Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Mannaq oldu mu ameliyatını acaba?

Canım yeni göğüs ölçünle sağlıkla ve mutlu yaşa inşallah.Bende aynısını düşünüyorum kocaman ağırlıklarla ne eziyet çekmişiz değil mi?Çok geçmiş olsun.:)

Merhaba kızlar.Pazartesi günü ameliyatımı oldum.Ameliyatım 3 saat sürdü.Size o günü anlatacağım.Sabah 7:30 da yatışımı yaptırdım.Doktorumun benimle aşırı derecede ilgilenmesi beni daha bir rahatlattı.Öğlen 1 gibi ameliyathaneye alındım.Çizimim orda yapıldı.Dikiş izinin J şeklinde mi yoksa ters T şeklinde mi olacağına karar verdik.Ben küçülmenin çok olmasını istediğim için ters T şeklinde olmasını kararlaştırdık.Daha sonra anestezi odasına götürüldüm.Uyandığımda Bora Bey başımdaydı ve ağrı hissetmeye başladığımı söyledim.Ağrı kesici yaptılar.Göğüslerim sargıda ve medikal sütyen giydirilmişti.Drenlerim takılmıştı sağ göğsümde daha çok kanama vardı.Bir gece hastanede kaldım ve dün taburcu oldum.Drenlerim çıkarılmadı Perşembe günü çıkarılmasına karar verildi.Bora Bey ve diğer doktorların visitte baktığına göre göğüs ucumda iyi gelişme varmış..Hissizlik gibi beklenen komplikasyonlar gerçekleşmedi.Şu an aynaya baktığımda kendimi Angelina Jolie'den daha güzel olarak görüyorum :)) Sizde zaman kaybetmeyin ve ameliyat olun sağlıklı ve minicik göğüslerinize kavuşun :) Şu an üzerimden öyle bir yük kalktı ki kuş kadar hafif hissediyorum.Neyse hanımlar gelişmeleri sizle paylaşmaya devam edeceğim sağlıcakla kalın

Mannaq cım çok sevindim senin adına.Sevincin ve telaşın ne güzel yansımış yazına:) Ben de merak etmiştim zaten Mannaq oldu mu ameliyatını diye

Evet gelişmeleri yaz bekliyoruz tatlım.Direnlerin çıkınca bak daha da rahatlayacaksın.Tekrar gözün aydın diyelim:13:

Teşekkür ederim canım :) Drenlerim çıkarıldığında ilk işim alışveriş yapmak olacak

Çok çok geçmişler olsun bu stresli sürecini atlattığın ve mutlu olduğun için senin için sevindim.Geçen sene aynı duyguları bende yaşadım günler geçtikce daha da süper ve dinç his edeceksin kendini.Allaha emanet ol canım.:)

Sağol canım :)) Güzel günlerin yakın olduğunu bende hissediyorum hayırlısı ile geçecek biliyorum bu dönemde :))

Selam kızlar,
Tam 1 ay oldu ameliyat olalı.. Ama kafama takılan sorular var ve yardımlarınızı bekliyorum.
1) Dikiş ağrılarınız ne kdr zmn sonra gecti ( ben hala kollarımı yukarı uzatirken ağrı yasıyorum)
2) Odemleriniz 1 ay gibi sürede tamamen gecti mi yoksa bnm gibi odemlimiydiniz
3) Meme uçları ne kdr zamanda olması gereken yerine dondü ( benimkiler biraz aşağıda duruyor, doktorum sislikler indikce olması gereken yere gelecegini söyledi)
4) contractubex'i ameliyattan ne kdr sonra kullanmaya başladınız
5) Dikişlerin üzerindeki kabuklanmanin geçmesi için ayrıca bir jel,krem vs kullandinizmi?
6) Sporcu sutyenini ne kdr süre kullanmanızı önerdi doktorunuz
7) Tam sekli ve büyüklüğü, dikişlerin kabarikligi ne zaman gecti ve oturdu

Ne cok sorum varmış yaaa :/ yardımcı olursanız sevinirim. Sonuçta önemli olan tecrübe gerisi hikaye

Ben haziran 2011 de göğüs küçültme amelıyatı oldum doktorum yüzünden mayıs 2012de yine oldum bu kez sol googusten cunku sağa göre buyuktu neyse şuan memnunum ama keşke dahadakuçük olsalar 85 sütyen takıyorum burada contractubex nedir ilk defa duydum.ödemlerım bir ay bırbucukayda yenı yenı gectı dıkıs ağrılarım 10 günde gectı en fazlahiç bısey kullanmadım kabuklanma için. sporcu sutyennını ıkı hafta boyunca taktım.tam herşey altı ayda oturdu en fazla.contractubex nedir?

Kızlar meme küçültme amelıtaı olanlar hangı doktora oldunuz amelıyatı ve ne kadar surede ıyılestınız suan memnunmusunuz herseyden yıne buyume varmı formunuzu nasıl koruyorsunuz anlatırmısınız teşkkutler ben yukarda yazdım 1.5 yıl oldu ama dahada kuculsun ısterdım sütyen ölçüm 85 boyum 170 kılom 60 normalmi sizce sankı göğüslerım yıne büyücek sıye korkuyorum hep fazla yememeye dıkkat edıyorum buarada hiç çocuk yapmadım daha.

Merhaba mogis,

öncelikle geçmiş olsun. Yaşadıklarımdan yola çıkarak tek tek sorularına cevap vermeye çalışayım.

1)dikiş ağrısı pek olmadı. gerginliğini hissediyordum daha çok. kollarımı 1,5 ay kadar çok kullanmamaya çalıştım. Ağrı hissettiğimden değil, kendimi korumak adına yaptım bunu.
2)ödemin geçmesi için 1 ay çok erken, 3.-4. ay civarı yok oluyor.
3)meme uçlarımın pozisyonu, ödemler gidince, bir değişiklik göstermedi. hep oldukları yerde idi.
4)contractubex kullanmadım. doktorum silikon bant ve dermatix kullanmamı önerdi. dikişler alındıktan 1 hafta sonra kullanmaya başladım.
5)kabuklanma için bişi kullanmadım. çünkü; ameliyat sırasında, doktorumun yapıştırdığı transparan bantlar vardı. O bantlar dikişler alınıncaya kadar benimle kaldı. dikişler alındıktan sonra da herhangi bir kabuklanma olmadı. kısacası ben hiç kabuk ya da yara görüntüsü görmedim.
6)3 ay
7) 6 ay civarı son halini alıyor meme. ancak dikiş kabarması gibi bi durumun var ise, bunun bekleyerek geçmesiyle ilgili doktorunuzun görüşünü almanızı öneririm. Benim kişisel bilgilerim, bunun mümkün olmadığı yönünde. Siz yine de doktorunuza danışın

sevgiler...

maşallah sizlere ameliyat tecrübelerini paylaşmanın darısı başıma

ben de bir zamanlar, kedinin ciğere baktığı gibi dışardan okuyordum topiği ama şimdi kendi tecrübelerim ile arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Hala rüya gibi geliyor. Darısı isteyen herkes başına

Fatmacım,
daha önce de yazmıştım sana. Sen iyileşme sürecini çoktan atlattın, belki revizyona gerek oldu ama sonuçta bitti gitti Meme boyutunun sana hala büyük gelmesi gibi bir problemin var anladığım kadarıyla. Kilo ve boy olarak baktığımda 85 beden meme bana dikkat çekici büyüklükte gibi gelmiyor.

Peki göğüs kafesi ölçün ile meme ölçün arasındaki fark ne? googledan araştırıp kaç cup sütyen giydiğini bulabilirsin. Cup üzerinden konuşmak daha verimli olacak gibi geliyor.

Contractubex veya Dermatiks Dikiş izlerinin daha iyi iyileşmesi ve silikleşmesi için doktorun verdiği iz giderici kremler.Fatma cım 85 sırt ölçündür meme kabın ne oldu esas acaba? Acup-Bcup-Ccup ? biraz büyük olduysa C dir sanırım.

Pardon soruları tam cevaplamamışım.Doktorum Ercan Karacaoğlu.Şu an evet memnunum istediğim boyuttalar ayrıca ben kombine ameliyat olduğum için karın germem de var.Onun sonucundan da memnunum.Zaten benim de 15 ay oldu ameliyat olalı.Büyüme kesinlikle yok.Formuma gelince ben ameliyat sonrası zaten 8 kilo vermiştim.Ameliyatta alınan yağ ve dokularla toplamda 13 kilo olmuştu.Fakat yaklaşık 2 ay önce 2 kilo kadar aldım.Nasıl gözüme battı hemen diyete başladım tekrar.Fazla aldığım 2 kilonun üzerine bir 3 kilo daha verip 5 kilo verdim 6 haftada.Şuan Ameliyata girdiğim kilo ile şu anki kilom arasında 16 kilo oldu.Kendim bile bu duruma inanamıyorum gerçekten.Çevremdeki dostlarım küçüldüğümü söylüyorlar:) Bu arada sporu da hiç bırakmıyorum tabii.Haftada 4 gün hiç aksatmadan kardio yapıyorum.Fazla bulduğum bölgelere de ağırlık çalışması yapıyorum.Yani hep gayret hep gayret Fatmacım

Mogis cim ogltkn sana çok güzel cvp vermiş.Benim cevaplarım da hemen hemen aynı olduğu için tekrardan yazmadım.1 ay olmuş zaten ameliyat olduğun o kadar değişiyorki görüntüleri benim profilimde öncesi sonrası resimlerim var.İnan ameliyat sonrası o görüntümle şimdiki görüntüm arasında bayağı fark var.İlk zamanlar resimde de belli dikiş yerleri bayağı gözüküyormuş karşıdan.Ama son yüklediğim resimlerde izler falan kesinlikle görünmüyor.Özellikle (T) tekniği ile olan kişilerin en sevmediği şey alt çizgidir.Ama inan hiç bir iz belli değil artık.15 ay ı dolmuş biri olarak söylüyorum Biraz zaman sadece.Sonrasında gene şikayetin düzelmez ise 6 ay kontrolünde doktoruna dile getirirsin bu durumu.Mutlaka revizyon yapar seni.Tabii inşallah buna gerek kalmaz

Fatmacim ben Aykut misirliogluna ameliyat oldum.1 ay öldürmeliydi olalı ama iyileşme süreci burda yazılanlardan anladığım kadarıyla bünyeden bünyeye değişiyor. Boyun ve kilona göre ölçün bana göre normal geldi. Ki ben kadının biraz göğüslu olması gerektiğini düşünüyorum. İnce bel ve iri göğüs ikilisi candir. Bende sadece bana fazla geleni aldırdım ve cocuktan sonra (emzirmeden dolayı) sarkma olduğu için toparlattim.M

kızlar cesaret verdiniz bana,
benim gögüslerimde inanamayacağınız kadar büyük (yada bana öyle geliyor)
minimizer berlei diye bir markada 95 kullanıyorum
yıllar önce ege ünv. gittiğimde,
ssk nın ücretsiz olarak küçültüceklerini söylemişlerdi
ama büyük gögüslerde,süt damarları etkilendiği için
emzirsen bile %60 az sütün gelir demişti

bende doğumdan sonra yaptırırım diye düşünmüştüm
şuanda da bebek tedavisi görüyorum
ama sırt ağrılarım,bel ağrılarım inanılmaz kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…