- Konu Sahibi ayse_firuzemm
-
Aslında bir çok erkek böyle sebebini henüz çözemedim ama.. Benim eniştem de böyledir birini görünce havalanır .. Bir gün oturuyorduk durup dururken tavırları değişti. Hayırdır dedim kimse de yok pek bir artistleştin.. Meğersem annesi gelmiş kapıda bekliyor (ablamdan şeker ) benim haberim yok :) Yani düşün ki o kadar belli oluyor :)
Ben yeni evliyim... Eşimin memleketine gittik bu sene .. Seninki gibi konuşmamak falan değil ama o gözümün içine bakan adam değildi en azından.. Yengesi hadi ikiniizin fotosunu çekeyim diyor adam anasına sarılıyor :))) Ben sap gibi kalıyorum vs.. Tabi burnundan baya getirdim ...
E biz kadınlar haliyle öyle bir durumda herşeyi daha da detaylı düşünüyoruz.. Normalden fazla ilgi bekliyoruz ister istemez sonuçta onların ailesinin yanındayız.. O yüzden gözümüze daha çok batıyor odunlukları..
Demem o ki kim demiş ki kadınları anlamak zor.. Asıl erkekleri anlamak zor..
cici kaynanan doğurmuşda doğurmuş it sürüsü gibi...tabi bu kadar karıyla uğraşman zor..kaynanan ve görümcelerin eşinin öz ailesi değil iğnelemeleri gayet normal..öz olanlar bile neler yapıyor iğnelemenin dışında daha fenalıklar yapan var...seni saf bulmuşlardır en ufak birşey diyecek olsan başına üşüşürler..ama dişli bir gelin olsan yapamazlardı..sen hiç aldırma onlara yüz verme samimi olma..mesafe koy..selam dostlar;
öyle çok bunaldım ve SIKILDIMKİ yaşadıklarımdan
benim eşimin annesi eşim bebekken vefat etmiş(Allah rahmet eylesin)
ve anlatılanlara göre çok osmanlı bir kadınmış asla yalan konuşmaz ve dedikodu yapmazmış.
bunları neden yazıyorum çünkü şimdilerde üvey kaynanam ve en çok da görümcelerden çektiklerim
bana keşke öz kaynanam yaşasaydı dedirtiyor:26:
aslında hikayem uzun ve 10 yıllık evliyim fakat fazla detaya girmeden size kısaca anlatmak istiyorum
benim 7 tane görümcem var ve kv ile beraber ve her gidişimde bana bir fırsatını bulup HAKSIZ YERE sürekli laf sokuyorlar.
ve ben her seferinde susup kalıyorum.
yanlarında yaşamıyoruz ayrı şehirler ancak sık sık bir araya geliyoruz.
kv lere gittiğimde bana kimse hatır sormaz, benimle kimse muhatap olmaz,suratları beş karış ve kendi aralarında kaynaşıp beni görmezden gelirler.
eşim zaman zaman beni anlasa ve savunsa da ne hikmetse oraya gidince 180 derece değişip o da beni görmezden geliyor.
en son gidişimde bana bahçeye çıkıp dolaşcam dedi meğer büyük görümcemle markete gitmiş benim haberim yok.
bazende babasıyla köye gidiyor yine benim haberim yok.
tabiki ailesi bir şey demiyorum babasıdır giderler gezerler ancak eşim bana en azından hanım biz şuraya gidiyoruz yada sende gelmek istermisin desin istiyorum.
eşime bunleri söylediğimde sadece haklısın deyip susuyor o kadar tekrar gittiğimizde aynı şeyleri de yapıyor.
eşim ailesinin yanında benle hiç ilgilenmiyor ve konuşmuyor.sadece işi düşerse orada ben kendimi çok garip ve dışlanmış hissediyorum.
mesela en son gittiğimde bu eşimle benden habersiz markete giden görümcem bana her fırsatta laf sokup durdu.
ve bana şunu yap bunu yap emir verir gibi tavırlar ve ben de ezik gibi her seferinde ne derse kalkıp yapıyorum.
aman tatsızlık çıkmasın yada o anda ne cvp verip nasıl davranacağımı da bilemiyorum açıkcası ve sonradan aklıma geliyor
şunu deseydim bunu deseydim kendimi suçlayıp günlerce neden cvp veremedim kendimi ezdirdim diye günlerce kendimi yiyorum.
kafanızı ağrıttım sizce ne yapmalıyım beni hiç sevmiyorlar hatta nefret ediyorlar eşimin ailesi.
ve sadece bana değil eltimede aynılar ama o benim gibi kafasına takmıyor amaan boşver diyor ben onlardan çok çektim konuşmak dahi istemiyorum diyor bana.
bu arada eltim benden büyük.
arakadaşlar yerimde olsanız ne yapardınız?
hiç gitmesem diyorum ama sonuçta eşimin ailesi ve onuda üzmek istemiyorum.gerçi o ailesini görünce değişip beni üzsede.
selam dostlar;
ve anlatılanlara göre çok osmanlı bir kadınmış asla yalan konuşmaz ve dedikodu yapmazmış.
bunları neden yazıyorum çünkü şimdilerde üvey kaynanam ve en çok da görümcelerden çektiklerim
aslında hikayem uzun ve 10 yıllık evliyim fakat fazla detaya girmeden size kısaca anlatmak istiyorum
benim 7 tane görümcem var ve kv ile beraber ve her gidişimde bana bir fırsatını bulup HAKSIZ YERE sürekli laf sokuyorlar.
kv lere gittiğimde bana kimse hatır sormaz, benimle kimse muhatap olmaz,suratları beş karış ve kendi aralarında kaynaşıp beni görmezden gelirler.
eşim zaman zaman beni anlasa ve savunsa da ne hikmetse oraya gidince 180 derece değişip o da beni görmezden geliyor.
en son gidişimde bana bahçeye çıkıp dolaşcam dedi meğer büyük görümcemle markete gitmiş benim haberim yok.
tabiki ailesi bir şey demiyorum babasıdır giderler gezerler ancak eşim bana en azından hanım biz şuraya gidiyoruz yada sende gelmek istermisin desin istiyorum.
eşime bunleri söylediğimde sadece haklısın deyip susuyor o kadar tekrar gittiğimizde aynı şeyleri de yapıyor.
eşim ailesinin yanında benle hiç ilgilenmiyor ve konuşmuyor.sadece işi düşerse orada ben kendimi çok garip ve dışlanmış hissediyorum.
mesela en son gittiğimde bu eşimle benden habersiz markete giden görümcem bana her fırsatta laf sokup durdu.
ve bana şunu yap bunu yap emir verir gibi tavırlar ve ben de ezik gibi her seferinde ne derse kalkıp yapıyorum.
aman tatsızlık çıkmasın yada o anda ne cvp verip nasıl davranacağımı da bilemiyorum açıkcası ve sonradan aklıma geliyor
şunu deseydim bunu deseydim kendimi suçlayıp günlerce neden cvp veremedim kendimi ezdirdim diye günlerce kendimi yiyorum.
kafanızı ağrıttım sizce ne yapmalıyım beni hiç sevmiyorlar hatta nefret ediyorlar eşimin ailesi.
ve sadece bana değil eltimede aynılar ama o benim gibi kafasına takmıyor amaan boşver diyor ben onlardan çok çektim konuşmak dahi istemiyorum diyor bana.
hiç gitmesem diyorum ama sonuçta eşimin ailesi ve onuda üzmek istemiyorum.gerçi o ailesini görünce değişip beni üzsede.
çok tşk ederim cvp için.
32 yaşındayım ve bana sürekli emir vermeye çalışan bende 4-5 yaş büyük diğer ikisi çok yaş farkı yok ve 3 taneside
benden küçük.birde en büyük görümcem var oda çok cazgırdır fakat onun eşimle önceden beri arası iyi değil.bu sebepten eşimden korkusuna bana bir şey yapamıyor.yoksa o hepsinden beterdir.ilk zamanlar ondan da çok çektim ama son bi kaç yıldır hiç ağzını açamıyo bana çünkü eşim onunla konuşmuyor artık uzun hikaye bu da.benim söylemediğim lafları beni dedi gibi gösterip diğer görümleri daha çok üzerime kışkırttığı için.yani onda iftira ve yalanda var Allah korusun.
neyse gerçi hepsi birbirnden beter ve cazgır ya neyse.
iş buyurduklarında yapmama konusunda haklısın günlerdir kafamdan atamıyrum bunları neden kalkıp yapıyorum diye.
ama mesela bana benden 1 yaş küçük görümcemle beraber en son gidişimde kalkta bi çay yap içelim dediler bende kalkıp yapıp dağıttım.bir şey diyemedim.orada ne cvp vermeliydim mesela?işte bunu bilemiyorum.
aslında ben ezik ve iyi niyetli davrandıkça şımarıp daha çok ezmeye çalışıyorlar.bir kaç kez kendimi gerçekten savunabilsem ve lafı ağızlarına tıksam aslında kuzu olacaklarını da biliyorum.ama ben de de hazır cvp hiç yok ki beceremiyorum da hep sonrada geliyor aklıma .
aslında benden yaşça küçük kız kardeşlerim dahi abla gitme oraya yine üzüleceksin hiç gitme diyolar ama bu seferde eşimle ara bozulsun yada eşim üzülsün istemiyorum.
aslında çözüm gitmemekde değilde benim hakkımı savunabilmem ve ezik davranmamam.ama nasıl?
ve hamurumda ve aile terbiyemde yok ki bu tarz çekişmeler içten gelen bir şey.
üvey kv ve görümcelerimin hamurlarında var insana bakışları ve yaklaşımları hep art niyetli ben önceden kendimi kurmaya çalışsamda olmuyor.içimde fesatlık ve art niyet yok ki.
evet en güzeli aslında bu tarz insanlarla hiç görüşmemek ancak arkadaşım komşum değilki ieltişimi keseyim gerçekten bu noktada çaresiz hissediyorum
aslında kardeşim anllattıklarında gizli ne yapçağın
KENDİNİ EZDİRMİCEKSİN
HAKKINI ARIYACAKSIN
VE EŞİNE DE AĞIRLIĞINI KOYUCAKSIN
BANA BÖLE BÖLE YAPIYOLAR SEN DE ORDA BUNU BUNU YAPIYOSUN
Bİ DAHA BÖLE YAPARSAN GELMEM SENLE DE
EYER HER ŞEYLERİNE EVET DERSEN NE EZİLMEKTEN NE DIŞLANMAKTAN KURTULAMAZSIN CANIM
HER ZAMAN SESSİZ OLANI EZERLER BU BÖLE
Allahtan benim görümce 1 tane ve benden küçük ama ona rağmen çok fena. En basit örnekten biri nişanlıyken onlara gidecektik eşimle ve kv gille farklı şehirlerdeyiz görümcemde bizim geleceğimizi biliyo tabi eşimin eski kız arkadaşı önceden eşime forma yaptırmış arkasına da isimlerini yazdırmış hediye etmiş eşimde ayrıldıktan sonra atılsın diye eskilerin arasına koymuş görümcemde alıp saklamış biz oraya gideceğimizde de formayı çıkartmış özenle odasında ki sandalyeye giydirmiş neyse biz gittik yemek yedik ettik fln sonra hepberaber akraba ziyaretine gittik eşim sıkıldığı için biz erken döndük görümcemin odasına girdim üzerimi değiştirecem sandalyenin üstünde ki forma dikkatimi çekti bi baktım formaya sinirlendim tabi ne işi var bunun hala diye eşime filan kızdım sonra aldım elime bıçağı paramparça ettim mutfak tezgahının üstüne attım geldiklerinde kv ve görümceme söyledim yırttım formayı haberiniz olsun diye.
Evlendikten 2 hafta sonra yine oraya gezmeye gittik kalıyoruz işte ertesi gün oldu kv bi akrabaları vardı oraya gitmiş görümcem de nişanlıydı nişanlısını aramış onla geziyolar bende hazırlandım eşimle çıkıp dolaşacaz bi baktım kv arıyo evi topla mutfağı topla çamaşırlar vardı onları makineye at babanın pantolonunu ütüle fln saydı saydı kapattı eşim boşver gel gidelim dedi neyse sen çık ben işleri hallediyim seni ararım dedim eşimi gönderdim. Makineye beyaz renkli ne varsa hepsini doldurdum iç çamaşırları fln vardı sonuçta ben kayın babamın kaynımın kayınvalidemin iç çamaşırlarını yıkamak zorunda değilim hiç ayırmadan direk bastım makineye, bulaşıkları makineye attım tek salonu süpürdüm diğer odalara hiç dokunmadım bile.
Kv de akşama doğru geldi çamaşırları serecez bi baktı aaaa beyazları renklileri ayırmadan mı attın dedi bende makinenin içindeydi hepsi renkli sandım çıkartıp bakmadıydım dedim. Kayınbabanın da keten pantolonu vardı ütü izi varmış ordan ütülenecekmiş bende dümdüz ütülediydim oda kaldı öyle ama ağzını açıp hiç bişey diyemedi kaynanam çünkü eşimin kendisine kızacağını biliyodu çağırıp kızına yaptırsaydın diye..
Yani canım anlayacağın hiç bi zaman ezdirme kendini her zaman tavrını koy bi iş söylediklerinde de bilmezciliğe vur bırak arkandan ne diyolarsa desinler hiç bi türlü yaranamazsın yoksa ezilen hep sen olursun
Bence bir sonraki gidişinizde eşinize gitmek istemediğinizi söyleyin. Sebebini sorunca da eşinize, 10 yıldır bana yapılanları görmediysen bu saatten sonra görmenin de pek bir anlamı yok. Ben gelmek istemiyorum çünkü artık patlama noktasına geldim orada tatsızlık yaşanmasını istemiyorsan bana ısrar etme bu konuda. Ama sen istediğin zaman gidip görebilirsin aileni zaten benim orada olmadığımı da pek farketmezsin ben oradayken de yokmuşum gibi davranıyordun ne de olsa de ve gerçekten de gitme belki eşin aklını başına toplayıp seni onların yanında yok saymamayı öğrenir.
Allahım inşallah sana da tüm isteyenlere de hayırlı evlat nasip etsin.Senin her gittiğinde orada mı oluyorlar, evli değiller mi? her şey eşinde biter, eşinin seni ezdirmemesi, görümcelerinle kararlı net bir şekilde konuşması lazım. Eşin sanırım ailesinin yanında evde benim sözüm geçiyor bakın dedittirmek için değişiyor. Sana çay koy dediklerinde, bu seferde sizin elinizden içeyim, yorgunum falan diyebilirsin. Haksızlık karşısında illaki onlar gibi çatır çatır konuşman gerekmez uslubunu bozmadan sakince cevabını verebilirsin. Eşin için gidiyorsun, üzülmesini istemiyorsun; ama senin üzülmen eşinin umrunda olmuyor, zorunlu olmadığın sürece gitme canım, eşin gitsin gelsin, eşin gelmeni istiyorsa nezaman bana insan gibi davranmayı öğrenirlerse yada öğretirsen ozaman gelirim diyebilirsin. Maalesef bazı insanlar iyi niyetten,yumuşaklıktan anlamıyorlar cazgırlıktan anlıyorlar illaki laf söyleyemiyorum kendimi üzüyorum diyorsan mümkün olduğunca onların bulunduğu ortamlarda bulunmamalısın.
♥gözyaşı♥;33064444 .!.:
Kalk bir çay yapta içelim diyene;
Evet misafirinize bir çay bile yapmadınız, ablalarınız hiç öğretmiyor mu size küçükler varsa bir ortamda büyüklere iş düşmez diye..
En küçük olanlar kalksın da bize şöyle bir keyif çayı yapsın diyebilirsiniz.
Bir örnek sadece :)
madem herkes seni gormemezlikden geliyor,
esinle oraya gidiginde seni yanliz burakiyor,
bunlari bildigi halde, seni hakli buldugu halde orda degistiginin farkindaysada
ozaman, birdaha gitme derim:) orda yanliz kalacagina evde yanliz otur daha iyi:)
cok yuz verme ve az burnunu havada dik onlarin yaninda,
cok cok nadir git. asil ozaman belki kiymetni bilirler..
birde seni gormeyen, saygi duymayan insanlar icin uzulme canim!
eyer bur gun uzulursen, saygi ve deyer verdigin birinin hareketlerine uzul..
aradan 10 yil gecmis olmali, gercekten artik umursamaman gerekirdi..
ben insallah senin gibi yapmam, yani deymeyenler icin kendimi uzmem:)
gitme tabi canım yaa öz anan değil öz bacıların değillerki seni el üstünde tutsunlar..elin kızları sanırım evde kalmışlar onca kız bi arada durduklarına göre...emin olki seni kıskanıyolardır ondandır garezleri
bence anlat kocana burda yazdığın gibi...
eşininde hatası var çünkü..
o seni görmezden gelince diğerleride ezmeye çalışıyo haliyle...
gerekince ver cevaplarını ve daha az görüş...
Anlattığına göre on yıldır yeterince iyi davranmışsın aman bişey olmasın diye korkma ve büyük eltin gibi takma onları. Çay koyda içelim dediklerinde siz koyunda biz içelim uzaktan geldim de.
evet yeterince tüm iyi niyetimi kullandım onlara karşı bende iyi niyet kalmadı artık.canıma tak etti bende insanım taş değilim.
madem beni insan yerine koymayıp görmezden geliyorlar o zaman benimde gerektiği yerde okkalıca varlığımı onalara hissettirmem gerek.ve onlar bana tavırlarında nerde duracaklarını bilmiyorlarsa ben onlara hooop orda bi durun demeliyim.ve yüzlerine bir tokat yemiş kadar olmalı.
Seni o kadar iyi anlaıyorum ki bende ailemden çekişme art niyet laf sokma falan görmedim hiç. ama karşılaşınca insan kötü oluyor ve görmediği için böyle bişey cevap veremiyor. Yık tabularını sende onları umursama.
cici kaynanan doğurmuşda doğurmuş it sürüsü gibi...tabi bu kadar karıyla uğraşman zor..kaynanan ve görümcelerin eşinin öz ailesi değil iğnelemeleri gayet normal..öz olanlar bile neler yapıyor iğnelemenin dışında daha fenalıklar yapan var...seni saf bulmuşlardır en ufak birşey diyecek olsan başına üşüşürler..ama dişli bir gelin olsan yapamazlardı..sen hiç aldırma onlara yüz verme samimi olma..mesafe koy..
Gereğinden fazla alttan almışsınız amasize laf soktuklarında sizde cevabın vermekten çekinmeyin 10 yılda bir şey değişmemiş zaten devran dönsün bakalım biraz da, ayrıca madem eşiniz sizi orda yok sayıyor sizde çok sık gitmeyin araya bayaa bir mesafe koyun bunları yapmak bu kadar zor olmasa gerek kendinizi ezdirmeyinnn haybeyee
evet aynen ben kendimi ezdirdikçe olan benim bozulan sinir sisitemime oluyor anlatılacak çok şey var aslında.
ben iki bebek kaybetim ve üzerine yaşananan bu tarz tatsızlıklar sonunda ağır bir depresyona girdim.
3 yıl tedavi gördüm.aaahhh ahhh neler çektim neler eşim benden tamamen uzaklaştı ve beni yalnız bıraktı o yıllarda.
iki bekar görümcem bize geldi güya bana bakacaklar çünkü 4 ay kendimde değildim ben, çok zor günlerdi o günler.
beni evin kül kedisi yaptılar ve onlar sanki evin sultanları neler ettiler bana neler.
hakaretler,izinsiz eşyalarımı alıp götürmeler kullanmalar ve daha neeleer neler.
çok detaya girmek istemiyorum o yıllara geri dönüyorum her defasında anlatınca.
aslında kardeşim anllattıklarında gizli ne yapçağın
KENDİNİ EZDİRMİCEKSİN
HAKKINI ARIYACAKSIN
VE EŞİNE DE AĞIRLIĞINI KOYUCAKSIN
BANA BÖLE BÖLE YAPIYOLAR SEN DE ORDA BUNU BUNU YAPIYOSUN
Bİ DAHA BÖLE YAPARSAN GELMEM SENLE DE
EYER HER ŞEYLERİNE EVET DERSEN NE EZİLMEKTEN NE DIŞLANMAKTAN KURTULAMAZSIN CANIM
HER ZAMAN SESSİZ OLANI EZERLER BU BÖLE
nedir bu görümce denen illetlerin rahatsızlığı ya anlamış değilim. elbette iyisi de vardır da ben hiç duymadım. Rabbim mübarek ezan vaktinde her ne çektiriyor iseler aynısını kendi başlarına da versin inşallah, öyle dua et canım, Allah öyle dert versin ki senle uğraşamaz olsunlar, kendi dertlerine düşsünler inşallah. AMİİİN.
erkekte iş yoksa eğer, gözüyle görsede yapılanları inanmaz , onlar iyiler, sana bir kötülük yapmıyorlar ki sen de var gariplik der! söyledikçe sen kötü olursun ... ama sen kendini o insanlara ezdirme, eşine söylemekle bir şey olacağını hiiiç sanmıyorum ben. onun olmadığı yerde asıl tavrını o görümcelere karşı koy ki eşin seni kötü bilmesin.
evet aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen kafama çok takıp 10 yıldır kendimi ezdirip hiç bir hakkımı savunamadım ne yazıkki
biraz umursamaz olabilsem dediğiniz gibi keşke ama eşime de bağlı bu yanımda olsa hiç takmazdım kafama eşim en büyük sebep bu durumuma ne yazıkki.
evet hem değmeyenler için kendini üzmemeli hemde insanlara hak ettiği değeri vermeli en doğrusu bu.
keşke herkes iyi olsa,insanlar birbirlerine davranışlarında kul hakkı almaktan korksa kısacası ALLAH TAN korksa dünya cennet olurdu.
7 görümcemin 5 tanesi evli 2 si bekar ama evli olanlardan 3 tanesi aynı şehirde ve her gittiğimizde ordalar.diğer ikisi de yakın şehirlerde genelde onlarda sık sık geliyorlar.evde bakar olanların birinin sözü oldu en son gittiğimizde.daracık ev 7 görümce 5 damat
15 tane çocuk bir evde ve üzerine eltimler ve bizde varız bi de söz,düğün olunca curcuna insanda ne kafa kalıyor ne de göz.birde hepsi toplandığında daha bir şımarıyorlar.bana eşimde sahip çıkmayınca orada tek başıma kalıyorum.hepsi bir yerden laf sokar genelde,kendilerinden başka kimseyi beğenmez ve değer vermezler maalesef burunlarıda çok havadadır.
bir araya geldiklerinde küçük bir yatak odası var oraya kapanırlar ve sürekli dedikodu yaparlar genelde.ben arada yanlarına girerim ama orada fazla durmam çünkü ben odaya girince rahatsız olduklarını yüzlerinden anlarım beni odadan çıksında rahat dedikodu yapalım diye bakarlar.bende örgümü alır başka odada bir başıma örgü örerim
ve kıskandıkları da doğru; hiç birisi evliliklerinde benim kadar rahat değiller ve gerçekten çok güzel bir bayanım.kendileri benim gibi değil tabiki ALLAH yaratmış hepsini tamam ama birazda içlerinin kötülükleri yüzlerine vurmuş.bana göre çirkin insan yoktur herkesi Allah yaratmış ama bence ahlak ve niyet insanı ya güzel yapar yada çirkin.
aslında eşimle güzel bir dille konuşunca beni çok iyi anlıyor ve yanımda durduğu zamanlarda oldu en son hariç ama
her seferinde hatırlatmam gerekiyor.ve onların yüzlerini görünce dayanamıyor.aynen eşim tutarlı davranıp her daim sahip çıksa onlarda ayaklarını denk alırlar bundan eminim.
evet en güzeli çok az gidip çok az konuşup mesafe koyup havalı durup biri laf soktuğunda kendimi kasmadan ve gereken cevabı vermem gerek.
evet ailemde ne dedikodu var nede kavga gürültü görmedim böyle bir şey bende.yani bunlarla büyümedim aynen.
hani benim gibi seviyeli ve iyi niyetli değil ki karşımdakiler onlarla baş etmek mümkün değil çünkü çok çirkefler.
tabiki burada her yaşadığımı detaylı anlatmıyorum.ve daha çok şeyler var içimde.bir anlatsam roman olur.
aynen inanın aynı evde falan yaşasak ve eşim biraz daha yüz vermiş olsa hepsi bir olur saçımı başımıda yolarlar bundan eminim.
çünkü o zihniyette insanlar.hatta kayınbabam eltimin sırtında sopa kırmış adamdır.eltimin suçuda komşuya gitmekmiş.
neden gidiyosun bizi dedikodu etmeye mi demiş eltime.ve vermiş sopayı.
eltim 4 yıl aynı bahçede oturdu onlarla o benden daha çok çekti.ve aynı yerdeki annesine giderken dahi kayınbabamdan izin aldı 4 yıl.en son kayınbabam eltimi dövünce(kv ve görümcelerin gazıyla tabiki) kaynım onların üzerine yürümüş siz yaptırdınız babamı kışkırttınız diye.ve hanımını aldı evini başka yere taşıdı ve yıllarca küs durdularda eltim rahat etti.
bu yüzden eltim hep der sen ne çektin ki benim yaşadıklarımı yaşamadın.ben çok çektim ve onları ağzıma bile almak istemiyorum artık hayatımda istemiyorum onları der bana.ve kayınbabamda ağzı hiç durmaz kadın gibi o da laf iğneler durur gelinlerine.
kayınbabam kv ve görümcelerin dolduruşlarına da çok gelir.ilk zamanlar beni çok severdi kayınbabam.ama ne yapıp ettiler adamı soğutmayı ve düşman etmeyi başardılar.bir gün kulaklarımla duydum küçük görümcelerden birisi babasını tembihliyordu baba şımartma onu yüz verme ona diyordu benden için.ve sonunda muratlarına erdiler bu konuda da.
aynen öyle sessizlik alçakgönüllülük bazı insanlar tarafından enayilik,saflık olarak görünüyor maalesef.
ama seviyeli ve iyi insanlarda var şu hayatta.hani derler ya altının değerinden sarraf,insanın değerinden de insan anlarmış diye; insan olmayan ne anlasın insan olanın değerini.
Benim eşim bana böyle davransaydı,ailesinin yanında görmezden gelseydi gitmezdim ben o aile ziyaretine. Niye gelmiyorsun dediğinde de yokmuşum gibi yapma zahmetine katlanma diye gerçekten gelmiyorum derdim.selam dostlar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?