasıl 'eşimdir,ailesidir' modundasınız hayretlerim şaştı.
Farkında mısınız,anlattıklarınıza göre,eşiniz dahil hiç kimse sizi kaale almıyor o ailede.
Başınıza silah dayamıyorlarsa 'zorla görüşmek için'..sizin yerinize olsam asla adım atmam.
İyilik meleği modundan çıkamadığınız sürece,kimse sizin için üzülmez..İnsanın en iyi arkadaşı gene kendisidir,siz kendinizi mutsuz olmak için o aileye girip, kendinizi hem ezik,hem kötü bir ruh haline düşürüyorsunuz.

Tekrar söylüyorum,KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…