Göğüs ucum parçalandı

kızlar annem soyleyip duruuyodu haklıymış. pembe kutulu bi krem va göğüslere çok iyi geliyor. şifa allahtan ama, ben ççok faydasını gördüm.
ankarada ulusta istanbul eczanesinin kendi formülymüş, imkanı olanlara tavsiye ederim.
hamdolsun iki gün oldu ama düzeliyo yavaş yavaş.

Canım geçmiş olsun benimde duyduğum emzirdikten sonra iyice temizleyip yarım kuru soğanı kesip soğanın sütünü sürmekmiş çok iyi geliyor diyolar ama deneyenlerin yalancısıyım bir araştır istersen yapmadan önce.

ben denedim soğanı işe yaramıştı yanlız ilk emzirmede sürmüştüm her seferinde değil

ben lansinoh' u ara ara sürmeye devam ediyorum. kızımın emmesi bitince sütümle yıkıyorum göğüs ucumu bir de.. çok şükür önemli bir sorunum yok, inşallah olmaz da.. allah sizlere de kolaylık versin arkadaşlar.. bir tanıdığım ikinci çocuğunu büyütüyor. o karbonatlı su kullanmış ikisinde de.. pamukçuğu da önlüyormuş. ama geçen gün bir yerlerde okudum karbonatlı su kullanılmamalı diyordu. CADIARZU. sanırım kızımın ağzında pamukçuk olmaya başladı.. bu konuda fikri olan var mı?

Son düzenleme:
kızlarrrr yardımmmm göğüslerim çok kötü benimde ağlaya ağlaya emziriyorum gözümde yaş kalmadı inanınn pompayla çekip yediiyorummm neolur yardım edinn herşeyi deni yorum ama yokk slikon meme ucu kullanıyorum o şekilde bile çok canım yanıyor

ben lansinoh' u ara ara sürmeye devam ediyorum. kızımın emmesi bitince sütümle yıkıyorum göğüs ucumu bir de.. çok şükür önemli bir sorunum yok, inşallah olmaz da.. allah sizlere de kolaylık versin arkadaşlar.. bir tanıdığım ikinci çocuğunu büyütüyor. o karbonatlı su kullanmış ikisinde de.. pamukçuğu da önlüyormuş. ama geçen gün bir yerlerde okudum karbonatlı su kullanılmamalı diyordu. CADIARZU. sanırım kızımın ağzında pamukçuk olmaya başladı.. bu konuda fikri olan var mı?

bizdede oluşmuştu geçen hafta
sağlıkocağına gittiğimizde dr farketti
karbonatlı suyla silin dedi annem bi kez sildi şimdi elh bişi yok

karbonatlı su işe yarıyor şekerler..allaha şükür lansıon bneım memişleri iyileştrdi..

kızlarrrr yardımmmm göğüslerim çok kötü benimde ağlaya ağlaya emziriyorum gözümde yaş kalmadı inanınn pompayla çekip yediiyorummm neolur yardım edinn herşeyi deni yorum ama yokk slikon meme ucu kullanıyorum o şekilde bile çok canım yanıyor

canım ben bu topiği actıgımda göğsümden kanlar geliyordu resmen parcalanmıstı salsun herkes cok yardımcı oldu burda okudugum herseyi denedim aydasınıda gördüm ama en cok beni hakiki zeytin yagı kurtardı..her emirmeden sonra hakiki zeytin yagı sürdüm cok rahatlattı beni..tam anlemıyla gecmedi suanda ama catlak kapandı emzirirken ilk emmeye basladıgında acım oluyor sonraları rahatlıyorum emiyor cok sükür..insallah senin de en kısa zamanda düzelir canım neler cektiğini cok iyi tahmin edebiliyorum...RABBİM şifa oversin.opuyorumnanaktan

Meme Ucumda Çatlak Oluştu!

Bebeğin memenin çevresindeki kahverengi kısmı kavramayıp yalnızca meme başından emmesi sonucu meme başı zedelenir ve bebek bu şekilde emmeye devam ederse meme başı çatlağı gelişir. Bebeğin yanlış teknikle emmesi en sık olarak doğumdan sonra hemen emzirilmediği veya doğumdan sonra ilk 4 haftada bebeğe yalancı meme veya biberon verildiği durumlarda gelişir. Meme başı çatlağının tedavisinde şu noktalara dikkat edilmelidir:
" Emzirme tekniği düzeltilmeli
" Emzirmeler kısa süreli ancak sık aralıklarla olmalı
" Farklı pozisyonlarda emzirilmeli
" Bebeğe biberon veya yalancı meme verilmemeli, ek besin verilecekse biberon yerine kaşıkla verilmeli
" Az ağrıyan memeden emzirmeye başlanılmalı
" Aşırı ağrı nedeni il emzirilemiyorsa süt yapımının devamı için memeler sağılarak boşaltılmalı
" Meme başı kuru tutulmalı
" Pamuklu kumaştan yapılmış bir numara büyük sütyen giyilmeli
" Emzirme bitiminde bir-iki damla süt göğüs ucunda bırakılmalı
" Göğüs uçlarına karbonatlı su sürülmemeli.
Meme başı çatlağının iyileşmesi ortalama 7 günde olur. Anne sütü ile beslenmede karşılaşılabilen diğer bir sorun da göğüslerde süt birikmesidir. Doğumdan sonra emzirmeye geç başlanması, bebeğin memeyi iyi boşaltamaması, öğün aralarının uzun olması veya öğün atlanması durumlarında olur. Göğüsler aşırı gergin, sert ve ağrılıdır. Nadiren hafif ateş olur. Göğüste süt birikmesi durumlarında şu noktalara dikkat edilmelidir:
" Bebeğin doğru teknikle sık emzirilmesi sağlanmalı
" Bebek emmekte zorluk çekiyorsa anne sütü elle veya süt pompası ile sağılarak memeler bir miktar boşaltılmalı
" Emzirmeden önce ağrılı göğsün üzerine sıcak bir havlu konulması, ılık bir duş veya meme ucuna doğru hafif masaj ve emzirdikten sonra soğuk kompres uygulanmalı
" Annenin dinlenmesi sağlanmalıdır.
alıntıdır bebekbeslenme

emzirdikten sonra da yıkayın göğsünüzü belki benim gibi bebeğin tükrüğüne alerjiniz vardır.

kızlar her markayı denedim diyebilirim en son mustela'yı kullandım ve dünden beri çok fark etti... ayrıca aşırı dolu olduğundan ağrı ve ateş oluyordu benim. arkadaşım süt pompası getirdi ve inanın ağrı felan kalmadı ve acayip rahatladım...
hepinize bol sütlü ve bol emişli günler :ecrin_bebek:

daha iiyim cok şükür catlak kapandı en azından aglamadan emziriyorum:)))))) acıyor biraz ama zamanla gecce ek insALLAH..ZEYTıN YAGININ FAYDASINI GÖRDÜM HEM BEBEGE DE ZARARSIZ SıLıP VERıYORUM:))))

benımde ıyıleştı şükür 10.gun sonunda iyi geldi lansıonsh

bugun 13.gunumdeyim ilk gunden beri catlayan goguslerime bepanten suruyorum ama pek faydasini gormedim ..agzima kiyafetimi alip dislerimi sIkarak emziriyorum.kahverengi bolgeyi tamamen agzina aliyor gel gelelim yinede catladi...emzirdikten sonra sutumu sIKip kurumasini bekliyorum braz faydasi oluyor..
bahsettiginiz lansion isimli krem insaallah hollandada vardir bir de onu deneyecegim
yoksa bu gidisle sutumu sagip biberonla vermeyi dusunmeye baslayacagim..

1ay oldu sag gogsum yenı ıyılestı sayılır ama sol gogsum ondanda beter bakalım o nezaman ıyılesecek mafoldumben
nasıl ıyılestıgını sorarsanız herseyı dennemekten sıkıldım oluruna bıraktım :sinifsinif:

benimde ilk haftlarda oldu çatlak. bir sürü şey denedim fayda etmedi. sonra sütyen ve göğüs pedini çıkarttm evde kimse yokken sadece fanilayla dolaştım fırsat buldukça açıkta bıraktım ve faydası oldu. bebek hemşiresi gelmişti bana bilgi vermek için o da aynısını söyledi mümkünse açıkta gez evde kimse yokken oksijenle tems etmedikçe kurumaz kapanmaz dedi.bence de doğru bu tespit.

Merhaba

ALLAH(CC)tüm evlatları hayırlı etsin ve bağışlasın inşallah(amin).

Ben de bu çatlaklardan ve yarıklardan çok çektim.ıLaçlar da kullandım.Pek etki etmemişti.Sanırım kişiden kişiye değişiyor.Bana ve pekçok kişiye iyi gelen tavsiye üzerine doğal yapım bir ilacı kullandım.Çokkk memnun kaldım.Kesinlikle zararsız ve kullanmanızı öneririm.

Ayva çekirdeklerini veya çekirdekleriyle birlikte beyaz olan çekirdek yatağıyla da alıp bir çay bardağına koyabilirsiniz.Üzerine gelecek şekilde gül suyu dökün.Bir süre bekletin.Gül suyu ile ayva krem kıvamını alınca sürün,göğüs ucu pedlerini de üzerine kapatın.

Bu şekilde emzirmeden emzirmeye yapın.Kesinlikle yumuşatıyor ve zararsız bir şekilde yaraları kapatıyor.Ellerdeki çatlaklar için de çok iyi tedavi yöntemi.
Kesinlikle doğal ve zararsız olduğu için tereddütsüz kullandım.Çok memnun kaldım.ınşallah sizlere de faydalı olur.Naçizane öneririm.Sağlıkla,sütlerinizle,hayır ile kalın.

Sevgiler.Selametle.

Hakiki zeytinyağının faydası oluyo okuduğum kadarıylaa,ama bişeyi merak ettimm,tekrar emzirmeden önce temizliyomusunuz göğsü,temizliosanız ne ile temizliosunuzzzz benmde biraz çatladı dahada büyümeden halletsem iyi olucakk

Hakiki zeytinyağının faydası oluyo okuduğum kadarıylaa,ama bişeyi merak ettimm,tekrar emzirmeden önce temizliyomusunuz göğsü,temizliosanız ne ile temizliosunuzzzz benmde biraz çatladı dahada büyümeden halletsem iyi olucakk

zeytın yagının zararı olmaz canım sılmene gerek yok yerimseniben

X