Görümce size hamile olduğunu söylemezse tepkiniz ne olurdu

Bence biriyle bir sevinci paylaşmamak son derece cirkin , düşük tehlikesine kadar mantıkli olabilir 4- ay bence okey sonrası fazla zaten sonra istese de saklayamaz koca göbeği nereye saklayacak. Biriyle sevinci paylaşmamak çok kötü bence ve böyle insanlar daha çok kötü gözle bakıp söylemiyor öyle sen üzülme felan diye değil nazar değmesin diye Benzer bir olay yaşadım çok çirkin şeyler oldu benim gururumu onurumu zedeleyecek şeyler işittim. Artık varsın gerisini siz düşünün uzak durun sizinle sevinçlerinizi paylaşmayan insanlarla sizde mutlu şeylerinizi paylaşmayın gizli tutun eşinizde ağzını sıkı tutsun. Gerek yok herkesin herşeyi bilmesine sizin çocuğunuz yoksa bu sadece seni ve eşini bağlar bu senin özelin ve senin yatak odan iğrençleşip çizgiyi aşmaya gerek yok had bilecek son derece hassas konular.

Hadi hamileliği sakladın, doğan çocuğu nereye sokacaksın. Doğduktan sonra değmiyor muymuş o meşhur nazar? Sadece kendi aklı olduğunu da düşünmüyorum. Çok kayınvalide kokan bir hareket, aman kızım göze gelmeyesin demiştir anası. Yani ailece bilip sizden saklamışlar. Ben olsam hepsine tavır koyarım. Kendim için olmasa bile yeğeni doğacak eşime yapılan ayıptan dolayı bir daha konuşmam

Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Evliliğinizin kaçıncı yılı. Görümce kaç yıldır evli acaba. Siz tedavi görüyor musunuz ve tedavi görüyorsanız eşinizin ailesinin bu durumdan haberi var mı. Buna göre kötüniyet durumu değişir bence.

Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Benimde çocuğum olmuyordu ne kısırlığım kalmıştı ne kıskançlığım Rabb'im sen sahitsin ya kimseye hakkımı helal etmiyorum hatta şuan bile ağlayarak yazıyorum benimde görümcem ve kardeşimin eşi benden sakladılar hatta kardeşimin eşi doğuma gidecekti halen sakliyordu hani yabancılar yapsa anlarım da aile yapınca insan kırılıyor şuan çok şükür hamileyim Rabb'im tez zamanda nasip etsin inşallah en güzelini en hayırlısını sana 🫂♥️ sen kalbini ferah tut Rabb'im darda bırakmaz kimseyi

Şimdi Allah korusun düşüklerin yüzde sekseni ilk 16 haftalıkken oluyormuş o yüzden 16 haftadan önce anne babaya dahi söylememek gerekiyor bence mesele nazar vs değil. Ama 40 hafta sonunda zaten doğunca öğrenilecek bir gebeliği saklamak iyi niyetli gelmedi bana ama herkes kararlarında özgürdür. mesafe koyardım ben tamamen iletişimi kesmezdim onun kararı sonuçta. Şunu anlamış olurdum; beni kendine yakın görmüyor...

9 ay kendi nerede saklandı asıl neresinde büyütmüş çocuğu 🤷‍♀️

İlk 20 hafta ok 4 ay filan

20 haftadan sonra artık söylenmeli
Ama 6. Haftada koşup söyleyenleri de anlamıyorum her an her şey olabilir 🤷‍♀️

9 ay nasil gizlenir ki hoc görüsmediniz mi? 😀 yoksa belli mi olmuyordu.
Neyse ben sallamam öyle şeyleri milletin sinav notu, girdiği iş, doguracagi cocuk, aldigi ev bir gram umrumda degil. Soyleyen olursa tebrik olmazsa da merak etmem ya da bozulmam.

9 ay mi hiç mi yanyana gelmediniz maşallah yani biz çocuk için uğraşırken ablam hamile kalmıştı ablamda bana bir kaç ay söylemekte cekinmisti normalde önceki gebeliklerinde ilk öğrenenlerdenimdir cekinmis kadın o uğraşırken nispet ediyormusum gibi hissettim söyleyemedim demişti bunda kötü niyet yok belki üzülürsünüz diye soylememistir. Ama göz var karın çıkınca nasıl fark etmediniz

Çocuğunuz olmuyor diye söylememesi çok saçma olur sonuçta o çocuk doğacak. Bir ömür çocuğu saklayacak hali yoktu sizden. Riskli dönem geçince söylersin. Arayıp nispet yapar gibi değil ama eşinize söyler. Eşiniz size söyler sizde arar tebrik edersiniz. Sır gibi saklamak gereksiz. Ben olsam ne tavır, ne de lafını yaparım. Bende kendi hayatımla ilgili hiçbir bilgi vermem o saatten sonra.

Hayırdır,nazarımdan mı korkuyorsun derdim ve bu duruma alındığımı belli ederdim.Görümceniz kendi özelini söylemek zorunda değil ama bu yaptığı da çok tuhaf

Yani ilk hamileliğini de 4.ayında bana kendisi söyledi ama tepki vermedim onun adına sevinmiştim yani Allah var ama o ikincisini de benden gizledi eşim de bilmiyordu
İlk birkaç ay hamileliği düşük riskinden dolayı kimse söylemek istemez zaten ama tepki vermedim derken sevindim hayırlı olsun falan demediyseniz o da sizde kötü niyet görüp ikinciyi söylememiş olabilir

Yani söylememesi garip olmuş. Uzatmazdim ama durumu.iyo niyetli düşününce uzuleceginizi düşünüp kendisi dememiş olabilir. Kayinvalideniz demesi lazımdı.bizimde bir süre olmadı görümcem hamile kaldı 40 yaşında kayinvalidem söyledi. Sonra benim çocuğum olunca artık gönül rahatlığı ile sevebiliiz çocukları. Sen varken öpmeye bile çekiniyorduk alinirsin gönlün kırılır diye demişlerdi.

Yani söylememesi garip olmuş. Uzatmazdim ama durumu.iyo niyetli düşününce uzuleceginizi düşünüp kendisi dememiş olabilir. Kayinvalideniz demesi lazımdı.bizimde bir süre olmadı görümcem hamile kaldı 40 yaşında kayinvalidem söyledi. Sonra benim çocuğum olunca artık gönül rahatlığı ile sevebiliiz çocukları. Sen varken öpmeye bile çekiniyorduk alinirsin gönlün kırılır diye demişlerdi.
Takdir ettim onları. Bir de herkesin içinde kurban olurum sana diye havalara atıp atıp sevmeler bağrış çağrış yok mu! Empati hiç yapmıyorlar birinin içi burkulur diye.

Okuyanlar birşeyi kaçırmış. Kadın özellikle sorduğu, - hamile mi? dediği halde söylememişler "yok" demişler. Telde sormuş - kilo almışsın, var mı? "yok" demiş. Bu yalana girer. Sorunca da cevap vermemek düşünceli davranmaya girmez artık. Düpedüz yalan. Tebrik eder dua edersin doğunca mecbur öğrenilecek zaten abartmaya gerek yok daha saklayarak.

Hissediğiniz duyguları anlıyorum aynı yollardan geçiyorum yıllar oldu. Hiç değilse şöyle bir patavatsızlık yaşamamışsınız. ziyarete gittiğiniz bir arkadaşın kapıdan girer girmez, boynunuza sarılarak - "Aaa ben 2.ye hamileyimmm kız"
bu yaşadığım en berbat andı. Sıfır empati ile pat diye söylemek.

Kıskanacağımızı düşünenlerde saçmalıyor. Allah istiyorsa bakabilecekse 10 tane versin. Ama sen o kadar uğraşıyorsun üst üste ne tedaviler görmüşsün. Hastaneleri aşındırmışsın hala kucağın boş kalbin tarifsiz acıyor ya, kendine çok üzülüyorsun sadece...

Ben yanlış anladım galiba konuyu bence görümce çok duyarlı davranmış eğer 9 ay ben çok kafaya takarım diye gizlediyse helal olsun der en samimi arkadaşı olurum .Yok nazar değer kıskanır diye yaptıysa üzülürüm samimi olmam.Ne niyetle yaptığını siz bilirsiniz sizin takıntılı biri olup olmadığınızı da o_Onu bilemem işte .

Benden sonra evlenip 2 çocuk yaptı benim çocuğum olmuyor diye söylememiş biz üzülmeyelim diye
2 cocugum vardi kardesim evlendi
Gelinimizinde cocugu olmuyo
Cok istiyodu
Benim hamile oldugumu bastan biliyodu
Evet belki uzulmustur ama hayatin gerceklerini saklayarak yasayamayiz

Aradan 20 ay gecti diger gelinimiz dogum yapacak yakinda. onuda 2.5 aylikken ogrendi

Rabbim isteyen herkese hayirli evlat nasip etsin
Herkesinde gonlune gore versin
Niyeti ben yadirgamak istemiyorum ama hayat bu acisiyla tatlisiyla yasanacak

X