Gönüllü şarka gitmek

Hadi bu sene şarka gidelim demekle gidilmiyor malesef.
Terör olayları da azaldığı için, sarkta yoğunluk var. Giden maaş farkı olsun, yerine alışma durumu olsun okul durumu olsun fazladan kalan çok var artık.
Ondan siz 1. Şarkı yapmisiniz, 2. Ye böyle kısa sürede gondereceklerini zannetmiyorum.
Bulunduğum yerde birerbir görüştüğüm 8 aile ver, ilk görev yerindeler ve şarka daha gitmediler, 3 senedir şark istemelerine rağmen gelmiyor.
Bundan şimdiden bunları düşünüp, plan yapmayın bence

Polislikte bildigi yer olmasinin ne gibi faydasi var bilmiyorum. Amirler, komiserler herkes tayin görüyor. Herkesin yeri degisiyor. Bildigi yer olarak sokaklar mahalleler kaliyor sadece.

Ben tekrar ayni ilçede olmak istemezdim. En azindan il merkezi olsun. Artik cocuk var, hastane konusunda il merkezi avantajli. İlçelerde her branşın doktoru olamayabiliyor.

Simdi gidip çocuğun okulunda batiya donmeyi mantikli buldum.

Yalniz şunu soracağım, eşinizin ailesinin ikamet ettiği büyükşehre nasil atandınız?
Doğum yeri olmaması lazım diye biliyorum o konuda. Ailesi Doğu Karadeniz ilinde doğmuşlar eşim Erzincan doğumlu. Babası memur olduğu için tayinle gelmiş. Annesi babası ayrılınca da babası başka bir ildeydi biz şarktan dönerken.

Eşim adanada okudu sınıf arkadaşı adanalıydı ve adanaya atandı 🤣 esimin 15 gün süresi vardı göreve başlamak için iste taşınma cart curt. Çocuğun yoktu ertesi gün göreve başladı. 🤣
Oha sansa bak😁 o zaman memleketler kucuk sehirse olmuyor dedigin gibi.

Polislikte bildigi yer olmasinin ne gibi faydasi var bilmiyorum. Amirler, komiserler herkes tayin görüyor. Herkesin yeri degisiyor. Bildigi yer olarak sokaklar mahalleler kaliyor sadece.

Ben tekrar ayni ilçede olmak istemezdim. En azindan il merkezi olsun. Artik cocuk var, hastane konusunda il merkezi avantajli. İlçelerde her branşın doktoru olamayabiliyor.

Simdi gidip çocuğun okulunda batiya donmeyi mantikli buldum.

Yalniz şunu soracağım, eşinizin ailesinin ikamet ettiği büyükşehre nasil atandınız?
Cizre ilçesi şırnak merkezden daha büyük ve gelişmiş bir ilçeymiş yalnız :)

Ben de şunu soracaktım. İl olarak şırnak seçti diyelim istediği ilçeye gidebiliyor mu? Ben cizreye gideceğim diyebilir mi?

İlla ki yapılacaksa bu görev çocuk küçükken aradan çıkması daha mantıklı.

Hadi bu sene şarka gidelim demekle gidilmiyor malesef.
Terör olayları da azaldığı için, sarkta yoğunluk var. Giden maaş farkı olsun, yerine alışma durumu olsun okul durumu olsun fazladan kalan çok var artık.
Ondan siz 1. Şarkı yapmisiniz, 2. Ye böyle kısa sürede gondereceklerini zannetmiyorum.
Bulunduğum yerde birerbir görüştüğüm 8 aile ver, ilk görev yerindeler ve şarka daha gitmediler, 3 senedir şark istemelerine rağmen gelmiyor.
Bundan şimdiden bunları düşünüp, plan yapmayın bence
Hangi il acaba? İpgalar geçen sene kabul edilmedi diye biliyorum ikinci şarklara gönderilmek için. Bu sene Bursa'da 2007-2008-2009 da gelenlere ikinci şark geldi dedi.
Tabi biz istedik diye kabul olmayabilir de. Ama karar verip yazmak yüzde 50 ihtimal evettir.

Ben de şunu soracaktım. İl olarak şırnak seçti diyelim istediği ilçeye gidebiliyor mu? Ben cizreye gideceğim diyebilir mi?

İlce tercihi de yapiliyor

Sanki şimdi gitsek ve 3 yıl kalıp oğlumuz 1. Sınıfa başlayacağı zaman dönsek doğru bir karar gibi geliyor. Öbür türlü ilkokula orda başlayacak, ortaokul veya 4. Sınıfta başka bir şehire geçeceğiz.
Çok doğru bir karar. Keşke ben küçükken babam da tayinini benim okuluma göre ayarlasaydı. Bu arada il olarak Diyarbakır iyi bir seçenek.

Hayir ilçe seçimi polise ait degil. Nereye verirlerse. Siz Şırnak yazarsınız Beytüşşebap gelir. Belli olmaz yani.
+ozel durumlar hariç konusuyorum.

Herkese merhaba. Fikir vereceklere öncelikle teşekkür ederim.
Eşim polis Bursa'da 5. Yılımız. Terör zamanı Cizre'de çalıştık, ben de öğretmenim. Onun 2 yıl zorunlu hizmeti bitince kalalım demişti ama ben evet diyememiştim. Çünkü hendek olayları yeni bitmiş gibiydi içimden gelmedi.
Şimdi tahminen 3-4 yıl sonra ikinci şark görevi gelecek görünüyor. Oğlumuz 3 yaşında.
Gönüllü olarak gitsek mi dedim ama bu gerçekten doğru bir karar mı emin değilim.
Bursa'ya alışamadık denebilir. Okulum çok güzel ama. Eşimin annesi, görümcem ve babası var burda başka kimsemiz yok. Sanki şimdi gitsek ve 3 yıl kalıp oğlumuz 1. Sınıfa başlayacağı zaman dönsek doğru bir karar gibi geliyor. Öbür türlü ilkokula orda başlayacak, ortaokul veya 4. Sınıfta başka bir şehire geçeceğiz.
İl olarak ben Mardin veya Diyarbakır düşünüyorum fakat eşim de gidersem Cizre isterim, en azından bildiğim bir yer diyor. Bir yandan mantıklı geliyor ama bir yandan da saçma olur diyorum.
Sanki çalıştığınız ile tekrar geri donemiyorsunuz diye biliyorum. Ona göre düşünün bence. Kalabildiğiniz kadar kalın bence. Emniyette 3 yılda ne değişir bilinmez. Size şarkın hemen geleceğini düşünmüyorum. 2009a kadar geldi bu sene. Hemen gider gelirsen 3.sark çıkarırlar bide ona gidersiniz emekliliğe çok varsa

Ama bi karar verin :)
Dogu tercihi yapan bir arkadasim haftalarca merkez mi cikacak, ilce mi cikacak diye bekledi.

Tercih listesi aciklaninca gruplarda yalnizca il olur. Ilce tercihini o anda yapamazsin. Belki sonra talep edilir bilemiyorum orasini. Ama ilk tercihte kesinlikle il tercihi yapiyorsun ve neresi cikarsa oraya gidiyorsun.

Hayir ilçe seçimi polise ait degil. Nereye verirlerse. Siz Şırnak yazarsınız Beytüşşebap gelir. Belli olmaz yani.
+ozel durumlar hariç konusuyorum.
İlçeyi eşim kendim tercih ettim 1 Cizre, 2, Silopi, 3 İdil diye ama tabi ki neye göre veriliyor karar bilemiyorum. Ona Cizre vermişler o zaman. Şu anda farklı mı bilmiyorum ama 🙊

İlçeyi eşim kendim tercih ettim 1 Cizre, 2, Silopi, 3 İdil diye ama tabi ki neye göre veriliyor karar bilemiyorum. Ona Cizre vermişler o zaman. Şu anda farklı mı bilmiyorum ama 🙊
Benim eşim baska bir cesit polis mi arkadaslar?😆😆 ayni sureclerden geciyoruz. Benimki nasil boyle oluyor?😁 buyuksehir davası mı bu yine?

Sanki çalıştığınız ile tekrar geri donemiyorsunuz diye biliyorum. Ona göre düşünün bence. Kalabildiğiniz kadar kalın bence. Emniyette 3 yılda ne değişir bilinmez. Size şarkın hemen geleceğini düşünmüyorum. 2009a kadar geldi bu sene. Hemen gider gelirsen 3.sark çıkarırlar bide ona gidersiniz emekliliğe çok varsa
Şark için geçerli değildir sanırım çünkü ipga ile uzatılmazdı o zaman. Biz şark dönüşü zaten Mersin Adana düşünüyoruz. 38 yaşında ne zaman emekli olacak bilmiyorum.
Açıkçası bölge sistemi gelecek diye söylenti vardı olmadı. Olsaydı da yine 2 sene sonra ikinci şark görevine gidecektik zorunlu olarak.

Atandığınız il belli olduktan sonra ilce tercihi yapiliyor. Once il tercihini yapiyorsunuz tayininiz cikarsa sonrasinda sistemden ilce tercihi yapiliyor sanirim bu sekildeydi yanlis hatirlamiyorsam
Biz hic ilce dusunmedik. Doguya atanan bir arkadasim da merkezde olmak istemesine ragmen ilceye verildi. Tercih yaptirmadan. Sistem cok farkli isliyor demek ki.

X