Golden Retriever hakkında sorular lütfen yardım :(

Bende bir golden sahibi olarak şunları söyleyebilirm.
BAhçede yaşamayı sevmiyorlar çünkü kendileri okadar şımarık ve sahibini okadr seviyorki yanından ayrılınca morali bozuluyor küsüyor havlıyor. Ben bahçede beslemeye kalkıştım 2 hafta kaldı ama havlamaktan usanmadı mecbur içeri alındı

Erkekle dişi arasında fark yok benim goldeni olan arklarım var hiç bir farklılık gözetmedim cinsiyette. Sadece dişi daha ufak oluyor

Siz okuldayken sıkılmaz hatta gelme saatlerinizi ezberleyip kapının önünde sizi bekliyor =)

Küçükken alın alışması daha kolay olur eğitimini siz verirsiniz.Büyük köpeğe alışmak zordur.

Kesinlikle oyun düşkünü oluyorlar 1 dk bıkmıyor oynamaktan goldenlar =)

Gelme saatlerimi ezberlemesi çok güzel bir şey olurdu :16:

goldenlar sahiplerine asik cinslerdir bahcede yanliz kalmak istemezler ve bunun sogugu var yagmuru var hastaligi var eve alamayacaginiz bir kopegi beslemeyin derim yada annenizi ikna etmeye calisin...
anne sutunden kesilir kesilmez al ki egitimlerini verebilesin..
benim erkek goldenim var.cinsiyetleri karakterlerini belirlemiyor inan her kopegin kendine has bir karakteri var..eger imkaniniz varsa tum yavrulari bir arada gorup oynayip hangi yavruyu alacaginiza karar vermenizdir.

Haklısınız. Annemi yavaş yavaş ikna etmeye çalışıyorum, o da ikna oluyor. Zaten alışsa hiçbir sorun olmayacak :8:

Merhabalar öncelikle aranıza yeni katıldığım için çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama yardımcı olmak isterim. Benim de 7 aylık bir golden cinsi oğlum var. Dışarıya alıştıktan sonra sorun çıkarmaz ancak bahçe de bile baksanız bir klubesi olması gerekiyor. Eğer bahçesinizin çevresi kaçamayacağı şekilde kapalı ise bağlamayın ama şunu da unutmayın topra ise bahçenizi kazacak çicek ot bırakmayacaktır. Golden zarar veren bir köpek değildir. Ancak oyun için istemeden zarar verebilir. Ben de üniversitedeyim ve bazen 7-8 saat evde tek kaldığı oluyor . Tabi ki de sıkılıyor ve ne bulursa parçalıyor. Yani ortada bişey bırakmamaya çalışıyorum. Laptop kablomun fişini, kumandayı, bir kaç ayakkabıyı parçaladı hatta en son ugg botları çok sevdiğim için amerikadan getirtmiştim 300 tl vermiştim onu parçaladı bunları göze almak gerekiyor ama gene de o bağlılıkla kızamıyorsunuz. Aşıları tamamlanmadan dışarı çıkarmak tehlikeli . Benim oğlumu arkadaşlarım almıştı bakamadılar ben bakarım dedim ama ailem karşıydı köpek evde olmaz tarzı üniversitede tek yaşadığım için yanımda kaldı tabi o kadar çok alıştım ki şimdi ailemin yanına döndüğümde de gelecek mecburen. benim yanıma geldiğin de
aylıktı şimdi ise 7 aylık hatta 8 olacak. Sana alışması ve itaat eğitimleri için 6 aydan küçük alman daha iyi olur. Ama şöyle de bir durum var bir kere aldıktan sonra 15 sene bakacaksın bunu unutmaman gerekiyor. Sen bayan olduğun için erkek alsan daha iyi olur dişiler daha zayıf oluyorlar. Gerçi benim ki de erkek ama çok şımarık o birazda verdiğin eğitime bağlı . Başka sorun olursa cevaplarım iyi günler.

Havaların iyice ısınmasını bekliyorum, bu tatilde evlat edinebilirim! Babam bahçenin etrafına dikensiz, plastik gibi bir maddeden tel çekti, ama bir bahçenin teli ne kadar olursa o kadar. Yani oradan atlayarak geçebilir. Kulübesini dedemle konuştum, dedemin bahçesinde ve evinde 2 tane köpüşü var. Bahçesindeki için zamanında kulübe yapmıştı, çok güzel oldu. Almadan bir hafta önce size gelirim, beraber yaparız dedi. 1 ay kadar sonra da bahçe düzenlemelerine başlıyoruz, yani bitki dikmemeye özen gösteririz :1: Zaten buna karar verirken diğerleri gibi köpeğimle hava atmayı, dövüştürmeyi vs. değil, geçireceğim uzun yılları düşünerek buraya yazdım. İlginizden dolayı size çoooook teşekkür ederim! :16:

Önceliklee... Dışarda bakmanı tavsiye etmem. 5 yaşında bir goldenım var 40 günlükken geldi bana. O günden beri yanımdan başka yerde uyumadı :)

Bu benim aşırı nazlanmamdan da kaynaklandı ama goldenlar yakınlığı sever. Bahçede bakan çok tanıdığım var ama bakarsan benim köpüğüm daha mutlu. Çünkü bahçedekinde terk edilmişlik hissi var. Üstelik soğuğa çok dayanıklı değiller.

6 aylık çok büyük. 6 ayda bütün eğitimlerinin tamamlanması lazım. Bunu alacağın yer yapmamışsa eziyet olur sana :)

Köpek çok büyük sorumluluk çok iyi düşün arkadaşım ... Soruların olursa özelden msj atabilirsin ayrıca

Petshoptan veya parayla satın alma fikri bana biraz kötü geliyor. Çünkü geçen hafta Üsküdar'da kardeşimin ısrarı üzerine bir petshopa uğradık. Ben etrafta köpek aradım, bulamadım. Sonra orada en fazla benim yaşımda (15) bir çocuğa sordum. Köpek var mı? diye. Yeri gösterdi. Bir baktım; köpeği taşıma kafesi değil, normal kafes değil, resmen BAVULA koymuşlar. Bavula benzer çanta değil, resmen bavul. Önüne de 3 tane delik açmışlar. Biraz aşağıya eğilince o delikten burnunu gördüm. Elimi uzatınca ıslık gibi sesler çıkarmaya başladı, o ağlayınca benim de o duruma içim dayanmadı. Ağlaya ağlaya çocuğa bağırmaya başladım. Annem de çok şaşırmış, normalde sessiz sakin biriyim. Çok kötü olay olmadıkça da ağlamam. O sinirle çocuğa çok ağır şeyler söylemişim. Oradan çıktık, 5-6 adım yürüdük, sonra birden geri döndüm. İçeriye girdim. Sırf o canı kurtarmak için ağlayarak fiyatını sordum. 800 tl dedi. Üstüne de 3 aylık, tüm aşıları tam dedi. Bildiğim kadarıyla 3 aylık bir köpeğin tüm aşılarının tam olması imkansız, hemde petshopta! Sonra bavulun fermuarını açtı, kapıyı kapattı, köpek ayağa kalktı. 3 aylık değil, resmen yetişkin bir köpek gibiydi. En azından 6-7 aylık vardı. Moralim daha da bozuldu, oradan çıktım. Hem köpeğin parası, hem de aşı vs. parası olunca aileme de hiç yüklenmek istemiyorum. Şuan bayağı birikmiş param var. Küçük alırsam aşı masraflarını ve ek ihtiyaçlarını karşılayacak kadar. Anneme ve babama söylesem kabul ederler ama her şeyi ben yapmak istiyorum. Sanki benim kızım/ oğlum muş gibi. Arkadaşım da tatilde bir aylığına çalışabileceğimiz bir işe girelim, seni yalnız bırakmamak için ben de çalışırım dedi. Baktık ama bulamadık. Küçük bir mağaza vardı, 18+ istiyorlar.
Barınaktan sahiplenecek olsam yine sahiplenirim, ama insanın elinde büyütmesi, her anını görmesi de başka bir duygu oluyor :31:

Önceliklee... Dışarda bakmanı tavsiye etmem. 5 yaşında bir goldenım var 40 günlükken geldi bana. O günden beri yanımdan başka yerde uyumadı :)

Bu benim aşırı nazlanmamdan da kaynaklandı ama goldenlar yakınlığı sever. Bahçede bakan çok tanıdığım var ama bakarsan benim köpüğüm daha mutlu. Çünkü bahçedekinde terk edilmişlik hissi var. Üstelik soğuğa çok dayanıklı değiller.

6 aylık çok büyük. 6 ayda bütün eğitimlerinin tamamlanması lazım. Bunu alacağın yer yapmamışsa eziyet olur sana :)

Köpek çok büyük sorumluluk çok iyi düşün arkadaşım ... Soruların olursa özelden msj atabilirsin ayrıca

Mesaj tekrarı :)

Son düzenleme:
konuyu canlandırdığım için kusura bakmayın.ben giriş kat ve kocaman balkonlu bir evde oturuyorum.balkonun yanından sokak geçiyor.bir hafta önce ordan dili dışarda yorgun hayattan bezmiş bir köpeğin geçtiğini gördüm.boynunda tasma izi vardı ama tasması yoktu.çok aç ve susuz olacağını tahmin ederek bir kabın içine su bir kabın içine de et suyuyla ıslatılmış ekmek koyup balkonun yanında bıraktım.bir lokma bile yemedi ama koca kaptaki suyu bitirdi.ve balkonun yanında uyuyakaldı.o gece orda uyudu.sabah kalktığımda balkonuma atlayıp girmiş olduğunu gördüm.feci şekilde kaşınıyordu.veterinere götürdüm.uyuzmuş :( vücudunu iltihap sarmış.uyuz iğnesi ve antibiyotik iğne yaptı.birde şurup yazdı.12 saatte bir içecek dedi.iğneye de haftada bir getirin dedi.2 buçuk yaşında erkek bir golden olduğunu söyledi.o günden ber balkonumda yaşıyor.eve almak istiyorum.evde 5 yıldır baktığımız bir kedimiz var.ben yinede uyuzu geçtiğinde onu eve alacağım.kedimi gördüğünde çok havlıyor.aynı evde nasıl yaşayacaklar bilmiyorum.ama havalar soğumak üzere.umarım iyice soğumadan uyuzu iyileşir ve eve alabilirim.sormak istediğim iğnesine ilacına devam edeceğiz bunun dışında dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir?yardımcı olursanız çok sevineceğim.o kaşındıkça içim gidiyor.kaşınmaktan yorgun düşüyor.ve tahminimce bu can sahipliymiş.hasta olunca terkedilmiş diye düşünüyorum.

konuyu canlandırdığım için kusura bakmayın.ben giriş kat ve kocaman balkonlu bir evde oturuyorum.balkonun yanından sokak geçiyor.bir hafta önce ordan dili dışarda yorgun hayattan bezmiş bir köpeğin geçtiğini gördüm.boynunda tasma izi vardı ama tasması yoktu.çok aç ve susuz olacağını tahmin ederek bir kabın içine su bir kabın içine de et suyuyla ıslatılmış ekmek koyup balkonun yanında bıraktım.bir lokma bile yemedi ama koca kaptaki suyu bitirdi.ve balkonun yanında uyuyakaldı.o gece orda uyudu.sabah kalktığımda balkonuma atlayıp girmiş olduğunu gördüm.feci şekilde kaşınıyordu.veterinere götürdüm.uyuzmuş :KK43: vücudunu iltihap sarmış.uyuz iğnesi ve antibiyotik iğne yaptı.birde şurup yazdı.12 saatte bir içecek dedi.iğneye de haftada bir getirin dedi.2 buçuk yaşında erkek bir golden olduğunu söyledi.o günden ber balkonumda yaşıyor.eve almak istiyorum.evde 5 yıldır baktığımız bir kedimiz var.ben yinede uyuzu geçtiğinde onu eve alacağım.kedimi gördüğünde çok havlıyor.aynı evde nasıl yaşayacaklar bilmiyorum.ama havalar soğumak üzere.umarım iyice soğumadan uyuzu iyileşir ve eve alabilirim.sormak istediğim iğnesine ilacına devam edeceğiz bunun dışında dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir?yardımcı olursanız çok sevineceğim.o kaşındıkça içim gidiyor.kaşınmaktan yorgun düşüyor.ve tahminimce bu can sahipliymiş.hasta olunca terkedilmiş diye düşünüyorum.

Back