Görücü usulü tanışma

aslında annemde hep oku eline mesleğini al derdi şimdi parayı duyunca değişti sanırım
Benim annem de aynı valla. Paralı biri olunca yaşın geçer derler. Parasız biri olunca oku evlenme derler. Beni geçen sene hoşlandığım cocukla gorusturmediler. Sonra oğlan memur oldu annem ondan başkasına vermem seni dedi. Bu sene daha zengin bir yer görücü çıktı. Hoop annem yine değişti. Sen bosver anneni. İşin gücün olunca kimseyi karıştırma evliliğine.

Senin adına üzüldüm bir an konuyu okunca sinirlendim iyice kusura bakma.
Kalabalıkta oldu bittiye getirmeye çalışacaklar, başta da annen. Lütfen tavrını net koymaya çalış geleceğin için. Bir şeylerin farkındasın ama çok ses çıkaramayacaksın gibi bir hissiyat geçti bana. Başından net olamazsan işin çok zor olur. Bol şans 🙏🏻
sorun değil. evet dediğiniz gibi pasif bir insanım maalesef ama burada yazılanlar baya bi yardımcı oldu bana inşallah yarını sorunsuz atlatırım ve bu konu kapanır

sorun değil. evet dediğiniz gibi pasif bir insanım maalesef ama burada yazılanlar baya bi yardımcı oldu bana inşallah yarını sorunsuz atlatırım ve bu konu kapanır
Teyzenize dikkat edin, sizin huyunuzu bildiği halde önüne gelenle eşlemeye falan kalkıyorsa sıkıntı. Bu kız gittiği yerde ezilir mi diye düşünmemiş hiç, aa paralı adam diye yabıştırmış.

Teyzenize dikkat edin, sizin huyunuzu bildiği halde önüne gelenle eşlemeye falan kalkıyorsa sıkıntı. Bu kız gittiği yerde ezilir mi diye düşünmemiş hiç, aa paralı adam diye yabıştırmış.
cidden öyle sadece para odaklı bakıyorlar hiç kimse beni düşünmüyor o yüzden ben kendimi düşünmek zorundayım

Anneniz ısrarcı çünkü asker mesleği garanti birini bulmuş

Bu yanlış. Zira uzman çavuş ise sözleşmeli oluyorlar ve sözleşmenin her daim yenilenmeme riski var. ayrıca uzman çavuş olarak emeklilik hakları yok. Ayrıca uzman çavuş olmak için ortaokul mezunu olmak yeterli.
Dolayısıyla askerden kastınız nedir, sevgili soru sahibi hanım? Subay, astsubay ve sözleşmeliler arasında dağlar kadar fark var

Bu yanlış. Zira uzman çavuş ise sözleşmeli oluyorlar ve sözleşmenin her daim yenilenmeme riski var. ayrıca uzman çavuş olarak emeklilik hakları yok. Ayrıca uzman çavuş olmak için ortaokul mezunu olmak yeterli.
Dolayısıyla askerden kastınız nedir, sevgili soru sahibi hanım? Subay, astsubay ve sözleşmeliler arasında dağlar kadar fark var
oğlanın annesi ilk önce dört yıl okudu öyle asker oldu demişti yani msü mezunu ama araştırdıktan sonra öğrendik ki uzman çavuşmuş

oğlanın annesi ilk önce dört yıl okudu öyle asker oldu demişti yani msü mezunu ama araştırdıktan sonra öğrendik ki uzman çavuşmuş

Demek ki yalan söylemiş. Msü, uzman çavuş yetştirmez. Uzman çavuş hiçbir yerde eğitim almaz. Sadece bu gerekçe ile bile başınızdan gönderebilirsiniz.

Yaşı da kesin 30'dur😁 bu görücü olayları hep yalan dolanla oluyor. Önce oğlanın mesleği,maaşı abartılır sonra yaşı küçük söylenir. Ama yüz yüze geldiğinizde doğru olan tek şeyin ismi olduğunu anlarsiniz falan. Yani bu devirde görücü usulü çok riskli. Zaten aynı yaştaymışız evlenmek için oldukça küçüküz.😁

Cok bilgisi olmayan hiçbir anne bu kısımlara takılmaz işte aa asker mi ooo tamam garanti düşünce bu olur x yerde düz bi çalışan olsa böyle yalvarmazdı. Konu sahibi zaten istemiyor ki ne rütbede olduğu onun ilgi alanı zaten değil beğenmemiş albayda olsa beğenmemiş yani oda bilmiyordur eminim

Cok bilgisi olmayan hiçbir anne bu kısımlara takılmaz işte aa asker mi ooo tamam garanti düşünce bu olur x yerde düz bi çalışan olsa böyle yalvarmazdı. Konu sahibi zaten istemiyor ki ne rütbede olduğu onun ilgi alanı zaten değil beğenmemiş albayda olsa beğenmemiş yani oda bilmiyordur eminim

yüksek ihtimalle bilmiyordur ve pek umurunda da değil dediğiniz gibi. açıkçası onun yaşlarındaki genç hanımların çok beğense dahi eğitimine öncelik vermesi gerektiğini düşünüyorum.
burada bizlere soru yöneltmeden sadece forumu tarasaydı dahi ekonomik özgürlüğü ya da eğitimi olmadığı gibi gerekçelerle eşinden boşanamayıp kahrından canlı canlı mezara girmiş gibi hayatına devam etmeye çalışan kadınları istemediği kadar görür ve hikayelerini okurdu.

Olur da evlenirseniz bu adam size kötü davranırsa, aldatırsa, döverse, kovarsa sizinki gibi anneler kızlarının arkasında durmuyorlar. Adın çıkar, yuva yıkmak kolay yapmak zor derler, biz de çektik neler gördük geçirdik derler. Çok yazık, evladının geleceğini mutluluğunu gram önemsemeyen cahil bir anneniz var. Adamı beğenmemişsiniz olmaz demişsiniz, ümitlenip toplanıp gelecekler, sanki siz de istemişsiniz gibi bir hava oluşmuş. Bence kimse kimsenin vaktini çalmasın, annenizle teyzenizi durdurun iptal etsinler görüşmeyi. Aksi takdirde ben o gün dışarıda takılırım evde durmam diye rest çekin bari, hatta gidin.

yüksek ihtimalle bilmiyordur ve pek umurunda da değil dediğiniz gibi. açıkçası onun yaşlarındaki genç hanımların çok beğense dahi eğitimine öncelik vermesi gerektiğini düşünüyorum.
burada bizlere soru yöneltmeden sadece forumu tarasaydı dahi ekonomik özgürlüğü ya da eğitimi olmadığı gibi gerekçelerle eşinden boşanamayıp kahrından canlı canlı mezara girmiş gibi hayatına devam etmeye çalışan kadınları istemediği kadar görür ve hikayelerini okurdu.
Bi tanesini atayım buraya. Belki en şanslıları bu. İşin sonunda boşanmadı ve arabayı üstüne yaptırdı. Şimdi ne halde bilmiyorum.

Damat adayının annesinin ‘’memur olan bir kız arıyoruz ‘’dediğinden eminim ama ispat edemem 🤣Bence hiç hoş bir ortam değil siz görmeden ailecek gelmeleri,sizin ayrı odaya gidip konuşmanız filan.Çay kahve içilebilirdi en azından,yada öncesinde telefonda konuşsaydınız.Bu arada belki damat adayı sizi beğenmez kurtulursunuz!

X