canım öncelikle cümlelerimde sert üslup kullanmış gibi görünebilirim ancak üzerine alınma söz konusu hayvanlar olunca panterleşebiliyorum
ilk olarak köpek alıcaksan ırk ayrımı yapmamanı tavsiye ederim çünkü hayvanlar ırklarına göre ayrılmaz hepsi birer can, hepsi evlattır..
ailen içinde alerjik sorunları olan bir kardeş ve hayvanlardan ürken bi anneye sahipsin bu durumda evde bakamayacaksın peki ya sahipleneceğin köpek dışarıya adapte olamazsa napacaksan sokağa mı atacaksın eve alamayacağına göre yeniden sahiplendireceksin onu ve bu o hayvanın psikolojisini alt üst edecek bu yüzden ailenle bu konuyu enine boyuna konuş eğer ki o can ömürlük olacaksa ailenize girsin..
goldenlara gelince uzun tüy yapısına sahip olmalarına rağmen sibiryalar gibi soğuğa dayanıklı değildirler, dışarıda bakılamaz mı ev köpeği olmadıkları için elbette güzel bi eğitimle bahçede bakılabilirler fakat goldenlar birer av köpeği ve kuş avında iyi olacakları için yan komşunun kanatlılarına zarar verebilirler kedilere alışırsa problem çıkmaz, örneğin benim 2 oğlum her türlü kanatlıya saldırdığı halde kızım tavuklarla iyi geçiniyor..
eğer ki köpeğini eğitebilirsen yalnız kalmaya alışırsa sorun yok oyuncaklarıyla zaman geçirir sıkılmadan..
köpeklerde eğitim açısından 6 aylıktan küçük hayvanlar tercih edilir ancak tuvalet eğitimi var ve sevgiye aç, ilgisiz büyümüşse 8 yaşındaki bi köpeğide tercih edebilirsin..
köpeklerde dişi-erkek ayrımı değil insanlarda olduğu gibi karakter farkı vardır, bu çoğu zaman komik gelebilir ancak uzun süre köpek besleyenler bu karakter farkını bilirler
ve en önemlisi karar verdiysen ben bu canla bi ömür yaşayacağım diyorsan
nacizane düşüncem golden, husky, gsd, bulldog uygun gibi ırk arayışına girme bir köpek almada bahçede besleyeceğim büyük ırk olabilir ya da evde besleyeceğim küçük olmalı gibi kriterler uygun..
sokaklarda bu kadar can var, öncelikli olarak barınaklara bak, o ölüm kamplarında ırklar mevcut, yaşları küçük canlarda mevcut ve emin ol bi hayvanın güzelliği safkan bi ırk oluşu değil, sana bakışlarıdır..
yanlış anlama beni, bizler bi canı sahiplendirmek için ölüp bitiyoruz insanlar petshoplara para harcayıp pet sahibi olunca çok üzülüyoruz..
umarım gönlüne göre bi can sahibi olursun..