Görgü tanığı Erdoğan'ın attığı yumruğu anlattı: 15-16 yaşlarında bir kız...

Arkadasim gercekten sIkintidan agzimin icinde yaralar cikti ben agliyorum valla dayanamiyorum simdiden icimden atmaliyim ki taziyede gorevliyiz psikologlar olarak somada haftaya o zaman dik durayim..

Bir seyleri degistirecek mi? Cok umudum yok ama...

yaptığınız çok güzel bir şey just,inşallah güzel haberler de getirirsiniz bize

ne kadar güzel yazmışsınız,ama düşünüyorum kulak duyuyor,göz görüyor nasıl hala savunabiliyorlar,israil dölü dememişte "gel bakıyım buraya istifa et diyordun ya" demiş,nasıl bi savunma bu? sanki normalde söylemek istediği çok güzel bir şeymiş gibi savunuyorlar kızdığım bu,besbelli orda karşısındaki insana nefret duyan bi insan var :KK50: ayy yok anlayamıyorum cidden nasıl bu hale gelebildik biz :KK5:

:))) Siz de haklısınız ama işte onu anlatmaya çalışıyorum. İnsan inandığında olana bitene bakmaz. Kendi inancına göre ne olması gerekiyorsa o sonuçları çıkarmaya çalışır.

RTE çıkıp evet İsrail dölü dedim dese, bu sefer de ne olmuş demişse der ve bunun pişkinlik olduğunu da göremez. Bilmiyor musunuz bu tape olaylarında Yeni Şafak bir tapenin montaj olduğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştu güya tam o sırada rte evet bunları ben dedim dedi. ne var bunda dedi. Haberi derhal çektiler ve bir şey olmamış gibi gazete yayınlarına devam ettiler.

Kimi sevdiğinden inandığından savunuyor kimi çıkarından. Mesela Nagehan Alçı gibileri bin lira para kazanamaz AKP gitse onunki çıkar, para için canını dişine takmış her gün elli yerde kıvırıyor.

Weiss hangi gruptan bilemeyeceğim.

Arkadasim gercekten sIkintidan agzimin icinde yaralar cikti ben agliyorum valla dayanamiyorum simdiden icimden atmaliyim ki taziyede gorevliyiz psikologlar olarak somada haftaya o zaman dik durayim..

Bir seyleri degistirecek mi? Cok umudum yok ama...

Allah kolaylık versin size. Bence mutlaka bir şeyleri değiştirir, değiştirmez mi hiç? İnsan acı çekerken en çok insana ihtiyaç duyar. Ne mutlu size, mutlaka desteğiniz olacak. Bir çocuğu gülümsetebilseniz yeter.

ne kadar güzel yazmışsınız,ama düşünüyorum kulak duyuyor,göz görüyor nasıl hala savunabiliyorlar,israil dölü dememişte "gel bakıyım buraya istifa et diyordun ya" demiş,nasıl bi savunma bu? sanki normalde söylemek istediği çok güzel bir şeymiş gibi savunuyorlar kızdığım bu,besbelli orda karşısındaki insana nefret duyan bi insan var :KK50: ayy yok anlayamıyorum cidden nasıl bu hale gelebildik biz :KK5:

Seçim zamanı mecliste iktidar kanadı kadar muhalefette olması ; ülke ve vatandaşlarının yarar ve çıkarları için bir arada çalışmaları gerektiğini görmezden gelerek geldik. Seçim barajının sonuçlarını daha net okuyup hareket etmeliydik.

Vekil sayısı nedeni ile pek çok yasa ; üstünde tartışılmadan elini indirip kaldırmak suretiyle meclisten geçerken olacakları görmediğimiz , görenlerin söylediklerini dinlemediğimiz için geldik.

Bağırmazsak dinlenmediğimiz için geldik. Haksızlıklara karşı durmakta başarısız olduk .

Okullarda okutulan kitapların içi günden güne boşalırken bilinçli bireyler yetişmesi için yeterince gayret gösterdik mi ? Eğriyi doğruyu anlamak için düşünen , okuyan, sorgulayan bireyler için daha fazla çaba göstermeliyiz.

Bakan değil gören olmak için daha çok çaba.

Allah kolaylık versin size. Bence mutlaka bir şeyleri değiştirir, değiştirmez mi hiç? İnsan acı çekerken en çok insana ihtiyaç duyar. Ne mutlu size, mutlaka desteğiniz olacak. Bir çocuğu gülümsetebilseniz yeter.

Sagol canim ben bu ulke zihniyetinde bir seyler degisir mi demek istemistim olanlardan sonra acik yazamamisim...

Sagol canim ben bu ulke zihniyetinde bir seyler degisir mi demek istemistim olanlardan sonra acik yazamamisim...

o da değişecek. bak soma'da binlerce insan artık hatayı gördü. mutlaka görmeyenler de var ama mesela benim tape mape ayakkabı kutusu hiç bir şeyden etkilenmeyen bir akpli tanıdığım bugün paylaşımlarından anladım bu olayla çark etmiş.
Değişecek bir şeyler ama keşke bu kadar acı bir dersle olmasaydı. :KK43:

Hiçbir sorumluluk hissetmez; her felaketi, sadece 'Bu bizim iktidarımıza halel getirir mi' diye tartarsanız...

Sanki Türkiye Maden Mühendisleri Odası 2010 yılında kapsamlı bir raporla Türkiye’deki madenlerin nasıl felakete gebe olduğunu tek tek anlatmamış gibi...
* * *
Sanki Elektrik Mühendisleri Odası'nın Soma katliamından sonra madende yaptığı tespitler, Maden Mühendisleri Odası'nın 2010’daki uyarılarıyla birebir uyumlu değilmiş gibi...
* * *
Sanki Türkiye maden kazalarında dünyada en fazla insanın öldüğü yer değilmiş gibi...
* * *
Sanki şunun şurasında nisan ayı sonunda Meclis'te Soma’daki maden ocaklarının alarm veren durumu gündeme getirilmeye çalışılmış ve AKP bunu hemencecik reddetmemiş gibi...
* * *
Sanki maden ruhsatı verilmesi yetkisi daha kaç milyon tane işle uğraşmak durumunda olan Başbakan'a verilmemiş gibi...
* * *
Sanki, toplu mezara dönen bu madeni işleten holdingin başkanı önceki işletmecinin tonunu 130-140 dolara çıkardığı kömürü, 23.80 dolara çıkardığıyla övünmemiş gibi...
* * *
Sanki Türkiye’de bütün ihaleler iktidar partisine yakın kişilere verilmiyormuş ve ardından da denetimler formaliteye dönüştürülmüyormuş gibi...
* * *
Sanki dünyanın bilmem kaçıncı büyük ekonomisi olacağız diye, yerin altı da üstü de tekrar tekrar kazınmıyormuş gibi...
* * *
Sanki sendikalar susturulmuyor, işçiler sendika üyesi olmasın diye binbir dereden su getirilmiyor ve böylece işçilerin çalışma güvenliğine ilişkin sözleri sağır kulaklara çarpıp geri dönmüyormuş gibi...

Sanki, insan hayatına birazcık önem veren ülkelerdeki madenlerde asgari zaruret olan 'kaçış odaları' Soma’da olsa hiç kimsenin burnunun bile kanamayacağı bilinmiyormuş gibi...

* * *
Hiçbir sorumluluk hissetmez; ülkede meydana gelen her felaketi, sadece “Bu bizim iktidarımıza halel getirir mi” diye tartarsanız... İnsan eliyle yaratılmış bu katliamı takdir-i ilahiye bağlar ve ölenlerin yakınlarının acı, öfke duymasını, isyan etmesini bile yadırgarsanız...
O zaman, “Bir dünya liderini, bir halifeyi ayağınıza getirdik ama siz nankörlük ettiniz” diye düşünür; arabanızın kaputuna vuran adamı, ülkeyi işgale gelmiş düşman kuvvetlerinin komutanı gibi görürsünüz...
İnersiniz arabadan, adamı yere yatıran özel harekâtçının beline dayadığınız elinizden de kuvvet alıp bütün gücünüzle vurursunuz tekmeyi...
Ne de olsa, düşene bir tekme vurmak da sizin şiarınız olmuş kardeşim...
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/orhan_kemal_cengiz/tekme-1192314

Son düzenleme:
Vay be git vatandasa el else çek,yuhalayan gruba ahlaksız de gel bide yanımda yuhala diye tehdit et ama sonra da zaten onlar provokatordur bb haklı bu tepkisinde de işin içinden sıyrıl fersah fersah belgelerle açıklama yap ve bu tavırlarını haklı bu.Savunma sporları çok gelişmiş bazılarının.

Son düzenleme:
Bizim acımız derken sanırsın bir bunlar için için aglamış yahu türkiye bu duruma üzüldü tüm türkiye..

Akp'li mhp'lisi chp'lisi..Hangi partiye oy verdiginin bir önemi yok.

Başbakanın tokat olayına gelince tokatlamışsa hata etmiş..Yapmamalı sinirlerine hakim olmalıydı..Denetim eksikligi hasebiyle orada bir ihtimal sonucu yiten canlar için hesap sorulmalı..

Tokatlamak,azarlamak yapılacak en ofsayt hareketlerden biridir seveni var sevmeyeni var...Susup gitmeliydi..Ama şu başlıktaki iftirayı da atarken insan bir düşünmeli..

Mustafa sarıgül vatandaş tokatladı diye chp'ye oy vermekten insanlar kaçınmadıysa yeter ki gitsin mantıgıyla oy verildiyse ben de bugün genel seçim olsa oyumu belediye seçimlerinde oldugu gibi akp'ye veririm..Yeter ki bu muhalefeti başta görmeyeyim...

zamanın behrinde hangi kötü bir durum için devlet büyügü koltugunu bırakmış ki başbakanımızda bıraksın..

Darbeler olmadan önce o koltuktan yöneticilerin indigini görebilen var mı ?

İhmallerden bahsediliyor ama tusiad,tob ve chp'nin ttk kanunundaki şeffaflıga dair maddesine şiddetle karşı çıkıp genel başkan yardımcısı faik bey işverene maliyeti fazla,bu sebeble rafa kaldırmalıyız beyanatını unutanlar olmuş..

Ölenlerin yakınlarına ALLAH'tan rahmet diliyorum...

Son düzenleme:
Inanmıyorumya gerçekten atmış.

Sakinliğini korumaliydi yok sinirlerine hakim olamadı bla bla... Ne oldu da sinirlendi ne ofkelendirdi bunu o kadar? Yuhlanmak mi istifa demek mi?
Orada Istifa diye bağırmak ölü sevicilik mi? Bu kadar aşağılikca bir düşünce olur mu?
Ya pardon siz insan misiniz?
Orada iki evladini birden kaybeden insanlar var. Ve madenin me gibi ihmalleri olduğunu en iyi o maden çalışanları biliyor. Bizzat bi yakından duyduklarimizi yazsam dudaginiz uçuklar. Yetkili biri gelmiş öfken dorukta istifa et diyorsun ve yuhluyorsun. Karşında başbakan olacak bi adam var ve bu yuhlama istifa sesleri onu sinirlendiriyor.Öyle sinirlendiriyor ki vatandaşa hesap soruyor tokat atiyor.En vahimi de bi durumda bile haklı gösterilmeye çalışılıyor.

Siz kabul etseniz de etmeseniz de o madencilerin kanları hepimizin eline bulasti. Ben bunun vicdan azabıyla o yakınlarin paspasi olsam derken koskoca basbakan vatandas tokatlıyor.

Eyyy guzel ülkem sen kimlere kaldın?

Evet bu durumda sizin zihniyette su mu oluyor " kac kisi ölürse ölsün yeter ki AKP gitsin"
Zira bu olay birdaha yasanmasin, sartlar iyilestirilsin gibi bir caba yok varsa yoksa Basbakan..
Acinasi..

Yoksa sen Rasim Ozan Kütahyalı mısın? :KK53:tıpkı onun gibi konuştun bizim gibi hükümeti eleştiren insanlar onun için bir vampir kan emiciymiş

yeter ki Başbakan gitsin de ne olursa olsun zihniyetiymiş hee

Asıl sizin gibi insanların zihniyeti bu yeter ki başbakan koltuğunda dursun da kime ne olursa olsun bir şekilde üstü örtülür nasıl olsa

buna izin vermeyip karşı çıkan insanları da ölü sevinicileri olarak ilan edersiniz olur biter.

Bizim acımız derken sanırsın bir bunlar için için aglamış yahu türkiye bu duruma üzüldü tüm türkiye..

Akp'li mhp'lisi chp'lisi..Hangi partiye oy verdiginin bir önemi yok.

Başbakanın tokat olayına gelince tokatlamışsa hata etmiş..Yapmamalı sinirlerine hakim olmalıydı..Denetim eksikligi hasebiyle orada bir ihtimal sonucu yiten canlar için hesap sorulmalı..

Tokatlamak,azarlamak yapılacak en ofsayt hareketlerden biridir seveni var sevmeyeni var...Susup gitmeliydi..Ama şu başlıktaki iftirayı da atarken insan bir düşünmeli..

Mustafa sarıgül vatandaş tokatladı diye chp'ye oy vermekten insanlar kaçınmadıysa yeter ki gitsin mantıgıyla oy verildiyse ben de bugün genel seçim olsa oyumu belediye seçimlerinde oldugu gibi akp'ye veririm..Yeter ki bu muhalefeti başta görmeyeyim...

zamanın behrinde hangi kötü bir durum için devlet büyügü koltugunu bırakmış ki başbakanımızda bıraksın..

Darbeler olmadan önce o koltuktan yöneticilerin indigini görebilen var mı ?

İhmallerden bahsediliyor ama tusiad,tob ve chp'nin ttk kanunundaki şeffaflıga dair maddesine şiddetle karşı çıkıp genel başkan yardımcısı faik bey işverene maliyeti fazla,bu sebeble rafa kaldırmalıyız beyanatını unutanlar olmuş..

Ölenlerin yakınlarına ALLAH'tan rahmet diliyorum...

kontes Allah rızası için bir başbakanın davranışı böyle mi olmalı.canları yanan,babaları abileri kocaları evlatları yada bir şekilde akrabaları göçük altında olan,kimilerinin cenazesi çıkmış insanların yanına gidip şakşakçılık mı beklenir.en ufak protesto da bırakın o ahlaksızları biz cevabımızı 30 martta verdik demenin yerimiydi ç

düşün bakalım başbakanın 4 evladından birinin parmağı kırılsa böyle bir hengame de yeri yerinden oynatmazmıydı.kaldı ki bir insanın ölümüne neden olan oğlunu apar topar kaçırmıştır.olayları ört bas etmiştir:KK50:

Maalesef, inansanız da inanmasanız da, Rte o adama vurdu .
Eğer korumalar devralmasaydı, Rte o adamı tartaklardı da ...
Ayrıca "Neden kaçıyorsun İsrail Dölü" demiş. Videolarda o da duyuluyor.
Ben de şok içinde izledim, "hani o kadar da değil" mantığı ile.
Ama o kadarmış resmen.

Hem de küfrünü bir kaç defa ardı ardına tekrarlıyor inanmak istemeyenlerde buna kulak tıkıyor

kontes Allah rızası için bir başbakanın davranışı böyle mi olmalı.canları yanan,babaları abileri kocaları evlatları yada bir şekilde akrabaları göçük altında olan,kimilerinin cenazesi çıkmış insanların yanına gidip şakşakçılık mı beklenir.en ufak protesto da bırakın o ahlaksızları biz cevabımızı 30 martta verdik demenin yerimiydi ç

düşün bakalım başbakanın 4 evladından birinin parmağı kırılsa böyle bir hengame de yeri yerinden oynatmazmıydı.kaldı ki bir insanın ölümüne neden olan oğlunu apar topar kaçırmıştır.olayları ört bas etmiştir:KK50:

ablacım olmamalı zaten eleştirdim..

Yeri ve zamanı degildi oradaki konuşma ve oldukça da saçmaydı.

Birkaç gündür şunu düşünüyorum biz bu insanlara emekçi diye üzülüyoruz..Madencidir ekmegini taştan çıkariyor gariban aileler diye üzülüyoruz..Kahroluyoruz...

Yerin dibine giriyoruz..Bu nasıl olur diyip dilimizi ısırıyoruz..Korkuyoruz daha fazla o madenden şehit çıkacak diye..

Peki...

Herhangi bir genç kızımız bir izdivaç yapacak olsa tutup bu adamı kendine layık görmüyor genel olarak işçi der beni geçindiremez parası az der uni.mezunu insanla hayatını birleştirmek ister..Çalıştıgı kurumda rütbe atlasa yürüyüşü bile degişir..Bu insanların gerçekten ölmek kaderinde mi var ? Sorguluyorum

Aileler genç kızlarını tutup bir madenciyle evlendirmek istemez..Niye çünkü ekmegini taştan çıkarıyor..Kızı oysa rahat etmeli..(Buna benim ailemde dahil)

Hakikaten samimi miyiz ? Kendime de soruyorum..

Son düzenleme:
Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olacak arkadaşlar bu insan..ve buna hep beraber yine şaşırmayacağız.ve MONARŞİK bir biçimde güdülmeye devam edeceğiz.ben bize çok acıyorum..

ablacım olmamalı zaten eleştirdim..

Yeri ve zamanı degildi oradaki konuşma ve oldukça da saçmaydı.

tanımadığım insanlara bu kadar üzülürken,benim kendi canıma kanıma orada bir şey olsaydı.başbakannın bu lafına değil protesto etmek parçalardım o başbakanı,bizimle alay eder gibi ne o konuşmlar,biz ahlaksızlara cevabımızı 30 martta verdik derken gülüyordu.:KK47:
kendi başkanlığına hayallerine zeval gelmesin padişahımızın:KK51:

Birkaç gündür şunu düşünüyorum biz bu insanlara emekçi diye üzülüyoruz..Madencidir ekmegini taştan çıkariyor gariban aileler diye üzülüyoruz..Kahroluyoruz...

Yerin dibine giriyoruz..Bu nasıl olur diyip dilimizi ısırıyoruz..Korkuyoruz daha fazla o madenden şehit çıkacak diye..

Peki...

Herhangi bir genç kızımız bir izdivaç yapacak olsa tutup bu adamı kendine layık görmüyor genel olarak işçi der beni geçindiremez parası az der uni.mezunu insanla hayatını birleştirmek ister..Çalıştıgı kurumda rütbe atlasa yürüyüşü bile degişir..Bu insanların gerçekten ölmek kaderinde mi var ? Sorguluyorum

Aileler genç kızlarını tutup bir madenciyle evlendirmek istemez..Niye çünkü ekmegini taştan çıkarıyor..Kızı oysa rahat etmeli..(Buna benim ailemde dahil)

Hakikaten samimi miyiz ? Kendime de soruyorum..

bu düşüncelerin de tam zamanı değil mi kontes:KK50:

X