Görümce bile demek istemiyorum sinsi yılan.

Bence söylemeliydin
Çünkü bu evlenmeden önceki sevgilimle birlikte olmuştuk mevzusu değil yani
Çevrendeki herkes hatta senin tanımadığın insanlar bile daha önce evli olduğunu biliyordur.
Çok riskli bir şey yapmışsınız ne kadar saklayacaksınız bunu ya da birisi söylerse stresi yaşayacaksınız ki.
Evlatlıktan reddeden adam zorla boşandırır da.
Bu ikinci evliliğinmiş keşke daha dikkatli olsaydın ailen bir şey demedi peki yani neden bu riske girdinizki.

Çoğu insan kayınvalide ve görümceyle sorunlar yaşar. Sonuçta ortada paylaşmak istemediğimiz bir adam var. Benim 5 tane görümcem ve 3 eltim var. Beterin beteri var gördüğünüz gibi... 25 yaşında olmama rağmen hepsi benden çekinir. Mesafeni koyacaksın öncelikle. Fazla muhattap olmayacaksın eğer yuvanı huzursuz edecek laflar ediyorlarsa.

Senin burada en büyük hatan ikinci evlilik yapmış olmanı gizlemen. Eşin istemiş olsa bile görümcen öğrenmiş ve ömür boyu bunu saklayacak değil ya... Erkekler bayanlar gibi düşünemedikleri için bazı şeyleri göremiyorlar... Şimdi kayınvaliden bu durumu öğrense yine senin başın yanacak. Baştan söyleseydiniz yine senin başın yanacaktı. Yani sonuç hiç değişmeyecek.

Bence görümcenle olan iletişimsizliğini kafana takma, birbirinizi sevmek zorunda değilsiniz ama saymak zorundasınız. Sen mesafeni koy, fazla gidiş geliş yapma. Çocuğu doğacaksa zaten abisi, yani eşin, ona takısını alacaktır. Ne diye bi sürü şey alıyorsun? Bence görümcenin üzerine düşmek; "bak görüyomusun ben sırlarını bildiğim için bana yağcılık yapıyorlar" izlenimi verir ona. Ne yaparsan yap eşin her zaman kardeşini savunacaktır. Ben olsam bende kendi ailemi savunurum. Şu an görümcene mecbursunuz gibi bişey. En güzeli eşinle oturup konuşmak, ortadaki yalanı bi şekilde açığa kavuşturmak.
Gerisi fasa fiso...

Büyük riske girmssiniz cnm. Duyulma ihtimali lüksek yanı büyük sorun yasama ihtimalinizi düsünmeliydiniz...

Arkadaşım ben konunda bir sorun göremedim (bin beterlerini yaşayan biri olarak bana açıkcası görümcenin yaptığı şeyler normal geldi diyebilirim, düşün artık böyle anormal şeylere normal bakabiliyorum) Keşke görümcenize direk konuyu açıp, senin şahsi bilgilerini bu şekilde yayarsa suç duyurusunda bulunacağını söyleseydin, mesleğini böyle şeyler için kullanması yanlış. Ayrıca en başlarda kardeşi yüzünden sana birşey almıyorsa buna göz yummamalıydın. ve senin 2. evliliğin olduğu eşinden başkasını ilgilendirmez, ister açıklarsın ister saklarsın. Eşini al karşına konuş, dünkü gelin olmadığını herşeyi görüp farkında olduğunu ve kız kardeşiyle görüşmek istemediğini söyle. Gidip kendi görüşsün. Bu emrivakileri de anlamıyorum ben ya... Ayrıca siz neden o kadar ilgi gösterip bebeğine hediyeler aldınız ki, bence çok abartmışsınız. Madem içinizden gelmiyor doğum ettiğinde gidip hediyenizi verirdiniz.

Dogru soyluyorsunuz ama benim bilgilerimi arastirmia ama abisinin borclarini durumu arastiripogrwnebilecekken arastirmiyor. Hala abisine dogumu icin birseyler aldirmaya calisiyor. Cok duauncesiz. Bu yuzden esime de yuz verdigi icin kiziyorum

Dogru soyluyorsunuz ama benim bilgilerimi arastirmia ama abisinin borclarini durumu arastiripogrwnebilecekken arastirmiyor. Hala abisine dogumu icin birseyler aldirmaya calisiyor. Cok duauncesiz. Bu yuzden esime de yuz verdigi icin kiziyorum

Şeytan diyor ki git görümceyi şikayet et, işinden olsun. Avazın çıktığı kadar da ikinci evliliğimi yaptım diye bağır, herkes duysun. Kocan da sana sahip çıksın, herkes bu durumdan kurtulsun. Ama olmuyor işte...

Hep söylediğim şeyi size de söyleyeceğim, durumu kabullendiğiniz an her şey çözülecek. Eşin benim için katlan diyor ama siz katlanamıyorsunuz çünkü görümcenizle bir inatlaşma içerisine girmişsiniz ve üstünlük kurma çabasındasınız. İstediğiniz tek şey onun susması. O susmayacak ah şu durumu bir kabullenseniz inanın daha kolay olacak. Görümcem de işte böyle bir insan, ben naparsam yapayım boş, eşimle mutluluğuma bakayım deseniz ne olur sanki?

YAni eşim bazı yaptıklarına farkındayım seni anlıyorum diyor ama ben pek anladigini dusunmuyorum surekli savunuyor.

Sürekli onu savunması sizi anlamadığına kanıt oluşturmaz. Sonuçta o onun kardeşi ve kardeşiyle eşinin arasını bulmaya çalışıyor işte. O yüzden kardeşini savunuyor yoksa sizi haksız buluyor değildir ya da savunduğu bazı şeylerde onun da haklı olduğu yönler olamaz mı? Aynı şeyi eminim kardeşinin yanında da sizin için yapıyordur, ona karşı da sizi savunuyordur.

Insaallah ya§asin da ya kendimde ya cocugunda Allah ona bu olaydan sonra kiz cocugu verdi ama kafasi basmiyor anlasaydi yapmazdi ya üzdüğü kulu Allah cok seviyorsa..

Bu sözünüzü de pek doğru bulmadım kusura bakmayın. Bana böyle çektirmeye devam ederse Allah ona da göstersin der gibi olmuş biraz.

Sen de suratsız ve soğuk davran valla kocası iyi dayanmış buna yarın bir gün senin söylediğin söz kızını değil ama kendisini bulabilir

Keske soyleseydiniz evlenip bosandiginizi bu ayip birsey degil ki her insanin basina gelebilir.anlattiklarinizdan anladigim kadariyla gorumceniz esiniz bekarken maddi ihtiyaclarini abisine karsilattiriyordu ki evlenince yine boyle devam ettirmeye calisiyor tabi bekarkenki kadar rahat olmuyor demek ki birde calisan biriymis hayret ettim.bence soguk ve mesafeli olun o size nasilsa sizde ona karsi oyle davranin .ben sizin yerinizde olsam benim kuyumu kazan insanada bebeginede hic bisey almazdim.İ

Canim sen baştan şu evlilik olayini kabul etmekle hata yapmissin benimde ikinci evliligim ve eşimin ilk evliligiydi ben herkese söyledim onun ailesinde bütün akrabalarida biliyor 2.evliligim oldugunu.kimse agzini acip bisey diyemez..bunda ayip biseymi var sen kotu bisey yapmamissin ki evlenmissin yürümemiş boşanip bida evlenmissin hersey nasip kismet kimse seni yargilayamaz namussuzlukmu yaptin sankide sakliyo esin büyük terbiyesizlik..sakin kendini ezdirme en ufak bi laf sokmasina izin verme sana eşine karsida ağirlıgını koy madem oyle baskasiyla evlenseydi bu ne boyle hep ikinci evliligi olan kadinlara bu gozle bakiyolar ya babasi kalpten gidermis giderse gitsin ALLAHIN takdiri bize ne sinir oluyorum bu zihniyette insanlara ya sakin ezirme kendini

Siz neden evlenip ayrıldığınızı eşinizin ailesinden saklamak istediniz ki?

eninde sonunda ortaya çıkmıyacakmıydı bu,

evlendiyseniz ne olmuş ayıp değil günah değil eşiniz kabul ettikten sonra onlara ne ki

görümceniz de kıskanç çıkarcı biriymiş,mümkün olduğınca mesafe koyun

bir kere sizin özelinizi araştırmaya hakkı yok..sizde kendisini tehtit edin karışmayın bize..yoksa şikâyetçi olurum..gerçi buna eşiniz izin vermez...bunlar sizi rahat bırakmayacağı kesin..olaki ayrıık felan oldu..dava açın görümcenize..cezasını bulsun..

Çok üzülüyorum ya böyle konulara. Ben de evleneceğim, benim de görümcem olacak, benden yaşça küçük ama yüzü asılsa içime dert oluyor. İstediği her şey onun olsun, hep mutlu olsun istiyorum. Biliyorum ki o da beni seviyor, çünkü abisinin benimle mutlu olduğunu biliyor. Bu insanlar neden böyle?

Bir yandan da şöyle düşünüyorum. Bir abim olsa evlenmek istediği kadını incik cincik bilmek isterdim mutsuz olmasından korkardım. Acaba yalan söyleyip bir şeyler sakladığınız için bu kadar tepkili olabilir mi? Umarım huzurunuz kaçmaz, mutlu olursunuz...

Keşke en başından saklamasaydınız ikinci evliliğiniz olduğunu.Buna benzer bir şey bizim de başımıza geldi.Ben buradaki görümce konumunda oluyorum sanırım :) İnsan kardeşinin güzel bir evlilik yapmasını istiyor ve biraz korumacı olabiliyor sanırım.Ben de gelin adayımızın facebook adresinde ufacık bir veriye ulaşmıştım,bir gönderide kızın soyadı başka görünüyordu ve buradan yola çıkarak acaba? demeye başlamıştım.Ya abim de bilmiyorsa diye kuşkulanmış ve bir maliyeci arkadaşımı arayıp kızın ad-soyad ve baba adını vererek kimlik bilgilerine ulaşmıştım.sonrasında da kızın gerçekten daha önce evli olduğuna...meğer ağabeyimin de haberi yokmuş ve biz ailece şok olduk.Kızı annemlerle filan tanıştırmış oysa.Hiç haberleri olmamış.
Kısacası siz en başından görümcenizle olumsuz bir şey yaşadığınız için sinir olmuşsunuz çok normal.Biraz daha mesafeli durun,yeter...

Dul kadınlara olan bu tepki nedir anlamış değilim. Konu sahibi arkadaşımız şerefi ile evlenmiş şerefi ile boşanmış, sürmemiş evliliği bunda ayıp günah var mı! Görümce olacak yılan çok güvenmesin kendi eşine, yarın öbür gün çocukla ortada kalırsa anlar neyin ne olduğunu...

Konu sahibi arkadaşım, mesafeni korumaya devam et hiç bulaşma bu yılan hatuna.

Ilk yapıcağım iş görümceyi görevi kötüye kullanmaktan dolayı şikayet ederdim

Eşinde adamsa yanında olur değilse anasının dizinin dibine gider

Gorumce gormeyim seni ömrümce diye bosa denmemis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…