Benim eşim bana böyle davransaydı,ailesinin yanında görmezden gelseydi gitmezdim ben o aile ziyaretine.Niye gelmiyorsun dediğinde de yokmuşum gibi yapma zahmetine katlanma diye gerçekten gelmiyorum derdim.
Yok illaki gideceksemde tatl ı tatlı bende laf sokardım.
En önemli sorununuz eşiniz bence görümcelerinizden önce,esiniz böyle davranmaya devam ettikçe ezilirsiniz malesef.
aynen öyle burada siz kardeşlerim bana fikir verip destek oldukça daha güçleniyorum gerçekten ayrı ayrı teşekkür ederim herkese.eşimle bu konuyu enine boyuna konuşmak için zamanını bekliyorum.ilk fırsatta konuşucam.
gerçi çok dedim ona sen böyle davrandığın için onlar beni eziyo diye ama inanmak istemiyor buna maalesef.
ama bu sefer daha ciddi konuşucam bakalım Allah yardım etsin hepimize.
bu toplumda gelin olmak,kadın olmak çoooook zor.keşke erkek olsaydım diyorum çok zaman

(Niye gelmiyorsun dediğinde de yokmuşum gibi yapma zahmetine katlanma diye gerçekten gelmiyorum derdim.
Yok illaki gideceksemde tatl ı tatlı bende laf sokardım) bu sözünüzüde çok sevdim bana güç verdiniz aynısını söylicem inşaallah.
Kendi düşen ağlamaz sevgili arkadaşım.
Neden eşinin ailesine gitmekle yükümlü hissediyorsun ki kendini?
Ben sevilmediğimi düşündüğüm bir yere adımımı bile atmam.
Madem 'eşimdir,ailesidir,aman kırılmasınlar' modundasın,sana yapılan bütün haksızlıkları yutup,sessizce ve sizin tabirinizle 'ezikçe' oturmak durumundasınız..
Eşiniz sizi onların yanında kaale almıyorken,siz nasıl 'eşimdir,ailesidir' modundasınız hayretlerim şaştı.
Farkında mısınız,anlattıklarınıza göre,eşiniz dahil hiç kimse sizi kaale almıyor o ailede.
Başınıza silah dayamıyorlarsa 'zorla görüşmek için'..sizin yerinize olsam asla adım atmam.
İyilik meleği modundan çıkamadığınız sürece,kimse sizin için üzülmez..İnsanın en iyi arkadaşı gene kendisidir,siz kendinizi mutsuz olmak için o aileye girip, kendinizi hem ezik,hem kötü bir ruh haline düşürüyorsunuz.
Tekrar söylüyorum,KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ..
çok çok haklısınız gerçekten doğru söze ne denir.
fakat ALLAH kimseyi kötüye düşürmesin inanın baş etmek çok zor.insanı çaresiz bırakıyorlar çok zaman.
ne yapacağını bilemiyosun ve nasıl davranacağını.
eğer bunlar eşimin ailesi olmasa yüzlerine bakmazdım ama ucunda eşin varsa
ve eşinde biraz odunsa aman yuvam yıkılmasın diyerekde eziliyorsun maalesef.
hani derler ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin diye.
siz gerçekten çok haklısınız.en başından bu dediklerinizi yapsaydım eşim dahi beni ezemezdi.
ama ben 21 yaşımda evlendim ve evlendiğimde çok masum ve çocuksuydum ve ailemde de bu tarz çekişmeler görmedim.
nasıl davranacağımı bilemedim

bir bakmışım ki yıllaaar geçmiş ve ben ne hale gelmişim.
ama bundan sonra eğer halen kendimi ezdirir,gözümü açmaz,ezik modunda olursam
işte o zaman bana yazıklar olsun.
bu canı bana MEVLAM emanet verdi onu en iyi ben korurum.ve gereksiz yere canımı üzersem VE ÜZDÜRÜRSEM BEŞ PARA ETMEZLERE işte o zaman bu canımın hesabını nasıl vericem bilemiyorum.
Allah irade vermiş bizlere ve hiç bir zaman haksızlık karşısında susun demiyor.
Bende arkadaslara katiliyorum. O aile zaten deyismez gibi gorunuyor. Kotu huylari fitrat haline gelmis onlarin, resmen iliklerine islemis. Sen onlar sana insan gibi davranicaklar diye bekleme bence. Ben olsam esimle guzelce konusurum, anlatirim derdimi ve bir daha cok onemli bir mezvu olmadigi takdride gitmiyecegimi soylerim. Mumkunse mazaret bulurum gitmem. Gidersem de soyledigin laf gedigine gelsin surasina gelsin burasina gelsin diye dusunmem, dilime ne geldiyse soylerim, ki siz hazir cevap deyilim diyorsunuz. En kotusu nolur, kayinbabana seni dovdururler eltine yaptiklari gibi. O zamanda artik ayagini bile basmazsin oraya.
Allaha havale et onlari, onlardan da iyilik, dostluk, saygi bekleme bence.
Birak kendi hallerine, naparlarsa yapsinlar.
evet teşekkür ederim sizin dedikleriniz de çok doğru ve bunları kulağıma küpe edicem bundan sonra inşaallah.
benim en büyük kaybım onlardan iyilik beklemek oldu dediğiniz gibi.ama kalpleri kararmış bunların iyiliğin i si kalmamış kaplerinde.
ve dediğiniz gibi fıtratları olmuş kötülük.evet bende fırsatını kolluyorum eşimle konuşmak için inşaallah olumlu tepkiler alırım eşimden.(Gidersem de soyledigin laf gedigine gelsin surasina gelsin burasina gelsin diye dusunmem, dilime ne geldiyse soylerim)
bu dediğiniz çok hoşuma gitti aynen yapıcam ALLAH IN izniyle.
bel fıtıgım var de
yapma iş miş
olmadı herkesin içinde ağla
bunlar bi terslendiklerinde
ozman gör bak noluyo
sen bunlarla başka türlü başedemezsin, habire strateji geliştirir bunlar vıdı vıdı vıdı

ayy valla çok hoşsunuz güldürdünüz benide

inanın bunlar karşısında bazen insanın dinden imandan çıkası geliyor.
iş yapmama konusunda haklısınız çünkü zaten bir sürü görümcem var onlar yapsınlar ve eğer hiç birisi olmasaydı sadece kv ve kb olsaydı yapmasam ayıp olurdu ama şu durumda laf yiye yiye iş yapmak biraz saçma galiba.zaten 10 yıllık tecrübemle sabittir istersen o evde dünyanın işini yap,
ağzınla kuş tut yine yaranamaz ve kötü olan yine sen olursun.
anlatacak çok şey var ama anlatamadım burada çoğu şeyi.
ve RABBİM GÖRDÜ TÜM YAŞANANLARI ELBET BENİDE MÜKAFATLANDIRACAK İKİ CİHANDA DA.
BUNA KALPTEN İNANIYORUM.