Görümce olarak dikkat cekmek istemiyorum

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.015
6.752
Kardesimin kiz arkadasiyla aile tanismasi olacak 1 hafta sonra,benim bebegimde actigim postlardan bilen bilir coklu besin alerjisi var ve ben diyet yapiyorum.Gelin adayimizla sizden aldigim fikir dogrultusunda telefonda bir tanisma gerceklestirdik bebegimin durumundan az bucuk bahsettim ama detaya inmedim henüz o samimiyetimiz yok cünkü.Sehirdisina gidecegiz tahminen 2 3 saatlik yol ben her gittigim yere sefer tasiyla gidiyorum.
Gittigim yer haliyle ilk defa gittigim bir yer olacak ikramlarda o var mi bu var mi öyle mi böyle mi diye sormak yerine kendim götüreyim diyorum.Belki kiz anlar ama ailesi ne düsünür bilemiyorum basima gelmeden önce ben de bilmiyordum alerjik bebegin ne demek oldugunu.Görümce etiketi üzerimdeyken bir sey begendiremedik yaninda getirmis desinler de istemiyorum kıza yiyebildigim seyleri saysam o da ayıp olur gibi sanki.Kimseyi kirmadan ilk görüsmede dikkatleri üzerime cekmeden nasil hareket etmeliyim ? Baskasina fikir vermeye gelince veriyorum is kendime gelince kafam duruyor

Siz yanınızda götürün kendinize uygun bir şeyler. Menüye bir bakarsanız, uygun bir şey yoksa durumu açıklarsınız. Hiç de sorun edeceklerini sanmıyorum. Sağlık konusu neticede. Gelin hanım durumdan haberdarsa zaten açıklar sonrasında ailesine illa da sorun olacaksa ki sanmıyorum dediğim gibi.
Insallah kabataslak anlattim gelin adayimiza da ailesinden cekiniyorum

Ben de benzer durumdayım, gittiğim yere ya tok gidiyorum ya da yanıma uygun şeyler alıyorum. Teklif edilen her şeyin içeriğini de bir bir soruyorum, durumu anlatıyorum. Artık çevremdeki herkes biliyor. Siz de çekinmeyin. Çocuğunuzun sağlığı söz konusu. Durumunuzdan, bebeğinizin durumundan bahsedin. Genellikle çok üzülüyorlar ilk duyduklarında.

Siz zaten bu konuda çok zorluk çekiyorsunuz, yemeğinizi götürün yanınızda orda size ikram geldiği zaman kısaca açıklarsınız neden yiyemediğinizi. 2-3 saat gönüllerini hoş edeceksin diye diyet bozsan olan bebek ve sana olacak kimse düşünmeyecek bile.
Böyle şeylere alınan insanlardan zaten bi cacık olmaz.

Tavriniza hiç gerek yok normal insanlar ise anlarlar anormal boş lafçı insanlarsa zaten hicbirseyden anlamazlar.Cekiniyor olmanız saçma görümcelikle ne alakası var bunun.Gayette insanı birşey anlamayan insanlığından şüphe etsin.Anne olarak bunları düşünmeyin Allah sağlık versin.Gerisi aşırı önemsiz

Kardesimin kiz arkadasiyla aile tanismasi olacak 1 hafta sonra,benim bebegimde actigim postlardan bilen bilir coklu besin alerjisi var ve ben diyet yapiyorum.Gelin adayimizla sizden aldigim fikir dogrultusunda telefonda bir tanisma gerceklestirdik bebegimin durumundan az bucuk bahsettim ama detaya inmedim henüz o samimiyetimiz yok cünkü.Sehirdisina gidecegiz tahminen 2 3 saatlik yol ben her gittigim yere sefer tasiyla gidiyorum.
Gittigim yer haliyle ilk defa gittigim bir yer olacak ikramlarda o var mi bu var mi öyle mi böyle mi diye sormak yerine kendim götüreyim diyorum.Belki kiz anlar ama ailesi ne düsünür bilemiyorum basima gelmeden önce ben de bilmiyordum alerjik bebegin ne demek oldugunu.Görümce etiketi üzerimdeyken bir sey begendiremedik yaninda getirmis desinler de istemiyorum kıza yiyebildigim seyleri saysam o da ayıp olur gibi sanki.Kimseyi kirmadan ilk görüsmede dikkatleri üzerime cekmeden nasil hareket etmeliyim ? Baskasina fikir vermeye gelince veriyorum is kendime gelince kafam duruyor
Bence bu durumu anlatsanız en iyisi ,sonuçta sağlık sorunu bu ,anlayışla karşılanması gereken durum ,sizleri yormak istemedim çok detay isteyen diyet diye .

Ne kadar takıldınız bu görümcelik meselesine.
Size bahane bulacak olan gözünüzün üzerinde kaşınız olmasından ötürü de bulur zaten, yapacak bir sey yok.
Biraz rahat olun, durumunuzu anlatin, yanınıza götürün yiyeceklerinizi, ikramlara göre izah eder onları yersiniz. Olumsuz düşünecek olan da düşünsün böyle bir konuda, cokta önemli değil.

Yanınızda bir şeyler götürün. Sağlık bu, çok önemli. Soran olursa bebeğim bazı besinlere alerjik sana söylemeye de çekindim yormak istemedim dersiniz müstakbel yengenize

Durumunu anlattığında kimse sorun etmez. Sonuçta alerjik bir durum var. Aslında karnın tok gitsen, hani orada sadece bir şeyler içsen daha iyi olur. Herkesin tabağı hazırlanırken ay durun benim yemek kabım var, onu hazırlayayım demen garip durur sadece. İnsanlardan da rica sadece çay saatine gideceğinizi, yemek hazırlığına girmemelerini rica edin.

Çok kafana takıyorsan zaten bebeğin var, gitmeyebilirsin. Önemli anne-baba tanışması görüşmesi. Siz sonra tanışsanız olur.

X