Benim görümcem olsa şunu yapardım. Geçer yatardım, sabah kahvaltı hazırlar çocukları yedirir sonra da onlarla havuz kenarına geçerdim. Görümcem ortaya çıkınca hayırdır hem hanımefendinin yüzünü göremiyoruz hem de kalkıp kahvaltısını hazırlıyoruz. Madem kopamadın ortamdan beni de çağırsaydın ben de kopamasaydım, erkekler çocukları yatırırdı, ben de sizle eğlenirdim hain gelin derdim. Surat asmaz, niye öyle niye böyle diye asla sitem etmezdim. Önce onun tavrını ölçerdim. Niye böyle yaptığını anlamaya çalışırdım. Bir daha gelme gitme konusu olunca da sağol ben almayayım, ben evde çocuklarla tıkılıcam sen de arkadaş keyfi yapıcaksın olmaz derdim.
Yani ilişki dinamikleri değişik diyorsunuz, belki de sorun olmayacağını düşündü. Onlar misafir değil aileden dedi. Abi kardeş hasret gidersinler, özel konuşacakları varsa konuşsunlar etsinler dedi... Bunlar hep ihtimal. Görümcenizi tanımıyorum. Kardeşimle beraberdi bizi davet ederken dediniz. Hani bana sormadan nasıl çağırırsın tavrı da yok. Belki yapısı yetişme tarzı böyledir. Ben rahat biriyim. Bana bunu nasıl yapar nasıl söyler kafasında değilim. Arada kardeşim olduğu için bazı şeyleri görmezden duymazdan gelebilirim. Çünkü ben gidince onlar kalacak başbaşa. Ne plan yapmışsak uyarım, günün sonunda da çeker evime giderim. Kardeşime bile lafını etmem alınmışsam da belli etmem. Herkes yetişkin, kafası basıyor. Kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın.