Gögüs ucum yarıldı. Dayanamıyorum artık

Emzirirken sadece meme ucunu değil, kahverengi halkayı da kavraması gerekiyor bebeğin. Aksi durumda meme ucu iyileşmez. Ben de ayaklarımı yere vura vura emzirirdim sizi çok iyi anlıyorum. Önereceğim krem yok, sadece acı da olsa sabır gerekiyor.

Emzirirken sadece meme ucunu değil, kahverengi halkayı da kavraması gerekiyor bebeğin. Aksi durumda meme ucu iyileşmez. Ben de ayaklarımı yere vura vura emzirirdim sizi çok iyi anlıyorum. Önereceğim krem yok, sadece acı da olsa sabır gerekiyor.
Öyle tutturuyorum. Şükür kavranması bi tık iyi sadece ucunu almıyor. İlk ucunu alsa da vakumlayıp etrafını da alıyor. Sizin ne kadar süre de geçti

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Emzirme pozisyonun yanlış. Bende a acıyı bu yüzden 2 ay çektim. Bu konuda çok çok video izleyin tutuş ve emzirme Bebek siyah bölgeyi mümkün olduğunca geniş şekilde alacak , bebeğin alt ve üst dudagi dışa dönük olacak , sizde en rahat pozisyonda oturup arkanıza yastık desteği ile bebeğiniz size gelecek şekilde siz bebeğe eğilmeden emzirin. Bebeğinizin dudaklarına meme ucunu deydirin burunla dudak arasına sürtün bebeğiniz ağzını olabildiğince açınca sokun siyah bölgeyle birlikte. Başka türlü düzelmiyor arkadaşım. Yapamiyorsan emzirme danışmanları var Instagram ve Facebook'da anlasın eve bile geliyorlar. Ve biberon kullanmayın biberon bebeğin emme refleksini bozuyor kaşık biberon yada eds yontemiyle besleme yapın sağım yapıyorsanız.

Ne kadar zamanda geçti seninki. Emzirme süturni takıyorum içine gögüs pedi koyuyorum. Sütüm akıyor bazen çünkü. Gümüş kapak 15 gündür takıyorum yok fayda etmedi gibi çok az etti ettiysede. Emziriyorum. Kıyamıyorum bırakmaya ama dayanamıyorum.ne zaman geçecek
Asla kuru kuru memeyi vermeyin bebeğe . Sütünüzü sıkın ovalayın öyle verin. Göğüs pedi daha çok yara ve yarık yapıyor . Gümüş kapak ile kapatın akarsa aksın kapak süt dolunca sütunuz orayı iyileştirecek. Bol bol açık kalsın sütünüzü sıkın ovalayip kurumasına izin verin sık sık yapın bunu .
Bağırma ayakları yere vurarak emzirme aglamalarimn 2 ay boyunca her emzirmede devam etti. Tam işkence eziyet . Ama Herşey geçince emzirmek dünyanın en güzel şeyi dedim.

Bana da herkes zamanla düzelir diyor da o zaman nasıl geçiyor. Ne kadar sürer bilmiyorum. Emzirmenim bu kadar acı veren bireşy olduğunu tahmin etmezdim
Çok acı çekiyorsanız doktora gidebilirsiniz ya da dediğim kremi denedikten sonra bir bakarsınız eczaneden direk veriyorlar.

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Kendimi gördüm sende 2 aylık benimki de hala iyileşmedi kilo alımı olmadı diye doktor sağarak ver dedi biberona alıştı şimdi onun savaşını veriyorum sen yapma kaşık biberonla mama veya süt ver benim daha yeni sol memem biraz deri tuttu sağ hala kırmızı et yara doğru pozisyonda emzir ucu tek verme ağzına

İkiside yarıldı malesef. Bir gögsümü 3 gün vermedim sağdım diğeriyle emzirdim biraz iyi gibi oldu ama emzirince yine aynısı oldu.
Oluyor benim meme ucunun yarısı yok oldu daha yeni biraz iyileşti ama hala pes etme reddesine gelıyorum 😞

Öncelikle bana da işkence gibi geliyordu.emzirirken ağlıyordum.çok kötüydü o günler. Bir gün mastit oldum.ucu da hep çatlak yaraydı zaten.sonra doktora gittik iltihaplı mastitmiş çocuğa sakın verme sağ dedi. Sonra makinayla sağarken yara olan uç kısmı koptu gitti. Sonra başka bir doktora gittim madecassol ve fito kremlerini verdi.o göğsümden emzirmedim ama ikisi de hep çatlaktı ve çok acıyodu zaten. Bu kremleri her emzirmeden sonra sürüp emzirmeden çnce yıkıyordum.ama gerçekten madecassol çok çok iyi geldi. Ama emziremediğim göğsümü elle sağmaya devam ettim süt gitmesin diye.ben sapdıkça iyileşmesi gecikti.ara ara emzirmeyi denedim kanadı.yaklaşık 2 bucuk ayın sonunda o göğsümden de emzirmeye başladım. Bir süre sütüm az oldu o göğüste ama sonra arttı.tabi bir yerden sonra süt artsın diye sağmaya da devam ettim.yaklaşık 5 aylık olduğunda sağmayı bıraktım sütüm yetti.ancak annem normal zamanla geçer demesine rağmen ilaç kullanmasam geçmezdi.bu kremleri öneririm bence doktora da gidebilirsiniz. Başlangıçta rahatlatıyor hemen.sonrasında iyileştiğini görürsünüz.o ünlü kremler falan hepsini denedim hiç işe yaramadılar.inşallah ağrınız geçer.
Banada Medecassol verdi ama kullanmıyorum bütün gün giyinik olmam gerek bu yüzden açık bırakamam akşam sürsem etkili olur mu sizce ve bende hem emzirip hem biberon ilerledim lakin memeyi reddediyor azıcık emip ağlıyor 2 aylık öneriniz var mı?

Kuyruk yağı duydum bi arkadaşımın annesi merhem vermişti bacağım yandığında kuyruk yağı vsrdı koca karı işi emzirirken kullanmıştım demişti sütünüzü sürün mutlaka doktora gidin

gögüs pedi meme ucuna sürtündüğü için daha çok yara yapar. Onun yerine silikon meme ucu kalkanı kullanmalısınız, meme ucunun sürtünmesini engellediği için yaralar daha hızlı iyileşiyor. Gümüş kapak da normalde çok iyi ancak açık yara olunca bazen o da yaraya yapışabiliyor. Yaralarınız iyileştikten sonra tekrar yara olmaması için her emzirme sonrası gümüş kapaklarınızı takabilirsiniz. Krem olarak ise garmastan pomad çok çok iyi, bazı kaynaklarda emzirme öncesi yıkanmalı, bazılarında yıkanmamalı yazıyor ancak ben yıkayarak kullanmıştım. Gümüş kapaklarla herhangi bir merhem kullanmamalısınız. Silikon meme ucu kalkanı kullanmadan veyahut göğüslerinizi açık bırakmadan kullanacağınız kremler sürtünmenin yarattığı tahrişten dolayı işe yaramayacaktır

gögüs pedi meme ucuna sürtündüğü için daha çok yara yapar. Onun yerine silikon meme ucu kalkanı kullanmalısınız, meme ucunun sürtünmesini engellediği için yaralar daha hızlı iyileşiyor. Gümüş kapak da normalde çok iyi ancak açık yara olunca bazen o da yaraya yapışabiliyor. Yaralarınız iyileştikten sonra tekrar yara olmaması için her emzirme sonrası gümüş kapaklarınızı takabilirsiniz. Krem olarak ise garmastan pomad çok çok iyi, bazı kaynaklarda emzirme öncesi yıkanmalı, bazılarında yıkanmamalı yazıyor ancak ben yıkayarak kullanmıştım. Gümüş kapaklarla herhangi bir merhem kullanmamalısınız. Silikon meme ucu kalkanı kullanmadan veyahut göğüslerinizi açık bırakmadan kullanacağınız kremler sürtünmenin yarattığı tahrişten dolayı işe yaramayacaktır
Bu arada silikon meme ucu kalkanı olarak yazdığım şey, göğüs kalkanı olarak geçiyormuş Avent in var. Yarım küre şeklinde iki parçalı silikon

Phillips avent göğüs kalkanı var onun delikli kısmı benim çok işime yaramıştı. Lansinoh sürüp onu takıyordum hem hava alıyor hem değmiyor bir yere. Bi kere çooook kötü oldu Lansinohta kurtarmadı ayva çekirdeği kremi yaptım o iyi geldi yine Kalkan ile. İlk başlarda silikon göğüs ucu kullanıyordum emzirirken, ayva çekirdeği yaptığım zaman bırakmıştım 1 günlüğüne tekrar kullanmak durumunda kalmıştım.
Bebeğim 5.5 aylık alerjik, gaz vurdukça bana sarıyor hala bazen yara oluyor benim de. O yüzden anlıyorum sizi. Ama başlardaki kadar çok kötü durumda değilim, zaman geçtikçe sizin memeleriniz de alışacak bebekte tutmayı öğrenecek belki bir daha hiç yaşamayacaksınız bu sorunu. Emzirmeyi bırakmayın derim, sağıp vermek daha büyük dert

Bunu yazdırabılırsen ıyı gelebılır sana inşallah düzelir benim de göğüslerim yaradı çok şükür bunu sürdüğüm zaman hemen düzeldi rahatlattı ama inşallah sendede işe yarar cok çok gecmıs olsun mama verıyorum dıye de üzülme öyle de böyle de büyüyecekler önemli olan annenin iyi olması anne iyi olursa bebekte iyi olur ❤️

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 5
Banada Medecassol verdi ama kullanmıyorum bütün gün giyinik olmam gerek bu yüzden açık bırakamam akşam sürsem etkili olur mu sizce ve bende hem emzirip hem biberon ilerledim lakin memeyi reddediyor azıcık emip ağlıyor 2 aylık öneriniz var mı?
Ne kadar sürerseniz o kadar faydası olur.bence her fırsatta sürün. Benimki de bir ara inat etti ama zorla vermeye çalıştım.acıkırsa emecek dedim.çok ağlarsa mama verdim.bu dönemde genelde uyku emmesi yaptım.öyle öyle yendik.uyurken farkında olmadığı için uyurken emzirdim mesela biraz aç ama uykusu var.sallayıp mayıştırıyordum sonra emziriyordum.bunu deneyebilirsiniz.bir süre bunu çok yaptım sonra alıştı emdi zaten

Bunu yazdırabılırsen ıyı gelebılır sana inşallah düzelir benim de göğüslerim yaradı çok şükür bunu sürdüğüm zaman hemen düzeldi rahatlattı ama inşallah sendede işe yarar cok çok gecmıs olsun mama verıyorum dıye de üzülme öyle de böyle de büyüyecekler önemli olan annenin iyi olması anne iyi olursa bebekte iyi olur ❤️
O mantar kremi olmazki

Ne kadar sürerseniz o kadar faydası olur.bence her fırsatta sürün. Benimki de bir ara inat etti ama zorla vermeye çalıştım.acıkırsa emecek dedim.çok ağlarsa mama verdim.bu dönemde genelde uyku emmesi yaptım.öyle öyle yendik.uyurken farkında olmadığı için uyurken emzirdim mesela biraz aç ama uykusu var.sallayıp mayıştırıyordum sonra emziriyordum.bunu deneyebilirsiniz.bir süre bunu çok yaptım sonra alıştı emdi zaten
Uyku emmesi denedim direk anladı gündüz biraz biraz tutuyor gece hiç oralı bile olmuyor 😓

Back
X