Gögüs ucum yarıldı. Dayanamıyorum artık

Başaracak mıyım gerçekten. Bunu duymaya o kadar ihtiyacım var ki
Tabikide başaracaksın çok normal şuan böyle şeylerle karşı karşıya kalman bebeğin küçük sen tecrübesizsin bnde aynı şeyleri yaşadım emzirmek dünyanın en güzel şeyi sadece biraz sabır. Birde yara olmaması için memeni tam kavrasın gerçe biri daha yazmış daha önce de bnde aklıma gldi söyleyeyim tam kavrayamazsa da yara olur

Allahım şifa versin inşallah.. bende hamileyim meme ucu yarası şimdiden kabusum. Emzirme danışmanıyla görüşebilir misiniz çünkü ben bikaç bideo izlediğimde yanlış emzirmeden kaynaklı yaraların oluştuğunu söylemişti. Doktor da size boşver emzirme demez lütfen doktora başvurun hem size hem bebeğinize yazık. Allahım şifa versin, inşallah bilen birileri yardımcı olur 🙏🏻
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah doğumdan sonra emzirmeden soğan sürün göğüs ucunuza hiç yara olmaz ben yarım hiç yara olmadı

Emzirmeseniz ne olur? Hiç bilgim yok bu konuda kusurabakmayın, alternatifi yok mu bu işin? Ayrıca doktorunuzun önerisi ne yönde oldu?

Ah ben de o günleri hatırladım. Sezaryen acısı hiçbir şeydi meme acısının yanında ama totalde 1.5 ayda geçti benimki. Çok geçmiş olsun 💝🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Aynısını yaşadım sezaryenden çekmedim ben göğüs ıcı yarasından çektiğim kadar.
kanla karışık süt emdi bebeğim. Biraz dinlensin yaralarım geçsin diye mama aldım ama vicdanım el vermedi sütüm akarken mama veremedim
Garmestan mıydı neydi eczane bilir onu sür hem emzirme sonrası ve gümüş kapak kapat benim öyle geçti 10 gün sürdü ağlamalarom
10 günden sonra ağlamamaya başladım ama acısı azaldı
20 günlükken falan tamamen geçti
Ama temizlemek gerekiyor bebek memeyi almadan. Merak etme geçecek ♥️ bağıra bağıra ağlıyordum ya o acının tarifi yok ama bebeğim emdikçe Mutlu oluyordum 🥹 acıya öyle dayanıyordum
Sen dediğim kremi al

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Ayva çekirdeklerini suyun içine atın jel kıvamı alıyor onu kullanın ii gelir inşallah.

Ne kadar zamanda geçti seninki. Emzirme süturni takıyorum içine gögüs pedi koyuyorum. Sütüm akıyor bazen çünkü. Gümüş kapak 15 gündür takıyorum yok fayda etmedi gibi çok az etti ettiysede. Emziriyorum. Kıyamıyorum bırakmaya ama dayanamıyorum.ne zaman geçecek
Ped kullanmak yerine göğüs kalkanı kullanın, hava alsın sürekli. Akan süt de birikir. Kreminizi sürün aventin hava alan kalkanını takın (delikli olanı). Bir kaç güne toparlar inşallah. Geçmiş olsun 🤍

Bazen acıkmasını bekledim emsin diye bazen aç sandım ama uykusu var diye ağlıyormuş. Yani bir ara inat etti ben de sağdım ama emzirmekten vazgeçmedim.benim de ağlayasım geldi onunla.çok sinirlendim niye bu kadar zor diye. Siz yine de mayıştırıp deneyin.almazsa sağarsınız ama bir dönem meme reddi olabiliyor atak haftası gibi şeyleri varmış öyle okumuştum.bir iki haftaya geçecektir
İnşeAllah teşekkürler 🌸

Oiii gece memeyi almayınca oturup ağlardım bakamıyorum ben bu çocuğ diye lohusa kafan aklıma geldi :)ki saatte bir uyandırıp emziriyordum sonra üç saate çıkarmıştım. Sıfır uyku bütün odağım bebek…
Ayağını bacağını mıncırıp bezini açıp bir şekilde emmesini sağlıyordum.
Muhakkak pat pat gazını alıp bezini değiştiriyordum ilk 3 ay.
Siz zaten yapıyorsunuzdur insan anımsıyor böyle görünce, hey gidi geçmiyor gibiydi ne çabuk geçmiş gitmiş :) allahım o halleri nasıl güzel pamuk pamuk

Emzirirken üzerine uyuyakalmak ya da meme dokusunun burnunu kapatıp nefes almasını engellemesi büyük korkularımdı.
Başkasının memesini emdi ama benimkini tutmuyor süt de var ama çığlık çığlığa neden olabilir😞

Emzirmeseniz ne olur? Hiç bilgim yok bu konuda kusurabakmayın, alternatifi yok mu bu işin? Ayrıca doktorunuzun önerisi ne yönde oldu?
Doktora henüz gitmedim ama sağlık ocağındaki ebem yapacak birşey yok zamanla geçer hiç birşey fayda etmez dedi. Emzirmemek olmuyor. Vicdanı bir yük. O bebk bana muhtaç. Alacağı en sağlıklı besin anne sütü kıyamıyorum

60 günlük meme ucu yaralarından dolayı silikon ucuyla emzirdim 1 ay kilo alımı olmadı ondan doktor sağarak dene dedi 20 gün öyle yaptım hala meme ucu yaralarım var ondan sonra meme vermeye çalıştım tutmak istemedi mecbur hem meme vermeye çabalıyorum hem sağarak veriyorum âmâ komşumun memesini rahatlıkla emdi benimkini 2 dk emip ağlıyor ondan sonra ne yapsam da tutmuyor

60 günlük meme ucu yaralarından dolayı silikon ucuyla emzirdim 1 ay kilo alımı olmadı ondan doktor sağarak dene dedi 20 gün öyle yaptım hala meme ucu yaralarım var ondan sonra meme vermeye çalıştım tutmak istemedi mecbur hem meme vermeye çabalıyorum hem sağarak veriyorum âmâ komşumun memesini rahatlıkla emdi benimkini 2 dk emip ağlıyor ondan sonra ne yapsam da tutmuyor
Memeyi doğru tutuyor mu?
Emzirme pozisyonunuz doğru mu?
Emzirme destek sistemini denediniz mi?
Üstünüzde/kıyafetlerinizde parfüm, yumuşatıcı, duş jeli ya da şampuan gibi kimyasal çocuğun hoşlanmayacağı bir koku olabilir mi?
emme hızıyla süt yavaş geldiği için sinirleniyor olabilir mi? Biberon akışınız yüksek mi?

Biraz canınız yanacak ama bebek emdikçe düzeliyor meme. Yara olduysa bebişiniz sadece ucunu tutıyordur, tüm kahverengi kısmı tutturmaya çalışın bebişe

Memeyi doğru tutuyor mu?
Emzirme pozisyonunuz doğru mu?
Emzirme destek sistemini denediniz mi?
Üstünüzde/kıyafetlerinizde parfüm, yumuşatıcı, duş jeli ya da şampuan gibi kimyasal çocuğun hoşlanmayacağı bir koku olabilir mi?
emme hızıyla süt yavaş geldiği için sinirleniyor olabilir mi? Biberon akışınız yüksek mi?
Memeyi başta yanlış tuttuğunda yaralarım oldu bu yüzden o konuda doğru tutuyo parfüm kullanmıyorum ev ortamında olduğumdan emzirirken yastık benzeri şeylerden destek aldım yine aynı

Ama son dediğiniz şeyi bende düşünüyorum emme hızı olabilir biberonda hemen içip doyuyor meme ise yavaş yavaş akıtıyor biberon yavaş akımlıydı lakin son zamanlarda onda da hız var önceden ters tutsam da akmazdı geçen gün akarken buldum sanırım bu yüzden olabilir komşumun iki çocuğu var şu an süt verdiği çocuğu 1 yaşında onun memesinden süt daha hızlı geliyor olabilir mi benim ilk ve doğru düzgün emmediğinden yavaş olabilir mi?

Back
X