Görmeyenlerin ışığı olun, kitap seslendirin

linki aldım şimdi inceleyip elimden neler geliyor değerlendireceğim.....
çok tebrik ederim bu bilgileri paylaşan arkadaşları.....sevgiler :))

üye oldum ama maalesef işyerindeyim eve gidince detaylarıyla bakıcam TEŞEKKÜRLER...

İnşallah okumaya başlarsınız arkadaşlar, bakın görün ki, kopamayacaksınız okumaktan... çok zevklidir ... En büyük hazzz faydalı olmak... başarılar diliyorum sizlere buradan neler yaptığınızı bildiriniz... teşekkürler... a.s.

bulunduğum ilçede,böyle bir olanak yokki.çok isterdim bende okumayı.:çok üzgünüm:

İrnacığım merhabalar çıtır arkadaşım... ben senin için biraz araştırdım aşağıdaki linki incelersen sevinirim tatlım... Benim Amasyada bulduğum ulaşabileceğin telefonu yazıyorum oradan yola çıkarak bilgilenebililirsin canım arkadaşım... Hadi senide gönüllü okuyucular arasında görelim... a.s.

Anadolu Özürlüler Derneği ( Dernek)

Amasya Görme Özürlüler Derneği: 03582184073

Ulaşamadığın takdirde aşağıdaki linkitende bilgi alabilirsin tatlım... Öptüm seni...

Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi

terlik ben üye oldum programı da kurdum ama iş geliş gidişlerim biraz geç birde listedeki kitapları temin etmek lazım henüz vakit bulup bakamadım tam olarak bu arada yazından yanlış anlamadıysam sen okuyorsun sanırım eğer yanlış anlamazsan bu konu ile ilgili msn den görüşebilirsek sevinirim...teşekkürler

bu mail üyesi olduğum bir gruba geldi.. paylaşmak istedim...

Belki siz de benim gibi uzun zamandir kitap seslendirmeyi isteyip harekete gecemeyenlerdensiniz; belki de bu calismayi ilk defa duyup da sicak bakacak olanlardansiniz.

Turkiye'nin pek cok yerinde uygulanabilecek bir Ait Kampanyasi baslattik.
Bu kampanya ile hem toplumumuzdaki gorme engellilere fayda saglamis
hem de 2006'dan beri bu calismalari gonullu olarak surduren "Sesli Kitap Gonulluleri" grubuna da destek vermis olacagiz.

Nasil destek olabiliriz?
Isteyen bir kere kitap seslendirir, isteyen farkli kitaplar seslendirmeye
devam eder, isteyen de kampanyanin duyurusunu cevresine yayinlar.

Seslendirmeyi iki sekilde gerceklestirebiliriz:
1- Bilgisayariniza ses kayit programi yukleyerek
2- Bu konuda yardimci olacak belirli kutuphane ve kurumlara giderek

Seslendirme akisindan genel olarak bahsetmek isterim.
Deneme kayidinin yapilip onaylanmak uzere gonderilmesi
Listeler esliginde kitap secimi
Sectiginiz kitabin onaylanmasi (O kitabin herhangi bir yerde okunup okunmadigi arastirilmasi safhasi)
Kitap okuma ve kayit
Kayit kontrol

Ses kayit programi, internetten indirilebilen, ucretsiz, kullanimi yasal,
basit bir programdir. Kurulumu da kolay ancak yardim istenirse,
SKG yardimci olabilecektir. En buyuk seslendirme merkezleri:

1- Istanbul GETEM (Bogazici Universitesi Gorme Engelliler Teknoloji Merkezi)
2- Istanbul Beyazit Devlet Kutuphanesi Gormeyenler icin Sesli Kitap Merkezi
3- Istanbul Bakirkoy Belediyesi Gorme Engelliler Sesli Kutuphanesi
4- Izmir Turgok Gorme Ozurluler Kitapligi
5- Antalya Tekelioglu Halk Kutuphanesi

Turkiye'nin her ilinde seslendirme merkezleri mevcutmus. Diger illerindeki merkezlere ulasmamizda yine bu grup yardimci olabilecek.

AIT KITAP SESLENDIRME kampanyasina kimler katilmak istiyor?
Isim, soyad ve ilinizi "ait@aktifissizler.org" adresine en gec 16 Subat pazartesi gunu sabahina kadar gondermenizi bekliyoruz.

Dilerim gormeyenler icin belki bir goz, belki sevgi dolu bir ses,
ve yillardir karsiliksiz emek veren SKG'a da destek olan bir el olabiliriz.

Sevgiyle kalin,

teşekkürler ben o siteye üye oldum inşallah kitap seslendirip yardımcı olacağım
gerçekten çok teşekkürler....

Merhaba arkadaşlar,
Okumaya başladınızmı durumlar nedir?...
Paylaşımlarınızı bekliyoruz... bu arada geçen yıl üniversiteye hazırlanan kızımıza okuyordum hatırlıyorsanız. Arkadaşımız üniversiteyi kazandı çokda iyi bir puanla... :sm_cool: emeklerinin , emeklerimizin karşılığını çok şükür aldı daha da iyi olabilirdi fakat ÖSYM 'nin okuyucusuyla ne kadar olsa uyumsuzluk olmuş anlayamamış bazı soruları tekrar okutmuş, bizim aramızda bir teknik vardı soruları okumada onada o şekilde yapmasını söylemiş yapmışlar ama alışılmış bir okuma var tabiiki adapte olmak zor oluyor yinede şükür... :Saruboceq:
Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar... :teytey:

bende istiyorum yardım etmek..

Canım yardım derken gönüllü okuyucu olmak adına yardım. Görmeyenlere kitaplar okunuyor. Ankara 'da da araştırısan bulabilirsin büyük ihtimalle... Kasete yada cd 'ye kitaplar okunuyor kütüphaneye koyuyorlar bu okunan kitapları ve derneğe bağlı görme özürlüler gelip bu cd yada kaseti alıp kitabı dinliyorlar (onlar kitabı okuduk diyorlar)... işte böyle tatlım... inşallah sende okursun... opuyorumnanaktan

Ben de görme engelli arkadaşlarımıza kitap okumak istiyorum..Nasıl araştırmalıyım?

ewet bwnde sew swwwee

gerçekten çok isterim onlar için kitap okumayı ..

Öncelikle duyarlılığınız için çok teşekkürler...
Bulunduğunuz ilde en yakın okuyabileceğiniz yerleri araştırınız
bende bildiğim kadarıyla aşağıda paylaşımda bulunacağım :
ıstanbul 'da bu yakada Beyazıt Kütüphanesinde okumalar yapılabiliyor...

Anadolu yakasında varmı bilmiyorum olması gerekir diye düşünüyorum
bir bilgiye ulaşabilirsem en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım....

Diğer arkadaşım iliniz belli değil hangi ildensin tatlım ...

Son düzenleme:
GETEM E-Kütüphaneye Hoşgeldiniz arkadaşlar bu linkten gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. bir kaç tanıtım dosyası ekleyebilirdim ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. sevgilerle...

Paylaşımın için teşekkürler canım, arkadaşlar yakınınızda okuma için bir büro yoksa arkadaşımızın verdiği bu adres ( daha önce bende bu adresi paylaşmıştım ) evde internet aracılığıyla okuma yapabileceğiniz bir programı kapsıyor. Bu şekilde de okuma yapabiliyorsunuz... Üye olursanız sizi yönlendiriyor site... alkisalkisalkis
Hepinize iyi okumalar temenni ederim... birilerine göz olabilmek ne kadar güzel... opuyorumnanaktan

Canım yazına eksik cevap vermişim özelden cevap verdimmi hatırlayamadım o yüzden yazmak istedim tabiiki görüşebiliriz msn'den asla yanlış anlamam tam tersine böyle bir konuda yardım etmek benim için büyük mutluluk... ne kadar çok kişi okumaya başlarsa arkadaşlarımızda o kadar kitap okumuş olacaklar... (onlar kitap dinlemeyi kitap okudum diye ifade ediyorlar )...alkisalkisalkis

diksiyonum ve ses tonumun iyi olduğunu biliyorum, çünkü kurslara katıldım bununla ilgili, istanbuldayım evet, mutlaka ilgileneceğim, bugüne kadar neden görmemişim bu konuyu

Tuceciğim kapsama alanı dışında gözüküp, yeşil gözüküyorsun yani açık nasıl oluyor anlayamadım... :uhm:

Getem, diye verilen adrese biraz baktım.
Yalnız ordan başka bir sayfaya yönlendirildim, o sayfa ingilizceydi
Pek birşey anlamadım açıkçası.
Ben Anadolu yakasındayım gerçi bayramdan sonra okuluma yani Giresun'a dönüyorum.
Eğer Anadolu yakası veya Giresun'la ilgili bağlantılarınız varsa, paylaşımızı bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…