Görgü Kuralı...

mart09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
1.388
271
123
Biraz garip bir sorum olacak sizlere, kusura bakmayın aslında bu konularda yeterince bilgili oldugumu düşünürdüm ama bu noktada takıldım kaldım.
Diyelimki mesela tayininiz çıktı sehir degistiriyorsunuz, Ankara dan İstanbul a tasınacaksınız ve bundan herkesin haberi var. Böyle bir durumda sizin insanları arayıp ben gidiyorum mu demeniz gerekir yoksa. Yoksa Ankara da kalan insanların sizi arayıpta hayırlı olsun demelerimi gerekir???

ınsanına göre, büyükleri arayın küçükler tarafından aranın.

İnsanına göre, büyükleri arayın küçükler tarafından aranın.

Bu bana pek mantıklı gelmiyor cünkü sonucta aramızda akraba ilişkileri yok sadece iş ilişkisi cercevesindeki insanlar bunlar. İş yerinde büyük küçük olmuyorki:))

Ama yinede teşekkür ederim.

bence de doğru olan,
sizin teker teker gidip vedalaşmanız..
hayırlı olsun bu arada..

Yanlış ifade ettiğim için yanlış anlaşıldım sanırım:) işin aslı ben giden degilim kalanlardan biriyimde, gideni aramak istemiyorum onun aramasını beklemeyi düşünüyorum:))

Yanlış ifade ettiğim için yanlış anlaşıldım sanırım:) işin aslı ben giden degilim kalanlardan biriyimde, gideni aramak istemiyorum onun aramasını beklemeyi düşünüyorum:))

aman canım ya neden bekliyorsun ki sen ara sor ........ne yaptınız de........
oda gelirse ....helallik istemeye sende gidersin ugurlamaya.........:lepi:

aman canım ya neden bekliyorsun ki sen ara sor ........ne yaptınız de........
oda gelirse ....helallik istemeye sende gidersin ugurlamaya.........:lepi:

Yok canım bana sorsan ben hiç arayıp sormam, ama yanlıs birsey yapmakta istemiyorum, yarın öbür gün beni araması gerekirdi diye arkamdan konusmasın diye doğru hareket etmek istiyorum sadece (ki konusabilecek bir şahsiyet). Ama mademki zaten görgü kuralı olarak benim aramam gerekmiyor, o zaman gayette içim rahat. Oda ister arasın ister aramasın umurumda degil:)

iyide canım umrunda olmayan yada laf edicek biri için sıkıntı dert edip konu acıyorsun sende.......
madem ararsanda laf edicek aramasanda ...........
o zaman dert etme.......neden dert ettin için rahat madem.......kafamçokkarıştı

Yanlıs anlama olmus yine ben ararsam laf eder diye birsey dememiştim. Eger benim aramam gerekirken aramazsam laf eder demiştim.

Sadece görevimi doğru gerçeklestirmek istiyorum ama gönlümden gecende aramak degildi, ama elbet aramam lazım gelseydi arayacaktım. Sonucta aynı kurumun insanlarıyız. Ben sadece doğru hareket etmek istiyorum.

Umarım simdi neden dert ettiğimi anlatabilmisimdir.

Bu arada Sarıbocuq sagol canım, mademki aynı fikirdeyiz, aramak onun görevi o arayıpta vedalassın. Cok tesekkür ediyorum........

Tayininiz hayırlı olsuna.s.
Yolculuğa çıkacaksınız ve herkesten helallik almanız en mantıklı ve doğru olanıdır bana göre yerimseniben
Gitmeseniz bile en azından telefon açarakta bunu yapabilirsiniz.
Sevgilera.s.

Evet bende yanlış anlayarak mesaj yazanlardan olmuşum..
Kişiye göre değişir bana göre,eğer değer verdiğiniz ve sevdiğiniz biri ise zaten o insan öncelik yaparak düşünceli davranır ve sizi araması gerekir bana göre.
ama çok özel bir değil isede illa hellalik almak istersenizde kendinizde arayabilirsiniz bir sakıncası yok bana göre:asigim:

biz gecen sene izmirden istanbula tayin olduk.herkes gidicmizi biliyordu.ve herkes evimize gelip vedalastı.hatta içlerinde hediye getiren bile oldu hatıra maksatlı :asigim: eğer gelemiyorlarsa ara bencede yerimseniben dünya hali gidipte dönmemek dönüpte bulmamak var yerimseniben

Eger tayınını duyduysanız fazla görüşmesenızde arayıp hayırlı olsun demenız gerekır ama o arkadasınızında en azından gelıp bır Allahaısmarladık dıyıp helallık alması gerekır... Cunku bızde yenı tayın olduk ve duyan aradı hayırlı olsun dedı ama ben arayan aramayan herkese gıttım gıdemedıklerımıde aradım cnm...
Aranız yoksa bıle gıdıyormus zaten fazla görüşme ımkanınız olamayacak sanırım o yuzden dedıgınız gıbı arkanızdan laf edecegıne en azından bı hayırlı olsun deyın ki ilerıde sıze dıyecek bırseyı olmasın...

Tayinin çıktığını biliyorsanız önce sizin arayıp hayırlı olsun demeniz yakışır.
Sonra da giderken onun gelip görüşmesi gerekir.
Bence arayıp görüşün kendi gelmezse veya aramazsa onun ayıbı artık.

ben kimseyi aramadan giderim.:umursamaz: gerek yok.
aradıklarında öğrenirler zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…