• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce...

Bu görümceler duracağı yeri neden bilmiyor anlamadım. Herkesin derdi görümce oldu son zamanlar.
Hayir söz hakkına sahip bile değiller böyle şeylerde. Ben de bi görümceyim o kadar kusuru olmasına rağmen ağzımı açıp tek bir laf etmedim. Etmek te bana düşmez zaten, kocasıyla arasında halletsin bi zahmet.. Bu söz hakkını kim veriyor onlara onu düşünüyorum ?

Görümcenim tavrını haklı görenler görümce sanırım. Bende görümceyim ama ne haddime kardeşimin eşinin ailesine dil uzatmak. Bunu haklı görenler nasıl haklı görebiliyor?
Şahsınıza yapılana aman olur deyip alttan alabilirsiniz belki ama aileye dil uzatılıyorsa orda dur denilir.
Herkes yerini haddini bilse keşke. Gelin gelinliğini, görümce görümceliğini, kv kvliğini, nedir bu birbiri üstünde güç savaşı üstünlük taslama merakı. Yuvalarda huzur kalmıyor yazık.

Bu görümceler duracağı yeri neden bilmiyor anlamadım. Herkesin derdi görümce oldu son zamanlar.
Hayir söz hakkına sahip bile değiller böyle şeylerde. Ben de bi görümceyim o kadar kusuru olmasına rağmen ağzımı açıp tek bir laf etmedim. Etmek te bana düşmez zaten, kocasıyla arasında halletsin bi zahmet.. Bu söz hakkını kim veriyor onlara onu düşünüyorum ?
Gerçekten öyle bi kere kardeşimi düşünüp yine bir sey demem aramız bozlur diye sürekli alttan alırım

Kızlar merhaba.burada yazılanları okuduktan sonra güç aldım ve bu konuyu açtım.yorumlarınıza ihtiyacım var.konu .7 aylık evliyim görümceyle nişanlılık dönemi gayet iyiydi ama bir bohça meselesinde ben fazla kişi evimize gelsin istemiyorum gösteriş yapmak istemiyorum deyince aramız bi anda açıldı.bohça getirdikleri gün benim evimde tartışma yaşandı ve düğünde de devam etti bu süreç.bile bile yüz asmalar düğünde tavırlar derken böyle böyle devam etti.üstünden uzunca bi zaman geçtikten sonra benimle barışmak için eşimi aramış ve yine benim hakkımda çok soğuk davranıyor telefonla oynuyor sürekli falan demiş:sinirli: neyse beni de aradı eteğimizde ki taşları dökelim dedi.bile bile yüz astım bilerek soğuk davrandım çünkü sen de bize öyle yaptın dedi.düğünde balayına gideceğimiz için bütün takıları anneme bırakıp gitmiştim(ki bunu düğünden önce kayınvalidem de kararlaştırdık.)onlara nasıl verirsin takıları falan dedi. evlenmeden önce de çok duydum seninle ve ailenle ilgili şeyler dedi. bende kendimi kaybettim saydım sayıştırdım.telefonu kapattık ve su an eşimde ben de konuşmuyoruz. fakat ben kardeşler arasına girdim diye vicdan yapıyorum.sizce öyle mi ne yapmalıyım?
onamı soracaktın takılarını kime bırakacağını dengesizmi ne bence barışmak için konuşmadı senle canınızı sıkmak istemiş büyük ihtimal

Kızlar merhaba.burada yazılanları okuduktan sonra güç aldım ve bu konuyu açtım.yorumlarınıza ihtiyacım var.konu .7 aylık evliyim görümceyle nişanlılık dönemi gayet iyiydi ama bir bohça meselesinde ben fazla kişi evimize gelsin istemiyorum gösteriş yapmak istemiyorum deyince aramız bi anda açıldı.bohça getirdikleri gün benim evimde tartışma yaşandı ve düğünde de devam etti bu süreç.bile bile yüz asmalar düğünde tavırlar derken böyle böyle devam etti.üstünden uzunca bi zaman geçtikten sonra benimle barışmak için eşimi aramış ve yine benim hakkımda çok soğuk davranıyor telefonla oynuyor sürekli falan demiş:sinirli: neyse beni de aradı eteğimizde ki taşları dökelim dedi.bile bile yüz astım bilerek soğuk davrandım çünkü sen de bize öyle yaptın dedi.düğünde balayına gideceğimiz için bütün takıları anneme bırakıp gitmiştim(ki bunu düğünden önce kayınvalidem de kararlaştırdık.)onlara nasıl verirsin takıları falan dedi. evlenmeden önce de çok duydum seninle ve ailenle ilgili şeyler dedi. bende kendimi kaybettim saydım sayıştırdım.telefonu kapattık ve su an eşimde ben de konuşmuyoruz. fakat ben kardeşler arasına girdim diye vicdan yapıyorum.sizce öyle mi ne yapmalıyım?

Şimdi okudum. Görümce kim ya altınlara karışıyor? Kayınvalideniz bildikten sonra. Vicdan yapacak ne var? Asıl eşinizin size vicdan yapması lazım kardeşim eşime dil uzattı diye... Yok o surat asmış yok bu. Böyle insanların hay suratına...

Son düzenleme:
Şimdi okudum. Görümce kim ya altınlara karışıyor? Kayınvalideniz bildikten sonra. Vicdan yapacak ne var? Asıl eşinizin size vicdan yapması lazım kardeşim eşime laf uzattı diye... Yok o surat asmış yok bu. Böyle insanların hay suratına...
Ciddi ciddi destek aldım sizden.ben hiç kendimi kötü hissetmeyim o zaman eşime karşı o bana mahcup olsun ben kendimi yedim bitirdim git konuş dicektim nerdeyse

Yahu, Taki meselesi görümceni neden ilgilendiriyor, KV ile bunu kararlastirmissiniz bir kere, hani habersiz birsey de yapilmamis. Ki Takilarin seni ilgilendiren bir durum sahsen.

Sahsen benim Görümcem ve kaynim yok - avantajli bir durum mu bilemem. Lakin öyle pek icli disli da olmam. Ha vicdan neden yapmaniz gerekir ki? Olaylarin dozunu kaciran sonuc olarak karsi taraf.

Görümceye hak verenler sizde sanırım konudaki görümce gibi her şeye karışma hakkını kendinde gören tiplerdensiniz..

Herkes haddini bilcek o kim ki abisinin eşine bu kadar karışmayı konuşmayı hak görüyo? Çok ayıp etmiş. Ayrıca abisini sağdan soldan engelleyip silen de kendisi. Bu kadın mı kavga ettirmiş sanki? Haddini bilse bunların hiçbiri olmazdı zaten.

Konu sahibi iki kardeş araları ilka ki düzelir. Siz mesafeli olun yoksa bu kadın her şeye burnunu sokmaya hadsizlikte sınır tanımamaya devam edicek.

Eğer eşine bu yönde baskı yapmıyor ve eşin kendisi tavır alıyorsa kardeşine, sen kardeşler arasına girmiş olmuyorsun hiç bir şekilde.
Bu eşinin sana vermesi gereken değeri doğru noktada başkalarına da gösterdiği anlamına gelir.
Görümcen terbiyesizlik yapmış.
Yüz surat dediğin kişinin kendisine yapılır tavır takınmak istiyorsa, ama bu kalkıp insanın en özel gününde yapılmaz.
Size karşı takınılan tavır ve davranışlar yanlış.
Eşinde doğru bir şekilde tavır takınmış ailesine karşı.
Çünkü kendi ailesinde durulması gereken noktayı eşin belirleyecek.
Tek diyeceğim eşine helal olsun, bunu bir çok eş yapamıyor malesef.

Kızlar görümcem de evli.çocugu da var.eşime ben telefonu kapttıktan hemen sonra ağlama kriZine girip konusmıcaz onlarla görüşmicez şeklinde seyler söyledim.ondan mı yoksa kendisi de mi böyle istiyor bilmiyorum bunu ayırt edemedim.ama yanımda onlarla ilgili seyler söylemiyor hiç

Eğer eşine bu yönde baskı yapmıyor ve eşin kendisi tavır alıyorsa kardeşine, sen kardeşler arasına girmiş olmuyorsun hiç bir şekilde.
Bu eşinin sana vermesi gereken değeri doğru noktada başkalarına da gösterdiği anlamına gelir.
Görümcen terbiyesizlik yapmış.
Yüz surat dediğin kişinin kendisine yapılır tavır takınmak istiyorsa, ama bu kalkıp insanın en özel gününde yapılmaz.
Size karşı takınılan tavır ve davranışlar yanlış.
Eşinde doğru bir şekilde tavır takınmış ailesine karşı.
Çünkü kendi ailesinde durulması gereken noktayı eşin belirleyecek.
Tek diyeceğim eşine helal olsun, bunu bir çok eş yapamıyor malesef.
Kesinlike öyle bide düğün dünümüz ben düştüm yani cidden üZüldüm.normal bi zamanda ne istiyosan yap ama düğün günü ya

Görümceye hak verenler sizde sanırım konudaki görümce gibi her şeye karışma hakkını kendinde gören tiplerdensiniz..

Herkes haddini bilcek o kim ki abisinin eşine bu kadar karışmayı konuşmayı hak görüyo? Çok ayıp etmiş. Ayrıca abisini sağdan soldan engelleyip silen de kendisi. Bu kadın mı kavga ettirmiş sanki? Haddini bilse bunların hiçbiri olmazdı zaten.

Konu sahibi iki kardeş araları ilka ki düzelir. Siz mesafeli olun yoksa bu kadın her şeye burnunu sokmaya hadsizlikte sınır tanımamaya devam edicek.
Konuşmak istemesi sözde benimle barışmak istemesi kardeşiyle kötü olmak istememesi.ama telefonda altından paradan cıkamadı bir türlü bende cirkinleştim bi şekilde biliyorum ama damarıma bastı

ne görümceler var vay be.bızdekı melek maşallah =) kondurur ama ses etmem olsun okaa .kayınvalıdemle çekıştrımıyormu çekıştırıyor.bız cekiştırmıyormuyuz cekıstıryotuz sorun yok bence.sorun yok bence dicektımkiii amaaaa aien şöyle boyle derse orda dur derim..tamam bana soyle ama ailem kımseyı ılgılendırmez.

Konuşmak istemesi sözde benimle barışmak istemesi kardeşiyle kötü olmak istememesi.ama telefonda altından paradan cıkamadı bir türlü bende cirkinleştim bi şekilde biliyorum ama damarıma bastı
benim de aileme laf gelince nevrim döner. Kendime söylenen kaldırılmıycak çok lafı alttan aldım. Ama ailemi ağızlarına aldılar mı çıldırıyorum bende. Huyumu öğrendikleri için gık diyemezler bile artık. Onlar kimmiş de beni ne fedakarlıklarla büyüten aileme ki hiçbi zararlarını görmedikleri halde dil uzatcaklar. Koparırım o dillerini.

Evet sizin söylediğiniz de doğru ama diyorum ya nişanlılık döneminde ailemi çok seviyordu işler böyle olunca bi anda değişti ve neler duydum dedi duymuş olsa bile kötü şeyler bu söylenir mi?ailem konu olunca bende kötü kelimeler söyledim

Bence ailenle bu sekilde olmasinin sebebi bohcada olan olaylar.
Detayini bilmiyorum ama araya sogukluk orda girmis zaten.
Sizin ailenize guvenememesi normal. Aileniz hakkinda kotu seyler soylemis olabilir,
Kotu soz sahibinindir. Ciddiye bile almaya degmez..

Valla canım gelin gittik diye köle gitmedik. Bizde görümceyiz ama kardeşlerimize karışmıyoruz. Ben öyleyim yani. Geçen de benim görümcem haddini aştı bastım engeli. Konun benle alakası yokken daha doğrusu eşim ve kendi ailesi arasindayken beni ve annemi rahatsız edip. Anneme beni kötülemeye kalktı neymiş ben verecekmişim terbiyesini sanki annesiyim ben. Anneligime laf etmeler. Eşimde aradı güzelce saydı. Bende aramıyorum artık hiçbirini herkes haddini bilecek. Boşver esin seni tutuyorsa yüz verme. Böyle hadsizlere

Vicdan yapma. Onu da umursama. Umursama ki kudursun. Cevap verdikce kendi sinirlerini ziplatirsin.

canım bende yenilerde benzer bir olay yaşadım görümcemin anneme çok terbiyesizce hakaret ettiği bir mesajı okudum dediğin gibi kan beyne sıçrayınca duramıyorsun özellikle ailemize karşı nişanlıyken aramızı bozmak için yaptıklarını hep annemin desteği ve tavsiyeleri ile görmedim duymadım. ama o mesajı görünce de dayanamadım çünkü buna da bir şey demezsem sonuna kadar buna devam edecekti. biz de birbirimize karşı çok kırıcı bir konuşma yaptık hatta bana öyle itiraflarda bulundu ki kendi içimde resmen çöküş yaşadım şoka falan girdim yani kaldıramadım. zaten karakter olarak da aşırı hassasım bu tarz tartışmalara karşı sırf bu nedenle insanlarla aramda büyük bir mesafe koyuyorum bildiğin asosyalim yani.keşke bu ego savaşları olmasa ama bazı görümceler de böyle işte :) yine senin eşin senin kırgınlığını anlamış benim ki beni suçlamaktan başka hiç bir şey yapmadı elbette ki kardeşiyle arası açılmasın görüşmem dese ben görüştürürüm. ama en azından bir kere sen ne diyorsun demesini bekledim karşı tarafa. yapmadı :) bende kendi içime kapandım. sonra da görümcemle tekrar karşı karşıya kaldığım gün yanına gidip ben öptüm. ha içimdeki kızgınlık zerre azalmadı ama tek amacım eşimin mutlu olmasaydı en nihayetinde bir aileyiz. kendisi eskiden kardeşimdi şimdi sadece görümce. aile huzurun için sen adım atmalısın bence

Bence görümcenizden hiç bir farkınız yok. Bir o konuşuyor, bir siz. E şimdi de görüşmüyormuşsunuz işte, görüşmeyiverin madem anlaşamıyorsunuz. Onlar kocanızla kardeş, yarın birgün görüşmeye başlarlar. Onların kardeşlik ilişkilerine karışmayın yeter.

Back