Gönüllü şarka gitmek

Polislikte bildigi yer olmasinin ne gibi faydasi var bilmiyorum. Amirler, komiserler herkes tayin görüyor. Herkesin yeri degisiyor. Bildigi yer olarak sokaklar mahalleler kaliyor sadece.

Ben tekrar ayni ilçede olmak istemezdim. En azindan il merkezi olsun. Artik cocuk var, hastane konusunda il merkezi avantajli. İlçelerde her branşın doktoru olamayabiliyor.

Simdi gidip çocuğun okulunda batiya donmeyi mantikli buldum.

Yalniz şunu soracağım, eşinizin ailesinin ikamet ettiği büyükşehre nasil atandınız?
Cizre ilcesi il merkezinden daha yaşanılabilir ve gelişmiş.

Bu konuda sorun Bursa değil, kendimi ait hissedemiyorum. Ev alamıyoruz. Ev alamayacağımız için de şu anda oturduğumuz eve ne eşya alıyorum ne bir dekorasyon değişikliği yapıyorum. Biraz da pandemi nedeniyle ortam kuramadım ama şimdilik Eylül itibariyle biraz daha mutluyum...
Pandemide herkes bunaldı tabi.
Asker esi arkadaslarım var onlar ev döseyip tasınırken satıyorlar esyaları.
Bence mantıklı 😊
Ömür geciyor 3-5 sene ğoturacagım evde tasıncam diye esya alamasam ben de ruhen daralırım😟

Tek tanıdıgı kvde görümceymis sogumustur kadın🤣
Şöyle söyleyeyim evet sorunlar olmadı diyemem ama kayınvalidemin çok emeği var üzerimizde. Oğluma bakması, istediğimiz zaman yemek yapması, oğlum hasta olsa gelir destek olur, biz Perşembe memleketimden geldik mesela biz yokken tüm evi temizledi geleceğimiz gün yemek yapar mutlaka. Ha belki benden çok memnun değildir içinde bilemem illa ki oğlu veya torunu için de yapıyor belki de. Ama yine de inkar edemem bu yaptıklarını. Görümcemi nerdeyse hiç görmüyorum. Ama ailemi ablamları özellikle çok özlüyorum. Onlara yakın olmayi elbette daha çok isterim.
Bilmiyorum içimde bir yörüklük hissi var. Gidesim geliyor işte 😬

Hanımlar eşim komserlik sınavını kazancı şuan eğitimde.
Ekim sonu tayin olayımız var ilk şarkını 7 yıl önce yaptı.
Şimdi ikinci şark düşünüyoruz ama oğlum birinci sınıfa başlayacak seneye.
Benide aydınlatın doğuda görev yapanlar 🤗

Pandemide herkes bunaldı tabi.
Asker esi arkadaslarım var onlar ev döseyip tasınırken satıyorlar esyaları.
Bence mantıklı 😊
Ömür geciyor 3-5 sene ğoturacagım evde tasıncam diye esya alamasam ben de ruhen daralırım😟
Çok masraflı olmaz mı ya al sat. Aynı kalitede almak zordur diye düşünüyorum. Ama şehirler arası hiç taşınmadığım için de ne hale gelir şimdiki eşyalarım bilemiyorum. ☹️

Konu sahibi biran evvel gidip delin derim. Yoksa her sene çıktı çıkacak diye doğru dürüst plan yapamiyor polisler.
Bugün okulda eşi polis olan başka bir hocamla ayaküstü konuştuk dur durduğun yerde dedi, ne zaman gelirse o zaman gideriz dedi. Ben niye duramıyorum kendime kızıyorum.

Bugün okulda eşi polis olan başka bir hocamla ayaküstü konuştuk dur durduğun yerde dedi, ne zaman gelirse o zaman gideriz dedi. Ben niye duramıyorum kendime kızıyorum.
Evet daha ilk şark görevini yapmayan çok.
Adanaya yakın illere gelin:super:

Çok masraflı olmaz mı ya al sat. Aynı kalitede almak zordur diye düşünüyorum. Ama şehirler arası hiç taşınmadığım için de ne hale gelir şimdiki eşyalarım bilemiyorum. ☹️
Duzgun bir firma ile anlasirsaniz cok sıkıntı olmuyor ufak tefek cizikler oldu tabi ama genel anlamda ben memnun kalmıştım. Tüm eşyaları tek tek sararak götürmüşlerdi. Taşımaya gelen çalışanlara fazla fazla yemek söyledim icecegi tatlısı dondurması bir suru sey getirdim karşılığında da abi nolur eşyalarım yeni guzel sarın dedim gerçekten de adamlar sagolsunlar kendi evlerini taşır gibi tasimislar😂 al sat yapmak gerçekten suan icin çok masrafli olur. İkinci el alinacaksa geri belki olabilir ama sifirdan ev dizmek neredeyse yüz bin şuanda

Merhaba eşim polis 8 yıllık, bizde sizin gibi dusunup gönüllü tercih yaptık biz Ankara'da idik. 4.yılımızda artık gitsek mi dedik bebeğimiz 1 yasndaydı.gönüllü tercihte zaten normal tercih gibi değildir 3 il hakkı verildi Şırnak Tunceli Hakkari. Daha önce Hakkari'de hendek operasyonları zamanı görev yapmıştık zten 2 yıl ,Şırnak'ta pek istemedik kısıtlı imkanlar dolayısıyla hemde özel harekatta Şırnak ilçe görevleri daha sıkı diye Tunceli rahat olur diye dusunduk ve buraya geldik.batıda 4.yılını tamamlayanlara zaten gönüllü tercihleri hemen çıkıyor eşinizin dediği gibi.tabi biz geldik burada da ilçe görevleri 20 gün sürüyor.bebemle evde beklemedeyiz.merkez ise gideceğiniz yer gayet rahat olursunuz heryerde ama ilçeler çok kısıtlı ya sağlık eğitim olsun.suan bebegim 2 yasına girecek krese vermek istiyorum bezli kabul eden kresler vsr ama tayinci ögretmenlere bakıyouz biran önce şurası bitsinde gitsem kafasında oldukları için pekte güzel eğitim sağlanmıyor yerli ögretmenler inanın daha iyi ilgileniyor.tabi benim bebeğim daha küçük oldugu için eğitim ona nereye kadar ne katar bilemiycem.yani doguda cocuk okutmam diye ön yargılı olmayın çok güzel özel okullarda var şuan doguya tayin olan valiler genellikle eğitim üzerine çok yol alıyor çok uğraşıyorlar umarım dilediginiz yere karar verir gidersiniz.eşinizde haklı Şırnak bildigi biyer terör olsun gezme görme halk olsun ama yeni yerler de kesfetmeniz iyi olur.eğer görev süresi az diye düşünüp daha az doguda kalmış oluruz diyorsa yani suan dogumun birçok yeri gelişmiş durumda her bakımdan.hakkınızda hayırlısı olsun

Az evvel konuştuk biraz. Adana yazacağım diyor bakalım. E sonra doğu görevi gelince ne olacak dedim gideriz diyor ya. 🤦🏻‍♀️
Adana mı:) eşinzin birimi ne,özel harekatsa adana senede nerdeyse 2 defa Suriye yolcusu haberi olsun.gerçi batıda cogu yer oyle biz ankaradaydık gebeydim eşim yurtdısına gitti,dogum yaptım eşim doguya duvara gitti,bebem 3 aylıktı Suriye'ye gitti ha bire yolluyolar batıyı bıyere.en son gönüllü doguya geldikte sükür esin suratını goruyorum :))

Herkese merhaba. Fikir vereceklere öncelikle teşekkür ederim.
Eşim polis Bursa'da 5. Yılımız. Terör zamanı Cizre'de çalıştık, ben de öğretmenim. Onun 2 yıl zorunlu hizmeti bitince kalalım demişti ama ben evet diyememiştim. Çünkü hendek olayları yeni bitmiş gibiydi içimden gelmedi.
Şimdi tahminen 3-4 yıl sonra ikinci şark görevi gelecek görünüyor. Oğlumuz 3 yaşında.
Gönüllü olarak gitsek mi dedim ama bu gerçekten doğru bir karar mı emin değilim.
Bursa'ya alışamadık denebilir. Okulum çok güzel ama. Eşimin annesi, görümcem ve babası var burda başka kimsemiz yok. Sanki şimdi gitsek ve 3 yıl kalıp oğlumuz 1. Sınıfa başlayacağı zaman dönsek doğru bir karar gibi geliyor. Öbür türlü ilkokula orda başlayacak, ortaokul veya 4. Sınıfta başka bir şehire geçeceğiz.
İl olarak ben Mardin veya Diyarbakır düşünüyorum fakat eşim de gidersem Cizre isterim, en azından bildiğim bir yer diyor. Bir yandan mantıklı geliyor ama bir yandan da saçma olur diyorum.
Bence Cizre saçma olur Diyarbakır gibi bir Büyükşehir varken her türlü imkan varken saçma olur ayrıca okul zamanı gitmeniz daha mantıklı sizin dediğiniz gibi

Merhaba eşim polis 8 yıllık, bizde sizin gibi dusunup gönüllü tercih yaptık biz Ankara'da idik. 4.yılımızda artık gitsek mi dedik bebeğimiz 1 yasndaydı.gönüllü tercihte zaten normal tercih gibi değildir 3 il hakkı verildi Şırnak Tunceli Hakkari. Daha önce Hakkari'de hendek operasyonları zamanı görev yapmıştık zten 2 yıl ,Şırnak'ta pek istemedik kısıtlı imkanlar dolayısıyla hemde özel harekatta Şırnak ilçe görevleri daha sıkı diye Tunceli rahat olur diye dusunduk ve buraya geldik.batıda 4.yılını tamamlayanlara zaten gönüllü tercihleri hemen çıkıyor eşinizin dediği gibi.tabi biz geldik burada da ilçe görevleri 20 gün sürüyor.bebemle evde beklemedeyiz.merkez ise gideceğiniz yer gayet rahat olursunuz heryerde ama ilçeler çok kısıtlı ya sağlık eğitim olsun.suan bebegim 2 yasına girecek krese vermek istiyorum bezli kabul eden kresler vsr ama tayinci ögretmenlere bakıyouz biran önce şurası bitsinde gitsem kafasında oldukları için pekte güzel eğitim sağlanmıyor yerli ögretmenler inanın daha iyi ilgileniyor.tabi benim bebeğim daha küçük oldugu için eğitim ona nereye kadar ne katar bilemiycem.yani doguda cocuk okutmam diye ön yargılı olmayın çok güzel özel okullarda var şuan doguya tayin olan valiler genellikle eğitim üzerine çok yol alıyor çok uğraşıyorlar umarım dilediginiz yere karar verir gidersiniz.eşinizde haklı Şırnak bildigi biyer terör olsun gezme görme halk olsun ama yeni yerler de kesfetmeniz iyi olur.eğer görev süresi az diye düşünüp daha az doguda kalmış oluruz diyorsa yani suan dogumun birçok yeri gelişmiş durumda her bakımdan.hakkınızda hayırlısı olsun
Çok sağolun. İlerde düzenimiz bozulmasın şimdi yaz gidelim dedim ama hiç istemiyor benim anladığım. Ben kendi kendime düşünüp stres oluyorum. Yunus polis ekiplerinde.

Bence Cizre saçma olur Diyarbakır gibi bir Büyükşehir varken her türlü imkan varken saçma olur ayrıca okul zamanı gitmeniz daha mantıklı sizin dediğiniz gibi
Evet Diyarbakır'ı gezdik gördük çok güzeldi. Son olarak Adana için dilekçe yazacağım dedi ama ben yine ihtimal vermiyorum 🤦🏻‍♀️

Çok sağolun. İlerde düzenimiz bozulmasın şimdi yaz gidelim dedim ama hiç istemiyor benim anladığım. Ben kendi kendime düşünüp stres oluyorum. Yunus polis ekiplerinde.
Valla yunuslar nerde ne şekilde çalışıyor pek bilgim yok aslında ama cocugun eğitimi için sizin düşünceniz daha mantıklı şimdi Adana'ya gitse ilerde yine şarka gitmek gerekiyor bu defa cocugun tam verimli zamanları olacak ve gittigi yerde mutsuz olabilir.şuan öyle bir halde ki Egm yani bir arkadas Manisa poh yazdı Manisa'da ki subede kapanmıs adamda orası çıkınca eşini cocugınu memlekete yolladı nakliye ayarladılar eşyalar suan toplanmış adam hem Manisa'ya 2 ay kira ödedi sonra feshettiker sözlsmeyi.hem buraya. karısıda hala memlekette adamda gidemeyince artık bölgeye tayin edecekler hala da bekliyorlar caresiz.baska yere tayin cıkanlarıda hemen yollamadılar 7ay ertelemeli yolladılar sanırım 4 bucuk yıla tamamlamak için.baya karıstı sistem ama bu sene nasıl oalcak bakalım.siz yine de esinizle sık sık konusun bunu yani öyle ha diye adana gelmeyebilir tercih dısı biyer gelirse daha vahim.bizim Ankara Hakkari'den sonra tercih dısı geldi Ankara yazmamıstık çnkü kimse orada çalısmak istemiyor bi baktık Ankara cıkmıs 4 yıl dayandık şükür bitti .ama gönüllüde nereyi yazarsan orası hemen gelir batıda 4 ylı tamamladıysa

X