Evet arkadaşlar; başlıkta da belirttiğim gibi Golden Retriever almayı çok istiyorum. Sanırım bana en çok uyan köpek o çünkü. Aslında yıllardan beri çok hayvan besledim. Balık, kuş, kaplumbağa,tavşan.. Hepsine de çok güzel baktım ama çocukluktan beri olan içimdeki köpek sevgisine engel olamıyorum. Ama büyük sanılabilecek sorunlarım var. Sizden yardım istiyorum.
1- Kardeşimin neredeyse bütün hayvanlara karşı (karafatma, sivrisinek, kedi, köpek) alerjisi çıktı. Ama köpek görünce o da dayanamıyor ve sevmek için beraber koşuyoruz. Annem de köpeklerden korkuyor ve bu yüzden evde beslemem imkansız
Dışarıda beslesem bu onu korkutur mu? Akşam olunca dışarıda kaldığı zaman benim onu bırakıp gittiğim hissine kapılır ve ağlar mı?
2- Evimiz bahçeli. Ama yanımızdaki evin sahibi de çok büyük bir hayvansever olduğu için tavuk, tavşan çiftliği ve sokak kedileri için yaptığı kocaman bir kulübesi var. Çitlerle çevrili ama bu köpeğim ve diğer hayvanlar için zararlı olur mu? Zarar verebilir mi?
3- Ben sabah 7'de okula gidip, 1'de eve geliyorum. Bu süre içinde köpeğim sıkılır mı?
4- 6 aylık mı alayım, yoksa büyüyünce mi? Eğer 6 aylık alırsam yine dışarıda kalmak zorunda. Buna zamanla alışabilir mi?
5- Arkadaşlarım dişi ve erkek Golden arasında çok büyük fark var dediler. Dişiler şımarık, başına buyruk oluyormuş. Pek inanmadım ama durumuma göre dişi veya erkek mi önerirsiniz?
Arkadaşlar, lütfen yanıt verin. Bir köpek evlat edinmek, onu en iyi arkadaşım yapmak istiyorum. Hiç bırakmamak istiyorum. Çocukluktan beri olan bu 'geçici heves' değil, 'gerçek sevgiyi' devam ettirmek istiyorum. Ama eğer bu sorunlar onu rahatsız edecekse, onu üzecekse ben onun üzülmesine dayanamam. Ama zamanla alışabilirse seve seve evlat edinebilirim. Buraya yazmamın sebebi ise; iyice bilgi sahibi olmadan alırsam, sonra bırakırsam bu onu ve beni çok üzer. Lütfen bana yardım edin..![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
1- Kardeşimin neredeyse bütün hayvanlara karşı (karafatma, sivrisinek, kedi, köpek) alerjisi çıktı. Ama köpek görünce o da dayanamıyor ve sevmek için beraber koşuyoruz. Annem de köpeklerden korkuyor ve bu yüzden evde beslemem imkansız
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
2- Evimiz bahçeli. Ama yanımızdaki evin sahibi de çok büyük bir hayvansever olduğu için tavuk, tavşan çiftliği ve sokak kedileri için yaptığı kocaman bir kulübesi var. Çitlerle çevrili ama bu köpeğim ve diğer hayvanlar için zararlı olur mu? Zarar verebilir mi?
3- Ben sabah 7'de okula gidip, 1'de eve geliyorum. Bu süre içinde köpeğim sıkılır mı?
4- 6 aylık mı alayım, yoksa büyüyünce mi? Eğer 6 aylık alırsam yine dışarıda kalmak zorunda. Buna zamanla alışabilir mi?
5- Arkadaşlarım dişi ve erkek Golden arasında çok büyük fark var dediler. Dişiler şımarık, başına buyruk oluyormuş. Pek inanmadım ama durumuma göre dişi veya erkek mi önerirsiniz?
Arkadaşlar, lütfen yanıt verin. Bir köpek evlat edinmek, onu en iyi arkadaşım yapmak istiyorum. Hiç bırakmamak istiyorum. Çocukluktan beri olan bu 'geçici heves' değil, 'gerçek sevgiyi' devam ettirmek istiyorum. Ama eğer bu sorunlar onu rahatsız edecekse, onu üzecekse ben onun üzülmesine dayanamam. Ama zamanla alışabilirse seve seve evlat edinebilirim. Buraya yazmamın sebebi ise; iyice bilgi sahibi olmadan alırsam, sonra bırakırsam bu onu ve beni çok üzer. Lütfen bana yardım edin..
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)