• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcelerim sürekli laf iğneliyorlar ve ben kendimi savunamıyorum :(

Allahtan benim görümce 1 tane ve benden küçük ama ona rağmen çok fena. En basit örnekten biri nişanlıyken onlara gidecektik eşimle ve kv gille farklı şehirlerdeyiz görümcemde bizim geleceğimizi biliyo tabi eşimin eski kız arkadaşı önceden eşime forma yaptırmış arkasına da isimlerini yazdırmış hediye etmiş eşimde ayrıldıktan sonra atılsın diye eskilerin arasına koymuş görümcemde alıp saklamış biz oraya gideceğimizde de formayı çıkartmış özenle odasında ki sandalyeye giydirmiş neyse biz gittik yemek yedik ettik fln sonra hepberaber akraba ziyaretine gittik eşim sıkıldığı için biz erken döndük görümcemin odasına girdim üzerimi değiştirecem sandalyenin üstünde ki forma dikkatimi çekti bi baktım formaya sinirlendim tabi ne işi var bunun hala diye eşime filan kızdım sonra aldım elime bıçağı paramparça ettim mutfak tezgahının üstüne attım geldiklerinde kv ve görümceme söyledim yırttım formayı haberiniz olsun diye.

Evlendikten 2 hafta sonra yine oraya gezmeye gittik kalıyoruz işte ertesi gün oldu kv bi akrabaları vardı oraya gitmiş görümcem de nişanlıydı nişanlısını aramış onla geziyolar bende hazırlandım eşimle çıkıp dolaşacaz bi baktım kv arıyo evi topla mutfağı topla çamaşırlar vardı onları makineye at babanın pantolonunu ütüle fln saydı saydı kapattı eşim boşver gel gidelim dedi neyse sen çık ben işleri hallediyim seni ararım dedim eşimi gönderdim. Makineye beyaz renkli ne varsa hepsini doldurdum iç çamaşırları fln vardı sonuçta ben kayın babamın kaynımın kayınvalidemin iç çamaşırlarını yıkamak zorunda değilim hiç ayırmadan direk bastım makineye, bulaşıkları makineye attım tek salonu süpürdüm diğer odalara hiç dokunmadım bile.

Kv de akşama doğru geldi çamaşırları serecez bi baktı aaaa beyazları renklileri ayırmadan mı attın dedi bende makinenin içindeydi hepsi renkli sandım çıkartıp bakmadıydım dedim. Kayınbabanın da keten pantolonu vardı ütü izi varmış ordan ütülenecekmiş bende dümdüz ütülediydim oda kaldı öyle ama ağzını açıp hiç bişey diyemedi kaynanam çünkü eşimin kendisine kızacağını biliyodu çağırıp kızına yaptırsaydın diye..

Yani canım anlayacağın hiç bi zaman ezdirme kendini her zaman tavrını koy bi iş söylediklerinde de bilmezciliğe vur bırak arkandan ne diyolarsa desinler hiç bi türlü yaranamazsın yoksa ezilen hep sen olursun :34:

yani aslında aralarında çok iyi olanlar hariç kötü niyetli olan eşinin ailesi hak ediyor bu tavırları
bende aynen böyle davransam bana kimse sataşamaz biliyorum.
ya aslında benim amacım karşı tarafa kötü davranmak da değil ama haksız oldukları anda dur demesini bilmek istiyorum.ve hakettikleri gibi davranmak istiyorum.
ama sizinde ve arkadaşlarında dediği gibi bazı insanlara iyilik yaramıyor gerçekten.iyi niyetinize karşılık sizi enayi,saf ve pısırık olarak değerlendiriyorlar.
hani yukarıdaki bir arkadaş demiş ya afedersiniz deveye diken insanı ..... diye
herkes için değil ama art niyetli insanlar için çok doğru bir tespit bu maalesef ki.
keşke eşimin ailesi çok iyi insanlar olsalardı inanın onları el üstünde tutar ve saygıda kusur etmezdim.hoş şimdide saygıda kusur etmiyorum ama o zaman galiba başımın üzerinde taşırdım onları.
bazen imreniyorum çok iyi kv ve görümcesi olanlara ahhh ahh.

laf sokmak illa surat asmak ya da hakaretle olmaz.
güler yüzle, yumuşak görünerek de laf sokabilirsiniz, siz gülerken onlar kıvranır, eşiniz de bir şey diyemez size.

aynen öyle işte hak ettikleri tam da bu.
bana cvp yazan tüm arkadaşlarla beraber size çok teşekkür ederim
en azından burada içimi döküp sizlerden fikir ve destek alıyorum.
inanın bunları yazarken daha çok farkına varıyorum ne kadar haksızlıklara uğramış olduğumu ve haketmediğim muamelelere maruz kaldığımı.
ve kendime de kızıyorum açıkcası ya canımı sokakta bulmadım,beş para etmez insanlar için canımı üzmeye değermi,yazık çok yazık ediyorum kendime bununda farkındayım onlar lafları sokup kırıp döküp kafayada takmayıp ve hatta beni üzmekten de mutlu olarakdan
yaşamlarına devam ediyorlar.
hiç birisi anam dğil bacım değil ki.
ve bana değer veren arkadaş veya dost da değiller bana.
o zaman neden her seferinde kendimi ezdirip üzdürüyorum ciğeri beş para etmeyen insanlara.
valla yazdıkça daha da anlıyorum ve güç buluyorum.
bundan sonra kimsenin haksız yere beni üzmesine izin vermicem.
en azından hemen başaramasamda bu yolda mücadele verip sesimi çıkarıcam.

eşime bu konuda biraz diklensem ya kapıyı çarpar gider.yada hemen kavgaya girişir.
ben mi doğru ifade edemiyorum kendimi bilmiyorum.
üff bu konuları açma der hemen ve çoğu zaman odadan çıkar.
aslında haklı olduğumu da biliyor ama işine gelmiyor.
en son şöyle dedi sende ezdirme kendini sana ne derlerse cevabını ver sende ama bana anlatma bunları dedi.
ve de mümkün oldukça az konuş hatta hiç konuşma sus bi kenarda otur dedi bana.
yani haksız olduklarını bile bile onlara da toz kondurmak istemiyor aslında yada benim kendisinin yanında ailesine en ufak bir laf etmeme katlanamıyor ne de olsa ailesi morali bozuluyor.
aslında ben eşime karşıda yeri gelindiğinde yeterince kendimi savunamıyorum galiba.eşimde biraz bunu kullanıyor.
bazen diyorum aynen dediğiniz gibi kavga çıkacaksa da çıksın inceldiği yerden kopsun diyorum.
aslında sonu kavga da olsa haksızlık karşısında susmamak gerek çünkü değerini bilen yokki karşı tarafta
tatsızlık olacaksa da olsun.yoksa bana oluyor olan onlara hiiiç bi şey olduğu yok gayet rahat, relax sokuyorlar lafları şakayla karışık.

eşinin sana olan sevgisinden emın mısın sen?

eşinin sana olan sevgisinden emın mısın sen?

bunu bende düşünüyorum ve onada soruyorum ve sevdiğini söylüyor.
ve ailesi konusunda benim yanımda olduğu zamanlarda oldu.ve onlarla benim için tartıştığı ve rest çektiği de oldu az da olsa.
ama anladığım kadarı ile sorun yaşamak istemiyor bu konuda ve ailesiyle arası iyi olsun istiyor haklı olarak.
çünkü ailesi ona bana davrandıkları gibi davranmıyorlar.ona çok iyiler ve o da onların iç yüzünü tam olarak göremiyor belkide.
yada benim ne kadar üzüldüğümü anlayamıyor.

bu konuda bende çok düşünüyorum beni gerçekten sevmiyormu acaba diye:50:

Son düzenleme:
bazen bunu bende düşünüyorum ve onda soruyorum ve sevdiğini söylüyor.
ve ailesi konusunda benim yanımda olduğu zamanlarda oldu.ve onlarla benim için tartıştığı ve rest çektiği de oldu az da olsa.
ama anladığım kadarı ile sorun yaşamak istemiyor bu konuda ve ailesiyle arası iyi olsun istiyor haklı olarak.
çünkü ailesi ona bana davrandıkları gibi davranmıyorlar.ona çok iyiler ve o da onların iç yüzünü tam olarak göremiyor belkide.
yada benim ne kadar üzüldüğümü anlayamıyor.

bu konuda bende çok düşünüyorum beni gerçekten sevmiyormu acaba diye:50:

bence sevmek sözlerle değil, eylemlerle belli olur :34:
yani, nesin ki sen ailesinin yanında sana yok muşsun muamelesi yapıyor
aklım almadı gerçekten.
allah yardımcın olsun, ama şunu bil değmez
senin için en önemli şey sensin
ona göre ölç tart bazı şeyleri.

Bu erkekler niye böyle ya birini görünce bir değişiyorlar bir havalara giriyorlar.. Hani küçük çocuklar misafirliğe gittiğinde yada biri geldiğinde şımarır ya aynen öyle:47:

bence sevmek sözlerle değil, eylemlerle belli olur :34:
yani, nesin ki sen ailesinin yanında sana yok muşsun muamelesi yapıyor
aklım almadı gerçekten.
allah yardımcın olsun, ama şunu bil değmez
senin için en önemli şey sensin
ona göre ölç tart bazı şeyleri.

evet bunu bende düşünüyorum eşim ne yapmaya çalışıyor çözemiyorum.
eşimin ailesi çok gelenekçidir ve eşim benimle babasının yanında hiç konuşmaz bu babaya saygısızlık olarak algılanırmış.
onların adetleri böyleymiş.
bende diyorum ki hadi babanı anladım da ya diğerleri onların yanında bari normal davran.
ama yapamıyor sanırım bir baskı hissediyor ailesinin yanında.
aslında bende çözemedim tam olarak bu durumu.
bu durum beni çok üzüyor.
ha bir de şu da var eğer oraya gitmeden lütfen bana ailenin yanında ilgili davran diye sıkıca tembihlersem zaman zaman uygulamaya çalışıyor.hiç sesimi çıkarmazsam ben yokmuşum gibi aynen devam.

vallahi canım 5 yıllık evli olucambirde oğlum var kaynanam üvey fena değil tavırları idare eder cinsinden ama kendilerini bi halt sanıyolar..ilk zamanları gittim ayy canım vayy cicim tekrar gittiğimde ise hepsi soğuk üç görümcem var bi tuhaflıklar görmezden gelmeler falan...

şimdi iseee hiiiç işim olmaz sşz sağ ben selamet eşimde hiçbişey diyemez biliyo ve görüyo tavırlarını....düşün artık balkonda çamaşır asıyorum hepsi kapımdan geçiyolar ve ses bile vermiyolar ben daha niye gideyimki...haa tabiki hiç gitmiyorum anlamınada gelmez..kuran okuturlar yada bi durum olur ama hiç öyle çat kapı ben geldim deyipte gitmedim..

bence sende gitme kendini üzme canım

Bu erkekler niye böyle ya birini görünce bir değişiyorlar bir havalara giriyorlar.. Hani küçük çocuklar misafirliğe gittiğinde yada biri geldiğinde şımarır ya aynen öyle:47:

ya aynen öyle asla boş bırakmaya gelmiyor sürekli enselerinde ve gözün açık olacaksın.
ama bende kendisi görsün bazı şeyleri beni anlamaya çalışsın hep yanımda olsun istiyorum çok mu şey istiyorum.
demiyorum ki ailene düşman ol sadece haksızlığa uğradığımda yanımda ol beni anla diyorum.yada haklıyı haksızdan ayır.
şunu da söylüyorum ona benimde suçum olursa beni uyar bana da haksızsın de ama ne olur beni ailende olsa kimsenin üzmesine izin verme diyorum.

evet bunu bende düşünüyorum eşim ne yapmaya çalışıyor çözemiyorum.
eşimin ailesi çok gelenekçidir ve eşim benimle babasının yanında hiç konuşmaz bu babaya saygısızlık olarak algılanırmış.
onların adetleri böyleymiş.
bende diyorum ki hadi babanı anladım da ya diğerleri onların yanında bari normal davran.
ama yapamıyor sanırım bir baskı hissediyor ailesinin yanında.
aslında bende çözemedim tam olarak bu durumu.
bu durum beni çok üzüyor.
ha bir de şu da var eğer oraya gitmeden lütfen bana ailenin yanında ilgili davran diye sıkıca tembihlersem zaman zaman uygulamaya çalışıyor.hiç sesimi çıkarmazsam ben yokmuşum gibi aynen devam.

hadi canımlı cicimli konusamaz babasının yanında desen neyse. ama ''hiç konuşmaz''' nedir arkadaş?
gelenekçi aileye bak sen, koskoca adam, koskoca ablasının/ kardeşinin kucagına yatıyor saçlarını okşuyorlar
ama iş babanın yanında eşle konuşmaya gelınce '' gelenekçi'' olunuyor. ben hayatımda hiç duymadım böyle bişi.
babasının yanında senden su da mı istemıyor:ssz:
enteresan.

vallahi canım 5 yıllık evli olucambirde oğlum var kaynanam üvey fena değil tavırları idare eder cinsinden ama kendilerini bi halt sanıyolar..ilk zamanları gittim ayy canım vayy cicim tekrar gittiğimde ise hepsi soğuk üç görümcem var bi tuhaflıklar görmezden gelmeler falan...

şimdi iseee hiiiç işim olmaz sşz sağ ben selamet eşimde hiçbişey diyemez biliyo ve görüyo tavırlarını....düşün artık balkonda çamaşır asıyorum hepsi kapımdan geçiyolar ve ses bile vermiyolar ben daha niye gideyimki...haa tabiki hiç gitmiyorum anlamınada gelmez..kuran okuturlar yada bi durum olur ama hiç öyle çat kapı ben geldim deyipte gitmedim..

bence sende gitme kendini üzme canım

haklısın hiç gitmemeli her gidişimde bir darbe daha yiyip dönüp yıpranmaktan başka elime bir şey geçmiyor çünkü.

Hak verse de söylemez aa söyler mi .. Aslında bizlere bir evet haklısın ama onlarda ailem sen idare et , büyüklük sende kalsın dense ömrü billah susucağaz ama yöntemi bilmiyorlar...

hadi canımlı cicimli konusamaz babasının yanında desen neyse. ama ''hiç konuşmaz''' nedir arkadaş?
gelenekçi aileye bak sen, koskoca adam, koskoca ablasının/ kardeşinin kucagına yatıyor saçlarını okşuyorlar
ama iş babanın yanında eşle konuşmaya gelınce '' gelenekçi'' olunuyor. ben hayatımda hiç duymadım böyle bişi.
babasının yanında senden su da mı istemıyor:ssz:
enteresan.

evet su dahi isteyemezmiş maalesef bu böyle 10 yıldır:50:
hadi ona katlanıyorumda sizinde dediğiniz gibi diğerlerini anlayamıyorum.
bana ilgili davranmaya gelince ailesinden çekiniyorda kız kardeşinin dizine yatarken hiç çekinmiyor.
çok içim acıyor:50:

Hak verse de söylemez aa söyler mi .. Aslında bizlere bir evet haklısın ama onlarda ailem sen idare et , büyüklük sende kalsın dense ömrü billah susucağaz ama yöntemi bilmiyorlar...

aynen öyle adamlar hanımlarını şımartmaktan çok korkuyorlar.ama ben şımarmam ki böyle dese eşim; aslında rahatlar psikolojim ve ne deseler takmam cvp versemde vermesemde güler geçerim o zaman.bilirim ki eşim beni anlıyor ve yanımda, onlarda ailesi atamıyor işte.eşimin hatrına susarım bu kez belkide ve kafama da takmam.bilirim ki eşim beni seviyor ve her daim yanımda.
amaaan derim eşim yanımda olduktan sonra gerisini boşver.
aslında beni en çok üzen de eşimin tavırları galiba evet maalesef.

Son düzenleme:
aynen öyle adamlar hanımlarını şımartmaktan çok korkuyorlar.ama ben şımarmam ki böyle dese eşim; aslında rahatlar psikolojim ve ne deseler takmam cvp versemde vermesemde güler geçerim o zaman.bilirim ki eşim beni anlıyor ve yanımda onlarda ailesi atamıyor işte.eşimin hatrına susarım bu kez belkide ve kafama da takmam.bilirim ki eşim beni seviyor ve her daim yanımda.
amaaan derim eşim yanımda olduktan sonra gerisini boşver.
aslında beni en çok üzen eşimin tavırları belkide.

Şımartmaktan korktuklarından değil aslında elimize koz vermek istemiyorlar , zannediyorlar ki haklı olduğumuzu söylerlerse , her durumda bunu kullanırız , haklıysam şöyle yap böyle yap vs.. Yani bir yerde koz vermek istemiyorlar ... Kaldı ki biz bayanlar öyleyiz ailemiz söz konusuysa her açıklarını kapatırız..mesela ben ailemden birine kızsam da eşime asla belli etmem yarın öbür gün kullanır diye.. Gerçi kullanacak biri değil ama ben yine de söylemem.. Ama bu demek değil ki tabi eşimi aileme ezdiririm...

Emin ol herkes biliyor doğruyu yanlışı , haklıyı haksızı... İçini ferah tut... Kimsenin hatırı içinde kendinden fazla ödün verme .. üç kere gideceğine bir kere git . Hem eşinin gönlü olur hemde senin sinirlerin daha az yıpranır...

Son düzenleme:
Şımartmaktan korktuklarından değil aslında elimize koz vermek istemiyorlar , zannediyorlar ki haklı olduğumuzu söylerlerse , her durumda bunu kullanırız , haklıysam şöyle yap böyle yap vs.. Yani bir yerde koz vermek istemiyorlar ... Kaldı ki biz bayanlar öyleyiz ailemiz söz konusuysa her açıklarını kapatırız..mesela ben ailemden birine kızsam da eşime asla belli etmem yarın öbür gün kullanır diye.. Gerçi kullanacak biri değil ama ben yine de söylemem.. Ama bu demek değil ki tabi eşimi aileme ezdiririm...

Emin ol herkes biliyor doğruyu yanlışı , haklıyı haksızı... İçini ferah tut... Kimsenin hatırı içinde kendinden fazla ödün verme .. üç kere gideceğine bir kere git . Hem işinin gönlü olur hemde senin daha az yıpranır...

evet bu da doğru bir yaklaşım elimize koz vermek istemiyorlar anlıyorum tamam ama
o zaman en azından onlar haksız demese de bana onların yanında ben yokmuşum gibi davranıp onlara sevgi gösterilerinde bulunmasın eşit olsun ve adaletli.işte ben bunu anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyor tam olarak.
ve evet bundan böyle senede bir yada en fazla iki kez oda en fazla iki gün kalarak.bana başka çare bırakmadılar
kendimi de düşünüp korumak zorundayım.

evet bu da doğru bir yaklaşım elimize koz vermek istemiyorlar anlıyorum tamam ama
o zaman en azından onlar haksız demese de bana onların yanında ben yokmuşum gibi davranıp onlara sevgi gösterilerinde bulunmasın eşit olsun ve adaletli.işte ben bunu anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyor tam olarak.
ve evet bundan böyle senede bir yada en fazla iki kez oda en fazla iki gün kalarak.bana başka çare bırakmadılar
kendimi de düşünüp korumak zorundayım.

Aslında bir çok erkek böyle sebebini henüz çözemedim ama.. Benim eniştem de böyledir birini görünce havalanır .. Bir gün oturuyorduk durup dururken tavırları değişti. Hayırdır dedim kimse de yok pek bir artistleştin.. Meğersem annesi gelmiş kapıda bekliyor (ablamdan şeker ) benim haberim yok :) Yani düşün ki o kadar belli oluyor :)

Ben yeni evliyim... Eşimin memleketine gittik bu sene .. Seninki gibi konuşmamak falan değil ama o gözümün içine bakan adam değildi en azından.. Yengesi hadi ikiniizin fotosunu çekeyim diyor adam anasına sarılıyor :))) Ben sap gibi kalıyorum vs.. Tabi burnundan baya getirdim ...

E biz kadınlar haliyle öyle bir durumda herşeyi daha da detaylı düşünüyoruz.. Normalden fazla ilgi bekliyoruz ister istemez sonuçta onların ailesinin yanındayız.. O yüzden gözümüze daha çok batıyor odunlukları..

Demem o ki kim demiş ki kadınları anlamak zor.. Asıl erkekleri anlamak zor..

madem herkes seni gormemezlikden geliyor,
esinle oraya gidiginde seni yanliz burakiyor,
bunlari bildigi halde, seni hakli buldugu halde orda degistiginin farkindaysada
ozaman, birdaha gitme derim:) orda yanliz kalacagina evde yanliz otur daha iyi:)
cok yuz verme ve az burnunu havada dik onlarin yaninda,
cok cok nadir git. asil ozaman belki kiymetni bilirler..

birde seni gormeyen, saygi duymayan insanlar icin uzulme canim!
eyer bur gun uzulursen, saygi ve deyer verdigin birinin hareketlerine uzul..

aradan 10 yil gecmis olmali, gercekten artik umursamaman gerekirdi..
ben insallah senin gibi yapmam, yani deymeyenler icin kendimi uzmem:)

haklısın hiç gitmemeli her gidişimde bir darbe daha yiyip dönüp yıpranmaktan başka elime bir şey geçmiyor çünkü.

gitme tabi canım yaa öz anan değil öz bacıların değillerki seni el üstünde tutsunlar..elin kızları sanırım evde kalmışlar onca kız bi arada durduklarına göre...emin olki seni kıskanıyolardır ondandır garezleri

bence anlat kocana burda yazdığın gibi...
eşininde hatası var çünkü..
o seni görmezden gelince diğerleride ezmeye çalışıyo haliyle...
gerekince ver cevaplarını ve daha az görüş...

Back
X