• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce illeti

Açıkçası isteyen 2 gün gider gelir o sorun değil. .Uçakla 1 saat her yer birbirine cok yakin artık.O zaman onlarda sınırları anlarlardi..
Ve ben 3 kızın anneyi öyle bırakacağına inanmıyorum. Konu sahibi öyle yazdı biz inandık yorum yapıyoruz.

3 evlattan elbet 1'ı vicdanlidır ..Erkek çocuğu yatağını ayıracak kadar abartıyorsa kız evladı düşünemiyorum. Belki önemli bir operasyonudu ve kardeşleri belki işinden izin alamıyor diye bari esin gelsin demişlerdir ..Sonuçta gelinde ailenin artık bir ferdi oluyor.

Konu sahibi gençliğinin paniğini yaşıyor..

Evlenirken annemin bir sözü geldi aklıma dört atanın hakkı birdir kızım demişti. Ben olsam gider bakar mıydım? Kesinlikle evet. He kocamın annesi vs diye değil Allah rızası icin bakardım. Ama bazı ailelerde söyle bir şey oluyor kş bunu da göz ardı etmemek lazım. Gelinler dururken biz mi bakacağız? Biz mi iş yapacağız filan diye bir düşünce yapısı da var. Görümcem gelip prenses gibi anasının evinde oturup kalkacak hersey önüne gelecek biz de hizmetini göreceğiz. Bu konuda da ben ayar oluyorum mesela. Allah herkesin gönlüne merhamet vermeli. Bir kız evlat olarak annem hasta olsa kimseye bırakmam gider anneme bakarım. Kocam da tek laf edemez çünkü kendi anası da olsa bakarım. Konu sahibi belki hakkıdır bilemiyorum çünkü her cins insan oluyor

Evlenirken annemin bir sözü geldi aklıma dört atanın hakkı birdir kızım demişti. Ben olsam gider bakar mıydım? Kesinlikle evet. He kocamın annesi vs diye değil Allah rızası icin bakardım. Ama bazı ailelerde söyle bir şey oluyor kş bunu da göz ardı etmemek lazım. Gelinler dururken biz mi bakacağız? Biz mi iş yapacağız filan diye bir düşünce yapısı da var. Görümcem gelip prenses gibi anasının evinde oturup kalkacak hersey önüne gelecek biz de hizmetini göreceğiz. Bu konuda da ben ayar oluyorum mesela. Allah herkesin gönlüne merhamet vermeli. Bir kız evlat olarak annem hasta olsa kimseye bırakmam gider anneme bakarım. Kocam da tek laf edemez çünkü kendi anası da olsa bakarım. Konu sahibi belki hakkıdır bilemiyorum çünkü her cins insan oluyor
Kesinlikle haklısınız her türden Aile var,düzen var.
Tabi ki kız evlat başka annesinin bir yeri açılır örter ama oğlunun eşi tiksinebilir. .Yani bu bir örnek. .Benim söylemek istediğim kim ne derse desin eş,görümce bir yana iyilik,merhamet her şeyi açar. Örneğin ben eşimin ailesine 2 adım gittiysem eşim 10 adım benim aileme yaklaştı. .Yani bu karşılıkta değil ..
Ha eşim yaklaşmasaydı da ben yaparım yine ..Çünkü eşimi çok seviyorum gerçi onun ailesi de beni sevdi, saydı..
Yeri geldi işime de karistirmadım yeri geldi uyum sağladım.

Böylelikle onlar benim çizgilerimi anladı ona göre davrandılar.

Aramızda bir anlaşmazlık olsa bile ben kendim çözdüm. Asla eşim aramızda kalmamıştır.
Herşeyi ben hallettiğim için, ne olsa onlar oğullarından önce bana danışır, fikrimi alırlar eşimde bu durumdan çok mutlu..
Kayınvalidem ağır hastaydı hastanede yatiriyorlardı. Görümcemden çok ben ziyaretine gidiyordum ve orda bakımını yapıyordum. Herkes ne yaparsa kendine yapar..Görümcem annesini sevmiyor mu,düşünmüyor mu hayır. .Annesi için canını verir ama o dönem öyle oldu..

3 kizi varken 1200 km uzaktan gelin gelio bakamaz
Kusurabakmasin o uyaniklar

Sakin alttan alma
Sakin

Bir kere yaptin mi gorevin olur

Kusurabakma ama kocanda is yok

Arayi bulamiyor.
Seni ezdiriyor ustune de yataklari ayiriyor
Simdiden sindirmeye calisiyor seni
Sakin izim verme buna

Sana abla tavsiyesi hamile kalma su donem
Esin bana gelecek vaadetmedi

Biraz da şu beceriksiz, basiretsiz kocalarınızın suçunu görebilseniz keşke..

Hastalikta insan bakar da iki haftalik gelinede çüşşş yani gel bak denmez. Boyle boyle onlara olan saygi sevgin biter dogal olarak. Bideee yapistirirlar kotu gelin etiketi :)) Kendi kararini alamayan biriyle evlisin sanirim. Allah yardimcin olsun. Dusman basina

Calismak istemememin sebebi kucuk yasta annesiz kaldim hem okudum hem evin sorumlulugunu ustlendim. Hem aileme baktim okudum sonra hemncalistim hem evi idare ettim aileme sorumluluklarim vardi kardeslerime babama karsi evlenincede rahat ederim dedim
İyi de sen de adamdan bir beklenti ile evlenmişsin. O da senden bunu bekliyor. Bence durum 1-1. Ya tanıştığınızdan beri her konuda dimdik duracaktın adam seni bilecekti ya da eğer kocam bana baksın diyorsan bazı şeyleri görmezden geleceksin. Yani ben kendimi adamın yerine koyuyorum- eşinizin gelenekselci bir yapıya sahip olduğunu düşünüp yazıyorum- ben ona bakıyorum o da benim anneme baksın diyebilir. Kimse de adama bir şey diyemez. O öyle görmüş öyle büyümüş. Değişmez. Değişmesini bekleyemezsiniz. O sizin kişiliğinize ters bir şey söylediği zaman nasıl tepki gösteriyorsunuz değil mi? Ha şu konuda hemfikirim. Anne babaya bakmak bence de çocuklara yakışır gelin ya da damata değil.

Saygı sevgi karşılıklıdır. Ben sırf eşimi doğurmuş diye ya da kardeşleri olmuşlar diye bana hakaretler eden, beni sevmeyen saymayan insanlara neden saygı duyayım ki. Bu tarzda düşünenler bence eşinin ailesiyle bu tarz sorunlar yaşamamış olanlar. İnsanlar yaptıklarıyla kendilerinden soğutuyorlar sonra da her şeye rağmen gelin gelsin gitsin deniyor. Çok saçma. Rahat dursunlar ki siz de gelin gidin yani. Ha burada eşinizde de ışık yok ama. Ne olursa olsun eşine laf söyletmeyecek ve yatağı da ayırmayacak. Bunu zamanla öğrenir mi bilmem olgunlaştıkça belki öğrenir. Siz de sakin sakin anlatın mesela bizim evliliğimizin ilk yılındaki tek tartışma konumuz eşimin ortalık karıştırıcı annesiydi mesela. Sinirle kavga ettiğimde asla bir sonuca varamazdık sakince derdimi anlattığımda hak verirdi. Şimdi eşimi de soğuttular kendilerinden doğru düzgün görüşmüyor eşim tamamen gördü yüzlerini ben ondan sonra çocuk yapmaya karar verdim mesela. Siz de o görümceler aradan çekilmeden çocuk filan yapmayın. Eşinizi gözlemleyin ölçün tartın önceliği ve ailesi olarak sizi gördüğünde çocuk yapın yoksa mutsuz olursunuz.

İyi de sen de adamdan bir beklenti ile evlenmişsin. O da senden bunu bekliyor. Bence durum 1-1. Ya tanıştığınızdan beri her konuda dimdik duracaktın adam seni bilecekti ya da eğer kocam bana baksın diyorsan bazı şeyleri görmezden geleceksin. Yani ben kendimi adamın yerine koyuyorum- eşinizin gelenekselci bir yapıya sahip olduğunu düşünüp yazıyorum- ben ona bakıyorum o da benim anneme baksın diyebilir. Kimse de adama bir şey diyemez. O öyle görmüş öyle büyümüş. Değişmez. Değişmesini bekleyemezsiniz. O sizin kişiliğinize ters bir şey söylediği zaman nasıl tepki gösteriyorsunuz değil mi? Ha şu konuda hemfikirim. Anne babaya bakmak bence de çocuklara yakışır gelin ya da damata değil.
Ben onun eşiyim tabiki bakacak hos ben onun parasinada gelmedim yani kendi meslegimde var

Burda benim duygularımı ve düşüncelerimi yorumlayamazsınız bu konu üzerinden de anlayamazsınız ve yanılıyorsunuz biliyor musunuz?Hayal ettiğiniz gibi bir kadın asla olmadım.Tercihlerimle ve zamanında verdiğim tepkilerle güçlü,çalışan bir kadınım. Sizin gibi durumları işime geldiği gibi de yorumlamadim..

Burada işine geldiği gibi yorumlama yok ki. Adam zahmet edip kendi annesini ziyarete bile gitmiyor.

Ters cinsiyet düşünelim, benim babam hasta olsa gidebiliyorsam gider bakarım. Gidemiyorsam ve kardeşlerim bakmıyorsa onlara hesap sorarım.
Eşim bu konunun içinde bilmem kaç kilometre ötedeki babama gidip bakmadı diye kavga edip yatak ayıracağım en son insan bile değil.
Ona ne ki? Baba benim babam yani. Adam 2 hafta önce nikah kıydık diye babamın nüfusuna geçmiş değil.

Aynı şehirde olsalar konu sahibi gidip yardımcı olabilirdi. Ama hem uzak hem 2 haftalık evli. Kadın 3 hafta önce ameliyat olsa ne yapacaklardı? Kadını hizmetçi olarak kullanmak istemişler açıkça.

Ama şu konuda size katılıyorum, "kocam izin vermiyor" diye işten çıkıp, işine gelmeyen ilk olayda "ben sizin lafınızla iş yapacak değilim" demek komik.

Kızlar merhaba, 6 aylik evliyim. Esimin kiz kardeslerinden nefret ediyorum. Yani nefret etmemide onlar sağladılar. Henüz 2 haftalik gelindim ve esimin gorev yeri icin a sehrindeydik aileside b sehrindeydi diyelim arasi 1200 km turkiyenin diger ucu diyelim. Annesi ameliyat oldu gelin gelsin baksin oldu 3 tane ablasi varken ? Hepside 30/38 yas arasi bend3 gitmedim esimede dedim onlarin akliyla hareket etmem tabiki kıyametler koptu kocam yatak ayirdi vs vs. Evimizde nezaman tartışma olsa ablalari yuzunden ben adima hakaretler etti ablalari yine ben aradim barismak icin kocama karin bana hakaretler etti demezmi sonra esim yine bana bagirip cagirmalar bana inanmadi nasil bir aileye gelin geldim bilmiyorum tiksiniyorum. Esim dun bacisini aradi enistesi hastaymis tartismadim ama tsrtismakdan beter oldum otomatikmen suratim dustu yuzune bakmadim sabahda kahvalti yapmadi cikti gitti. En ufak bisey olsun söyleyeceğim ablan esine hakaretler ediyor sende enisten icin ablani ariyorsun niyetin nispetmi diyecegim isin kötüsü adlarini duymaya tahammul edemiyorum bosanacak hale geldim

Derdimle dertlendiginiz icin simdiden tesekkur ederim...
bende yasadim ayni sıkıntıları bence kendini inandirmaya calisma basaramazsin cunku sessiz kalki esin benim karim bisey yapmiyoki diyebilsin ses kayit programi indir telefonunada vede bosanmayi dusunme onlarin istedigini onlara verme sakin hemen cocuk yapma bence

Onlar desin eşin yollayamam diyecekti daha bu kadarlık evliyiz diyecekti. Suç kocada

Ben aile kavramini cok iyi biliyorum annemi kaybettim kucuk yasta kardeslerimizle birbirimize sarildik. Ama bunlarin konusmasi normal degil anlatabiliyormuyum aramasi bna nispet yapmak zaten surekli mesajlasiyorlar. Ablasini aradigindada inkar ediyor dogru soylemiyorki kendini iyi gosteriyor en son esime dedimki yalan soyluyo bunlari bunlari dedim. Onlari anlatirmi kendini iyi gosterecek dedi bu gecenlerde oldu yani biraz biraz oda goruyor artik
Ablalariyla muhatap olacağınız zaman konuşmaları kaydedin . Telefonda böyle bir özellik var . Sonra sizi yalancı çıkartacağı zaman açar dinletirsiniz ..
Ne biçim insanlar var yahu biz kardeşimiz evlensin yeterki yuvasında huzuru olsun deriz . Bunlar kiskanip fitne sokma derdinde..

Bu hikaye bana yakınım birini hatırlattı . Evin tek oğlu ile evli kaynanası ile yaşıyorlar 3 gorumcesi var 1 i iyi ama 2 si evlerden ırak. Kocası da aynen sizin ki gibi. Defalarca ayrılma aşamasına geldiler. Ama arada çocuklar var ve arkasında kimse yok diye ayrılamadı. Sonuç ne biliyor musunuz şu an yaşından 15 yaş kadar daha büyük duruyor kadincagiz resmen çökmüş .. hâlâ gorumcelerle savaş devam ediyor hicbirsey degismedi

Ben onun eşiyim tabiki bakacak hos ben onun parasinada gelmedim yani kendi meslegimde var
O zaman sizde gelinsiniz. Mecbur bakacaksınız der eşiniz. Yani ben olsam biri bana böyle dese, hissettirse ben de böyle cevap verirdim. Her şey karşılıklı.

Bekarken çalışıyordum. Evlenince çalışamadım esim musade etmedi meslegimde var aslinda
Acı ama adam seni sahipsiz bulmuş. Çalışmana izin vermeyerek senin kendine sahip çıkmanı da engellemiş. Aklını başına al, çalışan ve arkasında ailesi olan bir kadın olasıydın seni böyle ezebilir miydi? Bunu düşün! Ben bana yeterim hatta artarım diye kendine sahip çık git iş bul ve ayaklarının üzerinde dur. Gerekçe sunmak zorunda değilsin de hadi bir açıklama yapman gerekti diyelim, beni koruyup kollayan, saçımın teline zarar gelse dünyayı yakacak bir kocam yok, çiçeği burnunda gelinken beni bacılarına paspas etmiş ezdirmiş bir adam var karşımda dersin. Kusura bakma ben güçlü olmak zorundayım dersin

Böyle devam ederse evliliğiniz biter. Eşinle konuş ailesiyle sizi uzak tutsun bence. Arayı bulacak kişi o sonuçta. Kendisi konuşsun sen konuşma da görüşme de bence.

Eşiniz ve ailesi çok cahil.o ne öyle gelin aldık yapacak edecek filan.3 kızı dururken senden beklemeleri.Hadi onu da geçtim 3 kız kendileri annelerine bakmak varken niye başkasına baktırmayı düşünmüşler içlerine siniyor mu acaba.siz kocadan da görümcelerden de çok çekersiniz bunların kafasıyla.Merak ettiğim evlenmeden önce anlamadınız mı cahilliklerini huylarının pis olduğunu?

Back