• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.351
5.187
148
Sevdiğim bir arkadaşım var.24 yaşında. 2 yıllık üniversite okudu.Bunlar 4 kardeş, 4 ü de kız.Kız kardeşin biri evli. Anne babası çalışmıyor. Eve iki kız kardeş bakıyor. Bu kız eve bakmaktan bıktığı için evlilik düşünüyor. Defalarca anlattım ancak vazgeçmiyor.
Bu kızı tanıştıran kızın eniştesi. Eniştesi de kıza ablasından habersiz 50 bin kredi çektirmeye çalışmış. Allahtan kredi çıkmamış.
Evlenmek istedigi çocuk 28 yaşında. Sadece 1 2kez görüştüler. Çocuk başka şehirde yaşıyor.Evi arabası var.Fen işlerinde, masa başı işte çalışıyormuş.Evlenince kız çalışmayı düşünmüyor. Çocugumu kendim büyütecegim diyor.Söz tarihini telefonda aldılar. Kız izmirde, çocuk ankarada.
Bu yaşta görücü usulü evlilik bana saçma geliyor. Ayrıca tanıştıran kişi sorumsuz eniştesi. Ailesinden kaçmak için evlilik yapıyor. Cazip gelen evi arabası olması. Şuan ilgili olması.
Çocuga söz verdim deyip geri adım atmıyor. Sizce evlenirse mutlu olur mu? Cevaplarınızı ona ekran atacagım.

Sevdiğim bir arkadaşım var.24 yaşında. 2 yıllık üniversite okudu.Bunlar 4 kardeş, 4 ü de kız.Kız kardeşin biri evli. Anne babası çalışmıyor. Eve iki kız kardeş bakıyor. Bu kız eve bakmaktan bıktığı için evlilik düşünüyor. Defalarca anlattım ancak vazgeçmiyor.
Bu kızı tanıştıran kızın eniştesi. Eniştesi de kıza ablasından habersiz 50 bin kredi çektirmeye çalışmış. Allahtan kredi çıkmamış.
Evlenmek istedigi çocuk 28 yaşında. Sadece 1 2kez görüştüler. Çocuk başka şehirde yaşıyor.Evi arabası var.Fen işlerinde, masa başı işte çalışıyormuş.Evlenince kız çalışmayı düşünmüyor. Çocugumu kendim büyütecegim diyor.Söz tarihini telefonda aldılar. Kız izmirde, çocuk ankarada.
Bu yaşta görücü usulü evlilik bana saçma geliyor. Ayrıca tanıştıran kişi sorumsuz eniştesi. Ailesinden kaçmak için evlilik yapıyor. Cazip gelen evi arabası olması. Şuan ilgili olması.
Çocuga söz verdim deyip geri adım atmıyor. Sizce evlenirse mutlu olur mu? Cevaplarınızı ona ekran atacagım.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmasın.
Özellikle tanıştıran hayırsız enişteyse ben bu işe şüpheyle bakarım.

Kendisinden düşünsün ailesine bakmak istemiyor elin adamı ona bakar mı?
Çok zor ihtimal

Bu evlilik değil, ticaret 🤷‍♀️

Kendi ailesinden kaçmak için bilmediği tanımadığı bir adamla evlenip bilmediği bir aileye kültüre karışmak bence çok saçma.
Acele etmesin.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulursa, bu yolun dönüşü de ızdıraplı olur.
Radarlarını açık tutsun, kendi çevresinden birilerini bulup evlensin, illa evlenecekse...
O kımıl zararlısı eniştedende uzak dursun.

Kendi ailesinden kaçmak için bilmediği tanımadığı bir adamla evlenip bilmediği bir aileye kültüre karışmak bence çok saçma.
Acele etmesin.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulursa, bu yolun dönüşü de ızdıraplı olur.
Radarlarını açık tutsun, kendi çevresinden birilerini bulup evlensin, illa evlenecekse...
O kımıl zararlısı eniştedende uzak dursun.
Bu yorumları atacagım ona. Umarım vazgecer.

Birini 10 yıl tanırsın sonra evlenip 10 gün aynı yastığa baş koyamazsın
Birini 10 günün olmaz tanımaya evlenip ömrünü geçirebilirsin belki

Evlilik beyaz eşya gibidir, şans işi yani 😁 uzun süre araştırıp alırsın hiç bir işine yaramaz, acil lazım olur araştırmadan alırsın senelerce işini görür 🤣

Böyle düşündüğüm için de arkadaşınızın mutsuz olacağını söyleyemem. Zaten kimse müneccim değil ki bunu bilsin. Bence siz de fikrinizi söyleyip köşeye çekilmelisiniz, bir arkadaş olarak göreviniz sadece uyarmak. Israrla evlenme demeniz saçma geldi bana çünkü siz de iyi olup olmayacağını bilemezsiniz.

Ama şu habersiz kredi çektirecek olan enişte meselesi kafa karıştırıcı. Enişte burdan kar sağlıyor olabilir. “Bal gibi baldızım var. Ben onu sana ayarlayayım sen de bana para” demiş olabilir 😅

Baktığı kişiler annesi babası kardeşleri . Neden zor geliyor ki
Adam kötü çıkarsa napcak kötü eniştenin iyi tanıdığı olur mu ki çok ilginç
Ayrıca nasıl ablasina dememiş Kredi işini çocuk mu bu kız ya
Ailesine para vermemek için çalışmak istemeyen kız enişteye Kredi mi çekmek istemiş.iste insan olarak doğruyu bazen secemiyoruz. Ama kendine gelsin bjr ömür gidecek evlenince ev araba için evlilik olursa mutsuz olur zira araba ile yatmayacak

Yani kizi duşununce iyi secenek gibi geldi bana. Hayattan beklentisi zaten calismadan bir erkegin kendine bakmasi seklknde buna uygun birini de bulmjş evlenebilir mantik evliligi olur.

Görücü usulü evlilik kötü değil ama aracılar çok önemli. Yani tanıştıran kişi güvenilir olmalı. Yoksa evlenecek insan bulamadığı için başkalarının başını yakmaya çok meraklı insanlar var.

Para İçin önür boyu sevmediği bir insanla aynı yatağa girmeyi göze alıyorsa biz napalım . Yazık

Görücü usulü böyle bir şey değil.

Bu bodoslama usulü.

Ben de kocaman insanların kendilerinin tanışması gerektiğini düşünsem de bazı insanlar bu beceri de olamıyor birilerinin tanıştırması gerekiyor.

Bu şekilde kız kaçmaya çalışıyor ya karşısındaki adam ne demeye evleniyor. Evi arabası olması çalışmaması için yeterli mi?
Evlenmek için evlensin ama sonuçlarına kendi katlanacak.

mutlu olabilir. neden olmasın ki? sadece enişte olayı kafamı karıştırdı. enişte damadı da yolmaya kalkmasın🤔kızı sermayesi gibi görmüyordur inşallah
2 konuda durumdan emin olup sonra ciddi adım atsın bence
1- eniştenin bu olaydan çıkarı var mı
2-çocukla yeterince iletişim kurup anlaşabileceğinden emin mi
ve dip not evet bu zamanda evi arabası olması çoookk büyük nimet zira onları sıfırdan almak artık hayal

Baktığı kişiler annesi babası kardeşleri . Neden zor geliyor ki
Adam kötü çıkarsa napcak kötü eniştenin iyi tanıdığı olur mu ki çok ilginç
Ayrıca nasıl ablasina dememiş Kredi işini çocuk mu bu kız ya
Ailesine para vermemek için çalışmak istemeyen kız enişteye Kredi mi çekmek istemiş.iste insan olarak doğruyu bazen secemiyoruz. Ama kendine gelsin bjr ömür gidecek evlenince ev araba için evlilik olursa mutsuz olur zira araba ile yatmayacak
anne babanın da 24 yaşında bir kızın omzuna binmesi doğru mu acaba

Back