Golden Retriever hakkında sorular lütfen yardım :(

Çok ilginç! :) Bunu arkadaşıma söyleyeceğim sadece mamasını, suyunu verip, gezdirmek yerine biraz sevsin, biraz daha birlikte vakit geçirsin :) Tişört olayını söylersem köpekciğin bulunduğu her yeri kendi tişörtüyle doldurur. Hatta ben onu tanırım kendi kıyafetlerini bile giydirebilir :) Harikasınız çok teşekkür ederim :)

Bir sorum daha var;
İlk geldiği gün bahçemiz karanlık diye çok ağlar mı? Eğer ağlarsa yanında bulunurum ama tüm geceyi onunla geçirmem imkansız olur. Hemen alışması için pratik bir yol var mı? :)

sadece ilk sayfaya göz attım ve yazmadan duramadım.bence 6 aylık veya daha büyük almak istiyorsanız güzel bir karar vermiş olursunuz.bugüne kadar terk edilen veya barınaktan çıkartılan birkaç yetişkin köpeğe baktım ve alışma dönemi bile yaşamamız gerekmedi.ki 6 aylık köpek henüz yavrudur.yani alışması daha da kolaydır.daha yazın 5 aylık,sahibinden başka herkesten korkan bir köpeği misafir ettim,başta kapıda ağlıyor ve benden kaçıyorken 3 saat sonra deli gibi kuyruk sallıyordu,sonraki gün de birlikte uyuduk hatta :61: yeter ki sevgi gösterin.
2-3 aylık yavru demek,bebek bakmak demek.çok ilgi ister,bahçe için de hiç uygun olmaz.zaten goldenlar yetişkinken bile bahçeden kolayca çalınan köpekler,yavrunun işi daha zor.ve yavru bu,mutlaka ağlayacaktır.deneyimsizseniz yavru büyütmek daha zordur,yanlış bir tavırla köpeğin kötü davranışlar edinmesine neden olabilirsiniz.belli bir ev terbiyesi almış köpek sahiplenmek iyi olabilir.
bence eğitimli,huyu suyu belli 6 ay veya üstü yaşta bir köpek edinmek çok mantıklı olur.barınaklarda terk edilmiş çok golden var,üye olduğum evcil hayvan sitelerinde de birçoğu yuva arıyor.onların yuvaya ihtiyacı var,sitelere bir göz atabilir veya en yakın barınağa gidebilirsiniz.yavru insanı çok yorar,şahsen köpek sahiplenmeyi düşünüyorum ve en az 5-6 aylık istiyorum.

İtiraf etmeliyim ki çok arada kaldım. En iyisi ben ilk önce barınaklara bakayım, olmazsa sitelere bakayım. Ama 6 aylık köpeği evlat edinirsem bundan önceki sahiplerim beni terketti duygusuna kapılır ve üzülür mü?
Yinede cevap verdiğiniz için ve fikirlerinizi sunduğunuz için teşekkür ederim :)

İtiraf etmeliyim ki çok arada kaldım. En iyisi ben ilk önce barınaklara bakayım, olmazsa sitelere bakayım. Ama 6 aylık köpeği evlat edinirsem bundan önceki sahiplerim beni terketti duygusuna kapılır ve üzülür mü?
Yinede cevap verdiğiniz için ve fikirlerinizi sunduğunuz için teşekkür ederim :)

hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız ben de size uygun ilan görürsem haber verebilirim.
sorunuzun cevabı :
şunu düşünün;eğer 6 aylık köpek "önceki sahiplerim beni terk etti" diye düşünürse 2 aylık bebek de "annem beni terk etti" diye düşünür.eve gelince ağlar,annesini arar.yani bunları dert etmeyin,önemli olan kendinize uygun olanı seçmek.hem 6 aylığı sahibi terk ediyorsa en azından ona siz bir şans vermiş olacaksınız.hayatı kurtulacak.belki siz almasanız kimse almayacak ve sahibinin terk ettiği yetmiyor gibi yalnız da kalacak.
köpekler yeni sahipleri yeterli sevgiyi verince alışmakta zorlanmaz.dediğim gibi,ben o alışma evresini bir kere yaşadım,o da 3 saat sürdü :) siz de zorlanmazsınız bence.zaten golden sevgi dolu bir ırk,işiniz daha kolay olur.
ben genç ve yetişkini avantajlı görüyorum,maddi manevi daha kolay.o köpekle biraz zaman geçirince tavrını,karakterini kısa sürede çözersiniz ama bebekler sürprizlerle dolu,ne çıkacağı belli olmuyor :)
iyi düşünün,önemli bir karar.birçok insan sevimli/kolay alışır diye bebek alıyor,baş edemeyip başkalarına veriyor.zorda kalmanızı istemem.ve ne olursa olsun,pet shoptan almayın

İstanbul'da oturuyorum. İlan gördüğünüzde haber verirseniz çok sevinirim ama şimdi hazırlık yapıp, yaz tatilinde almayı düşünüyorum. Bu ikimiz için de daha iyi olur. Çünkü yaz tatilinde bahçemiz ilaçlanacak ve düzenlenecek. Eğer şimdi alırsam bahçedeki işe yaramayan eşyalardan dolayı alacağım köpek çok zarar görebilir. :) Zaten aradığımı buluncaya kadar pet shop'a uğramayacağım :)

Kk'nın diğer değerli melekleri, sizde ilân gördüğünüzde benim ve benim gibi olan diğer üyelere haber verirseniz çok mutlu oluruz.. :) <3

istanbuldan o kadar çok golden ilanı var ki.ama daha vakit var madem,o dönemde bakılır.ilandakilerin en kısa zamanda yuva bulması gerekiyor çünkü.barınaklarda da bir sürü varmış ilanlardan anladığım kadarıyla,her zaman bulunur yani bence bulmakta zorluk çekmezsiniz

istanbuldan o kadar çok golden ilanı var ki.ama daha vakit var madem,o dönemde bakılır.ilandakilerin en kısa zamanda yuva bulması gerekiyor çünkü.barınaklarda da bir sürü varmış ilanlardan anladığım kadarıyla,her zaman bulunur yani bence bulmakta zorluk çekmezsiniz

Evet bende zaten Leydi'nin verdiği sitelerdeki ilanları takipteyim :) Umarım bulurum, Leydi'ye ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok minnettarım ama mesaj sayım yeterli olmadığı için teşekkürlerimi sunamadım :) Arkadaşlarıma da mutlaka söyleyeceğim ki aralarından evlat edinmek isteyenler çıkabilir :)

Son düzenleme:

Evet bende zaten Leydi'nin verdiği sitelerdeki ilanları takipteyim :) Umarım bulurum, Leydi'ye ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok minnettarım ama mesaj sayım yeterli olmadığı için teşekkürlerimi sunamadım :) Arkadaşlarıma da mutlaka söyleyeceğim ki aralarından evlat edinmek isteyenler çıkabilir :)

Rica ederim. :)

Evet arkadaşlar; başlıkta da belirttiğim gibi Golden Retriever almayı çok istiyorum. Sanırım bana en çok uyan köpek o çünkü. Aslında yıllardan beri çok hayvan besledim. Balık, kuş, kaplumbağa,tavşan.. Hepsine de çok güzel baktım ama çocukluktan beri olan içimdeki köpek sevgisine engel olamıyorum. Ama büyük sanılabilecek sorunlarım var. Sizden yardım istiyorum.

1- Kardeşimin neredeyse bütün hayvanlara karşı (karafatma, sivrisinek, kedi, köpek) alerjisi çıktı. Ama köpek görünce o da dayanamıyor ve sevmek için beraber koşuyoruz. Annem de köpeklerden korkuyor ve bu yüzden evde beslemem imkansız :( Dışarıda beslesem bu onu korkutur mu? Akşam olunca dışarıda kaldığı zaman benim onu bırakıp gittiğim hissine kapılır ve ağlar mı?

2- Evimiz bahçeli. Ama yanımızdaki evin sahibi de çok büyük bir hayvansever olduğu için tavuk, tavşan çiftliği ve sokak kedileri için yaptığı kocaman bir kulübesi var. Çitlerle çevrili ama bu köpeğim ve diğer hayvanlar için zararlı olur mu? Zarar verebilir mi?

3- Ben sabah 7'de okula gidip, 1'de eve geliyorum. Bu süre içinde köpeğim sıkılır mı?

4- 6 aylık mı alayım, yoksa büyüyünce mi? Eğer 6 aylık alırsam yine dışarıda kalmak zorunda. Buna zamanla alışabilir mi?

5- Arkadaşlarım dişi ve erkek Golden arasında çok büyük fark var dediler. Dişiler şımarık, başına buyruk oluyormuş. Pek inanmadım ama durumuma göre dişi veya erkek mi önerirsiniz?

Arkadaşlar, lütfen yanıt verin. Bir köpek evlat edinmek, onu en iyi arkadaşım yapmak istiyorum. Hiç bırakmamak istiyorum. Çocukluktan beri olan bu 'geçici heves' değil, 'gerçek sevgiyi' devam ettirmek istiyorum. Ama eğer bu sorunlar onu rahatsız edecekse, onu üzecekse ben onun üzülmesine dayanamam. Ama zamanla alışabilirse seve seve evlat edinebilirim. Buraya yazmamın sebebi ise; iyice bilgi sahibi olmadan alırsam, sonra bırakırsam bu onu ve beni çok üzer. Lütfen bana yardım edin.. :(

canım öncelikle cümlelerimde sert üslup kullanmış gibi görünebilirim ancak üzerine alınma söz konusu hayvanlar olunca panterleşebiliyorum:27:

ilk olarak köpek alıcaksan ırk ayrımı yapmamanı tavsiye ederim çünkü hayvanlar ırklarına göre ayrılmaz hepsi birer can, hepsi evlattır..

ailen içinde alerjik sorunları olan bir kardeş ve hayvanlardan ürken bi anneye sahipsin bu durumda evde bakamayacaksın peki ya sahipleneceğin köpek dışarıya adapte olamazsa napacaksan sokağa mı atacaksın eve alamayacağına göre yeniden sahiplendireceksin onu ve bu o hayvanın psikolojisini alt üst edecek bu yüzden ailenle bu konuyu enine boyuna konuş eğer ki o can ömürlük olacaksa ailenize girsin..

goldenlara gelince uzun tüy yapısına sahip olmalarına rağmen sibiryalar gibi soğuğa dayanıklı değildirler, dışarıda bakılamaz mı ev köpeği olmadıkları için elbette güzel bi eğitimle bahçede bakılabilirler fakat goldenlar birer av köpeği ve kuş avında iyi olacakları için yan komşunun kanatlılarına zarar verebilirler kedilere alışırsa problem çıkmaz, örneğin benim 2 oğlum her türlü kanatlıya saldırdığı halde kızım tavuklarla iyi geçiniyor..

eğer ki köpeğini eğitebilirsen yalnız kalmaya alışırsa sorun yok oyuncaklarıyla zaman geçirir sıkılmadan..

köpeklerde eğitim açısından 6 aylıktan küçük hayvanlar tercih edilir ancak tuvalet eğitimi var ve sevgiye aç, ilgisiz büyümüşse 8 yaşındaki bi köpeğide tercih edebilirsin..

köpeklerde dişi-erkek ayrımı değil insanlarda olduğu gibi karakter farkı vardır, bu çoğu zaman komik gelebilir ancak uzun süre köpek besleyenler bu karakter farkını bilirler:34:

ve en önemlisi karar verdiysen ben bu canla bi ömür yaşayacağım diyorsan
nacizane düşüncem golden, husky, gsd, bulldog uygun gibi ırk arayışına girme bir köpek almada bahçede besleyeceğim büyük ırk olabilir ya da evde besleyeceğim küçük olmalı gibi kriterler uygun..

sokaklarda bu kadar can var, öncelikli olarak barınaklara bak, o ölüm kamplarında ırklar mevcut, yaşları küçük canlarda mevcut ve emin ol bi hayvanın güzelliği safkan bi ırk oluşu değil, sana bakışlarıdır..

yanlış anlama beni, bizler bi canı sahiplendirmek için ölüp bitiyoruz insanlar petshoplara para harcayıp pet sahibi olunca çok üzülüyoruz..

umarım gönlüne göre bi can sahibi olursun..

Son düzenleme:
canım öncelikle cümlelerimde sert üslup kullanmış gibi görünebilirim ancak üzerine alınma söz konusu hayvanlar olunca panterleşebiliyorum:27:

ilk olarak köpek alıcaksan ırk ayrımı yapmamanı tavsiye ederim çünkü hayvanlar ırklarına göre ayrılmaz hepsi birer can, hepsi evlattır..

ailen içinde alerjik sorunları olan bir kardeş ve hayvanlardan ürken bi anneye sahipsin bu durumda evde bakamayacaksın peki ya sahipleneceğin köpek dışarıya adapte olamazsa napacaksan sokağa mı atacaksın eve alamayacağına göre yeniden sahiplendireceksin onu ve bu o hayvanın psikolojisini alt üst edecek bu yüzden ailenle bu konuyu enine boyuna konuş eğer ki o can ömürlük olacaksa ailenize girsin..

goldenlara gelince uzun tüy yapısına sahip olmalarına rağmen sibiryalar gibi soğuğa dayanıklı değildirler, dışarıda bakılamaz mı ev köpeği olmadıkları için elbette güzel bi eğitimle bahçede bakılabilirler fakat goldenlar birer av köpeği ve kuş avında iyi olacakları için yan komşunun kanatlılarına zarar verebilirler kedilere alışırsa problem çıkmaz, örneğin benim 2 oğlum her türlü kanatlıya saldırdığı halde kızım tavuklarla iyi geçiniyor..

eğer ki köpeğini eğitebilirsen yalnız kalmaya alışırsa sorun yok oyuncaklarıyla zaman geçirir sıkılmadan..

köpeklerde eğitim açısından 6 aylıktan küçük hayvanlar tercih edilir ancak tuvalet eğitimi var ve sevgiye aç, ilgisiz büyümüşse 8 yaşındaki bi köpeğide tercih edebilirsin..

köpeklerde dişi-erkek ayrımı değil insanlarda olduğu gibi karakter farkı vardır, bu çoğu zaman komik gelebilir ancak uzun süre köpek besleyenler bu karakter farkını bilirler:34:

ve en önemlisi karar verdiysen ben bu canla bi ömür yaşayacağım diyorsan
nacizane düşüncem golden, husky, gsd, bulldog uygun gibi ırk arayışına girme bir köpek almada bahçede besleyeceğim büyük ırk olabilir ya da evde besleyeceğim küçük olmalı gibi kriterler uygun..

sokaklarda bu kadar can var, öncelikli olarak barınaklara bak, o ölüm kamplarında ırklar mevcut, yaşları küçük canlarda mevcut ve emin ol bi hayvanın güzelliği safkan bi ırk oluşu değil, sana bakışlarıdır..

yanlış anlama beni, bizler bi canı sahiplendirmek için ölüp bitiyoruz insanlar petshoplara para harcayıp pet sahibi olunca çok üzülüyoruz..

umarım gönlüne göre bi can sahibi olursun..

Eğer benden daha tecrübeli bir kişi konuşuyorsa ve konu hayvanlarsa, asla alınmam, ayrıca sevinirim bile. :)
Annem sadece alışamadığı köpeklerden ürküyor. Yani belirli bir zaman içinde bu korkuyu kendi kendine aşabiliyor ama sadece o köpek için. Sanırım küçükken onu bir köpek ısırmış, kuyuya düşmüş yani çok olay olmuş, bu yüzden köpeklere güvenemiyor. Ama burada oturan annemin arkadaşının küçük, beyaz bir süs köpeği var. Annem ondan korkmuyor, kucağına alır, yanında kahvesini içer, korkmaz çünkü onun kendisine birşey yapmayacağını bilir. Yani kardeşimin alerjisini bir kenara koyamayız ama annem alışırsa ( zamanla kesinlikle alışacaktır ) eve alma şansımız bayağı yüksek.

Yan komşumuz ile evimiz arasında bahçe duvarı ve duvarın üzerinde teller var. Bir insanın bile çıkamayacağı teller. Bu konuda sorun çözüldü :) Kuzenimle yakın zamanda gideceğiz barınaklara ama tam olarak zamanı belli değil. Ama okullar açılmadan gideceğiz. Asla yanlış anlamam, ayrıca üşenmeden yazdığın ve fikir verdiğin için size çok teşekkür ederim :)

Eğer benden daha tecrübeli bir kişi konuşuyorsa ve konu hayvanlarsa, asla alınmam, ayrıca sevinirim bile. :)
Annem sadece alışamadığı köpeklerden ürküyor. Yani belirli bir zaman içinde bu korkuyu kendi kendine aşabiliyor ama sadece o köpek için. Sanırım küçükken onu bir köpek ısırmış, kuyuya düşmüş yani çok olay olmuş, bu yüzden köpeklere güvenemiyor. Ama burada oturan annemin arkadaşının küçük, beyaz bir süs köpeği var. Annem ondan korkmuyor, kucağına alır, yanında kahvesini içer, korkmaz çünkü onun kendisine birşey yapmayacağını bilir. Yani kardeşimin alerjisini bir kenara koyamayız ama annem alışırsa ( zamanla kesinlikle alışacaktır ) eve alma şansımız bayağı yüksek.

Yan komşumuz ile evimiz arasında bahçe duvarı ve duvarın üzerinde teller var. Bir insanın bile çıkamayacağı teller. Bu konuda sorun çözüldü :) Kuzenimle yakın zamanda gideceğiz barınaklara ama tam olarak zamanı belli değil. Ama okullar açılmadan gideceğiz. Asla yanlış anlamam, ayrıca üşenmeden yazdığın ve fikir verdiğin için size çok teşekkür ederim :)

rica ederim canım..

annenin verdiği tepki çok doğal aslında bende ömür boyu kanatlılara dokunamam mesela ama kendime ait bi ördeğim vardı ona dokunurdum..

annen zamanla alışır ve elini ağzına soksa korku falan kalmaz..

ki hiç kimse bilmediği köpeğe yaklaşmamalıdır, hayvanın ne tepki vereceği belli olmaz..

kardeşinin alerjisine karşılık doktoru ile görüşse belki evde bakmanızdada sakınca olmaz..

komşu sorunuda kalmadığına göre barınaklarla görüşmelerinde sıkıntı olmaz facebookdada çoğu hayvansever ya da dernekler yuva arayan bebeklerin ilanlarını paylaşıyorlar faceimi kapatmasam yardımcı olabilirdim sana bulunduğun ilin hayvanseverler derneğiylede görüşebilirsin..

ve ömürlük bebeğini en kısa sürede kucağına alman dileğiyle canım.. :54:

Meleklerim annemi aldım karşıma konuştum. ' Ben de isterim tabiki ama biz tatile veya anneannenlere gideceğimiz zaman ( yaz tatilinde 10 günlük tatile çıkıyoruz, 3 haftada bir ise anneannemlere 1 günlüğüne kalmak üzere gidiyoruz ) ona bakacak kimse yok. Olsa bile güvenemeyiz dedi. Sık sayılabilecek zaman aralıklarında gittiğimiz için maddiyat konusunu da düşünmedim diyemem. Anneannemlere gittiğimizde babam bazen evde kalıyor. O bakabilir ama ya o da gelirse? Sizin bu konuda bizi açmazdan çıkarabilecek mükemmel fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum :)

Evet arkadaşlar; başlıkta da belirttiğim gibi Golden Retriever almayı çok istiyorum. Sanırım bana en çok uyan köpek o çünkü. Aslında yıllardan beri çok hayvan besledim. Balık, kuş, kaplumbağa,tavşan.. Hepsine de çok güzel baktım ama çocukluktan beri olan içimdeki köpek sevgisine engel olamıyorum. Ama büyük sanılabilecek sorunlarım var. Sizden yardım istiyorum.

1- Kardeşimin neredeyse bütün hayvanlara karşı (karafatma, sivrisinek, kedi, köpek) alerjisi çıktı. Ama köpek görünce o da dayanamıyor ve sevmek için beraber koşuyoruz. Annem de köpeklerden korkuyor ve bu yüzden evde beslemem imkansız :( Dışarıda beslesem bu onu korkutur mu? Akşam olunca dışarıda kaldığı zaman benim onu bırakıp gittiğim hissine kapılır ve ağlar mı?

2- Evimiz bahçeli. Ama yanımızdaki evin sahibi de çok büyük bir hayvansever olduğu için tavuk, tavşan çiftliği ve sokak kedileri için yaptığı kocaman bir kulübesi var. Çitlerle çevrili ama bu köpeğim ve diğer hayvanlar için zararlı olur mu? Zarar verebilir mi?

3- Ben sabah 7'de okula gidip, 1'de eve geliyorum. Bu süre içinde köpeğim sıkılır mı?

4- 6 aylık mı alayım, yoksa büyüyünce mi? Eğer 6 aylık alırsam yine dışarıda kalmak zorunda. Buna zamanla alışabilir mi?

5- Arkadaşlarım dişi ve erkek Golden arasında çok büyük fark var dediler. Dişiler şımarık, başına buyruk oluyormuş. Pek inanmadım ama durumuma göre dişi veya erkek mi önerirsiniz?

Arkadaşlar, lütfen yanıt verin. Bir köpek evlat edinmek, onu en iyi arkadaşım yapmak istiyorum. Hiç bırakmamak istiyorum. Çocukluktan beri olan bu 'geçici heves' değil, 'gerçek sevgiyi' devam ettirmek istiyorum. Ama eğer bu sorunlar onu rahatsız edecekse, onu üzecekse ben onun üzülmesine dayanamam. Ama zamanla alışabilirse seve seve evlat edinebilirim. Buraya yazmamın sebebi ise; iyice bilgi sahibi olmadan alırsam, sonra bırakırsam bu onu ve beni çok üzer. Lütfen bana yardım edin.. :(

Bende bir golden sahibi olarak şunları söyleyebilirm.
BAhçede yaşamayı sevmiyorlar çünkü kendileri okadar şımarık ve sahibini okadr seviyorki yanından ayrılınca morali bozuluyor küsüyor havlıyor. Ben bahçede beslemeye kalkıştım 2 hafta kaldı ama havlamaktan usanmadı mecbur içeri alındı

Erkekle dişi arasında fark yok benim goldeni olan arklarım var hiç bir farklılık gözetmedim cinsiyette. Sadece dişi daha ufak oluyor

Siz okuldayken sıkılmaz hatta gelme saatlerinizi ezberleyip kapının önünde sizi bekliyor =)

Küçükken alın alışması daha kolay olur eğitimini siz verirsiniz.Büyük köpeğe alışmak zordur.

Kesinlikle oyun düşkünü oluyorlar 1 dk bıkmıyor oynamaktan goldenlar =)

goldenlar sahiplerine asik cinslerdir bahcede yanliz kalmak istemezler ve bunun sogugu var yagmuru var hastaligi var eve alamayacaginiz bir kopegi beslemeyin derim yada annenizi ikna etmeye calisin...
anne sutunden kesilir kesilmez al ki egitimlerini verebilesin..
benim erkek goldenim var.cinsiyetleri karakterlerini belirlemiyor inan her kopegin kendine has bir karakteri var..eger imkaniniz varsa tum yavrulari bir arada gorup oynayip hangi yavruyu alacaginiza karar vermenizdir.

Merhabalar öncelikle aranıza yeni katıldığım için çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama yardımcı olmak isterim. Benim de 7 aylık bir golden cinsi oğlum var. Dışarıya alıştıktan sonra sorun çıkarmaz ancak bahçe de bile baksanız bir klubesi olması gerekiyor. Eğer bahçesinizin çevresi kaçamayacağı şekilde kapalı ise bağlamayın ama şunu da unutmayın topra ise bahçenizi kazacak çicek ot bırakmayacaktır. Golden zarar veren bir köpek değildir. Ancak oyun için istemeden zarar verebilir. Ben de üniversitedeyim ve bazen 7-8 saat evde tek kaldığı oluyor . Tabi ki de sıkılıyor ve ne bulursa parçalıyor. Yani ortada bişey bırakmamaya çalışıyorum. Laptop kablomun fişini, kumandayı, bir kaç ayakkabıyı parçaladı hatta en son ugg botları çok sevdiğim için amerikadan getirtmiştim 300 tl vermiştim onu parçaladı bunları göze almak gerekiyor ama gene de o bağlılıkla kızamıyorsunuz. Aşıları tamamlanmadan dışarı çıkarmak tehlikeli . Benim oğlumu arkadaşlarım almıştı bakamadılar ben bakarım dedim ama ailem karşıydı köpek evde olmaz tarzı üniversitede tek yaşadığım için yanımda kaldı tabi o kadar çok alıştım ki şimdi ailemin yanına döndüğümde de gelecek mecburen. benim yanıma geldiğin de
aylıktı şimdi ise 7 aylık hatta 8 olacak. Sana alışması ve itaat eğitimleri için 6 aydan küçük alman daha iyi olur. Ama şöyle de bir durum var bir kere aldıktan sonra 15 sene bakacaksın bunu unutmaman gerekiyor. Sen bayan olduğun için erkek alsan daha iyi olur dişiler daha zayıf oluyorlar. Gerçi benim ki de erkek ama çok şımarık o birazda verdiğin eğitime bağlı . Başka sorun olursa cevaplarım iyi günler.

Önceliklee... Dışarda bakmanı tavsiye etmem. 5 yaşında bir goldenım var 40 günlükken geldi bana. O günden beri yanımdan başka yerde uyumadı :)

Bu benim aşırı nazlanmamdan da kaynaklandı ama goldenlar yakınlığı sever. Bahçede bakan çok tanıdığım var ama bakarsan benim köpüğüm daha mutlu. Çünkü bahçedekinde terk edilmişlik hissi var. Üstelik soğuğa çok dayanıklı değiller.

6 aylık çok büyük. 6 ayda bütün eğitimlerinin tamamlanması lazım. Bunu alacağın yer yapmamışsa eziyet olur sana :)

Köpek çok büyük sorumluluk çok iyi düşün arkadaşım ... Soruların olursa özelden msj atabilirsin ayrıca

Back