İtiraf etmeliyim ki çok arada kaldım. En iyisi ben ilk önce barınaklara bakayım, olmazsa sitelere bakayım. Ama 6 aylık köpeği evlat edinirsem bundan önceki sahiplerim beni terketti duygusuna kapılır ve üzülür mü?
Yinede cevap verdiğiniz için ve fikirlerinizi sunduğunuz için teşekkür ederim :)
istanbuldan o kadar çok golden ilanı var ki.ama daha vakit var madem,o dönemde bakılır.ilandakilerin en kısa zamanda yuva bulması gerekiyor çünkü.barınaklarda da bir sürü varmış ilanlardan anladığım kadarıyla,her zaman bulunur yani bence bulmakta zorluk çekmezsiniz
istanbuldan o kadar çok golden ilanı var ki.ama daha vakit var madem,o dönemde bakılır.ilandakilerin en kısa zamanda yuva bulması gerekiyor çünkü.barınaklarda da bir sürü varmış ilanlardan anladığım kadarıyla,her zaman bulunur yani bence bulmakta zorluk çekmezsiniz
Evet bende zaten Leydi'nin verdiği sitelerdeki ilanları takipteyim :) Umarım bulurum, Leydi'ye ve yardımcı olan tüm arkadaşlara çok minnettarım ama mesaj sayım yeterli olmadığı için teşekkürlerimi sunamadım :) Arkadaşlarıma da mutlaka söyleyeceğim ki aralarından evlat edinmek isteyenler çıkabilir :)
Evet arkadaşlar; başlıkta da belirttiğim gibi Golden Retriever almayı çok istiyorum. Sanırım bana en çok uyan köpek o çünkü. Aslında yıllardan beri çok hayvan besledim. Balık, kuş, kaplumbağa,tavşan.. Hepsine de çok güzel baktım ama çocukluktan beri olan içimdeki köpek sevgisine engel olamıyorum. Ama büyük sanılabilecek sorunlarım var. Sizden yardım istiyorum.
1- Kardeşimin neredeyse bütün hayvanlara karşı (karafatma, sivrisinek, kedi, köpek) alerjisi çıktı. Ama köpek görünce o da dayanamıyor ve sevmek için beraber koşuyoruz. Annem de köpeklerden korkuyor ve bu yüzden evde beslemem imkansızDışarıda beslesem bu onu korkutur mu? Akşam olunca dışarıda kaldığı zaman benim onu bırakıp gittiğim hissine kapılır ve ağlar mı?
2- Evimiz bahçeli. Ama yanımızdaki evin sahibi de çok büyük bir hayvansever olduğu için tavuk, tavşan çiftliği ve sokak kedileri için yaptığı kocaman bir kulübesi var. Çitlerle çevrili ama bu köpeğim ve diğer hayvanlar için zararlı olur mu? Zarar verebilir mi?
3- Ben sabah 7'de okula gidip, 1'de eve geliyorum. Bu süre içinde köpeğim sıkılır mı?
4- 6 aylık mı alayım, yoksa büyüyünce mi? Eğer 6 aylık alırsam yine dışarıda kalmak zorunda. Buna zamanla alışabilir mi?
5- Arkadaşlarım dişi ve erkek Golden arasında çok büyük fark var dediler. Dişiler şımarık, başına buyruk oluyormuş. Pek inanmadım ama durumuma göre dişi veya erkek mi önerirsiniz?
Arkadaşlar, lütfen yanıt verin. Bir köpek evlat edinmek, onu en iyi arkadaşım yapmak istiyorum. Hiç bırakmamak istiyorum. Çocukluktan beri olan bu 'geçici heves' değil, 'gerçek sevgiyi' devam ettirmek istiyorum. Ama eğer bu sorunlar onu rahatsız edecekse, onu üzecekse ben onun üzülmesine dayanamam. Ama zamanla alışabilirse seve seve evlat edinebilirim. Buraya yazmamın sebebi ise; iyice bilgi sahibi olmadan alırsam, sonra bırakırsam bu onu ve beni çok üzer. Lütfen bana yardım edin..
canım öncelikle cümlelerimde sert üslup kullanmış gibi görünebilirim ancak üzerine alınma söz konusu hayvanlar olunca panterleşebiliyorum
ilk olarak köpek alıcaksan ırk ayrımı yapmamanı tavsiye ederim çünkü hayvanlar ırklarına göre ayrılmaz hepsi birer can, hepsi evlattır..
ailen içinde alerjik sorunları olan bir kardeş ve hayvanlardan ürken bi anneye sahipsin bu durumda evde bakamayacaksın peki ya sahipleneceğin köpek dışarıya adapte olamazsa napacaksan sokağa mı atacaksın eve alamayacağına göre yeniden sahiplendireceksin onu ve bu o hayvanın psikolojisini alt üst edecek bu yüzden ailenle bu konuyu enine boyuna konuş eğer ki o can ömürlük olacaksa ailenize girsin..
goldenlara gelince uzun tüy yapısına sahip olmalarına rağmen sibiryalar gibi soğuğa dayanıklı değildirler, dışarıda bakılamaz mı ev köpeği olmadıkları için elbette güzel bi eğitimle bahçede bakılabilirler fakat goldenlar birer av köpeği ve kuş avında iyi olacakları için yan komşunun kanatlılarına zarar verebilirler kedilere alışırsa problem çıkmaz, örneğin benim 2 oğlum her türlü kanatlıya saldırdığı halde kızım tavuklarla iyi geçiniyor..
eğer ki köpeğini eğitebilirsen yalnız kalmaya alışırsa sorun yok oyuncaklarıyla zaman geçirir sıkılmadan..
köpeklerde eğitim açısından 6 aylıktan küçük hayvanlar tercih edilir ancak tuvalet eğitimi var ve sevgiye aç, ilgisiz büyümüşse 8 yaşındaki bi köpeğide tercih edebilirsin..
köpeklerde dişi-erkek ayrımı değil insanlarda olduğu gibi karakter farkı vardır, bu çoğu zaman komik gelebilir ancak uzun süre köpek besleyenler bu karakter farkını bilirler
ve en önemlisi karar verdiysen ben bu canla bi ömür yaşayacağım diyorsan
nacizane düşüncem golden, husky, gsd, bulldog uygun gibi ırk arayışına girme bir köpek almada bahçede besleyeceğim büyük ırk olabilir ya da evde besleyeceğim küçük olmalı gibi kriterler uygun..
sokaklarda bu kadar can var, öncelikli olarak barınaklara bak, o ölüm kamplarında ırklar mevcut, yaşları küçük canlarda mevcut ve emin ol bi hayvanın güzelliği safkan bi ırk oluşu değil, sana bakışlarıdır..
yanlış anlama beni, bizler bi canı sahiplendirmek için ölüp bitiyoruz insanlar petshoplara para harcayıp pet sahibi olunca çok üzülüyoruz..
umarım gönlüne göre bi can sahibi olursun..
Eğer benden daha tecrübeli bir kişi konuşuyorsa ve konu hayvanlarsa, asla alınmam, ayrıca sevinirim bile. :)
Annem sadece alışamadığı köpeklerden ürküyor. Yani belirli bir zaman içinde bu korkuyu kendi kendine aşabiliyor ama sadece o köpek için. Sanırım küçükken onu bir köpek ısırmış, kuyuya düşmüş yani çok olay olmuş, bu yüzden köpeklere güvenemiyor. Ama burada oturan annemin arkadaşının küçük, beyaz bir süs köpeği var. Annem ondan korkmuyor, kucağına alır, yanında kahvesini içer, korkmaz çünkü onun kendisine birşey yapmayacağını bilir. Yani kardeşimin alerjisini bir kenara koyamayız ama annem alışırsa ( zamanla kesinlikle alışacaktır ) eve alma şansımız bayağı yüksek.
Yan komşumuz ile evimiz arasında bahçe duvarı ve duvarın üzerinde teller var. Bir insanın bile çıkamayacağı teller. Bu konuda sorun çözüldü :) Kuzenimle yakın zamanda gideceğiz barınaklara ama tam olarak zamanı belli değil. Ama okullar açılmadan gideceğiz. Asla yanlış anlamam, ayrıca üşenmeden yazdığın ve fikir verdiğin için size çok teşekkür ederim :)
Evet arkadaşlar; başlıkta da belirttiğim gibi Golden Retriever almayı çok istiyorum. Sanırım bana en çok uyan köpek o çünkü. Aslında yıllardan beri çok hayvan besledim. Balık, kuş, kaplumbağa,tavşan.. Hepsine de çok güzel baktım ama çocukluktan beri olan içimdeki köpek sevgisine engel olamıyorum. Ama büyük sanılabilecek sorunlarım var. Sizden yardım istiyorum.
1- Kardeşimin neredeyse bütün hayvanlara karşı (karafatma, sivrisinek, kedi, köpek) alerjisi çıktı. Ama köpek görünce o da dayanamıyor ve sevmek için beraber koşuyoruz. Annem de köpeklerden korkuyor ve bu yüzden evde beslemem imkansızDışarıda beslesem bu onu korkutur mu? Akşam olunca dışarıda kaldığı zaman benim onu bırakıp gittiğim hissine kapılır ve ağlar mı?
2- Evimiz bahçeli. Ama yanımızdaki evin sahibi de çok büyük bir hayvansever olduğu için tavuk, tavşan çiftliği ve sokak kedileri için yaptığı kocaman bir kulübesi var. Çitlerle çevrili ama bu köpeğim ve diğer hayvanlar için zararlı olur mu? Zarar verebilir mi?
3- Ben sabah 7'de okula gidip, 1'de eve geliyorum. Bu süre içinde köpeğim sıkılır mı?
4- 6 aylık mı alayım, yoksa büyüyünce mi? Eğer 6 aylık alırsam yine dışarıda kalmak zorunda. Buna zamanla alışabilir mi?
5- Arkadaşlarım dişi ve erkek Golden arasında çok büyük fark var dediler. Dişiler şımarık, başına buyruk oluyormuş. Pek inanmadım ama durumuma göre dişi veya erkek mi önerirsiniz?
Arkadaşlar, lütfen yanıt verin. Bir köpek evlat edinmek, onu en iyi arkadaşım yapmak istiyorum. Hiç bırakmamak istiyorum. Çocukluktan beri olan bu 'geçici heves' değil, 'gerçek sevgiyi' devam ettirmek istiyorum. Ama eğer bu sorunlar onu rahatsız edecekse, onu üzecekse ben onun üzülmesine dayanamam. Ama zamanla alışabilirse seve seve evlat edinebilirim. Buraya yazmamın sebebi ise; iyice bilgi sahibi olmadan alırsam, sonra bırakırsam bu onu ve beni çok üzer. Lütfen bana yardım edin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?