Görmeyenlerin ışığı olun, kitap seslendirin

Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için..Şimdi siteye bende üye oldum.Bakalım neler yapabilirim..Deneme kaydı için programı varmış...onu indirmek gerekiyor galiba..Ama hala anlayamadım illaki kütüphanedemi okumak gerekiyor.yoksa evdende cdye kayıt yöntemiyle okuyabilirmiyiz.?

Bazı kurumların evdede okuma imkanı oluyor onu bağlı bulunduğunuz kurumdan öğrenebilirsiniz. Onlar sizi yönlendirirler. Evde de okuyanların olduğunu duymuştum...

kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar hepinize Hayırlı Ramazanlar dilerim...
Sağlık, mutluluk, bol bol bereketli rızıklar dilerim...
Herşey dilediğiniz gibi olsun.......

a.s.a.s.a.s.a.s.

Dün üniversiteye hazırlanacak görme özürlü kızımıza okumaya başladım... Sabah saat 11:00 gibi başladım okumaya saat 15:30 olmuş anlamadık vaktin nasıl geçtiğini... Takıldığı konularda bilgim dahilinde ipuclarıda öğretiyorum. Kısmetse kursa bir kabul edilse onu bekliyoruz. Test olduklarında da gidip ona okumamı istediğini söyledi bende kabul edince çok mutlu oldu. Geçen sene okuyanlar olmuş fakat pek memnun kalmamış kimi çok hızlı okuyor, kimide çok ağır dedi. Okumamdan çok memnun kaldı , bende onun adına sevindim. İnşallah üniversiteyi kazanırda o zaman asıl mutlu olacağım inşallah...
Arkadaşlar sizlerde de okumaya başlayacaklar vardı... Durum nedir? Okumaya başlayan arkadaşlar varmı???????????:uhm:

a.s.

Okumaya başlayacak olan arkadaşlar vardı. Onlar ne yaptılar merak ediyorum. Ben okumaya devam ediyorum. Hatta bu hafta evime gelip okumamı istiyor görme özürlü arkadaşım. Görme özürlü derken. Bu sefer belirtmiş olduğum gibi birebir okuyorum bu kardeşime. Kendisi bir trafik kazasında görme yeteneğinin büyük bir kısmını kaybetmiş, şöyle anlatayım ki, kitabı okuyamıyor. Beni görüyormuş fakat net değil. Hava kararmaya başlayınca görmesi azalıyor. Dernekte okurken üyelerden odaya giren çıkan oluyor o yüzden konsantre olamıyor bu sebeplede evime gelicek ve evimde okuyacağız. İnşallah birde kursla anlaşabilsek dersanededen de kurs almak istiyor. Karma olarak. İnşallah sınavı kazanır... Çok istiyor.
Sizlerinde yaptıklarınızın paylaşımını bekliyorum ses yokkkkk....
a.s.

ben baslayamadım kaza gecırmıstım ozamndan kalma burnumda kemık kırılmıs ve nefes almakta yüksek derecede zorlanmalarım olunca ortaya cıktı onumuzdekı gunlerde amelıyat olacam ama azımlıyım bırgun baslayacam bende:)

Geçmiş olsun canım bilmiyordummm... İnşallah sağlığına kavuşursun canım benim...
Allah işini rast getirsin. İyileştikten sonra inşallah okumaya başlarsın...
Sağlığın yerinde olsun da...
Hayırlı akşamlar canım...

canım ya sen ne hayırlı işler yapıyorsun umarım kızımız kazanır sınavı
Allah bana güç kuvvet verdikçe, herkese yardımcı olmak istiyorum. Allah rızası için herşey. Ben hep derimki bu dünyaya gelmişiz elimizden gelen herşeyi yapmalıyız. Bu yardım anlamında ; öğrenme anlamında ; faydalı herşey için geçerli. Heleki insanlara yardımcı olmak en önemli görevimiz bence. Bu benim görüşüm ve benim yaşam felsefem. Lise bitti iş bulana kadar lösemililere yardıma gittim. Kandan korkardım labaratuvarda bulundum vs. Herşeyin başı AZİMMMM, KARARLILIK, İSTEK, birde en önemlisi SONUÇ... Karşımızdakini mutlu etmek.
Evet canım inşallah sınavı kazanırda emeği boşa gitmez. Allah nerede sınavlara hazırlananlar varsa hepsinin işini rast getirsin...

Bence onlara ait bir radyo olmalı...Linke girip o an kim müsaitse o okuyabilir bence...Mesela hangimizin günde 2-3 saati boş geçmiyor ki?
Bence internet ortamında böyle birşey oluşturulabilir..Bir forum açılır..Oraya ben şu saatte okuyabilirim yazarım, başkası ben de ondan sonra okurum der.. böyle bir uygulama neden yapılmasın, sonuçta güzel bir olay başlatacağız..
İnşallah bir gün ümit ettiğim şey olur..Çünkü bundan 10 yıl önce Ankara'da 3 nokta derneğinin önündeki bir yazıyı okumuştum, kitap okumaya vaktiniz var mı? diye..O zamanlar gidemedik..Bari şimdi böyle net üzerinden bir uygulama olsa ne güzel olurdu..
Umutla bekliyorum..

ne güzelsin sen yaa bende bırıne elımı uzattığım an dünyanın en mutlu insanı oluyorum sanki Amin allah herkesin gönlüne göre versin a.s.

a.s.
canım benim ürkçem ve konusmam cok duzgun oldugu halde deneme cekmek zorundayız dedıler sanırım dınletıyorlar eger anlasılabılırse kayıt yaptırtıyorlar yanı her isteyen aslında okuyamıyor gıbı anladım benımle konusmalarından
şuda var bazı ilçelerde de varmış bu uygulama mutlak abeyazıta gitmek gerkmiyormuş ist için konusuyorum okumaya başladıktan sonra evdede kayıt yapabiliyormuşsunuz

İnşallah hülyacığım, daha çok kişiye yardımcı oluruz öyle olursa...
İyi geceler canım...

kaydirigubbakcemile5

acaba şunu sorabılırmıyız uzak şehırd eolanlar için bir deme cd doldursanız ve yollasanız belkı olabılır boyle bırsey denmekte faydda var

farklı şehirlerden de katılabiliyor muyuz diye bakıyorum, kesinlikle katılmak isterim.

Farklı şehirler derken istanbuldansınız değilmi? Katılmak isterseniz İstanbul'un neresindesiniz bilmiyorum fakat Beyazıt Kütüphanesinde var. Birde Ömür'ü biliyorsanız. Merterden önceki durak orada kütüphane var orayada okuyabiliyorsunuz...
İnşallah sizde birgün okuyucular arasına katılırsınız...

a.s.

Evet canım önce deneme kaydı yapıyorlar. Diksiyon çok önemli okumada. Dediğin gibi herkes okuyucu olamıyor. Okuyup ifade edebilmek çok önemli o duyguyu karşınızdakine hissettirmeniz lazımmm... Sevinci, mutluluğu, öfkeyi vs vs.
Evet sadece beyazıtta değil tabiiki, evde kayıt var deniliyor ben rastlamadım.

a.s.

evde kayıt yapıldığını nette okumuştum ama direkt sormakta fayda var bencede a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…