Görgü tanığı Erdoğan'ın attığı yumruğu anlattı: 15-16 yaşlarında bir kız...

evet istediklerine o kanunları öyle bir uyguluyorlarki,emdiğin sütü burnundan getiriyorlar.ama işte bazılarına da günlerce önce size denetime geleceğiz,kendinizi ayarlayın diye haber uçuruyorlar:KK50:

Günler önce denetime geleceğiz kendini ayarlayın diye mesela ne ayarlayabilirler abla?
Bunlar bir süreç ve devamlılık işidir. 10 günde tamamlanacak şeyler asla değildir.
Gerçekten yapılanlar, yaptırımları görseydiniz acaba 10 günde kendinize ayar çekin kısmı inandırıcı gelir miydi?

Offff'

yaklaşık 600 can kaybedilmiş hala chp darbe muhabbeti dönüyor. ne sıkıcı. ne bayat. ne anlamsız. ne kadar üzücü. futbol taraftarı mısınız anlamadım gitti.

Yani artik gercekten anlasilmaz bir konusma dönüyor.
Basbakani elestiren kisilerden;
Biri yaziyor " o mazlumlari koruyacak olan devlettir"
Digeri yaziyor " yani devlet o yasalari cikarsa bu kazalar olmayacak miydi?"

Eeee simdi ne yapsin size göre devlet..
Yatak atip madenlerin önünde mi yatsin?
Devlet yasa cikarmisti denilince, " yine kacak isci calistirmayacaklar miydi, yine böyle olmayacak miydi" deniyor.
Maden isletmecisi rüsvetle olmayan yasam odalari var göstermis denilince " devlet koruyacakti insanlari deniyor"

Nasil olsa herkes bildiğini yapar yasa ciksada uyulmaz diye konusursaniz e devlete ne gerek var o zaman? Niye bakan var niye başkan var ? Denetleme kurullari neden var? Neden mahkemeler var ?

Devlet eğer meclis arastirmasi veriliyorsa kulagini acip dinleyecek.... Denetleme kurumlarini gerekirae icine katilip gidip denetleyecek... O bakanlarin isi nedir ya ? O paraları ne için kazanıyorlar?????

Yatak atip yatmak nasil bir cümle? İlla yatak atmasi mi lazim bunca canin gitmemesi için? Almanya da cin de hükümet madenlerin önünde mi yatiyor ????

Savunmak için cirpinmayin artik saçma cümleler kuruyorsunuz çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

10 gün önce neye ayar çekebilirler???
1. İşçilerin kıyafetlerine
2. Eksiklerine maske, eldiven
3. Güvenlik levhalarına
4. İş güvenliği ekipmanlarının kişisel kullanımına.
5. Varsa basit eksiklere.
Bunun dışında maden kanununda yer alan tarihli olarak giden hiçbir şey son ana sıkıştırılmaz. Kaldı ki savsaklanacak kadar pahalı şeyler değildir.

Hiçbir sorumluluk hissetmez; her felaketi, sadece 'Bu bizim iktidarımıza halel getirir mi' diye tartarsanız...

Sanki Türkiye Maden Mühendisleri Odası 2010 yılında kapsamlı bir raporla Türkiye’deki madenlerin nasıl felakete gebe olduğunu tek tek anlatmamış gibi...
* * *
Sanki Elektrik Mühendisleri Odası'nın Soma katliamından sonra madende yaptığı tespitler, Maden Mühendisleri Odası'nın 2010’daki uyarılarıyla birebir uyumlu değilmiş gibi...
* * *
Sanki Türkiye maden kazalarında dünyada en fazla insanın öldüğü yer değilmiş gibi...
* * *
Sanki şunun şurasında nisan ayı sonunda Meclis'te Soma’daki maden ocaklarının alarm veren durumu gündeme getirilmeye çalışılmış ve AKP bunu hemencecik reddetmemiş gibi...
* * *
Sanki maden ruhsatı verilmesi yetkisi daha kaç milyon tane işle uğraşmak durumunda olan Başbakan'a verilmemiş gibi...
* * *
Sanki, toplu mezara dönen bu madeni işleten holdingin başkanı önceki işletmecinin tonunu 130-140 dolara çıkardığı kömürü, 23.80 dolara çıkardığıyla övünmemiş gibi...
* * *
Sanki Türkiye’de bütün ihaleler iktidar partisine yakın kişilere verilmiyormuş ve ardından da denetimler formaliteye dönüştürülmüyormuş gibi...
* * *
Sanki dünyanın bilmem kaçıncı büyük ekonomisi olacağız diye, yerin altı da üstü de tekrar tekrar kazınmıyormuş gibi...
* * *
Sanki sendikalar susturulmuyor, işçiler sendika üyesi olmasın diye binbir dereden su getirilmiyor ve böylece işçilerin çalışma güvenliğine ilişkin sözleri sağır kulaklara çarpıp geri dönmüyormuş gibi...

Sanki, insan hayatına birazcık önem veren ülkelerdeki madenlerde asgari zaruret olan 'kaçış odaları' Soma’da olsa hiç kimsenin burnunun bile kanamayacağı bilinmiyormuş gibi...

* * *
Hiçbir sorumluluk hissetmez; ülkede meydana gelen her felaketi, sadece “Bu bizim iktidarımıza halel getirir mi” diye tartarsanız... İnsan eliyle yaratılmış bu katliamı takdir-i ilahiye bağlar ve ölenlerin yakınlarının acı, öfke duymasını, isyan etmesini bile yadırgarsanız...
O zaman, “Bir dünya liderini, bir halifeyi ayağınıza getirdik ama siz nankörlük ettiniz” diye düşünür; arabanızın kaputuna vuran adamı, ülkeyi işgale gelmiş düşman kuvvetlerinin komutanı gibi görürsünüz...
İnersiniz arabadan, adamı yere yatıran özel harekâtçının beline dayadığınız elinizden de kuvvet alıp bütün gücünüzle vurursunuz tekmeyi...
Ne de olsa, düşene bir tekme vurmak da sizin şiarınız olmuş kardeşim...
Orhan Kemal Cengiz

Son düzenleme:
Bende anlamiyorum gercekten..
10 gün önceden denetim gelecek diye haber salsalar ne olacak?
Adam 10 günde yerin altina yasam odasi mi yerlestirecek?
Kaldiki zaten olmadigi halde debetimciler yasam odasi var diye bildirmis.

Siz sorumlu eşittir suçlu diye düşünüyormuşsunuz, şimdi anladım. Sizinle yazışarak anlaşmak pek zor olur bu durumda. :KK50:

Sorumluluk başka bir şey.

Sorumlu olanlar -resmi makamlar-şu anda 787 işçiden bahsediyor.

Ölü ve yaralı sayısını çıkınca ortada olmayan 306 kişiyi biz kime soracağız?

Haketen “sorumlunun” kelime anlamını bilmeyen ben miyim?
İş veren neyin sorumlusu? Bir tek kendinden ve kazancından mı sorumlu?????

Nasil olsa herkes bildiğini yapar yasa ciksada uyulmaz diye konusursaniz e devlete ne gerek var o zaman? Niye bakan var niye başkan var ? Denetleme kurullari neden var? Neden mahkemeler var ?

Devlet eğer meclis arastirmasi veriliyorsa kulagini acip dinleyecek.... Denetleme kurumlarini gerekirae icine katilip gidip denetleyecek... O bakanlarin isi nedir ya ? O paraları ne için kazanıyorlar?????

Yatak atip yatmak nasil bir cümle? İlla yatak atmasi mi lazim bunca canin gitmemesi için? Almanya da cin de hükümet madenlerin önünde mi yatiyor ????

Savunmak için cirpinmayin artik saçma cümleler kuruyorsunuz çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Siz bir yaziyi iki kere okuyun gercekten!!

Zira anlamiyorsunuz!

" devlet yasa cikarsa ne olacakti, bu adamlar yine kacak isci calistirmayacakmiydi" diyen kisiler sizinle ayni görüszte olanlar yani bu cümle bize ait degil okkk!

Yani ben orada diyorum ki " biriniz böyle diyor, biriniz böyle diyyor, bune celiski " diyorum!

Son düzenleme:
Guarta, o soru önergesinde islenmek istenen konular varya..
Iste o konular kozlu kazasindan sonra, hükümet tarafindan yeni yasalar yapilarak, o konularda ki eksiklikler giderildi
Ama CHP ve bazi kurumlar, yasalarin getirdigi yükümlülükler isverfenler icin suanda cok agir diye yasanin 2013 yilinda uygulamaya konmamasi 2016 yilinda uygulamaya konmasi icin itiraz etti..
Hükümette oylama yapti ve yasanin 2016 da yürürlüge girmesi kararlastirildi.
Yani CHP nin verdigi önergede konu edilen seyler zaten taaa kac yil önce yasalarla düzeltildi ama CHP ve bazi kurumlar uygulatmadi..
Simdi cikip " biz önerge verdik" demeleri resmen küfür gibi ya..

samimi soruyorum hükümet çok mu masum şu durumda? yani sendikalar konuştu eksiklikleri belirtti hükümetide arkalarına aldı bu işverenler dedi görmezden geliniyor teftişlerde vs dediler .. mağdurda mı yalan söylüyo .. hayır ben çemkirin demiyorum sadece hükümetin hatası ne sizce ? yönetenleri nasıl bu kadar masum gösterebiliyosunuz istediğini yapabilen bir hükümet kimseye sormadan yasa kanun anında ..patron zaten suçlu ama bunlara bu fırsatı verenler? bırakın chp yi falan parti demiyorum hükümet diyorum ..

10 gün önce neye ayar çekebilirler???
1. İşçilerin kıyafetlerine
2. Eksiklerine maske, eldiven
3. Güvenlik levhalarına
4. İş güvenliği ekipmanlarının kişisel kullanımına.
5. Varsa basit eksiklere.
Bunun dışında maden kanununda yer alan tarihli olarak giden hiçbir şey son ana sıkıştırılmaz. Kaldı ki savsaklanacak kadar pahalı şeyler değildir.

Gelen müfettişlerle mangal sefası yapıyorlar üstte biz altta cefasını çekiyoruz demişti bir madenci..

Günler önce denetime geleceğiz kendini ayarlayın diye mesela ne ayarlayabilirler abla?
Bunlar bir süreç ve devamlılık işidir. 10 günde tamamlanacak şeyler asla değildir.
Gerçekten yapılanlar, yaptırımları görseydiniz acaba 10 günde kendinize ayar çekin kısmı inandırıcı gelir miydi?

belli başlı göze çarpanlar onarılır,zaten tam anlamıyla yapılmıyormuş denetim baksana.:KK34:

ipek bazen öyle yazıyorsun ki nerede yaşıyorsun diye sorasım geliyor.sanki herşeyi kurallarıyla mı yapıyoruz:KK50:

İlk kez izledim. Yuhh diyorum artık. Resmen sokak kavgasına çevirmiş.
Bu adam kaç yıldır bu işin içinde demek insanın özü aynı kalıyormuş.

Kimse bu videoya yorum atmadı.

görmeden yorum yapmayın diyorlardı da şimdi acaba ne diyecekler?
gerçi değişmez kimse ama işte görseler ne olur görmeseler ne olur.

neyse ben cıktım

İlk kez izledim. Yuhh diyorum artık. Resmen sokak kavgasına çevirmiş.
Bu adam kaç yıldır bu işin içinde demek insanın özü aynı kalıyormuş.

benipek yumruğu ve tokatı gördün mü? seni takip ediyorum objektif yazıyorsun. ben dünden bu yana seyrediyorum. sadece kendine doğru çektiği görülüyor belki bişey söylemek için bilemiyorum yine de görünmüyor. tam tokat veya yumruk atıldğığnı başbakan tarafından görüyor musun yazar mısın

Gelen müfettişlerle mangal sefası yapıyorlar üstte biz altta cefasını çekiyoruz demişti bir madenci..

yazıklar olsun kaç günden beri bu madenci olayı beni lime lime doradı sanki konuya baktıkca okadar canım acıyorki basımın agrısı beynimi patlakca duruma getiriyoru o yedikleri harak zıkkım olsun görevlerini şerefsizlik için yapıyorlar onlar yüzünden bir sürü can gitti

Siz bir yaziyi iki kere okuyun gercekten!!

Zira anlamiyorsunuz!

" devlet yasa cikarsa ne olacakti, bu adamlar yine kacak isci calistirmayacakmiydi" diyen kisiler sizinle ayni görüszte olanlar yani bu cümle bize ait degil okkk!

Yani ben orada diyorum ki " biriniz böyle diyor, biriniz böyle diyyor, bune celiski " diyorum!

bizimle aynı görüşte olanlar mı siz düşünceleri nasıl eşitliyorsunuz ? hey Allahım ya yine akp'li ve diğerleri dimi .. ben o cümleyi kuranla niye aynı düşüncede oluyorum bir tane ortak görüşüm var diye o da belki...

X