En nefret ettiğim insan tipi ya kendi konuşur sana konusma fırsatı vermez bence kıskanclıktan böyle yapıyorlarAynen sürekli konuyu kendisine getirir, sen kendi derdini anlatırsın ay ben de şöyle şöle yaparım der seni de dinlemes kendini anlatır. Sünepe şey fjdndnd
Canım ya rahatlama sevindim valla. Ne yazık ki çevremizde boyle insanlar hep olacak. Bı arkadaş,bı görümce, elti kaynana hatta bazen insan öz annesiyle öz kardeşiyle bile çatışıyor. Takılmayın bunlara. Siz onemsemiyormus gibi davranınca bence çıldırır kudururArkadaşlar benim bir görümcem var benden 3 yaş büyük ama eşim nasıl seviyor pohpohluyor ablasını. Ben de başta seviyordum ama karakterini gördükçe nefret etmeye başladım. Şöyle ki; görümcem kınamda kırmızı, düğünümde krem giyen biri. Buna ‘sen çok narinsin helal olsun normal doğum yaptın’ diye övmüşler sürekli bunu anlatıyor, yok çok acı çektim ama 2 saatte açıldı, epidural bile takılmadılar vs.. mesleğinde başarılı çok kazanıyor, ben de bir kere mesleği ile ilgili bir talepte bulundum aylardır yapmıyor, eşim başta unutuyor çok meşgul diyordu fakat ben üstüne gitmeme rağmen yapmadığında o da ablasının ne sinsi olduğunu anladı :)) sürekli kendini övmeler, bir kere masada doğumdan sonra işi bırakan bir tanıdığımıza ‘senin işin öyle değil ama ben işim gereği rektörle tanışıyorum, akademisyenler geliyor, şehrin en zenginleri bende’ tarzımda konuşarak ezmeye çalıştı. Sürekli de böyle artık nefret ediyorum tiksiniyorum. Bu üslupla kimseye anlatamıyorum o yüzden buradan yazdım arkadaşlar. Keşke bu sadece basit bir kıkançlık meselesi olsaydı fakat beni birkaç olayda yanlış yönlendirdi (özellikle doğumda) onun yüzünden çok acılar çektim bu yüzden hakkımı helal etmiyorum ve ondan nefret ediyorum. Oh be rahatladım
Doğumda sizi nasıl yanlış yönlendirdiArkadaşlar benim bir görümcem var benden 3 yaş büyük ama eşim nasıl seviyor pohpohluyor ablasını. Ben de başta seviyordum ama karakterini gördükçe nefret etmeye başladım. Şöyle ki; görümcem kınamda kırmızı, düğünümde krem giyen biri. Buna ‘sen çok narinsin helal olsun normal doğum yaptın’ diye övmüşler sürekli bunu anlatıyor, yok çok acı çektim ama 2 saatte açıldı, epidural bile takılmadılar vs.. mesleğinde başarılı çok kazanıyor, ben de bir kere mesleği ile ilgili bir talepte bulundum aylardır yapmıyor, eşim başta unutuyor çok meşgul diyordu fakat ben üstüne gitmeme rağmen yapmadığında o da ablasının ne sinsi olduğunu anladı :)) sürekli kendini övmeler, bir kere masada doğumdan sonra işi bırakan bir tanıdığımıza ‘senin işin öyle değil ama ben işim gereği rektörle tanışıyorum, akademisyenler geliyor, şehrin en zenginleri bende’ tarzımda konuşarak ezmeye çalıştı. Sürekli de böyle artık nefret ediyorum tiksiniyorum. Bu üslupla kimseye anlatamıyorum o yüzden buradan yazdım arkadaşlar. Keşke bu sadece basit bir kıkançlık meselesi olsaydı fakat beni birkaç olayda yanlış yönlendirdi (özellikle doğumda) onun yüzünden çok acılar çektim bu yüzden hakkımı helal etmiyorum ve ondan nefret ediyorum. Oh be rahatladım
Sürekli epiduralsiz suni sancıyla normal doğurdum çok acı çektimbeni herkes övüyor normal doğurduğum icin vs vs. Sürekli bir hale gelince psikolojik baskıya dönüsüyor ve sezaryene basvursan eksik bir doğum yapacakmıssın gibi hissettiriyorDoğumda sizi nasıl yanlış yönlendirdi
Evet canım kıskanıyorum. Ama asıl nefretimin sebebi doğumda yaşadıklarımın onun yüzünden oldugunu düsünmem. Bana asla bir abla gibi yaklaşmadı, hiçbir konuda uyarmadı sadece kendisini yüceltti ve beni resmen ezikleştirmeye çalıştı. Doğum sonrası depresyonumda bile bir kere nasılsın ablam demedi, asla ziyaretime gelmedi derdimi sormadı. Cidden tüm bunları görünce dedim ki Allah onu da birgün düşürürse ben de onun yanında olmayacağım..Gorumceni kiskaniyormusun? Oyle geldi bana
Her şeyde haklısınız görümce itici bir tip sürekli kendini övmesi vs ama bunda haksızsınız. Aklınız var fikriniz var doktorunuz var sizde öncesinde araştırıp, doktorunuzla görüşüp size en uygun hangisi ise onu tercih etmeliydiniz.sürekli cok sancı cekmesini, epiduralsiz normal doğum yapmasını, herkesin onu övdüğünü helal olsun dediğini söylüyordu, sezaryen kötülemeler vs. Direk şöyle yap demese de aylarca hamilelikte içime işledi, sanki normal doğurmazsam kendimi eksik hissetmeliymişim gibi düşündürüp durdu. İnan daha birçok şey sürekli bununla yasadıgını dusun
Niye bu kadar beklentiye giriyorsunuz ? Doğumda öektiniz acıların onunla ne ilgisi var nasibiniz buymuş kendi seçim ve sonucunuz.Evet canım kıskanıyorum. Ama asıl nefretimin sebebi doğumda yaşadıklarımın onun yüzünden oldugunu düsünmem. Bana asla bir abla gibi yaklaşmadı, hiçbir konuda uyarmadı sadece kendisini yüceltti ve beni resmen ezikleştirmeye çalıştı. Doğum sonrası depresyonumda bile bir kere nasılsın ablam demedi, asla ziyaretime gelmedi derdimi sormadı. Cidden tüm bunları görünce dedim ki Allah onu da birgün düşürürse ben de onun yanında olmayacağım..
Doktorumla zaten konustum o onay verdi fakat normal doğumda kordon dolandı bebeğime ben de bu yüzden bu kadar dertliyim, sezaryen demediğim için. Siz de hamileymişsiniz belki istemeden baskalarının tesiri altında kalacaksınız ve yanlıs kararlar vereceksiniz, vicdanınız sizi rahat bırakmadığında başkaları da sizi anlamaya çalışmadan sonuclarına katlan derse o zaman beni anlarsınız. Benim nefret ettiğim nokta yapmacıklık ve empati yoksunluğuyla beni inceden inceden işlemiş olması, kadının kadına uyguladığı psikolojik şiddet ve baskı. Kaldı ki doğumdan sonra depresyonumda bir kere arayıp nasılsın ablam diye sormayan bir insan bu. Sizin de etrafınızda vardır her şeyi mükemmel yapan ve bununla size eksik hissettiren insanlar, bunu dusununce sanıyorum beni anlayacsksınız.Niye bu kadar beklentiye giriyorsunuz ? Doğumda öektiniz acıların onunla ne ilgisi var nasibiniz buymuş kendi seçim ve sonucunuz.
Bu kadar beklentiye girmeniz görümcenizle kafayı bozduğunuzu gerçekten kıskandığınızı düşündürüyor bu duygu size zarar verir hiç kafanıza takmaylın. Kıskanmayın.
Suni sancıyla doğurduğu için ben de ona özendim ve suni sancı verildi ama uzun sürdü açılması, beklerken de keşke sezeryen deseydim diyorum ama malum ablamın harika bir doğumu olmuştu ve ben sezaryen olsam aşağılanacaktım hor görülecektim. Allah kimseyi bu psikolojiye sokmasın, insanın cocuguna zarar verdiğini düsünmesi cok acı, yeri geldi bebeğime zarar geldi diye kendimi bile öldürmeyi düsündüm ama sabrettim o büyüdükçe rahatlamaya basladımHer şeyde haklısınız görümce itici bir tip sürekli kendini övmesi vs ama bunda haksızsınız. Aklınız var fikriniz var doktorunuz var sizde öncesinde araştırıp, doktorunuzla görüşüp size en uygun hangisi ise onu tercih etmeliydiniz.
Ben kimsenin tesiri altında kalmam açıkcası kalmıyorum herkesin hikayesi doğumu farklı ben de sayısız iyi kötü doğum hikayeleri dinledim hiç birine takılmadım çünkü nasipten öte yol yok. her şeyi araştırırım doktorumla paylaşırım ve sonrasında Allaha emanet ederim bu kadar basit. Bir sıkıntı olacaksa sezeryanda da olur, epidutalde de sağlıkla kucagınıza almışsınız evladınızı buna şükredin ve bu düşüncelerden çıkın sizi çok iyi anlıyorum derdiniz aslında bu değil size kendinizi hep eksik hissetirmeye çalıştığı için öfkelisiniz hu konuda haklısınız ama kendisi o kadar eksik olmasa size bunu yapmaz buna emin olun sizin bir eksikliğiniz, yanlışınız yanlış kararınız yok siz bebeğiniz için en iyi karar vermeye çalışmışsınız bence bu sureçte uzmandan yardım almanız size de bebeğinizede büyük fayda sağlar. Bebekler ebeveynlerinin bütün duygularını sünger gibi çeker, önceliğiniz iç huzuurunuz olsun görümcenizi böyle kabullenin hatta yazık gerçekten ona o kadar kendini bence başarısız eksik hissediyorki zaten Allah tarafından kadınlara verilmiş olan doğurmak, üremek bunu bile bir başarıymış gibi anlatıyor, evinde hiç değer görmeyen bir kadın görümceniz, siz onun travmasına tuzağına düşmeyinDoktorumla zaten konustum o onay verdi fakat normal doğumda kordon dolandı bebeğime ben de bu yüzden bu kadar dertliyim, sezaryen demediğim için. Siz de hamileymişsiniz belki istemeden baskalarının tesiri altında kalacaksınız ve yanlıs kararlar vereceksiniz, vicdanınız sizi rahat bırakmadığında başkaları da sizi anlamaya çalışmadan sonuclarına katlan derse o zaman beni anlarsınız. Benim nefret ettiğim nokta yapmacıklık ve empati yoksunluğuyla beni inceden inceden işlemiş olması, kadının kadına uyguladığı psikolojik şiddet ve baskı. Kaldı ki doğumdan sonra depresyonumda bir kere arayıp nasılsın ablam diye sormayan bir insan bu. Sizin de etrafınızda vardır her şeyi mükemmel yapan ve bununla size eksik hissettiren insanlar, bunu dusununce sanıyorum beni anlayacsksınız.
Gereksiz abartıyorsunuz. Dediklerinizi yapsa iyi olurdu ama yapmak zorunda da değil. Ve yapmamış. Çok fazla beklentiye girmeyin insanlardan. Bunu da eminim eşinize yansıtıyorsunuzdur. Ben covit oldum. Birde astım hastasıyım. KV demle aynı şehirdeyiz. Yataktan kalkamadım inanın günlerce kendimde değildim. Oksijen tüpüyle uyuyup uyandım. Bir desteğini görmedim. Doğum hamilelik konusunda hiçbir desteği yardımı olmadı. Hiç beklentiye girmediğim için de takılıp eşime yansıtmıyorum açıkçası. Yansıtsamda kendi huzurum kalmayacak. Bende onun gibi davranıp geçiyorum. Size tavsiyem insanlardan çok fazla şey beklemeyin hatta hiçbirşey beklemeyin. O size abla olmuyorsa sizde ona kardeş olmayın olsun bitsinEvet canım kıskanıyorum. Ama asıl nefretimin sebebi doğumda yaşadıklarımın onun yüzünden oldugunu düsünmem. Bana asla bir abla gibi yaklaşmadı, hiçbir konuda uyarmadı sadece kendisini yüceltti ve beni resmen ezikleştirmeye çalıştı. Doğum sonrası depresyonumda bile bir kere nasılsın ablam demedi, asla ziyaretime gelmedi derdimi sormadı. Cidden tüm bunları görünce dedim ki Allah onu da birgün düşürürse ben de onun yanında olmayacağım..
Siz gerçekten anlayan bir kadınsınız, evet evde eşiyle sorunları var, görümcem iki gün eşinden ayrı kalsa eşi yalnız kalacağı için çok mutlu oluyor ve bize bile belli ediyor. Allah çocuğuma sağlık sıhhat versin yürüdüğünü konustugunu her şeyi idrak ettiğini gördüğümde bu öfke nefret de son bulacak Allahın izniyle. Rabbim oğlumun aklını zihnini bedenini tam kılsın, hiçbir hastalık sakatlık vermesin, tabii kimsenin evladınaBen kimsenin tesiri altında kalmam açıkcası kalmıyorum herkesin hikayesi doğumu farklı ben de sayısız iyi kötü doğum hikayeleri dinledim hiç birine takılmadım çünkü nasipten öte yol yok. her şeyi araştırırım doktorumla paylaşırım ve sonrasında Allaha emanet ederim bu kadar basit. Bir sıkıntı olacaksa sezeryanda da olur, epidutalde de sağlıkla kucagınıza almışsınız evladınızı buna şükredin ve bu düşüncelerden çıkın sizi çok iyi anlıyorum derdiniz aslında bu değil size kendinizi hep eksik hissetirmeye çalıştığı için öfkelisiniz hu konuda haklısınız ama kendisi o kadar eksik olmasa size bunu yapmaz buna emin olun sizin bir eksikliğiniz, yanlışınız yanlış kararınız yok siz bebeğiniz için en iyi karar vermeye çalışmışsınız bence bu sureçte uzmandan yardım almanız size de bebeğinizede büyük fayda sağlar. Bebekler ebeveynlerinin bütün duygularını sünger gibi çeker, önceliğiniz iç huzuurunuz olsun görümcenizi böyle kabullenin hatta yazık gerçekten ona o kadar kendini bence başarısız eksik hissediyorki zaten Allah tarafından kadınlara verilmiş olan doğurmak, üremek bunu bile bir başarıymış gibi anlatıyor, evinde hiç değer görmeyen bir kadın görümceniz, siz onun travmasına tuzağına düşmeyin
Aynen dediğiniz gibi gözüm açıldı. Artık düşse bile ben el uzatan olmam, onun yaptığı gibi görmezden gelirim. Benim abartmamın sebebi eşimin ablasını Allah gibi görüyor olması. Bunda ablasının başarılı olması çok büyük faktör, aylık 40-50 bin civarı para kazanıyor ve cok saygı görüyor. Para kazandığı icin de karakteri ya da yaptığı yanlıslar yok sayılıyor.. esim bu kadar değer vermese ya da kaynanam kayınbabam onu bana örnek göstermese bu kadar sinirlenmem..Gereksiz abartıyorsunuz. Dediklerinizi yapsa iyi olurdu ama yapmak zorunda da değil. Ve yapmamış. Çok fazla beklentiye girmeyin insanlardan. Bunu da eminim eşinize yansıtıyorsunuzdur. Ben covit oldum. Birde astım hastasıyım. KV demle aynı şehirdeyiz. Bir tas çorbasını görmedim. Doğum hamilelik konusunda hiçbir desteği yardımı olmadı. Hiç beklentiye girmediğim için de takılıp eşime yansıtmıyorum açıkçası. Yansıtsamda kendi huzurum kalmayacak. Bende onun gibi davranıp geçiyorum. Size tavsiyem insanlardan çok fazla şey beklemeyin hatta hiçbirşey beklemeyin. O siz abla olmuyorsa sizde ona kardeş olmayın olsun bitsin
Bunu kim diyor kadina :)Buna ‘sen çok narinsin helal olsun normal doğum yaptın’ diye övmüşler sürekli bunu anlatıyor, yok çok acı çektim ama 2 saatte açıldı, epidural bile takılmadılar vs..
Sağlıklı yaşam merkezi var
Evet canım kıskanıyorum. Ama asıl nefretimin sebebi doğumda yaşadıklarımın onun yüzünden oldugunu düsünmem. Bana asla bir abla gibi yaklaşmadı, hiçbir konuda uyarmadı sadece kendisini yüceltti ve beni resmen ezikleştirmeye çalıştı. Doğum sonrası depresyonumda bile bir kere nasılsın ablam demedi, asla ziyaretime gelmedi derdimi sormadı. Cidden tüm bunları görünce dedim ki Allah onu da birgün düşürürse ben de onun yanında olmayacağım..
Benim çok sık kasıldığı için bebek tehlikeye girebilir diye kestik sonra tekrar başladık saçma sapan bir doğum oldu. O günden beri kendimde değilim bebek oksijensiz kalmış sonradan ortaya çıkacak gibi geliyor. Öyle ise hakkımı helal etmeyeceğim o doktora
Evet serebral palsiden korkuyordum hatta emindim ama bir şey yokmuş şükür. Şimdi de zihinsel bir sorun bırakmasından korkuyorum. Su an 9 aylık alkıs baybay yok, kelimeleri öğrenmiyor mesela uçağı, bardağı, kitabı gösteremiyor, ya da istediği şeyi işaret edemiyor. Gelişimi nasıl bilemiyorum inşallah normaldir, inşallah bebeğime hiçbir şey olmamıştırGörümceniz doktorunuz değil ki. Bakın " bebek oksijensiz kalmış sonradan ortaya çıkacak gibi geliyor. Öyle ise hakkımı helal etmeyeceğim doktora" demişsiniz.
Bebeğiniz 9 aylık olmuş , maşallah. Güle güle büyütün. Otizm şüphesiyle ilgili son durum nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?