Görümce nefreti

Benim görümcemde böyleydi ben çalışıyordum bana da iş bul demişti, üniversite mezunuyum bende üniversiteyi okumaya karar verdim demişti düğün için beyaz kabarık elbise istiyorum her şeye karisacagim demişti ben nikahla düğün bir olsun dedim ben senin yerinde olsam ayrı yapardım diyordu annesine çiçek aldım bende istiyorum annesini arardım yazıklar olsun sana niye beni aramadın derdi Allah yardımcın olsun

Sürekli övdüğü icin ben de iyi ve kolaylastırıcı bir sey sandım ama mahfoldum hem bedenen daha fazla da ruhen. Bir kere gelip uyarmadı güzellemeler dizip durdu, arkamdan benim icin ‘geline demedim ama suni sancı çok zor beklese daha iyi’ diye konsumasına rağmen gelip benimle konusmadı ve uyarmadı. Kendi her şeyi becerdiği için benim sürekli eziklik pskolojisi ve baskı altında kalarak karar vermem, değiştirilmem , kendin olamamam, insanların beni etkisi altına alabilmesi.. sanki her şey mükemmel olmak zorundaymış gibi davranan, psikolojisi bozuk insanlarla dalga geçen o yüzden senin de bozulursa alay konusu olacagını bildiğin bir ortamda yaşamak.. ben bunları yaşadım kimse de yaşamadan bilemez. Belki okuduğunda ne alakası var görümceyle diyorsun ama bu 9 aylık bir durum ve her günü üzerinde baska bir baskı, her şeyi mükemmel yaptığını gözüne sokan bir görümce, duygusal insanların aşağılandığı bir ortam ve senin her duygunu bastırmak zorunda olman.. kimse yaşayarak deneyimlemez inşallah ama yaşamadan da ahkam kesmemeli kimse çünkü kimsenin hikayesi daha bitmedi

İletişimi azaltın, siz bir şeyler söylüyorsunuz verdiği cevaptan rahatsız oluyorsunuz. İnsan neden kocasının ablasına mesaj atıp midesinin yandığını söyler ki mesela. Yanlış yönlendirdi diyorsunuz, doktor mu neden dinlediniz yönlenmeseydiniz.

Ooo siz bu kadar kolay etki altında kalırsanız,manipüle olmaya bu kadar açık olursanız işiniz zor. Bunun görümceyle falan alakası yok. Hepimizin hayatında var yerli yersiz konuşan,her konuda mutlaka fikiri olan insanlar var. Ama biz napıyoruz elimizden geldiğince kulak asmıyoruz. İlk defa görümcesinin her dediğine
bu kadar uyan,onun söylemlerine göre hareket eden birini görüyorum. Biraz takıntı yapmışsınız sanki bu görümceyi.

Nesi garip bunun siz hangi konularda muhabbet ediyorsunuz insanlarla? Hamileyken midem yandı ya da bulantım oldu gayet herkes arasında geçen muhabbetler, benim bahsettiğim herhangi basıma gelen kötü bir olayı anlattığımda kendisiyle karşılaştırıp duran bir insan olması. İnşallah birgün siz de bir hata yaptığınızı düşünürsünüz ve size de tek denilen sey yapmasaydın etmeseydin olur :) inşallah siz de manipüle olursunuz o gün beni hatırlayın ve ne kadar kolay eleştirebildiğinizi :)

Zaten takıntı yapmasam niye buraya yazayım? Sadece görümcenin yaptığı bir sey değil, eşimin ailesi çok baskın ve beni istemeye geldiklerinde bile kendi kızlarını övüyorlardı sürekli. Ki bu evlendiğimizden beri böyle gidiyor , değersiz olduğumu düşünüyorum, kimse böyle hissetmeyi hak etmiyor bence kim olursa olsun. Buranın anonimliğine güvenerek filtresiz bir şekilde hissettiklerimi yazıyorum, tanıdığınız biriyle sohbet eder gibi düşünmeyin, ben de gidip arkadaşlarımla konusmuyorum bunları. Hani diyorum ya yaşamadan bilinmiyor diye birgün sizin de etrafınızda her şeyi mükemmel yapıp siz eksikmişsiniz gibi gösteren prenses edalarında biri olur ve psikolojiniz istemsizce etkilenirse o zaman beni anlayacağınızı düşünüyorum :)

Yahu anlatmayın işte. :) Ne anlatsanız sallamamış işte kendini atmış öne sizde ısrarla anlatmaya devam etmişsiniz bunun adını da muhabbet koymuşsunuz. :)

Yahu anlatmayın işte. :) Ne anlatsanız sallamamış işte kendini atmış öne sizde ısrarla anlatmaya devam etmişsiniz bunun adını da muhabbet koymuşsunuz. :)
Bu dediğim şeyler sadece ikimiz arasında geçmiyor, grupta konusuluyor ya da aile ortamında konusuluyor ben baskasıyla sohbet ederken araya girip benim şöyle iyiyidi böyle iyiydi diyor bunu anlatmaya çalısıyorum :)

Zannetmiyorum. Çünkü benimde var çevremde buna benzer insanlar. Ya görüşmeyi kestim ya da duymamazlıktan geliyorum. Onun kendini mükemmel görmesi benim değerimi düşürmez ki. Kişi kendi kendinin değerini belirler. Görümcenizin gıcık tarafları olabilir ama iş sizde bitiyor keşke bunu anlasanız. Sorunun asıl kaynağı sizsiniz çünkü. Eşinizin ailesi kendi kızlarını övebilir,kendi kızları çünkü. Kargaya yavrusu şahin görürnürmüş hesabı. Ama onlar kızlarını övüyor diye sizin kendinizi değersiz hissetmeniz gerçekten normal değil. Kendinizi değerli görmeniz için birinin sizi pofpoflaması mı lazım yani? Görümcenizin kendisini övmekten başka bir davranışı var mı mesela? Açık açık aşağlamak gibi? Anladığım kadarıyla yok. Daha çok sizin takıntı haline getirme durumunuz var. Gerçekten normal değil bu kadarı. İlerleyen süreçte sıkıntı çekersiniz gerçekten. Bence bir yardım alın. Uzmana anlatın bunları.

Ben doğumdan sonra böyle oldum öncesinde umursamıyordum fakat içimde birikmiş aslında sadece mutlu olduğum için gölgeleyebilmişim. Doğum sonrası depresyonuna girince de her şey iyice gözüme batmaya basladı açıkçası. Şu an cocuga bir sey oldu olacak korkusu sardıkça iyice sinirleniyorum , inşallah cocugumun sağlıklı sıhhatli büyüdüğünü gördükçe bu hislerin hepsi uçar gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…