Golden Retriever hakkında sorular lütfen yardım :(

Gelme saatlerimi ezberlemesi çok güzel bir şey olurdu

Haklısınız. Annemi yavaş yavaş ikna etmeye çalışıyorum, o da ikna oluyor. Zaten alışsa hiçbir sorun olmayacak

Havaların iyice ısınmasını bekliyorum, bu tatilde evlat edinebilirim! Babam bahçenin etrafına dikensiz, plastik gibi bir maddeden tel çekti, ama bir bahçenin teli ne kadar olursa o kadar. Yani oradan atlayarak geçebilir. Kulübesini dedemle konuştum, dedemin bahçesinde ve evinde 2 tane köpüşü var. Bahçesindeki için zamanında kulübe yapmıştı, çok güzel oldu. Almadan bir hafta önce size gelirim, beraber yaparız dedi. 1 ay kadar sonra da bahçe düzenlemelerine başlıyoruz, yani bitki dikmemeye özen gösteririz Zaten buna karar verirken diğerleri gibi köpeğimle hava atmayı, dövüştürmeyi vs. değil, geçireceğim uzun yılları düşünerek buraya yazdım. İlginizden dolayı size çoooook teşekkür ederim!

Petshoptan veya parayla satın alma fikri bana biraz kötü geliyor. Çünkü geçen hafta Üsküdar'da kardeşimin ısrarı üzerine bir petshopa uğradık. Ben etrafta köpek aradım, bulamadım. Sonra orada en fazla benim yaşımda (15) bir çocuğa sordum. Köpek var mı? diye. Yeri gösterdi. Bir baktım; köpeği taşıma kafesi değil, normal kafes değil, resmen BAVULA koymuşlar. Bavula benzer çanta değil, resmen bavul. Önüne de 3 tane delik açmışlar. Biraz aşağıya eğilince o delikten burnunu gördüm. Elimi uzatınca ıslık gibi sesler çıkarmaya başladı, o ağlayınca benim de o duruma içim dayanmadı. Ağlaya ağlaya çocuğa bağırmaya başladım. Annem de çok şaşırmış, normalde sessiz sakin biriyim. Çok kötü olay olmadıkça da ağlamam. O sinirle çocuğa çok ağır şeyler söylemişim. Oradan çıktık, 5-6 adım yürüdük, sonra birden geri döndüm. İçeriye girdim. Sırf o canı kurtarmak için ağlayarak fiyatını sordum. 800 tl dedi. Üstüne de 3 aylık, tüm aşıları tam dedi. Bildiğim kadarıyla 3 aylık bir köpeğin tüm aşılarının tam olması imkansız, hemde petshopta! Sonra bavulun fermuarını açtı, kapıyı kapattı, köpek ayağa kalktı. 3 aylık değil, resmen yetişkin bir köpek gibiydi. En azından 6-7 aylık vardı. Moralim daha da bozuldu, oradan çıktım. Hem köpeğin parası, hem de aşı vs. parası olunca aileme de hiç yüklenmek istemiyorum. Şuan bayağı birikmiş param var. Küçük alırsam aşı masraflarını ve ek ihtiyaçlarını karşılayacak kadar. Anneme ve babama söylesem kabul ederler ama her şeyi ben yapmak istiyorum. Sanki benim kızım/ oğlum muş gibi. Arkadaşım da tatilde bir aylığına çalışabileceğimiz bir işe girelim, seni yalnız bırakmamak için ben de çalışırım dedi. Baktık ama bulamadık. Küçük bir mağaza vardı, 18+ istiyorlar.
Barınaktan sahiplenecek olsam yine sahiplenirim, ama insanın elinde büyütmesi, her anını görmesi de başka bir duygu oluyor

Mesaj tekrarı :)

Son düzenleme:
konuyu canlandırdığım için kusura bakmayın.ben giriş kat ve kocaman balkonlu bir evde oturuyorum.balkonun yanından sokak geçiyor.bir hafta önce ordan dili dışarda yorgun hayattan bezmiş bir köpeğin geçtiğini gördüm.boynunda tasma izi vardı ama tasması yoktu.çok aç ve susuz olacağını tahmin ederek bir kabın içine su bir kabın içine de et suyuyla ıslatılmış ekmek koyup balkonun yanında bıraktım.bir lokma bile yemedi ama koca kaptaki suyu bitirdi.ve balkonun yanında uyuyakaldı.o gece orda uyudu.sabah kalktığımda balkonuma atlayıp girmiş olduğunu gördüm.feci şekilde kaşınıyordu.veterinere götürdüm.uyuzmuş vücudunu iltihap sarmış.uyuz iğnesi ve antibiyotik iğne yaptı.birde şurup yazdı.12 saatte bir içecek dedi.iğneye de haftada bir getirin dedi.2 buçuk yaşında erkek bir golden olduğunu söyledi.o günden ber balkonumda yaşıyor.eve almak istiyorum.evde 5 yıldır baktığımız bir kedimiz var.ben yinede uyuzu geçtiğinde onu eve alacağım.kedimi gördüğünde çok havlıyor.aynı evde nasıl yaşayacaklar bilmiyorum.ama havalar soğumak üzere.umarım iyice soğumadan uyuzu iyileşir ve eve alabilirim.sormak istediğim iğnesine ilacına devam edeceğiz bunun dışında dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir?yardımcı olursanız çok sevineceğim.o kaşındıkça içim gidiyor.kaşınmaktan yorgun düşüyor.ve tahminimce bu can sahipliymiş.hasta olunca terkedilmiş diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…