görümcelerim sürekli laf iğneliyorlar ve ben kendimi savunamıyorum :(

ayse_firuzemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
503
84
118
selam dostlar;
öyle çok bunaldım ve SIKILDIMKİ yaşadıklarımdan

benim eşimin annesi eşim bebekken vefat etmiş(Allah rahmet eylesin)
ve anlatılanlara göre çok osmanlı bir kadınmış asla yalan konuşmaz ve dedikodu yapmazmış.
bunları neden yazıyorum çünkü şimdilerde üvey kaynanam ve en çok da görümcelerden çektiklerim
bana keşke öz kaynanam yaşasaydı dedirtiyor:26:
aslında hikayem uzun ve 10 yıllık evliyim fakat fazla detaya girmeden size kısaca anlatmak istiyorum

benim 7 tane görümcem var ve kv ile beraber ve her gidişimde bana bir fırsatını bulup HAKSIZ YERE sürekli laf sokuyorlar.
ve ben her seferinde susup kalıyorum.
yanlarında yaşamıyoruz ayrı şehirler ancak sık sık bir araya geliyoruz.
kv lere gittiğimde bana kimse hatır sormaz, benimle kimse muhatap olmaz,suratları beş karış ve kendi aralarında kaynaşıp beni görmezden gelirler.
eşim zaman zaman beni anlasa ve savunsa da ne hikmetse oraya gidince 180 derece değişip o da beni görmezden geliyor.
en son gidişimde bana bahçeye çıkıp dolaşcam dedi meğer büyük görümcemle markete gitmiş benim haberim yok.
bazende babasıyla köye gidiyor yine benim haberim yok.
tabiki ailesi bir şey demiyorum babasıdır giderler gezerler ancak eşim bana en azından hanım biz şuraya gidiyoruz yada sende gelmek istermisin desin istiyorum.
eşime bunleri söylediğimde sadece haklısın deyip susuyor o kadar tekrar gittiğimizde aynı şeyleri de yapıyor.
eşim ailesinin yanında benle hiç ilgilenmiyor ve konuşmuyor.sadece işi düşerse orada ben kendimi çok garip ve dışlanmış hissediyorum.
mesela en son gittiğimde bu eşimle benden habersiz markete giden görümcem bana her fırsatta laf sokup durdu.
ve bana şunu yap bunu yap emir verir gibi tavırlar ve ben de ezik gibi her seferinde ne derse kalkıp yapıyorum.
aman tatsızlık çıkmasın yada o anda ne cvp verip nasıl davranacağımı da bilemiyorum açıkcası ve sonradan aklıma geliyor

şunu deseydim bunu deseydim kendimi suçlayıp günlerce neden cvp veremedim kendimi ezdirdim diye günlerce kendimi yiyorum.

kafanızı ağrıttım sizce ne yapmalıyım beni hiç sevmiyorlar hatta nefret ediyorlar eşimin ailesi.
ve sadece bana değil eltimede aynılar ama o benim gibi kafasına takmıyor amaan boşver diyor ben onlardan çok çektim konuşmak dahi istemiyorum diyor bana.
bu arada eltim benden büyük.
arakadaşlar yerimde olsanız ne yapardınız?
hiç gitmesem diyorum ama sonuçta eşimin ailesi ve onuda üzmek istemiyorum.gerçi o ailesini görünce değişip beni üzsede.

Son düzenleme:

ah ah ne diyim ki herkesde var bunlar bence onların eline kendini düşürme kalkıpta yapma insan gibi sölemedikleri sürece kimsenin kölesi yok senden büyüklermi peki bunlar sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer bu şekildeyse gitme eşine de söyle sen elinden geleni yapmışın eşinle konuş zaten uzaklarmış bu yönü iyi kaynana olsa mecbursun derdim annedir derdim yapıcak bişey yok derdim ama görümcen kimki saygı göstermek zorunda değilsin madem kocanda orda değişiyor bunları da sölersinn onlar için sakın kendini üzme huzurunuda kaçırma.

Eskilerimiz bosuna dememis görümce görümce görmeyim seni ömrümce
Allah sabir versin..

sürüsüne bereket
eşin bildiği halde davranışları değişmiyor. kayınpederin varlıklı mı?
eşin sanki miras kalacakmış gibi davranıyor gibi de...değilse de eğer eşin cidden sorunlu, sanki onların arasına bırakıp '' saldırın '' der gibi, seni orada sahıpsız bırakıyor. yok yoookk var bence ciddi anlamda bir çıkarı.
bişi diyen olursa çekinme yapıştır lafını, asla esirgeme. sen deli olacagına onlar olsun.
eşini 7 tane bacanagın arasına atıcaksın işte o zaman anlayacak seni.
gelen lafı sokcak, giden enseye çakacak.

illa tenhada birini sıkıştırıp yolacan, ondan anlar bunlar.
deveyi diken, adamı s.k.n yaranırmış
ne doğru bir söz.
bir cinnet her şeyi halleder

Son düzenleme:
Sık sık bir araya gelmek zorunda değil kimse eşin cok meraklıysa kendısı gitsin eşinede bana saygı duymayan insanlarla ben bir araya gelmek istemiyorum de ve onu da göndermemeye çalış...aranızı aç sizede gelmelerine müsaade etme bahane uydur...eşin de her gelmek istediklerinde yada gideceginizde huzursuzluk çıkar ki kendi yuvasını dagıtmak istemesin...yoksa birgün öfke patlaması yasarsın...

10 yıllık eşiniz sizi nasıl görmezden gelir,diğerleri neysede eşinizin yaptığı hepsini bastırır.zaten o öyle davranmasa aileside öyle davranamazdı.bence eşinizle ciddi şekilde konuşmalısınız.

çok tşk ederim cvp için.
32 yaşındayım ve bana sürekli emir vermeye çalışan bende 4-5 yaş büyük diğer ikisi çok yaş farkı yok ve 3 taneside
benden küçük.birde en büyük görümcem var oda çok cazgırdır fakat onun eşimle önceden beri arası iyi değil.bu sebepten eşimden korkusuna bana bir şey yapamıyor.yoksa o hepsinden beterdir.ilk zamanlar ondan da çok çektim ama son bi kaç yıldır hiç ağzını açamıyo bana çünkü eşim onunla konuşmuyor artık uzun hikaye bu da.benim söylemediğim lafları beni dedi gibi gösterip diğer görümleri daha çok üzerime kışkırttığı için.yani onda iftira ve yalanda var Allah korusun.
neyse gerçi hepsi birbirnden beter ve cazgır ya neyse.
iş buyurduklarında yapmama konusunda haklısın günlerdir kafamdan atamıyrum bunları neden kalkıp yapıyorum diye.
ama mesela bana benden 1 yaş küçük görümcemle beraber en son gidişimde kalkta bi çay yap içelim dediler bende kalkıp yapıp dağıttım.bir şey diyemedim.orada ne cvp vermeliydim mesela?işte bunu bilemiyorum.
aslında ben ezik ve iyi niyetli davrandıkça şımarıp daha çok ezmeye çalışıyorlar.bir kaç kez kendimi gerçekten savunabilsem ve lafı ağızlarına tıksam aslında kuzu olacaklarını da biliyorum.ama ben de de hazır cvp hiç yok ki beceremiyorum da hep sonrada geliyor aklıma .
aslında benden yaşça küçük kız kardeşlerim dahi abla gitme oraya yine üzüleceksin hiç gitme diyolar ama bu seferde eşimle ara bozulsun yada eşim üzülsün istemiyorum.
aslında çözüm gitmemekde değilde benim hakkımı savunabilmem ve ezik davranmamam.ama nasıl?
ve hamurumda ve aile terbiyemde yok ki bu tarz çekişmeler içten gelen bir şey.
üvey kv ve görümcelerimin hamurlarında var insana bakışları ve yaklaşımları hep art niyetli ben önceden kendimi kurmaya çalışsamda olmuyor.içimde fesatlık ve art niyet yok ki.
evet en güzeli aslında bu tarz insanlarla hiç görüşmemek ancak arkadaşım komşum değilki ieltişimi keseyim gerçekten bu noktada çaresiz hissediyorum

eşinize cok kızdım ne demek aılesının yanında sızınle ılglenmıyor konusmuyor,yanlız olunca haklısın dıyor.resmen ıkılı oynuyor esınız
gorumce muhabetıne gelnce bende öyleyım yuz vermıcem muhatab olmıcam derım gene emırler verır bende ezık gıbı kalkar yaparım surat asamam trip atamam boyle salak salak sırıtırım sonrada gunlerce kendımı yerım ne kdr salağım dıye.nefret edıyorum bu halımden ama bıdaha yapmıcam

yazdıkların çok yerinde gerçekten aynen bazen cinnet geçireceğim geliyor.her seferinde moralimi bozup ağlatıp üzüyorlar ne hakları var ki buna üstelik ben bu kadar güler yüzlü tatlı dilli ve iyi niyetli davranırken onlara.hiç birisi benim iyi niyetimi haketmiyor maalesef.
yok kayınpeder zengin değil ve eşiminde bir çıkarı yok ama eşimin yüzü çok yumşak ve onların haksız olduklarını da biliyor ama yüzlerini görünce de dayanamıyor.bende eşime çok kızıyor ve kırılıyorum aslında.
evde benim dizime yatmayan adam en son gidişimizde o bana en çok laf sokan görümcemin dizine yatıp saçını kaşıttırdı.
tamam kardeşi olabilir ama beni görmezden gelirken onlara bu tarz yaklaşımları beni çok incitiyor gerçekten hani arada da bana laf atsa ve halimi sorsa özellikle onların yanlarında belki bu kadar şımaramazlar.ama eşimde çok şımartıyor onları ve iyice tepeme çıkıyorlar

Son düzenleme:
Ben senin yerinde olsam 3 gideceğime 1 giderim.Gittiğim zaman da suya sabuna dokunmam.
Bu kadar görümce ordusuyla kolay kolay başaçıkamazsın:)
Uzak olmak,nadiren görüşüp ses çıkarmamak en iyisi.

Çocuğunuz var mı bilemiyorum,eğer yoksa çocuk olunca düzeni değiştirebilirsin.
Çocukla zor oluyor,uzun yol,başka ev vs bahane bulursun.
Eşin çok zorlarsa,"zaten bana meraklı değiller,hatırımı bile soran yok,neden geleyim" dersin.

Suçun bir kısmının eşinde olduğuna katılıyorum.Eşin seni onların yanında saysa,onlar da farklı davranırdı.
Ama eşini de zamanında ezmişler belli ki ses çıkarmıyor.

Eskilerimiz bosuna dememis görümce görümce görmeyim seni ömrümce
Allah sabir versin..

aslında bu en güzeli olur çünkü benim onlarla baş etmem mümkün değil çok duygusal hassas ve iyi niyetliyim yani onların tam tersi.en iyisi onlarla hiç bir araya gelmemek.ama başarabilirmiyim bilemiyorum.ve eşimin en son gittiğimdeki ailesinin yanında bana tavırlarından sonra fazlasıyla haketti eşim bunu

aynen öyle eşim bir ara benim için hepsine rest çekmişti ve inanın hepsi süt dökmüş kediye dönmüşlerdi.hiç birisi bana bulaşamıyordu.ama eşim tutarlı davaranamayıp yüzlerine dayanamayıp yelkenlerini indirince yine eski hallerine geri döndüler.
ben dediyorum ki eşim ailesine tamamen sırt çevirsin sadece haklıyı haksızdan ayırıp arkamda dursun zaten sizinde diğiniz gibi bu en güzel çözüm olurdu:26:
ikili oynamakda değil ama tutarlı davranamıyor eşim ne de olsa ailesi kötü de olmak istemiyor ailesiyle.ama ailesinin bana olan yaklaşımlarını da görmezden geliyor zaman zaman.yine kötü olmasın ama en azından beni anlasın ve bana değer versin onların yanında istiyorum zaten beni sevip değer verdiğini devamlı gösterebilse onlarda bu kadar yüz bulmazlardı herhalde.
sizi bu konuda en iyi ben anlarım benzer sorunları yaşamanıza üzüldüm gerçekten.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bana cvp yazan sevgili arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
nasıl anlatsam inan yazarken ben utanıyorum.
10 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum.
eşimin ailesi evlerine gelen gelinleri kendilerine düşman biliyorlar.
ve inanın onlarla iyi diyalog kurmayı çok denedim ama başaramadım.
çünkü bana yaklaşımları hep soğuk,itici,kaba,dışlarcasına,
ve en kötüsüde inanın abartmıyorum beni abilerinden kıskanıyor ve mutluluğumu ve rahatımı çekemiyor ve fesatlık ve art niyet besliyorlar bana karşı ve bu güne kadar ne yaptıysam onları değiştiremedim.istiyolar ki ben mutsuz olayım, huzurum olmasın, güzel giyinmeyeyim,hatta abileri beni dövsün,boşasın, zil takıp oynarlar.kesinlikle abartmıyorum ki bunlar tecrübelerimle sabittir.
burada çok uzun anlatmıyorum herşeyi sadece kısaca size burada niyetlerini söylüyorum.
ve de asla değişmeyeceklerini iyice anladım ben ne kadar iyi davranırsam davranayım onlar değişmiyorlar
bunaldım, bunaldım,çoooook yıprandım gerçekten

Son düzenleme:

yok çocuğum ama tüp bebek tedavisine başlıyorum yakında inşaalah dualarla olacak.
aynen öyle maalesef ki görümce ordusu bir değil beş değil 7 tane ve inanın hepsinin dili beş karıştır laf işitmediğim hiç bi tane bile görümcem yok.sağolsunlar hepsi ayrı ayrı laf sokmuştur kv de dahil.
gerçekten baş edemiyrum.bende işlerine yardım ediyorum üzerime düşeni yapıyorum ama laflarını işitmemek için bir kenara çekilip el işi mi yapsam,kitap mı okusam diyorum bazen bu seferde gergin bir ortam oluşur bende hassasım tatsızlıkda olsun istemiyorum.
ama aslında ben galiba başkalrının mutlu olması için kendimi mutsuz ediyorum bunu iyice anladım.
zaten ortam bi tuhaf benim dışlandığım ve onların tavırları apaçık; birazda benden taraf huzursun etsin onları çok mu diyorum kendime ama nasıl yapacağımıda bilemiyorum.
eşimi zamanında ezmişler mi gerçekten bilmiyorum ama onlara karşı benim yanımda nasıl duracağını bilemiyor galiba.
10 yıldan sonra da nasıl öğrenir ki bunu bilemiyorum.
aslında eşimede çok kızamıyorum zaman zaman, ben 10 yıldır eşimin ailesi karşısında dik duramamış kendimi savunamamış ve nasıl davranacağımı bilememişim ki ona ne diyeyim

Son düzenleme:

canım, insanlara ne kadar iyi olursan en kötüsü sen olursun unutma.
peki eşin haksızlığa göz yumuyor anladık, senı neden onların yanında korumuyor? madem yumuşak huylu bu huyu nıye sana göstermıyor?
neden yumuşaklık ayrımı var?
bence bu yumuşak olmak değil, onları tepeye çıkarırken senın üstüne basıyor
kendıne gelsın eşin, sen onun ailesisin unutmasın.

sen o cinneti geçir bence

Son düzenleme:
Ya gitmeyecesiniz,yada soktukları lafları ağızlarına sokacaksınız.
Yoksa ömür boyu aklınıza gelip,gelip sinir hastası olursunuz.

Olan size olur o görümcelere birşey olmaz.onlar içinde tutmak yerine laflarını zaten kusuyorlar.
Değmeyen insanlar için kendinizi kasmayın.

gerçekten yazdıklarınız ve tespitleriniz çok yerinde mükemmel.
aynen öyle ne kadarda güzel özetlemişsiniz.
valla cinneti bilmem ama
iyi niyetimi bozasım geliyor bazen.
keşke bana kötü olana bende kötü olabilsem biraz cadı olsam,hazırcevap olabilsem.herkese değil tabiki sadece haksız yere beni üzenlere karşı dik durabilsem ve hakettikleri gibi davransam onlara.
haksızlık karşısında kendini ezdirmeyenlere hayran kalıp imreniyorum gerçekten ben neden bu kadar iyi ve eziğim ki

laf sokmak illa surat asmak ya da hakaretle olmaz.
güler yüzle, yumuşak görünerek de laf sokabilirsiniz, siz gülerken onlar kıvranır, eşiniz de bir şey diyemez size.

ezik değilsin sadece sana savaşla gelene susuyorsun
sen zaten istemesende bir gün patlayacaksın, şuan bardak dolmak üzere analadıgım kadarıyla, taşmasına da az kalmıs gibi.
bilirsin bardak taşınca masa ıslanır ve masayı sılmek zorunda kalırsın, bir daha hep o bardağa bakarak suyu doldurursun.
eşinin vicdanında ciddi anlamda ayrımlar var, yerıne ve adamına göre muamele yapıyor.
sende haddını bilmesini sağla.
hep yanında olan sensin, azıcık ınsan ol de eşine.
kendını sevıyorsan asla susma. tepkılerını yerınde ver. sana alaf soktuysa cevap ver ve bırak olay kavgaya dönüşsün
ondan sonra herkes söyledıklerıne dıkkat edecektır emın ol.
tavizi verdikçe daha fazlasını yaparlar sana.

Allahtan benim görümce 1 tane ve benden küçük ama ona rağmen çok fena. En basit örnekten biri nişanlıyken onlara gidecektik eşimle ve kv gille farklı şehirlerdeyiz görümcemde bizim geleceğimizi biliyo tabi eşimin eski kız arkadaşı önceden eşime forma yaptırmış arkasına da isimlerini yazdırmış hediye etmiş eşimde ayrıldıktan sonra atılsın diye eskilerin arasına koymuş görümcemde alıp saklamış biz oraya gideceğimizde de formayı çıkartmış özenle odasında ki sandalyeye giydirmiş neyse biz gittik yemek yedik ettik fln sonra hepberaber akraba ziyaretine gittik eşim sıkıldığı için biz erken döndük görümcemin odasına girdim üzerimi değiştirecem sandalyenin üstünde ki forma dikkatimi çekti bi baktım formaya sinirlendim tabi ne işi var bunun hala diye eşime filan kızdım sonra aldım elime bıçağı paramparça ettim mutfak tezgahının üstüne attım geldiklerinde kv ve görümceme söyledim yırttım formayı haberiniz olsun diye.

Evlendikten 2 hafta sonra yine oraya gezmeye gittik kalıyoruz işte ertesi gün oldu kv bi akrabaları vardı oraya gitmiş görümcem de nişanlıydı nişanlısını aramış onla geziyolar bende hazırlandım eşimle çıkıp dolaşacaz bi baktım kv arıyo evi topla mutfağı topla çamaşırlar vardı onları makineye at babanın pantolonunu ütüle fln saydı saydı kapattı eşim boşver gel gidelim dedi neyse sen çık ben işleri hallediyim seni ararım dedim eşimi gönderdim. Makineye beyaz renkli ne varsa hepsini doldurdum iç çamaşırları fln vardı sonuçta ben kayın babamın kaynımın kayınvalidemin iç çamaşırlarını yıkamak zorunda değilim hiç ayırmadan direk bastım makineye, bulaşıkları makineye attım tek salonu süpürdüm diğer odalara hiç dokunmadım bile.

Kv de akşama doğru geldi çamaşırları serecez bi baktı aaaa beyazları renklileri ayırmadan mı attın dedi bende makinenin içindeydi hepsi renkli sandım çıkartıp bakmadıydım dedim. Kayınbabanın da keten pantolonu vardı ütü izi varmış ordan ütülenecekmiş bende dümdüz ütülediydim oda kaldı öyle ama ağzını açıp hiç bişey diyemedi kaynanam çünkü eşimin kendisine kızacağını biliyodu çağırıp kızına yaptırsaydın diye..

Yani canım anlayacağın hiç bi zaman ezdirme kendini her zaman tavrını koy bi iş söylediklerinde de bilmezciliğe vur bırak arkandan ne diyolarsa desinler hiç bi türlü yaranamazsın yoksa ezilen hep sen olursun

çok haklısınız gerçekten.
aslında hiç gitmemek en güzel çözüm ama eşim babasına çok düşkündür ve bir süre gitmesem bile inşaallah olursa bebeğimiz olursa eşim mutlaka götürür beni çünkü babasına kıyamaz torun sevsin diye.
babası yaşlı ve atasıdır diye bende kıyamam giderim o zaman .ama en azından tedavi aşamasında gidipte moralimi bozmak kötü etkilenmek istemiyorum gerçekten.
sinir hastası oldum zaten normal olduğumu düşünmüyorum çünkü kafama çok takıp oraya gidip geldikten sonra günlerce etkilerinden kurtulamıyorum
aslında onların istedikleri de tam bu işte beni mutsuz etmek
lafları ağızlarına kendimi zorlayıp bir kaç kere tıksam aslında hizaya gelirler ama galiba benim bu zayıf yönümü bildiklerinden daha çok üzerime geliyorlar.
bu laf tıkma olayını çok düşündüm ama nasıl yapacağımı bilemiyorum.sanırım lafı gediğine oturtmayı bilemiyorum.
ben onlara karşılık versem inanın mutlaka bir cvp ları olur ve üste çıkarlar.
lafı gediğine sokma diye bir kurs olsa gidicem valla
ama bu da içten gelen bir şey galiba kendimi zorlasam yapabilirmiyim hiç bilmiyorum.yoksa yüzüme gözümemi bulaştırıım.
mesela öyle bir cvp vermeliyimki karşımda verecek cevapları olmasın bunu yaparkende strese girmeyip kendimi kasmadan
ve de en önemlisi tartışma ortamına girmeyip, kendimi üzmeden bunu yapabilsem keşke.
en azından kendimi zorlayıp bir kaç kez denesem diyorum bazen:26:

eşime bu konuda biraz diklensem ya kapıyı çarpar gider.yada hemen kavgaya girişir.
ben mi doğru ifade edemiyorum kendimi bilmiyorum.
üff bu konuları açma der hemen ve çoğu zaman odadan çıkar.
aslında haklı olduğumu da biliyor ama işine gelmiyor.
en son şöyle dedi sende ezdirme kendini sana ne derlerse cevabını ver sende ama bana anlatma bunları dedi.
ve de mümkün oldukça az konuş hatta hiç konuşma sus bi kenarda otur dedi bana.
yani haksız olduklarını bile bile onlara da toz kondurmak istemiyor aslında yada benim kendisinin yanında ailesine en ufak bir laf etmeme katlanamıyor ne de olsa ailesi morali bozuluyor.
aslında ben eşime karşıda yeri gelindiğinde yeterince kendimi savunamıyorum galiba.eşimde biraz bunu kullanıyor.
bazen diyorum aynen dediğiniz gibi kavga çıkacaksa da çıksın inceldiği yerden kopsun diyorum.
aslında sonu kavga da olsa haksızlık karşısında susmamak gerek çünkü değerini bilen yokki karşı tarafta
tatsızlık olacaksa da olsun.yoksa bana oluyor olan onlara hiiiç bi şey olduğu yok gayet rahat, relax sokuyorlar lafları şakayla karışık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…