- 15 Ocak 2022
- 11
- 10
Ailemin yanına gitmiştim bir kaç gün kalmaya bir gün yengemlerde kahvaltı yapıyorduk foto çekilelim dedik sonra ben o fotoyu paylaştım. Eşimle birbirimizin hesapları telimizde kayıtlı olduğu için görebiliyoruz. Baktım görümcem benim paylaşımımı eşime atıp altına uyar onu böyle şeyler paylaşmasın yazmış. Ben bu mesajı görür görmez tepem attı mesaj attım ben pucca bunu eşime demen hiç hoş değil ayrıca uyarılacak bir şey yaptığımıda düşünmüyorum dedim. Arkasından bi 15 dk sonra eşim aradı niye birbirinize öyle şeyler yazıyorsunuz yazma bir şey boşver ben onun lafıyla sana bir şey dedim mi dedi benden sonra görümcemide aramış ben ona bir şey demiyorum sana ne oluyor demiş. O da ben haklıyım demiş eşime. Sonra beni engellemiş. Görümcemin böyle demesinin nedeni cenazeleri olmasıymış vefat eden kişi uzak bir akraba tanımayız etmeyiz Allah rahmet eylesin kayınpederimi aradım baş sağlığı diledim. Daha ne yapabilirim anlamadım. Günlerce yas mı tutayım tanımadığım yaşlı başlı hasta kadın. Paylaşımlarıma müdahale etmeye ne hakkı var. Vefat eden kişinin oğlu o sırada eşimin yanındaymış görümcemle konuşurken. O bile demiş ki kardeşin saçmalıyor annem öldü diye hayat devam etmiyor mu ne paylaşmış ki karın bunda bir şey yok demiş. Görümcelerimin bu kaçıncı oluyor artık sürekli bir müdahaleleri var ben muhatap olmadığım halde samimi olmadığımız halde yinede karışmaktan geri durmuyor arkadan arkadan rahat durmuyor. Eşim sözde ona ve diğerlerine laf söylüyormuş yapmayın diye ama artık pek inanmıyorum çünkü hala devam ediyorlar. Tam sınır çizebildiğini düşünmüyorum eşimin. Bana söylüyorum diyor ama madem söylüyorsa neden böyle şeyler hala devam ediyor ? Yüz bulamasalar yapamazlar ki. Bir kaç kez dikkat ettim eşim sanırım onlara biraz yumuşak yüzlü davranıyor tam net konuşamıyor gibi geldi. Bir olay olduğunda beni susturuyor. Sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmam bekleniyor. Kaynanam bana biz bir aileyiz diyor. Her olay sonrasında benle konuşuyor. Fakat daha aile olduğumuza dair kendisinin o şekilde davranışını görmedim aksine beni eşime şikayet etti her şey ona göre olsun istedi. Şimdi biz bunları yaşıyoruz bir kaç gün sonra eşim hiçbir şey olmamış gibi beni onlara götürmek istiyor birlikte plan yapmamızı istiyor. Bende her defasında salak gibi kabul ediyorum eşimin hatrı için ama oraya gittiğimde üstüme aşırı bi negatiflik çöküyor herkesin surat beş karış kimse benle konuşmuyor konuşsak bile iki kelime sonra ters düşüyoruz. Orada mutlu olamıyorum. Eşim için bir iki saat idare ederim diyordum ama artık kendimi enayi gibi hissetmeye başladım. Olay yaşa, bir iki gün sonra, beni engelleyen, hayatıma müdahale etmeyi hak gören insanlarla aynı ortama gir kös kös otur git. Mantık bunun neresinde sizce ne yapmalıyım