- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
- Konu Sahibi ayse_firuzemm
-
Harikasın canım bayıldım...
savaşta her şey mübahtır
her kadır bir melektir
ama süpürge eline geçerse cadıda olabilir
öle kardeşim öle bende 11 yıl oldu neredeyse evliyim sessizdim sakindi kimseye tek laf demem
kimsenin bişeyine karışmam
ama hep üzülen ezilen dışlanan ben odum
ama etrafımdakilere bakınca dedim değişim vakti geldi
demekkki sessiz olanı saf enayi zannediyolar
dişli olucaksın kıssasa kıssas yani
bence onların GELİN lere karşı alerjisi var bana öyle geldi yazdıklarınızdan çünkü eltimede aynı davranıyorlar yazmış..bence görümcelerinin yapısı bu gelinleri aileden saymıyorlar belli bence hiç takılmayın derim çünkü size kasti yapılmıyor ama eltinize iyi davransa size kötü davransa kafaya takmakla haklısınız dicem ama aynı..görev gibi gidin kulağınızı tıkayın..eşinize gelince genelde tüm erkekler kendi ailesinin yanında eşlerini arka plana atarlar hepsi değil ama bir çoğu böyle ailenin yanında eşe ilgisiz davranırlar..bence takmayın kafanıza üzmeyin kendinizi..
Evet düşündüğün gibi karşına alıpta konuşabilirsin. Hem İçine atmamış rahatlamış olursun bir nebze de olsa. Eşine yanlış aksettirecek olursalar diye düşüncen varsa da eşinin yanında konuş, eşin seni konuşurken susturcak biriyse eğer, gitmeden eşine söyle güzellikle bunları konuşucam sende benim yanımda olur, ezdirmezsen sevinirim diyebilirisn. Birdaha seninle uğraşmazlar yada kötü yüzlerini eşinde görmüş olur. Yaptıkları kötülükleri eşinde duymuş olur, inkar etmezlerse tabi.
Benim de buna benzer bir sorunum olmuştu ama eltim ve kv ile. Kv ve elti bizim oturduğumuz şehirden başka aynı şehirdeler bugüne kadar 4 defa gittik onların bulunduğu şehre hiçbirinde eltim bana en ufak bir yakınlık göstermedi Kv sinin evinde kraliçeler gibi oturur çay kek yemek vs işleri hep kv deyle ben yapardık sorun çıkmasın diye ses çıkarmazdım ama baktım ki kvde de alıştı bu duruma eltimin yanında bana şunu getir bunu götür gibi emri vakiler yapmaya başladı başka şehirden biz geliyoruz gördüğüm muameleye bak :) Sonra bir defa eltimin gelini gelmişti ben yine evin tek kızı benmişim gibi hizmet ediyorum çay götürdüm balkona aaa sen terlik giymiyor musun yoksa sizin terlik giyme alışkanlığınız yok mu dedi dedim anne iki saattir ayağımda şimdi çıkardım tekrar giyecektim... bir defa da hadi yengene (yengen dediği eltim) çay götür diyince dayanamadım artık ve kvye annecim yanlış anlama ama o benim yengem değil eltim ayrıca burası onun da evi sayılır eğer istiyorsa gelip çayını kendi alsın dedim ve o gün bu gündür ilişmiyorlar bana:) Sende yutma böyle şeyleri ne demek yani gelin aldılar da hizmetçi mi aldık sanıyorlar iyilikle muamele etseler el birliğiyle yapılsa eminim senin de zoruna gitmez bence tavrını bi an önce koy bunca zaman iyi dayanmışsın
Bu arada ben yeni evliyim 1 senem dolmadı daha.
Benim eşim bana böyle davransaydı,ailesinin yanında görmezden gelseydi gitmezdim ben o aile ziyaretine.Niye gelmiyorsun dediğinde de yokmuşum gibi yapma zahmetine katlanma diye gerçekten gelmiyorum derdim.
Yok illaki gideceksemde tatl ı tatlı bende laf sokardım.
En önemli sorununuz eşiniz bence görümcelerinizden önce,esiniz böyle davranmaya devam ettikçe ezilirsiniz malesef.
Kendi düşen ağlamaz sevgili arkadaşım.
Neden eşinin ailesine gitmekle yükümlü hissediyorsun ki kendini?
Ben sevilmediğimi düşündüğüm bir yere adımımı bile atmam.
Madem 'eşimdir,ailesidir,aman kırılmasınlar' modundasın,sana yapılan bütün haksızlıkları yutup,sessizce ve sizin tabirinizle 'ezikçe' oturmak durumundasınız..
Eşiniz sizi onların yanında kaale almıyorken,siz nasıl 'eşimdir,ailesidir' modundasınız hayretlerim şaştı.
Farkında mısınız,anlattıklarınıza göre,eşiniz dahil hiç kimse sizi kaale almıyor o ailede.
Başınıza silah dayamıyorlarsa 'zorla görüşmek için'..sizin yerinize olsam asla adım atmam.
İyilik meleği modundan çıkamadığınız sürece,kimse sizin için üzülmez..İnsanın en iyi arkadaşı gene kendisidir,siz kendinizi mutsuz olmak için o aileye girip, kendinizi hem ezik,hem kötü bir ruh haline düşürüyorsunuz.
Tekrar söylüyorum,KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ..
Bende arkadaslara katiliyorum. O aile zaten deyismez gibi gorunuyor. Kotu huylari fitrat haline gelmis onlarin, resmen iliklerine islemis. Sen onlar sana insan gibi davranicaklar diye bekleme bence. Ben olsam esimle guzelce konusurum, anlatirim derdimi ve bir daha cok onemli bir mezvu olmadigi takdride gitmiyecegimi soylerim. Mumkunse mazaret bulurum gitmem. Gidersem de soyledigin laf gedigine gelsin surasina gelsin burasina gelsin diye dusunmem, dilime ne geldiyse soylerim, ki siz hazir cevap deyilim diyorsunuz. En kotusu nolur, kayinbabana seni dovdururler eltine yaptiklari gibi. O zamanda artik ayagini bile basmazsin oraya.
Allaha havale et onlari, onlardan da iyilik, dostluk, saygi bekleme bence.
Birak kendi hallerine, naparlarsa yapsinlar.
bel fıtıgım var de
yapma iş miş
olmadı herkesin içinde ağla
bunlar bi terslendiklerinde
ozman gör bak noluyo
sen bunlarla başka türlü başedemezsin, habire strateji geliştirir bunlar vıdı vıdı vıdı
Eskilerimiz bosuna dememis görümce görümce görmeyim seni ömrümce
Allah sabir versin..
bana cvp yazan tüm arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.ve atlamadan cvp vermeye çalışıyorum bende yazılanlara
ama dikkat etmeye çalışsamda eğer atladığım varsa bilmiyorum.bilerek asla atlamam hakkınızı helal edin bu noktada.
ve bir hafta önce laparaskopi oldum(yani cerrahi bir operasyon)bu sebepten zorlanıyorum yazarken.
tam olarak iyileşemedim.haftasonu misafirlerim gelecek yatılı yine de fırsat buldukça yazarım ama
bazen hemen cvp yazamazsam ilk fırsatta yazarım yine.
YORUMLARINIZ BANA GÜÇ VERİYOR ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.
benim eşim bana böyle davransaydı,ailesinin yanında görmezden gelseydi gitmezdim ben o aile ziyaretine. Niye gelmiyorsun dediğinde de yokmuşum gibi yapma zahmetine katlanma diye gerçekten gelmiyorum derdim.
Yok illaki gideceksemde tatlı tatlı bende laf sokardım.
En önemli sorununuz eşiniz bence görümcelerinizden önce,esiniz böyle davranmaya devam ettikçe ezilirsiniz malesef.
AYNEN ÖYLE KARDEŞİM öyle soğudumki hepsinden ömür boyu göresim yok hiçbirini.
Allah kötüye düşen herkese bol sabır ve başedebilme kabiliyeti ve gücü versin inşaallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?