Görümce size hamile olduğunu söylemezse tepkiniz ne olurdu

Kendi çocuğum olmuyor diye beni üzmek istemediğinden hamileliğini saklamış diye düşünürdüm
Evet ama ilk hamileliğini de 4 ayda söyledi bunu neden 9 ay sakladı, ben üzülürüm diye mi benden sonra evlenip bak 2 çocuk yaptım anlamına gelmesinden mi çekindi onun açısından düşünmeye çalışıyorum ama bilmiyorum ya insan 9 ay niye saklar ki

Evet ama ilk hamileliğini de 4 ayda söyledi bunu neden 9 ay sakladı, ben üzülürüm diye mi benden sonra evlenip bak 2 çocuk yaptım anlamına gelmesinden mi çekindi onun açısından düşünmeye çalışıyorum ama bilmiyorum ya insan 9 ay niye saklar ki
Bence azcık bile kafaya takmaya değecek bir konu değil bu
Neden sakladıysa sakladı, boşverin, kötü düşünmeyin
İlk hamileliğini geçirmiş ikinci olmuş sizin hâlâ çocuk yok. Haliyle üzülme ihtimaliniz de daha fazla bence ikincide.

Yani ilk hamileliğini de 4.ayında bana kendisi söyledi ama tepki vermedim onun adına sevinmiştim yani Allah var ama o ikincisini de benden gizledi eşim de bilmiyordu
Siz de belli ki kırılmışsınız. Abisine de ayıp etmiş. Ama aynı aileye mensupsunuz, yüz yüze geleceksiniz. Bir de alındığınızı çok belli ederseniz bu defa da kendi kendine tiplere girebilir. O yüzden üstüne düşmemek daha iyi gibi.

Ya 9 ay boyunca saklanmaz. Bence ayıp etmiş. Tamam üzmek istememiş olabilir ama haber vermek ayrı göze sokmak ayrı.
Bi haber verebilirdi.
Sizden sonra evlenip iki çocuk yapması size nispet olsun diye değil sonuçta. Herkes bunu bilecek olgunluktadır.

Siz de belli ki kırılmışsınız. Abisine de ayıp etmiş. Ama aynı aileye mensupsunuz, yüz yüze geleceksiniz. Bir de alındığınızı çok belli ederseniz bu defa da kendi kendine tiplere girebilir. O yüzden üstüne düşmemek daha iyi gibi.

Kesinlikle katılıyorum. Aynı ortama gelmem diye çok diretmeyin. Ama fazla konuşmayın, yakın davranmayın, mesafeli olun.

Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Ablacım 9 ay hiç mi görmedin anlamadın? Eğer 9 ay görüşmemişsen söylememekle iyi yapmış zaten samimi değilmişsiniz demek ki

"normal, ablam bile dorduncu aya girerken bize söyledi" yazmaya geldim ama dokuz ay ne be
yiyecek miymişsin onun çocuğunu. bu ne terbiyesizlik. esinize soylemis mi? esiniz de gizlediyse ayri olay

Hoş olmamış, ben de sizin yerinizde olsam üzülür kırılırdım ama çok yüksek tepkiler vermeye de gerek yok.
Samimi olup gelip gitmem.
Bununla birlikte kvye ‘kızın gelirse ben giderim’ demeye de gerek yok bence.
Biraz fazla tepki veriyorsunuz.
Eşinizin kardeşi, canı ciğeri, ‘ben küstüm o da küssün’ beklentiniz gerçekçi değil.

Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Bende olsam dogana kadar kimseye söylemezdim toplum baskisi üzerine akil vermeler falan hic kafami yormak istemezdim 😂 tepki koymam kisiden kisiye degisiyor.
Sizin görümcenle aran nasil o anki duruma göre bagli araniz kötüyse tavri koymam muhatabima almazdim

Son düzenleme:
Hoş olmamış, ben de sizin yerinizde olsam üzülür kırılırdım ama çok yüksek tepkiler vermeye de gerek yok.
Samimi olup gelip gitmem.
Bununla birlikte kvye ‘kızın gelirse ben giderim’ demeye de gerek yok bence.
Biraz fazla tepki veriyorsunuz.
Eşinizin kardeşi, canı ciğeri, ‘ben küstüm o da küssün’ beklentiniz gerçekçi değil.
Bilmiyorsunuzz ya ben onlara hamile misin diye sorduğumda kaynanamda görümcem de yok diyoesu şimdi ne yüzle benle yan yana geliyor hem saklasin hem hiç bir şey olmamış gibi mi davranmami beklesin, benim çocuğum olmuyor olayı benim gözümden görmeniz çok zor

Neden böyle yaptığını sorar ve Allah nasip ettiği zaman çocuğum olunca ben de ona aynısını yapardım

Burada çok fazla çocuk isteyen, hamile ya da bebek gördüğünde ağlayan kadınlar konu açıyorlar. Belki sana nispet yapmamak, üzmemek için bahsetmemiş olabilir. Zaten dokuz ay boyunca belliki görüşmemişsiniz, aylardır görüşmediğin birisi. Eşine aynı şekilde söylemediyse büyütülecek bir şey yok. Belki psikolojik zor bir süreçteydi hamileyken.

O gelirse ben gelmem gibi şeyler düşünmek saçmalık. Arana mesafe koy geç. Ben bir daha görüşmem sakladı vs demek ilginç yani sen kardeşi değilsin, arkadaşı değilsin, belliki sık görüşen insanlar değilsiniz. Sınırlı iletişiminiz var.

Burada çok fazla çocuk isteyen, hamile ya da bebek gördüğünde ağlayan kadınlar konu açıyorlar. Belki sana nispet yapmamak, üzmemek için bahsetmemiş olabilir. Zaten dokuz ay boyunca belliki görüşmemişsiniz, aylardır görüşmediğin birisi. Eşine aynı şekilde söylemediyse büyütülecek bir şey yok. Belki psikolojik zor bir süreçteydi hamileyken.

O gelirse ben gelmem gibi şeyler düşünmek saçmalık. Arana mesafe koy geç. Ben bir daha görüşmem sakladı vs demek ilginç yani sen kardeşi değilsin, arkadaşı değilsin, belliki sık görüşen insanlar değilsiniz. Sınırlı iletişiminiz var.
Önceki mesajlarımı okuyun bu hamileliğinde 4 ayina kadar arayıp sorardi konuşurduk ama sonradan bir an da kesti iletişimi

Benim görümcem türkiyede ben yurtdışında yaşıyoruz.
Senede bir bir kaç gün oraya gidince görürüm.
Onun dışında hiç muhabettimiz yok.
Eşim konuşurken öyle nasıl iyimi selam söyle felan.
Hamileyim ve özellikle aramadım hamileliğimi belirtmek için, eşim söylemiş ablasına konuşurken.
Tam tersi oda bana söylemese alınmam çünkü bi bağımız yok.
Siz sürekli gidip geliyor ve görüşüyorsanız bi sorun bence neden sakladığını.

Önceki mesajlarımı okuyun bu hamileliğinde 4 ayina kadar arayıp sorardi konuşurduk ama sonradan bir an da kesti iletişimi

Eee sen arayıp görüşmek için adım atmadın mı? Bir yakının bir anda kesiyor iletişimi, ararsın konuşursun ne oldu neyin var diye. Belliki yakın değilsiniz. Kadının belki eşi böyle istedi. Belki psikolojisi iyi değildi yorgundu. Belki riskli gebeliği var. Zaten kadın kendisi sana söylememiş kaynana söylemiş. Erkek kardeşine anlatıp sana anlatmasalar tepkini anlarım ama sen alt tarafı bebeğin yengesisin. Yakın olduğun biri değil görümcen.

Hamilelik, doğum gibi süreçler basit süreçler değil. Gerçekten kadınları fiziksel ve psikolojik olarak zorluyor.

Ne onurunun incinmesi gibi triplere giriyorsun. O sana mesafeyi aylar önce koymuş umursamamışsın, demekki hayatında varlığı önemli biri değil. Sen de mesafe koy geç.

Çocuğum olmadığını düşündükleri için bende de saklıyorlar. Özellikle kuzenlerimin anne babaları ama kuzenlerim hemen söylüyor sağolsunlar 😄 eski nesil yapuyor bunu genelde, sanırım kıskanıp nazar değdirecegimizi düşünüyorlar.
Ama 9 ay ne demek çok ayıp etmiş, yerinizde olsam bebek görmeye gitmem.

X