Görgü tanığı Erdoğan'ın attığı yumruğu anlattı: 15-16 yaşlarında bir kız...

Bu işin ilk sorumlusu Hükümettir, yasayı onaylamayan o, umursamayan o, muhalefetin şu sistede önerge geçirme gücü bile yok.

Bu işçilerin katili bizzat hükümettir.

Bu kadar basit yani. Bu kadar sorumlu. Tamam sorumlu bir şey demiyoruz ona. Tek başına kimse kahraman olmadığı gibi kimse de tek başına suçlu değildir.
Düşünüyorum da şimdi diyelim bizim fabrikada yangın çıktı. Patron ben suçlu değilim diyebilir mi???????
Direk organize sanayi bölgesi elek mühendisleri suçlu kardeşim denetleseydi beni diyebilir mi?
Madem trafoda sorun var. Madeni boşaltacaksın kardeşim ondan sonra devam edeceksin işine? Hem arıza giderilsin hem iş devam etsin diyen bu raconu koyan patrondur.

Evet biz okudugumuzu anlamiyoruz:)

Kaza oldugundan beri " CHP önerge verdiiii, gatil AKP kabul etmediiiii" diyenlere, önerge görüsülürken de " 1 mayisi " konustu, önerge reddedildiiii dedigimizde, kisilerin hemen cark edip " SIyaset karistirmayinnnn, CHp yi suclayinca AKP temize mi cikioyr" demesinde biz anlamamistik..

Kisilerin cikip " oradakileri korumak devletin görevidirrr" dediginde diger Basbakan elestiricilerinin " yasa engellenmese ne olacakti bu maden sahipleri kacak isci calistirmayacakmiydi" dediginde, " eee simdi napsin yani devlet" dedigimiz zaman biz anlamamistik..

Kisiler cikip " katil devlett, katil erdogan " derken, " rüsvetci maden sahiplerini neden bir kez bile agziniza alip elestirmiyorsunuz " dedigimizde biz olayi anlamamistik evet :))

Son düzenleme:
büyük patron ne diyor: bu işletemey 3 seneden beri ilk defa geliyorum diyor..oğlu ceo ortada yok ama,saklıyorlar onu...
valla benim 85 yaşındaki patronum hep gezer işletmeleri,h.sonları bazen baskın bile yapar..

Evet biz okudugumuzu anlamiyoruz:)

Kaza oldugundan beri " CHP önerge verdiiii, gatil AKP kabul etmediiiii" diyenlere, önerge görüsülürken de " 1 mayisi " konustu, önerge reddedildiiii dedigimizde, kisilerin hemen cark edip " SIyaset karistirmayinnnn, CHp yi suylayinca AKP temize mi cikioyr" demesinde biz anlamamistik..

Kisilerin cikip " oradakileri korumak devletin görevidirrr" dediginde diger Basbakan elestiricilerinin " yasa engellenese ne olacakti bu maden sahipleri kacak isci calistirmayacakmiydi" dediginde, " eee simdi napsin yani devlet" dedigimiz zaman biz anlamamistik..

Kisiler cikip " katil devlett, katil erdogan " derken, " rüsvetci maden sahiplerini neden bir kez bile agziniza alip elestirmiyorsunuz " dedigimizde biz olayi anlamamistik evet :))

o zaman siz diyebilyor musunuz ki,hükümetind e suçu vardır,soru önergesini kabul etmemiştir diyerek????

ipek dün egem abla ekledi buraya yakın videoyu bulursam veririm linki.
boynundan kavrayıp kendine çekiyor. ha vurmus ha bunu yapmmıs ne farkediyor ki

bunu bir de savunuyorlar anlamıyorum.

Eğer gerçekten öyleyse. Gerçekse eğer…
Diyecek bir şey bulamıyorum. Yani o vurması/çekmesi/dayak atması… hepsi aynı kategori. Eğer gerçekse. Nedense inanasım gelmiyor. Dünya tarihinde hiç duymadım ben bir yöneticinin halkı birebir darp ettiğini. Bıraksaydı korumalar ziyadesiyle yapardı aslında. Hayretlerdeyim.

neye yarar ölen öldü gittii..

Biz böyle bie milletiz umursuz milletiz dedigim gibi işyerimizin altında resmen bomba var bir patlasa kimse sag çıkamaz buradan kocaman kompresor ama çalışan 50 işçimizden kimse gidip şikayet etmiyor...

Muhasebeciyim ben ve anca işten kovulmalar olunca eleman diş gösteriyor sizi şikayet ederim diyor...Etmesin diye kırk takla atılıyor ve kovulan işçinin tazminatı ödenip paşa paşa ugurlanıyor..

Ben de dahil hiçbirimizin umuruna gelmiyor bu..

Yani gökten üç elma düşmüş..Biri sana biri bana biri de madencilere..

Madencilerin de geçim kaygısı yüzünden denetimde yaşanan aksaklıkları dillendirmiyor şimdi dillendirmelerinin artık hiçbir mahiyeti yok ölen öldü giden gitti..

bize de yas tutmak üzülmek düştü..

Ateş de düştügü yeri yakacak bir ömür

Son düzenleme:
Hayret ediyorum işte medyanın bu kadar çekimser kalmasına. Gerçekten medya her şey demek. İsterse birini ünlü yapar, birini bitirir, birini kahraman, birini suçlu ya da suçsuz.
Van depreminde yıkılan evin müteahitti ortada yok diye günlerce manşet yaptılar yerlere vurdular.

Kaçıncı gündeyiz hiçbir gazete+tv Alp Gürkan adını telaffuz etmedi.
Asıl rüşvet nerede dönüyor acaba?

Madencilerin çoğu diyor zaten müfettişlerin geleceğinden 10 gün önceden haberi oluyorlar çeki düzen veriyorlar gittikten sonra her şey eski haline dönüyor diye bir çok sorundan bahsettiler. Eşi Akpli olduğunu falan söylediler adam gözaltında olacağında bakanlarla toplantıdaydı. Heralde Alp Gürkanında önüne yattılar. Adam biraz daha konuşursa ben mağdur oldum diyecek nerdeyse.

Son düzenleme:
Diyecek bir şey bulamıyorum. Yani o vurması/çekmesi/dayak atması… hepsi aynı kategori. Eğer gerçekse. Nedense inanasım gelmiyor. Dünya tarihinde hiç duymadım ben bir yöneticinin halkı birebir darp ettiğini. Bıraksaydı korumalar ziyadesiyle yapardı aslında. Hayretlerdeyim.

şimdi bulup eklicem ipek.
zaten o vatandası korumalar erdogan gitikten sonra iyi bir benzetiyor :KK14:

şimdi konunun bu yönü var tabii ki ipekcim..birincisi devlet bu kanunu koymamakla iş güvenşliğini yeterince yaptırm uygulamadığı içn suçlu.
ikinici işyeri işçi güvenliğini düşünmek zorunda..

tabi ki benim işteyerimde kanunda zorunlu olmayan çok şey mevcut..artıma tesislerinden,işçi güvenliğine kadar. düşünüyor ki patron,işçime bişey olursa,benim de başım derde girer,can sağlığı içn yapmasa da kendi güvenliği için yapıyor..
itfaiye mesela aldılar itfaiye arabası ,işçi eğittiler,yangın olursa pamuk iplik var burda,yanarsa müdahale için...kendi maliyetini de düşnüyor tabii ki ama sonuçta güvenlik işte..
burda da iş kazaları oluyor..anında polis savcı geliyor,işletme müdürleri gözaltına alınıyor..bunlar ortada geziyor,şimdi de açıklama yapıyor işletme müdürleri..
ama mesela kreş olması gerekirken yapmıyor,maliyeti sebebi ile,ama en azındn can güvenliği ile ilgi değil..:)
bize devamlı müfettiş geliyor,yanıcı kimyasalların depolarından,işçi bilgilerini yetereliliğine kadar...hatta inan kapıların dışarı açılması gerektiği yangında kaçmak için diyerek kapı yönleri değiştirildi...
ayrıca müfettiş kendi seçtiği işçilerle özel odalarda görüşüyorlar...
bunlar al gülüm ver gülüm demek ki..

Q cum canım benim bize de sürekli geliyor müfettiş. Aynen dediğin gibi kanunlar yasalar birebir uygulanıyor fazlasıyla hem de bunaltacak kadar artık yeter denilecek kadar.
Gerçekten basit hesaplar yüzünden iş veren neden bir gün uğraşsın ki. Diyelim yangın tüpleri yok maliyeti ne kadar en çok 1000 tl olsun bunu yapmamak kar mı Allah aşkına? Ya da bunu yapmayarak rüşvet vermek daha mı az maliyetli?
Biz düz işletmeler olarak bu kadar denetleniyorsak ve sıkılıyorsa insanlar bu özel kanuna tabi olan yerlerde denetimin olmaması mümkün değil. Biz kendi aramızda da odalarda da çok tartıştık bunu kazadan sonra.

Bu kadar basit yani. Bu kadar sorumlu. Tamam sorumlu bir şey demiyoruz ona. Tek başına kimse kahraman olmadığı gibi kimse de tek başına suçlu değildir.
Düşünüyorum da şimdi diyelim bizim fabrikada yangın çıktı. Patron ben suçlu değilim diyebilir mi???????
Direk organize sanayi bölgesi elek mühendisleri suçlu kardeşim denetleseydi beni diyebilir mi?
Madem trafoda sorun var. Madeni boşaltacaksın kardeşim ondan sonra devam edeceksin işine? Hem arıza giderilsin hem iş devam etsin diyen bu raconu koyan patrondur.

Siz sorumlu eşittir suçlu diye düşünüyormuşsunuz, şimdi anladım. Sizinle yazışarak anlaşmak pek zor olur bu durumda. :KK50:

Sorumluluk başka bir şey.

Sorumlu olanlar -resmi makamlar-şu anda 787 işçiden bahsediyor.

Ölü ve yaralı sayısını çıkınca ortada olmayan 306 kişiyi biz kime soracağız?

Akp muhalefetin verdiği hangi önergeyi kabul ediyor bakmıyor bile bi kere kendi önergesini bile chpnin zannedip reddetti bu kadar vurdumduymazlık olur hala savunuyorsunuz

Son düzenleme:
isterse kız ya da erkek farketmez isterse 30 yasında olsun bir basbakan bu davranısta bulunamaz.

ben kendime dahi yakıştırmıyorum normal bir vatandaş iken.

Bunun cinsiyetle yaşla alakası yok. İsterse köpek olsun oradaki. Bir başbakan kendini bu seviyeye düşürmemesi lazım.

Q cum canım benim bize de sürekli geliyor müfettiş. Aynen dediğin gibi kanunlar yasalar birebir uygulanıyor fazlasıyla hem de bunaltacak kadar artık yeter denilecek kadar.
Gerçekten basit hesaplar yüzünden iş veren neden bir gün uğraşsın ki. Diyelim yangın tüpleri yok maliyeti ne kadar en çok 1000 tl olsun bunu yapmamak kar mı Allah aşkına? Ya da bunu yapmayarak rüşvet vermek daha mı az maliyetli?
Biz düz işletmeler olarak bu kadar denetleniyorsak ve sıkılıyorsa insanlar bu özel kanuna tabi olan yerlerde denetimin olmaması mümkün değil. Biz kendi aramızda da odalarda da çok tartıştık bunu kazadan sonra.

evet ipekcim aynen dediğin gibi..bir de mesela yangın tüpü var ama,müfettiş bakıyor kontrol tarihine.yani madendeki maskeler bile kontrol edilmiyormuş ki..işçiler öyle diyor..anlamı yok bu durumda...
gelen müfettişler,madende 20 mt gidip gerid önüyorlarmış,işçiler hep öyled iyor..

büyük patron ne diyor: bu işletemey 3 seneden beri ilk defa geliyorum diyor..oğlu ceo ortada yok ama,saklıyorlar onu...
valla benim 85 yaşındaki patronum hep gezer işletmeleri,h.sonları bazen baskın bile yapar..

Bu hiç inandırıcı değil. Daha geçen yıl mı ne yapılan röportajda aşağıda kasıla kasıla resimleri var.
Bir de hangi iş veren 1 kere bile görmez işletmesini. Allahım çocuk olsa yemez.

o zaman siz diyebilyor musunuz ki,hükümetind e suçu vardır,soru önergesini kabul etmemiştir diyerek????

Guarta, o soru önergesinde islenmek istenen konular varya..
Iste o konular kozlu kazasindan sonra, hükümet tarafindan yeni yasalar yapilarak, o konularda ki eksiklikler giderildi
Ama CHP ve bazi kurumlar, yasalarin getirdigi yükümlülükler isverfenler icin suanda cok agir diye yasanin 2013 yilinda uygulamaya konmamasi 2016 yilinda uygulamaya konmasi icin itiraz etti..
Hükümette oylama yapti ve yasanin 2016 da yürürlüge girmesi kararlastirildi.
Yani CHP nin verdigi önergede konu edilen seyler zaten taaa kac yil önce yasalarla düzeltildi ama CHP ve bazi kurumlar uygulatmadi..
Simdi cikip " biz önerge verdik" demeleri resmen küfür gibi ya..

Son düzenleme:

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/erdogan-iste-boyle-dovdu-510209/ buyur canım.

şu davranısı kim başbakana yakıştırıyora ben onun iyi niyetinden şüphe ederim. illa tekme tokat dalması mı azım?

evet istediklerine o kanunları öyle bir uyguluyorlarki,emdiğin sütü burnundan getiriyorlar.ama işte bazılarına da günlerce önce size denetime geleceğiz,kendinizi ayarlayın diye haber uçuruyorlar:KK50:

evet ipekcim aynen dediğin gibi..bir de mesela yangın tüpü var ama,müfettiş bakıyor kontrol tarihine.yani madendeki maskeler bile kontrol edilmiyormuş ki..işçiler öyle diyor..anlamı yok bu durumda...
gelen müfettişler,madende 20 mt gidip gerid önüyorlarmış,işçiler hep öyled iyor..

İşte Q işin içinde olmayan diyor rüşvet halleder bu işi. Ama aynen dediğin gibi delik deşik ediyorlar her şeyi. Tarihlerine vs ya da diyelim muayeneler. Adamlar salak mı tarihlerine bakmıyorlar mı vs vs..
Bunları yapmak rüşvet vermekten daha risksiz ve maliyetli olsa neyse diyeceğim de kesin rüşvet yediriyor diyenlere bu işin içinde olmadıkları için bilmiyorlar diyorum.
20 mt gidip geri dönme olayı için gerçekten bir şey diyemiyorum.o zaman denetlemenin ne anlamı var.
o zaman rüşvet yok denetlemelerde sorun var.

X