Görümce size hamile olduğunu söylemezse tepkiniz ne olurdu

Görmezden gelirdim bir süre hiç konuşmazdım sonra ay hamileliğinden haberim olmadığı için doğurduğunu bilmiyordum derdim ben olsaydım. Sonuçta doğan sizin de kanınız canınız.

Benimde çocuğum olmuyordu ne kısırlığım kalmıştı ne kıskançlığım Rabb'im sen sahitsin ya kimseye hakkımı helal etmiyorum hatta şuan bile ağlayarak yazıyorum benimde görümcem ve kardeşimin eşi benden sakladılar hatta kardeşimin eşi doğuma gidecekti halen sakliyordu hani yabancılar yapsa anlarım da aile yapınca insan kırılıyor şuan çok şükür hamileyim Rabb'im tez zamanda nasip etsin inşallah en güzelini en hayırlısını sana 🫂♥️ sen kalbini ferah tut Rabb'im darda bırakmaz kimseyi
Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah 🤲
Sizin onlara tepkiniz ne oldu görüşmeye devam ettiniz mi

Benden sonra evlenip 2 çocuk yaptı benim çocuğum olmuyor diye söylememiş biz üzülmeyelim diye
Ya bu cok ince bir çizgi
Yani bazen bu durumlara hak verıyorum
Yanı bende olsam boyle bır durumda soylemek istemezdim
Kendı içimde yaşardım
Ne diyecek normal konusurken ben hamıleyımmı diyecek

Yanı bazen sacmalayabılıyoruz
Benımde aynı evlenıp cocugu olmayan arkadasımada bir ara amannn cocukta dert ya..
Ye iç gez işte filan demiştim
Sonra ben napıyorum ya tövbe estafurullah dedım
Yanı bazende karsımızdakını uzmemek ıcın sacma sapan seyler yapabılıyoruz

Yanı bu dıyorumya ınce bır cızgıde
Bıseyler anlatsa ,acaba kıskandırdıgımımı düşündü yada üzdümmü diye düşünecek
Hiç soylemese busefer siz nazar ederım diye bana soylemedıler diye düşüneceksiniz
Bu bırazda karsı tarafın psıkolojık durumuna gore degısıyor
9 ay saklamakta sacma ama onunda kendıne gore sızı kırmamak ıcın sebeplerı ıllakı olmustur

Boyle bır durumda cephe almak yerıne mesafelı olurdum

Ya bu cok ince bir çizgi
Yani bazen bu durumlara hak verıyorum
Yanı bende olsam boyle bır durumda soylemek istemezdim
Kendı içimde yaşardım
Ne diyecek normal konusurken ben hamıleyımmı diyecek

Yanı bazen sacmalayabılıyoruz
Benımde aynı evlenıp cocugu olmayan arkadasımada bir ara amannn cocukta dert ya..
Ye iç gez işte filan demiştim
Sonra ben napıyorum ya tövbe estafurullah dedım
Yanı bazende karsımızdakını uzmemek ıcın sacma sapan seyler yapabılıyoruz

Yanı bu dıyorumya ınce bır cızgıde
Bıseyler anlatsa ,acaba kıskandırdıgımımı düşündü yada üzdümmü diye düşünecek
Hiç soylemese busefer siz nazar ederım diye bana soylemedıler diye düşüneceksiniz
Bu bırazda karsı tarafın psıkolojık durumuna gore degısıyor
9 ay saklamakta sacma ama onunda kendıne gore sızı kırmamak ıcın sebeplerı ıllakı olmustur

Boyle bır durumda cephe almak yerıne mesafelı olurdum
Çevremdeki çocuklu kişilerden aynı lafı duyuyorum "sen çok rahatsın ye iç gez keyfini çıkar" kimse kimsenin içinde kopan fırtınayı bilmiyor neyle savaş verdiğini tedavilerle uğraştığını bilmiyor, keyif çıkarmak istiyorsa kendisi çocuk yapma saydı dememek için zor tutuyorum kendimi..
İnsan gebeliğini üzmemek için 9 ay saklayamaz hadi sakladı doğurduğunu da saklasın bakalım.. kendisi bana söylememiş olabilir annesi uygun bir dille söyleseydi bu kadar kirilmazdim, hamile değilim diyip benden gizlemeleri beni en çok üzen kıran konu, yoksa kim ne kadar çocuk istiyorsa yapsın banane

Yani söylememesi garip olmuş. Uzatmazdim ama durumu.iyo niyetli düşününce uzuleceginizi düşünüp kendisi dememiş olabilir. Kayinvalideniz demesi lazımdı.bizimde bir süre olmadı görümcem hamile kaldı 40 yaşında kayinvalidem söyledi. Sonra benim çocuğum olunca artık gönül rahatlığı ile sevebiliiz çocukları. Sen varken öpmeye bile çekiniyorduk alinirsin gönlün kırılır diye demişlerdi.
Duyduğum en ince düşünceli davranış gerçekten kimse böyle düşünceli davranmıyor yanımda çocuklarını seviyorlar(tabiki sevebilirler) bir de soruyorlar çok tatlı bebeğim değil mi yani bu soruyu nispet yapar gibi bana ne diye söylüyor kimse ince düşünceli değil maalesef 😔

Çevremdeki çocuklu kişilerden aynı lafı duyuyorum "sen çok rahatsın ye iç gez keyfini çıkar" kimse kimsenin içinde kopan fırtınayı bilmiyor neyle savaş verdiğini tedavilerle uğraştığını bilmiyor, keyif çıkarmak istiyorsa kendisi çocuk yapma saydı dememek için zor tutuyorum kendimi..
İnsan gebeliğini üzmemek için 9 ay saklayamaz hadi sakladı doğurduğunu da saklasın bakalım.. kendisi bana söylememiş olabilir annesi uygun bir dille söyleseydi bu kadar kirilmazdim, hamile değilim diyip benden gizlemeleri beni en çok üzen kıran konu, yoksa kim ne kadar çocuk istiyorsa yapsın banane
İşte dıyorumya cok sacma yanı dalga gecer gıbı
Ama bende dedım ve napıyorum ya ne sacma birşey dedım ama insan karsıdakını güya rahatlatıyor kendınce..
Oyle olmadıgını sonradan anladım ,sacmalama dedım
Yanı ben onu kotu nıyetle yada üzmek ıcın dalga gecmek ıcın demedım ama karsıya bu sekıl gidiyor ıste
Bide kendım içinde şükretmıyormusum gibi oldu aslında bizim içinde sacma bır cumle..

Evet haklısın ama ozamanda nıye o soylemedı bak saklıyor kaynanam soyluyor dıyecektın
Bence cok buyuk tepkı vermeyin yınede
Bu birde sizin evlılıgınız üzerine ıkıncı cocuk oldugu ıcın utanmıs yada sızı gercekten uzmek ıstememıstır
Benım uzerıme ıkıncıyı doguruyor ben hala anne olamadım dıye dusunursunuz belkı üzülürsünüz diye

Yanı bunuda aslında siz hissedersınız
Nazar etcenızden fılanmı korktular
Yoksa gercekten sizi üzmek istemedıklerı ıcınmı
Insan gercekten nasıl davranacagını bılemıyor
Siz üzülmeyin mesafelı olun ama okadar büyütmeyin bence

Eşinize de sordunuz mu niye bana söylemedin diye? Lütfen o da bilmiyormuş demeyin. Ailesini kardeşini savunan toz kondurmayan adam dayı olacağını bilmez mi? Hadi aynı şehirde değilsiniz, telefonla veya görüntülü aramayla da mı görüşmüyorlar? Sakın söyleme demişlerdir o da size söylememiştir. Sadece görümceye kayınvalideye bilenmeyin, eşinize de iki çift laf edin.

Benim görümce de düşük yapmış, üstüne tekrar hamile kalmış 6. ayda öğrendik. Haberim olmadı. Umurumda mı, değil. Hayırlı olsun, bir şey lazım olursa haber et dedim, doğum yapınca hediyesini aldım gerisinden bana ne.

Özenebilirsiniz çok doğal. Allah size de hayırlısı neyse onu verir umarım en kısa zamanda. Ama bir insan neden sadece doğurma yeteneği olduğu için çevresindeki herkes onu ve muhteşem bebeğini kıskanmak için sıraya girecekmiş hissine kapılır asla anlamıyorum. Bence tamamı görümcenin cahilliği ve ona uyum sağlayan çevresindekilerin kötülüğü (kaynınız ve kv gibi)

Benim çevremde saklama huyu yok ama ben 33 yaşındayım henüz çocuğum yok, embriyo dondurmuştuk rezerv düşüklüğümden ötürü. Daha transfer de düşünmüyorum. Annemin arkadaşı var, sorunlarımı biliyor maalesef ki. Damat işsiz kız işsiz bebekleri oldu ve benden 5 yaş küçükler. Bu bayan kiralarını ödüyor, karınlarını doyuruyor. Sürekli siz de yapın bak Merveler yaptı ne güzel diye bana telkin veriyor. Demiyor ki ben ölsem bunlar aç kalacak, bana onların üreyebilmesini övüyor sürekli ama SÜREKLİ.

Karşınızdaki kim olursa olsun sessiz kaldıkça saçma şeyler yapmaya devam ederler. Üslubunca görümcenizle de konuşabilirsiniz, sonrasında da mesafenizi koyun.

Bu yorumun alnından öperim....

Hissediğiniz duyguları anlıyorum aynı yollardan geçiyorum yıllar oldu. Hiç değilse şöyle bir patavatsızlık yaşamamışsınız. ziyarete gittiğiniz bir arkadaşın kapıdan girer girmez, boynunuza sarılarak - "Aaa ben 2.ye hamileyimmm kız"
bu yaşadığım en berbat andı. Sıfır empati ile pat diye söylemek.

Kıskanacağımızı düşünenlerde saçmalıyor.
Allah istiyorsa bakabilecekse 10 tane versin. Ama sen o kadar uğraşıyorsun üst üste ne tedaviler görmüşsün. Hastaneleri aşındırmışsın hala kucağın boş kalbin tarifsiz acıyor ya, kendine çok üzülüyorsun sadece...
Şimdi siz üzmek istemem ancak ben yazdıklarınızda müthiş bir çelişki görüyorum.

Hem en berbat anım bir anda ikinciye hamileyim dediler diyorsunuz sonra da kıskanacağınızı düşünenler saçmalıyor diyorsunuz ? Nasıl söylenmesi gerekiyor bir karar verin. Birden de söylemesin, ama yavaş yavaşta söylemesin. Çok sevinmesin çocuğu olacak diye, hatta üzülerek söylesin vs vs Tabi ki durumunuzu anlamaya çalışıyorum ancak insanlar da çocuk sahibi oluyor ve bu da onlar için çok önemli bir durum. Sevinçlerini yaşamak isteyebilirler doğal olarak. Kıskanıyorsanız bu ne yazık ki sizin sorununuz ama umuyorum Rabbim size de en kısa zamanda en güzel şekliyle bir evlat nasip etsin.

Dokuz ay söylememek ne ya, evlendirirken düğününe çağırsaydı bari. Nazardan korkmuştur bence. Ben olsam görüşürüm ama samimi olmam. Görüşmezsen kıskandı diyecekler, bir laf edecekler.

Şimdi siz üzmek istemem ancak ben yazdıklarınızda müthiş bir çelişki görüyorum.

Hem en berbat anım bir anda ikinciye hamileyim dediler diyorsunuz sonra da kıskanacağınızı düşünenler saçmalıyor diyorsunuz ? Nasıl söylenmesi gerekiyor bir karar verin. Birden de söylemesin, ama yavaş yavaşta söylemesin. Çok sevinmesin çocuğu olacak diye, hatta üzülerek söylesin vs vs Tabi ki durumunuzu anlamaya çalışıyorum ancak insanlar da çocuk sahibi oluyor ve bu da onlar için çok önemli bir durum. Sevinçlerini yaşamak isteyebilirler doğal olarak. Kıskanıyorsanız bu ne yazık ki sizin sorununuz ama umuyorum Rabbim size de en kısa zamanda en güzel şekliyle bir evlat nasip etsin.
Kalbimi yarıpta mı baktın kıskandığıma yoruyorsun!? herşeyin bir adabı edebi var. Benim yaşımın ondan kaç yaş büyük ve çocuğumun olmadığınu bilen biri daha kapıdan girer girmez pat diye söylemesi çok empatisizlik düşüncesizlik. Annesine en yakınlarına bu şekilde söylesin bizim hukukumuz uzaktan kısa süreli bir arkadaşlıktı. Elbet içeri geçeriz soluklanırız sohbet muhabbet arasında bekliyorum diye söyler. Dua eder hayırlı olsun deriz. Ben tedavilerden çıkıp soluk almak bir tebdili mekan ferahlık olsun diye gittiğim yerde bu şekil muamele görmekten empati yapılmamasından berbat hissettim evet. O an Kendi zorluğunuzu ve yaşadıklarınızı düşünüyorsunuz. Allah ın imtihanı hepsi. Ama müslüman ince düşünceli insandır karşındakinin gönlünü gözetir hep. Amin duanıza. Bir tek bu üzüntüyü ben yaşamıyorum burda binlerce kadın yazıyor. Kalpteki imanı anlayamadığınız gibi bu üzüntü duygusunuda kıskançlık deyip eleştirerek anlamanız mümkün değil. O yüzden kimsenin kalbini kırmayın daha da cevap yazmayın bilip bilmeden. Sınanmadığın acıyı bilemezsin!

Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Banane onun hamileleğinden umrumda olmazdı. Tam tersi öğrendiğimde hiçbişey olmamış gibi aaaa hayırlı olsun çok sevindim der geçerdim valla. Söylemezse söylemesin sanki çok umrumda onun bebesi😂 yada ben gamsız bir insanım ondanda olabilir 😂

Kalbimi yarıpta mı baktın kıskandığıma yoruyorsun!? herşeyin bir adabı edebi var. Benim yaşımın ondan kaç yaş büyük ve çocuğumun olmadığınu bilen biri daha kapıdan girer girmez pat diye söylemesi çok empatisizlik düşüncesizlik. Annesine en yakınlarına bu şekilde söylesin bizim hukukumuz uzaktan kısa süreli bir arkadaşlıktı. Elbet içeri geçeriz soluklanırız sohbet muhabbet arasında bekliyorum diye söyler. Dua eder hayırlı olsun deriz. Ben tedavilerden çıkıp soluk almak bir tebdili mekan ferahlık olsun diye gittiğim yerde bu şekil muamele görmekten empati yapılmamasından berbat hissettim evet. O an Kendi zorluğunuzu ve yaşadıklarınızı düşünüyorsunuz. Allah ın imtihanı hepsi. Ama müslüman ince düşünceli insandır karşındakinin gönlünü gözetir hep. Amin duanıza. Bir tek bu üzüntüyü ben yaşamıyorum burda binlerce kadın yazıyor. Kalpteki imanı anlayamadığınız gibi bu üzüntü duygusunuda kıskançlık deyip eleştirerek anlamanız mümkün değil. O yüzden kimsenin kalbini kırmayın daha da cevap yazmayın bilip bilmeden. Sınanmadığın acıyı bilemezsin!
Üzgünüm ama ben orda kendi mutluluğuyla sevineceğinizi sizin de mutlu olacağınızı düşünen bir kadın görüyorum. Heyecanlanmış ve o şekilde size açıklamış. Haset fesat size kinli biri ise bu kadın o zaman işte sizi kıskandırmak üzmek için yapmıştır derim ama sıradan normal birisi hele ki çocuk hasreti çekmiyorsa gayette bunu mutlulukla heyecanla paylaşır çünkü sizi anlayamaz. Teyzem 17 yıl çocuk sahibi olmak için uğraştı dünyanın her yerinde tüp bebek yaptırdı almanyada yaşıyordu normalde. 17-18 yıldan sonra çocuğu oldu ancak her hamilelikte her doğumda en heyecanlı haliyle mutlulukları paylaşıyordu. Emin olun herkesin bir başka acısı sancısı sınavı var. Arkadaşımın babasına da 1 yıl ömür biçmişlerdi farklı bir kanser türüne yakalanmıştı ve insanlar boşlukta olup gelecek planlarından düğünlerinden anne babalarının giyeceği kıyafetlerden bile bahsederlerdi o da o mutluluğu paylaşırdı. Yaşadığı acı çok büyüktü ancak bunu kimsenin mutluluğu üzerinden yansıtmadı.
Anne babası olmayan çocukların yanında boş bulunup anne babadan bahsetmek gibi bir şey bu durum. Siz belki o mutluluğu heyecanı paylaşamayabilirsiniz belki acınız size çok ağır geliyordur ancak paylaşan insanları kötü olmakla empatisizlikle suçlamamalı. Herkes eğrisiyle doğrusuyla hayatını yaşıyor işte :') Büyük ihtimalle eğer normal birisi ise o an size karşı düşüncesizlik yaptığını sonradan fark edip pişman olmuştur. Sizi de suçlamıyorum yanlış anlamayın duamda da çok içtendim benim derdim hem kendi hislerinizi doğru yorumlamanız için hem de yanlışlıkla istemeden sizi üzen insanları anlamanız içindi. Aslında genel olarak konuşmalıydım sizin gibi bir kaç yorum daha gördüm ancak sizin yorumunuza denk geldim size yazmış bulundum.

Benden sonra evlenip 2 çocuk yaptı benim çocuğum olmuyor diye söylememiş biz üzülmeyelim diye
Ya ben görümcenizi bu konuda biraz anlayabiliyorum, inanın bunu söylemek zor oluyor kıskanacağinı nazar edecegini düşünmekten değil.
Nasıl olsa bir yerden duyar diyip sen söylemek istemiyorsun nispet yapar gibi olmasın diye ama 9 ayda hiçmi kimse söyleme gereği duymadı ayni ilde değilsiniz sanırim

Üzgünüm ama ben orda kendi mutluluğuyla sevineceğinizi sizin de mutlu olacağınızı düşünen bir kadın görüyorum. Heyecanlanmış ve o şekilde size açıklamış. Haset fesat size kinli biri ise bu kadın o zaman işte sizi kıskandırmak üzmek için yapmıştır derim ama sıradan normal birisi hele ki çocuk hasreti çekmiyorsa gayette bunu mutlulukla heyecanla paylaşır çünkü sizi anlayamaz. Teyzem 17 yıl çocuk sahibi olmak için uğraştı dünyanın her yerinde tüp bebek yaptırdı almanyada yaşıyordu normalde. 17-18 yıldan sonra çocuğu oldu ancak her hamilelikte her doğumda en heyecanlı haliyle mutlulukları paylaşıyordu. Emin olun herkesin bir başka acısı sancısı sınavı var. Arkadaşımın babasına da 1 yıl ömür biçmişlerdi farklı bir kanser türüne yakalanmıştı ve insanlar boşlukta olup gelecek planlarından düğünlerinden anne babalarının giyeceği kıyafetlerden bile bahsederlerdi o da o mutluluğu paylaşırdı. Yaşadığı acı çok büyüktü ancak bunu kimsenin mutluluğu üzerinden yansıtmadı.
Anne babası olmayan çocukların yanında boş bulunup anne babadan bahsetmek gibi bir şey bu durum. Siz belki o mutluluğu heyecanı paylaşamayabilirsiniz belki acınız size çok ağır geliyordur ancak paylaşan insanları kötü olmakla empatisizlikle suçlamamalı. Herkes eğrisiyle doğrusuyla hayatını yaşıyor işte :') Büyük ihtimalle eğer normal birisi ise o an size karşı düşüncesizlik yaptığını sonradan fark edip pişman olmuştur. Sizi de suçlamıyorum yanlış anlamayın duamda da çok içtendim benim derdim hem kendi hislerinizi doğru yorumlamanız için hem de yanlışlıkla istemeden sizi üzen insanları anlamanız içindi. Aslında genel olarak konuşmalıydım sizin gibi bir kaç yorum daha gördüm ancak sizin yorumunuza denk geldim size yazmış bulundum.

Üzmeyeyim demişsiniz ama malesef kıskançlık diyerek beni üzdünüz. İnce insanlık herkese nasip olmuyor ne diyim. Kötü olmakla suçlamıyorum ki ama müslüman adap edep bilir gönül gözetir karşısındakini düşünür diyorum. Bunu da Kuran ve efendimiz bize söylüyor. Empati modern yorumu bunun. Hiç pişman olduğunu sanmıyorum sonradan çok daha büyüklerini yaptı ben iyiye yordum hep sonunda ilişkimi kestim. Anneler babalar günü yorumlarına bakın, kimsesiz çocuklar nasıl dert yanıyor bugünlerden. Nasıl üzüldüklerini anlatıyorlar. Onlarınkide kıskançlık mı hayır! eksiklik burukluk üzüntüsü!

Herkesin mizacı duygusal yapısı bir olmuyor
17 yıl sonra kavuşan yakınınız öyle davranbilir bir başkası uzak durmak ister bu konudan. Biz uzun soluklu bir arkadaş, dost felan olsaydık heyecanını bu şekilde abartılı paylaşmasını anlardım ama o kişi ben değilim. bir vesileyle ölçülü sohbet ettiğimiz görüştüğümüz biri idi. Evet lütfen genel konuşun bir daha. Duanıza amin diyorum. Allah rikkat kalpli çok duyarlı ince düşünceli insan olmayı nasip etsin herkese.

Son düzenleme:
Duyduğum en ince düşünceli davranış gerçekten kimse böyle düşünceli davranmıyor yanımda çocuklarını seviyorlar(tabiki sevebilirler) bir de soruyorlar çok tatlı bebeğim değil mi yani bu soruyu nispet yapar gibi bana ne diye söylüyor kimse ince düşünceli değil maalesef 😔
Sizinkiler öyle olmuş malesef hayatta herşey bir sınav Rabbim hayırlı zamanda gönlünüzden geçeni nasip etsin inşallah 🤲🤲

X