Göğüste kitle

Merhaba, bundan tam 4 hafta önce başka bir sebepten hastanede yatmıştımjinekoloji bölümünde , orada sütyenimi düzeltirken göğüs ucum acıdı, baktığımda çamaşırımın içinde kaysak dolu idi, sol göğsüm akmış sonra kurumuş, muayneye gelen doktora durumu söyledim ama hiç ilgilenmedi, şuan sorunumuz o değil deyip gitti. 4 haftadır ben herhalde yara oldu diye melhem sürüyordum. Dün sabah canım birden yandı acı hissetmeye başlayınca çocukları sabah okullarına bırakıp jinekoloğuma gittim (yarın yeni bir işe başlıyorum) bir problem varsa işimden olmayım diye kontrol ettirmek geçti içimden. Öyle öğrendim

ağrı olan şeyler genelde kötü olmuyor, Allah korktuğunuza uğratmasın, sizin için dua edicez, güzel haberi alır almaz yazın lütfen, doktorlar bazen gereksiz korkutuyorlar.

Allah sabır versin cuma gününe kadar. dediğim gibi çok benzer süreçten geçtim, öyle korkuttu ki beni kesin bu hastalıksın diye, 2 gün boyunca tahlil sonucunu alana kadar, rengim sapsarı yemeden içmeden kesildim, ortadaki durumu basit birşey bile değil, hiçbirşey yokmuş, doktor beni korkuttuğuyla ömrümden 2 gün aldığıyla kaldı, dava etmeyi bile düşündüm bu sebepten. sonra Allah ından bulsun dedim. yerimde kim olsa dava ederdi o başka şey. bir gün içinde hem korkumun hem döktüğüm paranın haddi hesabı yoktu.

inşallah sizinki de hiçbirşey çıkmaz, saçma, buna mı üzülmüşüm, şükür diyeceğiniz birşey çıkar.
gerekirse bence doktorunuzu değiştirin, herşeyden önemlisi insana güven veren bir doktor olması karşıdakinin.

Bende de lenft nodülü var reaktif lenft nodülü bu yeni oldu fibroadonem vardı daha önce halada var ben korktum bu lenft nodülünden sana nasıl bir açıklama yaptılar kaç mm boyutu
Ben yeni kendim sisligi hissettim genel cerraha gittim ultrasonda cok ciddi boyutta degil denildi ama kontrol gerekiyormus. En yakin zamanda bir randevu alin ultrasonda bakilsin. Ultrason sonuclarinin ciktisini isteyin vermek zorundalarmis. Her gittiginizde oncek sonclari da gosterirsiniz. Ben boyle yapmayi dusunuyorum. Size de Allah sifa versin.

Ben yeni kendim sisligi hissettim genel cerraha gittim ultrasonda cok ciddi boyutta degil denildi ama kontrol gerekiyormus. En yakin zamanda bir randevu alin ultrasonda bakilsin. Ultrason sonuclarinin ciktisini isteyin vermek zorundalarmis. Her gittiginizde oncek sonclari da gosterirsiniz. Ben boyle yapmayi dusunuyorum. Size de Allah sifa versin.
Canım daha yeni çektirdim hem ultrason hem emar iyi cıktı ama takım takip verdiler bana 3 ay sonra tekrar ultrason istediler 2cm boyutunda benim ki

Doğumkontrol hapı kullanıyorum
Şimdi dkh serbest mi bilmiyorum ama annemin kanaması olmuştu ya da adeti sökülmüyordu (menopoza girme evresinde olduğu için) kadın doğum doktorunun yazdığı ilaçları genel cerrah içmesini uygun bulmamıştı bi araştırın isterseniz

Kızlar benim de göğüsümde 1 cm lik iyi huylu tespit etti doktorumuz ama ultrason doktoru hayır fibroadenom değil basit kist dedi ve bi kaç ay sonra gitti eridi hiç Yok şimdi bundan bişey olmaz değil mi iyice paranoyak oldum

ağrı olan şeyler genelde kötü olmuyor, Allah korktuğunuza uğratmasın, sizin için dua edicez, güzel haberi alır almaz yazın lütfen, doktorlar bazen gereksiz korkutuyorlar.

Allah sabır versin cuma gününe kadar. dediğim gibi çok benzer süreçten geçtim, öyle korkuttu ki beni kesin bu hastalıksın diye, 2 gün boyunca tahlil sonucunu alana kadar, rengim sapsarı yemeden içmeden kesildim, ortadaki durumu basit birşey bile değil, hiçbirşey yokmuş, doktor beni korkuttuğuyla ömrümden 2 gün aldığıyla kaldı, dava etmeyi bile düşündüm bu sebepten. sonra Allah ından bulsun dedim. yerimde kim olsa dava ederdi o başka şey. bir gün içinde hem korkumun hem döktüğüm paranın haddi hesabı yoktu.

inşallah sizinki de hiçbirşey çıkmaz, saçma, buna mı üzülmüşüm, şükür diyeceğiniz birşey çıkar.
gerekirse bence doktorunuzu değiştirin, herşeyden önemlisi insana güven veren bir doktor olması karşıdakinin.
Bende bugün zoraki ufak tefek şeyler yedim, su dahi içmemiştim, boğazımdan geçmiyor.
Cuma günü sonuçlar çıksın eğer benim için olumuz bir durumsa başka şehire gideceğim, Almanya’da zaten sağlık sistemi berbat durumda.

18 yaşımdan beri göğüsümde her ikisinde de kitleler var. Genetik annem ile ablamda da var. Zararlı değiller. Yani her kitle kötü demek değil. Zararsız kitleler de var. Sizin süt bezesi de olabilir. Kötü düşünmeyin hemen. Rabbim şifa versin. ❤️

18 yaşımdan beri göğüsümde her ikisinde de kitleler var. Genetik annem ile ablamda da var. Zararlı değiller. Yani her kitle kötü demek değil. Zararsız kitleler de var. Sizin süt bezesi de olabilir. Kötü düşünmeyin hemen. Rabbim şifa versin. ❤
Ultrasonda ve mamografi de süt bezesi olmadığı açıkça belirgindi, şimdi sadece iltahap olmasını Ümit ediyorum. Biyopsiden sonra doktor, eğer iltahapsa göğsün kızarır ve şişer dedi, maalesef 13 saattir hiç bir değişim yok

Ultrasonda ve mamografi de süt bezesi olmadığı açıkça belirgindi, şimdi sadece iltahap olmasını Ümit ediyorum. Biyopsiden sonra doktor, eğer iltahapsa göğsün kızarır ve şişer dedi, maalesef 13 saattir hiç bir değişim yok
Raporda ne yAzıyor merak ettim, çok geçmiş olsun

gogusunde kitle olan 10 kadindan sadece birinin kotu huyludur. yani %90 iyi huylu bir kitledir. nasil kaygilandiginizi anliyorum ama once sakin olun.

kaldiki ben boyle zamanlarda hep sunu dusunurum, nihayetinde kotu dahi olsa caresi var, gogus alinir kurtulurum. gorsellik canimi sikiyosa estetik yaptiririm. bence paniklemek icin suan erken. sabirli olup sonuc cikana kadar beklemenizi oneririm.

bu arada gogus akntisi cok kadinda olan bir durum. bir arkadasimin yillardir gogus ucu akintisi var, irin seklinde. yapilmadik tetkik kalmadi sebebini bile bulamadilar.

gogusunde kitle olan 10 kadindan sadece birinin kotu huyludur. yani %90 iyi huylu bir kitledir. nasil kaygilandiginizi anliyorum ama once sakin olun.

kaldiki ben boyle zamanlarda hep sunu dusunurum, nihayetinde kotu dahi olsa caresi var, gogus alinir kurtulurum. gorsellik canimi sikiyosa estetik yaptiririm. bence paniklemek icin suan erken. sabirli olup sonuc cikana kadar beklemenizi oneririm.

bu arada gogus akntisi cok kadinda olan bir durum. bir arkadasimin yillardir gogus ucu akintisi var, irin seklinde. yapilmadik tetkik kalmadi sebebini bile bulamadilar.
Haklısınız, ama elimde değil, çocuklarım henüz küçükler ve ne senaryolar yazdım anlatamam. Allah kimseye dert verip derman aratmasın

. Benim ilk gittiğim doktor senin için üzülüyorum sen yaşlarda kızım var daha çok gençsin demişti. Sonra Dr değiştirdik bir sürü tahlil bilmem ne hepsini yırtıp attı hiçbir şey yok dedi sağolsun. O yüzden bazen çok korkutabiliyorlar. Sonuç güzel çıkar inşallah. Zor insan bir sürü kuruyor aklında hak veriyorum. Ama sakin olun. 💕

Haklısınız, ama elimde değil, çocuklarım henüz küçükler ve ne senaryolar yazdım anlatamam. Allah kimseye dert verip derman aratmasın
Ama boyle yapmayin icinizi ferah tutun. Allah korusun ama kotu bile olsa bu hastalikta kurtulma orani %100 e yakin. Cevremde bu hastaliktan kurtulan okadar cok tanidigim var ki. Onlar kotusunu dusunecegiz derken bu ihtimali goz onunde bulundurup arastirmak zorundayiz demek istiyorlar. Bu onlarin gorevi. Insallah cuma gunu guzel haberler verirsiniz 🤲

Birşey çıkmayacak Allahın izniyle.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Emzirme zamanı elime gelen kocaman sert bi kitle olmuştu.ertesi gün randevuya gidene kadar ağlamaktan şiştim.birsürü seneryo yazdım.sonuç kitli süt bezesi çıktı iğne ile çekildi.kötüyü düşünseniz bile bu hastalıktan kurtulma şansı çok yüksek ,çevremde kötü çıkam herkes iyileşti.

Canım çok geçmiş olsun hiç panik yapma inşallah iyi çıkar sonuçların tıp çok ilerledi artık.Rabbim seni ailene bağışlasın.Benim koltuk altı ile göğüsün arasında vardı şişlik gittim dr.yağ bezesi çıktı rahatsız oluyorsan alalım dedi duruyor 2 yıldır bir ağrısı yok.Annemde de göğüste 2 ayrı kitle vardı süt bezesi çıktı seninde öyle çıkar umuyorum ki :KK200:

Canım çok geçmiş olsun hiç panik yapma inşallah iyi çıkar sonuçların tıp çok ilerledi artık.Rabbim seni ailene bağışlasın.Benim koltuk altı ile göğüsün arasında vardı şişlik gittim dr.yağ bezesi çıktı rahatsız oluyorsan alalım dedi duruyor 2 yıldır bir ağrısı yok.Annemde de göğüste 2 ayrı kitle vardı süt bezesi çıktı seninde öyle çıkar umuyorum ki :KK200:
Benim bünyem çok zayıftır, Dün sabahtan beri göğsüm iltahaplansın diye bekliyorum ama yok olmuyor bişey, zaman geçtikçe dahada eziliyorum, iyi dileklerin için teşekkür ederim , ne zor çaresizlik hissi.
şuan bir belirsizlikte olduğum için boşluktayım, ama aklıma her türlü ihtimal geliyor, daha doğrusu, yakın zamanda arkadaşımın eşi kanserden vefat etti, gözümün önünde dağ gibi adam eridi gitti, bir kaç ay evvel yakın bir bayan arkadaşımın göğüs kanseri olduğunu öğrendim, ben ona yardım etmek için uğraşırken şimdi o bana güç vermeye çalışıyor.
üzgünüm sadece çok üzgünüm

Benim bünyem çok zayıftır, Dün sabahtan beri göğsüm iltahaplansın diye bekliyorum ama yok olmuyor bişey, zaman geçtikçe dahada eziliyorum, iyi dileklerin için teşekkür ederim , ne zor çaresizlik hissi.
şuan bir belirsizlikte olduğum için boşluktayım, ama aklıma her türlü ihtimal geliyor, daha doğrusu, yakın zamanda arkadaşımın eşi kanserden vefat etti, gözümün önünde dağ gibi adam eridi gitti, bir kaç ay evvel yakın bir bayan arkadaşımın göğüs kanseri olduğunu öğrendim, ben ona yardım etmek için uğraşırken şimdi o bana güç vermeye çalışıyor.
üzgünüm sadece çok üzgünüm
yarın iyi haberlerinizi dört gözle bekliyoruz. Rabbim sizi evlatlarınıza onları da size bağışlasın. Allah yarın evinize kuş gibi hafif rahatlamış gelmeyi nasip etsin.

Saraçoğlunun kürü. Nette muhakkak vardır. Saraçoğlu brokoli kürü diye arayabilirsiniz. Yada Saraçoğlu memede kitle diye. Çok şükür kalmadı bende. Geçirmediği bir tür vardı sadece. Ultrason sonucuna göre ona dikkat edersiniz
Evvelsi gün be bu sabah aç karnına içtim brokoli suyunu, fakat günde kaç defa içilecek onu anlayamadım, siz nekadar tüketmiştiniz?

X