- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
Ben eşimi az çok tanıdım ama ikizler burcu olması nedeniyle kararsız sanırım. Tamam yazalım gidelim şarka dedi mesela konuyu açtığımda, dün akşam yok şunu yapacağım bunu düşünüyorum. Sinirlendim cidden. Yok arkadaşlar diyor ki Bursa'dan gidilir mi? Bunu da dedikten sonra bunlar Bursa'da ne buluyor ya dedi. E herkesij evi var çocukları büyümüş okula gidiyor düzenlerini kurmuşlar diyorum. Ne alaka diyor gideceği yerlerde okul mu yok ev mi yok diyor. Kendi kendine cevap buluyor.Valla yunuslar nerde ne şekilde çalışıyor pek bilgim yok aslında ama cocugun eğitimi için sizin düşünceniz daha mantıklı şimdi Adana'ya gitse ilerde yine şarka gitmek gerekiyor bu defa cocugun tam verimli zamanları olacak ve gittigi yerde mutsuz olabilir.şuan öyle bir halde ki Egm yani bir arkadas Manisa poh yazdı Manisa'da ki subede kapanmıs adamda orası çıkınca eşini cocugınu memlekete yolladı nakliye ayarladılar eşyalar suan toplanmış adam hem Manisa'ya 2 ay kira ödedi sonra feshettiker sözlsmeyi.hem buraya. karısıda hala memlekette adamda gidemeyince artık bölgeye tayin edecekler hala da bekliyorlar caresiz.baska yere tayin cıkanlarıda hemen yollamadılar 7ay ertelemeli yolladılar sanırım 4 bucuk yıla tamamlamak için.baya karıstı sistem ama bu sene nasıl oalcak bakalım.siz yine de esinizle sık sık konusun bunu yani öyle ha diye adana gelmeyebilir tercih dısı biyer gelirse daha vahim.bizim Ankara Hakkari'den sonra tercih dısı geldi Ankara yazmamıstık çnkü kimse orada çalısmak istemiyor bi baktık Ankara cıkmıs 4 yıl dayandık şükür bitti .ama gönüllüde nereyi yazarsan orası hemen gelir batıda 4 ylı tamamladıysa
Ama demek ki ona da şu anda şarka gitmek tamamıyla mantıklı gelmiyor veya cesaret edemiyor. O yüzden de böyle ara ara gitsek mi ya, gidelim yazalım nereyi yazalım Diyarbakır Mardin diyorum yook yok gidersem Cizre'yi yazarım.
Yani her şeyi lafta şu an farkettim. Ailesi de burda hak veriyorum mutlu demek ki. Çözemediğim şekilde de her ay eksideyiz. Ben belki şarka gitsek bir nebze rahatlarız diye düşünüyorum. Belki yanılıyorum emin değilim. Birkaç yıl küçük de olsa bir birikim yaparız ordan batıya dönerken de gideceğimiz ilde bir ev alırız hayali kuruyorum, ikinci çocuğu o zaman yaparız, oğlum da eğitim hayatına başlar diyorum. Ama bunları kendi kendime düşünüyorum.
Akşam diyor ki çocuk ortaokulda olsun ne olacak yani o zaman gidince ne oluyor ki diyor. Gitmek istemeyenler sırf şark diye istemiyor ama Bursa'dan tayinleri Antalya'ya çıksa koşa koşa giderler diyor. İnsanların derdi şarka gitmemek 13 yıldır Bursa'da ama şarka gitmek istemiyor adamlar diyor bir yandan.
Meslek olarak onun daha riskli olması yüzünden de bu konuda kavga düzeyinde ısrarcı olamıyorum .
Oralarda başına bir şey gelse Allah korusun kendimi suçlarım benim yüzümden oldu diye. P yüzden onun gönüllü olarak kabul etmesini istiyorum.
Fakat şu an zor görünüyor.