Merhaba,
Öncelikle çok çok geçmiş olsun, “oğluşumun evi hepsi benim” diyebileceklerini yazmıştım.
Eşinizin ailesi tabiri caizse biraz saf, o darp raporunun ne anlama geldiğini, başlarının nasıl belada olduğunun farkında değil. Devlete, mahkemeye zorbalık sökmez, polisi dövmeye çalışın bakalım ne oluyor?
Bir de kendinizi üzmeyin, evi sağlama aldınız, avukata gidiyorsunuz, kendinizi koruyorsunuz. Ben sizi çok güçlü
görüyorum, siz öyle hissetmeseniz bile.
Nacizane son birkaç tavsiyem olacak:
1) Sizin ve ailenizin huzuru için eşinizi ve ailesini telefonunuzdan/sosyal medyadan engelleyin. Niye küfür dinleyesiniz, iletişime geçmek isterlerse avukatla görüşsünler, onların işi bu.
2) Agresif, güven veren bir avukat bulun, ondan habersiz eşinizle buluşmaya falan sakın gitmeyin. Bu insanları silin ve güzelce keyif yapın.
3) Mahkemeyi kısaltmak için garip gelecek ama tazminatları vb fazla fazla isteyin. Gözleri korkacak ve anlaşmak isteyeceklerdir, elinizde pazarlık payı bulunsun. Öbür türlü iş daha çok uzar.
4) Avukatınız eşinizin ailesine karşı yaralamaktan kamu davası açabileceğini bildirsin. Ne kadar panik, o kadar hızlı anlaşma
5) Evde aldığınız eşyaların faturalarını şirketler online sistemlerinde tutuyor, bunların da çıktısını teslim edin.
6) Telefonla hiç iletişime geçmeyin, konuşmaları delil sunmak zordur, ararsa direkt kapatın. Mail ve mesaj her zaman delildir.