• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

kızlar cesaret verdiniz bana,
benim gögüslerimde inanamayacağınız kadar büyük (yada bana öyle geliyor)
minimizer berlei diye bir markada 95 kullanıyorum
yıllar önce ege ünv. gittiğimde,
ssk nın ücretsiz olarak küçültüceklerini söylemişlerdi
ama büyük gögüslerde,süt damarları etkilendiği için
emzirsen bile %60 az sütün gelir demişti

bende doğumdan sonra yaptırırım diye düşünmüştüm
şuanda da bebek tedavisi görüyorum
ama sırt ağrılarım,bel ağrılarım inanılmaz kızlar :(

Aslında en mantıklısı doğumlardan sonra bu işlere kalkışmak milkseyyk.Ücretsiz olarak yapacaklarını söylediklerine göre bayağı büyük.Çünkü bir orandan sonra sağlık nedenine giriyor bu ameliyatlar da.Ben de en çok bel ve sırt ağrısı çekerdim.Kolay değil tabii 2.5 kilo alınmıştı benim de göğüslerimden.İnşallah tedavinizle bebek haberlerinizide okuruz.Hayırlısı olsun.

Merhaba mogis,

öncelikle geçmiş olsun. Yaşadıklarımdan yola çıkarak tek tek sorularına cevap vermeye çalışayım.

1)dikiş ağrısı pek olmadı. gerginliğini hissediyordum daha çok. kollarımı 1,5 ay kadar çok kullanmamaya çalıştım. Ağrı hissettiğimden değil, kendimi korumak adına yaptım bunu.
2)ödemin geçmesi için 1 ay çok erken, 3.-4. ay civarı yok oluyor.
3)meme uçlarımın pozisyonu, ödemler gidince, bir değişiklik göstermedi. hep oldukları yerde idi.
4)contractubex kullanmadım. doktorum silikon bant ve dermatix kullanmamı önerdi. dikişler alındıktan 1 hafta sonra kullanmaya başladım.
5)kabuklanma için bişi kullanmadım. çünkü; ameliyat sırasında, doktorumun yapıştırdığı transparan bantlar vardı. O bantlar dikişler alınıncaya kadar benimle kaldı. dikişler alındıktan sonra da herhangi bir kabuklanma olmadı. kısacası ben hiç kabuk ya da yara görüntüsü görmedim.
6)3 ay
7) 6 ay civarı son halini alıyor meme. ancak dikiş kabarması gibi bi durumun var ise, bunun bekleyerek geçmesiyle ilgili doktorunuzun görüşünü almanızı öneririm. Benim kişisel bilgilerim, bunun mümkün olmadığı yönünde. Siz yine de doktorunuza danışın

sevgiler...

Sevgili ogltkn
Öncelikle tüm sorularıma sabırla cvp verdigin için teşekkür ederim.

Benim dikişlerim kendinden kaynayan dikisti. Dolayısıyla Dr bandajlari açtığında kabuklanmis yara görüntüsü vardı yer yer. Dikişlerin kabarikligindan kastım; gözle görülür bir kabariklik dgl, elimi sürdüğümde hissettiğim kabariklik. Aslında 5 sene önce sezaryenle dogum yapmış bir insan olarak o dikişlerin iyileşme sürecini iyi bilmem gerekirdi ama hostes beyni iste ;) fazla basınç yemekten arada kısa devre yapıyor :1:

Bu arada anladığım kadarıyla dermatix contractubex benzeri bir jel yada krem olsa gerek. İcerigi dahamı güçlü ? Birde dikişlerin alındıktan 1 hafta sonra kullanmaya başladığını söylemiştin bu süre tam olarak ne kdr zamana denk geliyor? Ameliyattan 15-20 gün sonrasına falan mı? 1 ay geçmesine rağmen ben hala kullanmaya baslamadigim için gecmi kaldım diye düşünüyorum açıkcası.

Tekrar teşekkür ederim, sevgiler...

Mogis cim ogltkn sana çok güzel cvp vermiş.Benim cevaplarım da hemen hemen aynı olduğu için tekrardan yazmadım.1 ay olmuş zaten ameliyat olduğun o kadar değişiyorki görüntüleri benim profilimde öncesi sonrası resimlerim var.İnan ameliyat sonrası o görüntümle şimdiki görüntüm arasında bayağı fark var.İlk zamanlar resimde de belli dikiş yerleri bayağı gözüküyormuş karşıdan.Ama son yüklediğim resimlerde izler falan kesinlikle görünmüyor.Özellikle (T) tekniği ile olan kişilerin en sevmediği şey alt çizgidir.Ama inan hiç bir iz belli değil artık.15 ay ı dolmuş biri olarak söylüyorum:34: Biraz zaman sadece.Sonrasında gene şikayetin düzelmez ise 6 ay kontrolünde doktoruna dile getirirsin bu durumu.Mutlaka revizyon yapar seni.Tabii inşallah buna gerek kalmaz:34:

Teşekkür ederim nldglp ;)
Bence de inşallah gerek kalmaz revizyon ameliyatına. Çünkü 1 ay geçmesine rağmen hala (hafifte olsa) ağrı çekiyor olmak beni biraz soğuttu bu olaydan. :14: Geçecek inşallah. Ama kiyafetlerimin içindeki bambaşka duruşu görüncede coookkkk mutlu oluyorum ;)

Biraz evel bana özelden mesaj atan arkadasım,
İlgine alakana verdigin cevaplara cok teşekkür ederim. Seni özelden cevaplamayı denedim ama 100luk kotayı doldurmadigim için maalesef olmadı. Tekrar teşekkür ederim,sevgiler :)

Merhaba :)
formunuzu takip ediyorum hepinize gecmis olsun benim ameliyatima daha var bu nedenle sadece sizi takipteyim merak ediyorum gogus kucultulunce silikon gibi dik bir gogus oluyormu yani sert ve dik yoksa sadece boyutumu degisiyor ? gogus diklestirme ve kucultme ayri bir islemmi ben kuculsun emzirdigim icin diklessin hos bir goruntusu olsun dekoltede istiyorum cokmu sey istiyorum bilemedim :) birde ben sanirim karin gerdirme ve gogus kucultme yaptiricam bu konuda arkadaslarin iyilesme sureci ne kadar suruyor cokmu zor bazi insanlardan 2 ameliyat kaldirmak zor sakin
yaptirma gibi sozler duydum sizlere danismak istedim Turkiyede sonrasinda ne kadar dinlenmem gerekiyor kizlar terubelisiniz size danismak istedim :)

Kızlar sizi ihmal ettim bir kaç gündür af edersiniz.Perşembe günü doktorumun da söylediği gibi drenleri aldırmaya gittim.Sargılarım açılıp drenlerim alındığında daha bir rahatladım.Dikişlerim estetik dikiş olduğu için eriyerek kaybolacak yani korktuğum şey başıma gelmeyecek :) 2 gün sonra banyo yapabileceğim söylendi daha da mutlu oldum.Doktorum banyo yaptıktan Bepanthen kremi sabah akşam kullanmamı söyledi.Ve hanımlar hiç ağrım yok hayatıma öyle iyi devam ediyorum ki hatta dün akşam arkadaşlarımın süprizi ile Emre Aydın konserine gittim :)) Bu arada 13 Şubatta yeni bir kontrolüm var.O döneme kadar olan gelişmeleri finallerden zaman buldukça sizinle paylaşmaya devam edeceğim sağlıcakla kalın :16:

Kızlar sizi ihmal ettim bir kaç gündür af edersiniz.Perşembe günü doktorumun da söylediği gibi drenleri aldırmaya gittim.Sargılarım açılıp drenlerim alındığında daha bir rahatladım.Dikişlerim estetik dikiş olduğu için eriyerek kaybolacak yani korktuğum şey başıma gelmeyecek :) 2 gün sonra banyo yapabileceğim söylendi daha da mutlu oldum.Doktorum banyo yaptıktan Bepanthen kremi sabah akşam kullanmamı söyledi.Ve hanımlar hiç ağrım yok hayatıma öyle iyi devam ediyorum ki hatta dün akşam arkadaşlarımın süprizi ile Emre Aydın konserine gittim :)) Bu arada 13 Şubatta yeni bir kontrolüm var.O döneme kadar olan gelişmeleri finallerden zaman buldukça sizinle paylaşmaya devam edeceğim sağlıcakla kalın :16:

Maşallah canım herşey yolunda olduğuna sevindim.Sende sağlıcakla kal derslerinde başarılar dilerim.

formunuzu takip ediyorum hepinize gecmis olsun benim ameliyatima daha var bu nedenle sadece sizi takipteyim merak ediyorum gogus kucultulunce silikon gibi dik bir gogus oluyormu yani sert ve dik yoksa sadece boyutumu degisiyor ? gogus diklestirme ve kucultme ayri bir islemmi ben kuculsun emzirdigim icin diklessin hos bir goruntusu olsun dekoltede istiyorum cokmu sey istiyorum bilemedim :) birde ben sanirim karin gerdirme ve gogus kucultme yaptiricam bu konuda arkadaslarin iyilesme sureci ne kadar suruyor cokmu zor bazi insanlardan 2 ameliyat kaldirmak zor sakin
yaptirma gibi sozler duydum sizlere danismak istedim Turkiyede sonrasinda ne kadar dinlenmem gerekiyor kizlar terubelisiniz size danismak istedim :)

Küçültme işleminde doktor diklestirmeyide beraber yapıyor. İçerdeki dokuları butunleyip birbirine diktiği icin tabii ki daha sıkı v sert göğüslerin oluyor. Ama silikondaki kadar dgl bu sertlik. sonuçta kendi göğüs dokunla yapılan bir işlem. Ben daha 1 aylığım ve ödemelerim olduğu için ve tam seklini almadığı için ne kdr daha yumusuyor ne kdr sert kalıyor net bir bilgi veremem ama eskisinden kat be kat daha iyi göründüğü net ;) bazı memelerde meme formunu dik tutmak için alttaki kesiden yarım silikon yerleştirdiklerini duydum. Hatta yariminda yarısı yani aşağıdaki yay şeklindeki göğüs kıvrımı kadar. Ben biraz agrili bir süreç geçirdiğim için bunu sormak aklıma gelmedi. Ki ameliyat oncesinde bu teknik hakkında konuşmuştum (şimdi yine aklıma takıldı. Dr'u arayıp sorayım bari)

Karın germeyle ilgili bilgim yok maalesef. Ama ikisini aynı anda olsan daha iyi. En fazla 3-4 gün agri olur sonra hafifler. Cocuğa ve sana o süreçte bakacak birileri varsa ikisi beraber olması mantıklı.
Sevgiler...

kızlar herkese mrb,

uzun suredır foruma gıremıyordum ancak fırsatım oldu ..bıldıgınız gıbı 21 ınde amelıyat oldum..amelıyatım 4,5 saat surdu amelıyattan cıktıkta 6 saat sonra kalktım yurudum.Ertesı gun ıyıce toparlanmıstım..ısteyen herkesın olmasını dılerım kızlar valla yıllarca neden tasımısım bu koca goguslerı bılmıyorum.Amelıyattan 1 hafta sonra sargılarım acıldı.Su an göğüs olcum 85 b--ve cok memnunum neden daha once yaptırmamısım dıye kendıme kızıyorum.Su an daha 18 gun oldu dıkışlerım kendılıgınden gıdıyor antıbıyotıklı krem kullanmaya devam...sımdılık bu kadar kızlar 11 ınde kontrolum var ...opuyorum hepınızııı

Geçmiş olsun Duygu Hanım uzun süredir sizi takip ediom memlun kaldınız mı hasteneden doktorlardan?Bende 5 şubata gün aldım inş evraklarım yetişir.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba Saadet.Ara ara giriyorsun sorular soruyorsun hatırlıyorum seni:34: meme küçültme ile meme büyütme arasında çok fark var.Meme küçültme de sadece kendi dokularımızla yapılıyor biliyosundur küçültme ve dikleştirme işlemi.Bazı durumlarda üst lobu çok boş olanlarda çok küçük bir silikon konulabiliyor.Meme büyütmede ise tamemen başka bir maddeyle( sanırım protez diyorlar meme büyütmedeki arkadaşlar) doldurulup büyütülüp dikleştiriliyor.Haliyle kendi dokumuzla küçültülen meme ile protez ile büyütülen meme arasında bayağı bir fark oluyor.İki kuzenimde meme büyütme oldukları için dokunup bakma imkanım olduğu için yazıyorum ben de bunları.Memeyi küçültüp hem de dikleştirmek aynı anda yapılıyor zaten ayrı ayrı yapılmıyor.Genelde de büyük göğüsler emzirmeden dolayı ya sarkmış kocaman oluyorlar,ya da içleri boşalmış balon gibi sönük ve sarkık oluyorlar.Her iki durumda da zaten meme küçültülüyor ve dikleştiriliyor mecburen.Dekolteni de mutlaka yapıyor.Bunlar zaten bütün halinde yapılması gereken işlemler.Her biri için ayrı operasyon olmuyor yani:34:

Bak sana şiddetle karın germe ve meme küçültme ameliyatını beraber olan birisi olarak,eğer doktorun da muayene sonucu herhangi bir probleminin olmadığını teyit ederse,mutlaka ama mutlaka beraber ol derim.Ben çok mutluyum bu konuda inan.Öncesi resimlerimi görsen sen de hak verirsin bana:) Kocaman bir karnım ve kocaman memelerim vardı.Eğer tekini yaptırıp diğerini sonraya bıraksaydım eminim çok çok çok mutsuz olur ve hüsran yaşardım.İyileşme sürecine gelince memen ne zamanda iyileşiyorsa karnın da aynı olacak.Kesinlikle çok zorluk çekmedim.İlk 1 hafta her ameliyatta olduğu gibi dinlenme ile geçirdim.2.hafta ayaklanmıştım hatta minik minik ev işlerine başlamıştım.Tabii çok zorlu hareketler hariç.Bir de kalkarken ilk 10 gün kadar birisinin yardımı gerekiyor.Hani elinden tutup kalkmak gibi.1 hafta tekrar ülkene dönmek için yeterli bir süre diyebilirim.Şimdiden kolay gelsin:34:

Maşallah sana :nazar::nazar::nazar: Hadi bakalım böyle de geçip biter inşallah.Bu arada ağrı olmaması gerçekten çok iyi senin açından.Genelde yanma gibi batma gibi anlık minik şeyler olur.Bunlar da hislerin gelmeye başladığının göstergesidir.Bu tür şeyler de olursa korkma diye yazdım.Sevgiler tatlı kız:16:

Selam kızlar,
Tam 1 ay oldu ameliyat olalı.. Ama kafama takılan sorular var ve yardımlarınızı bekliyorum.
1) Dikiş ağrılarınız ne kdr zmn sonra gecti ( ben hala kollarımı yukarı uzatirken ağrı yasıyorum)
2) Odemleriniz 1 ay gibi sürede tamamen gecti mi yoksa bnm gibi odemlimiydiniz
3) Meme uçları ne kdr zamanda olması gereken yerine dondü ( benimkiler biraz aşağıda duruyor, doktorum sislikler indikce olması gereken yere gelecegini söyledi)
4) contractubex'i ameliyattan ne kdr sonra kullanmaya başladınız
5) Dikişlerin üzerindeki kabuklanmanin geçmesi için ayrıca bir jel,krem vs kullandinizmi?
6) Sporcu sutyenini ne kdr süre kullanmanızı önerdi doktorunuz
7) Tam sekli ve büyüklüğü, dikişlerin kabarikligi ne zaman gecti ve oturdu

Ne cok sorum varmış yaaa :/ yardımcı olursanız sevinirim. Sonuçta önemli olan tecrübe gerisi hikaye ;)

Mogis cim soruları birkez daha okudum.Bir kaç ekleyeceğim şey var.1.soruda kollarımı yukarı kaldırınca ağrı oluyor demişsin bence çok da fazla kollarını zorlama.Ya da zorlandığın an hemen indir vucudun sana ne yapman gerektiğini söylüyor zaten.Ama şu dikiş ağrısı dediğin şeyde takıldım gerçekten.

Ödemlerin geçtiğini memeler aşağıya doğru hafif bir inme başladığında anlayacaksın.ilk zamanlar deride parlaklık olur gerginlik ve şişlikten zaten.Bir de göğüs uçları bayağı bir yukarı bakar zamanla meme şeklini aldıkca o da tam yerine oturur.

Contractubex den önce dikiş yerlerinin üzerine ben bepanthen krem kullanmıştım doktorumun önerisiyle.Tamamen yaralar ve dikiş izi yerleri düzleşince de Dermatiks e başlamıştım ya da (contractubex)

Sporcu sütyenini 2 ay kullandım.Sonra yeni ciciler aldım:34:

Tam şekil ve büyüklüğü anca oturdu desem:26: sana biraz uzun gelecek ama benim ameliyat olduğum 15 ay oldu:)

Bu arada aslında bu sorduğun sorularla ilgili bilgileri doktorunla da paylaşsaydın keşke.Bizler sadece kendi tecrübelerimizi paylaşıyoruz.Bilmeden bir hata yapmayalım yani:34: sevgilerle...

selam canım; nlglpd arkadaşım çok güzel yazmış açıklamış :34:ben iki işlemi bir arada yaptırmadım(karın ve meme) başka işlemlerim olduğu için memeyle önceliği onlara verdim...ama doktorun izin verir ise kesinlikle ikisini bir olmanı tavsiye ederim tek seferde atlatmak bu süreci benim fikrim çok daha iyi...ben nisan mayıs gibi karın olacağım belki bir estetik daha sokarım yanına :1:

nlglpd arkadaşımın albümünde resimleri var :nazar: mutlaka gör çok başarılı sonuçlar:nazar: serap38. nicli arkadaşında hem meme hem de karın ameliyatı bir arada oldu oda çok memnun albümü var fikir olur bak istersen :34: sevgiler

Merhaba Saadet.Ara ara giriyorsun sorular soruyorsun hatırlıyorum seni:34: meme küçültme ile meme büyütme arasında çok fark var.Meme küçültme de sadece kendi dokularımızla yapılıyor biliyosundur küçültme ve dikleştirme işlemi.Bazı durumlarda üst lobu çok boş olanlarda çok küçük bir silikon konulabiliyor.Meme büyütmede ise tamemen başka bir maddeyle( sanırım protez diyorlar meme büyütmedeki arkadaşlar) doldurulup büyütülüp dikleştiriliyor.Haliyle kendi dokumuzla küçültülen meme ile protez ile büyütülen meme arasında bayağı bir fark oluyor.İki kuzenimde meme büyütme oldukları için dokunup bakma imkanım olduğu için yazıyorum ben de bunları.Memeyi küçültüp hem de dikleştirmek aynı anda yapılıyor zaten ayrı ayrı yapılmıyor.Genelde de büyük göğüsler emzirmeden dolayı ya sarkmış kocaman oluyorlar,ya da içleri boşalmış balon gibi sönük ve sarkık oluyorlar.Her iki durumda da zaten meme küçültülüyor ve dikleştiriliyor mecburen.Dekolteni de mutlaka yapıyor.Bunlar zaten bütün halinde yapılması gereken işlemler.Her biri için ayrı operasyon olmuyor yani:34:

Bak sana şiddetle karın germe ve meme küçültme ameliyatını beraber olan birisi olarak,eğer doktorun da muayene sonucu herhangi bir probleminin olmadığını teyit ederse,mutlaka ama mutlaka beraber ol derim.Ben çok mutluyum bu konuda inan.Öncesi resimlerimi görsen sen de hak verirsin bana:) Kocaman bir karnım ve kocaman memelerim vardı.Eğer tekini yaptırıp diğerini sonraya bıraksaydım eminim çok çok çok mutsuz olur ve hüsran yaşardım.İyileşme sürecine gelince memen ne zamanda iyileşiyorsa karnın da aynı olacak.Kesinlikle çok zorluk çekmedim.İlk 1 hafta her ameliyatta olduğu gibi dinlenme ile geçirdim.2.hafta ayaklanmıştım hatta minik minik ev işlerine başlamıştım.Tabii çok zorlu hareketler hariç.Bir de kalkarken ilk 10 gün kadar birisinin yardımı gerekiyor.Hani elinden tutup kalkmak gibi.1 hafta tekrar ülkene dönmek için yeterli bir süre diyebilirim.Şimdiden kolay gelsin:34:

Arkadaş olarak ekle lütfen Saadet arkadaşı güvenilir üye:31:

bu arada seni gönülden tebrik ederim çok güzel açıklayıcı bilgiler veriyorsun :42: çizgini bozmadan haddini aşmadan çok faydalı oluyorsun:46:

Arkadaş olarak ekle lütfen Saadet arkadaşı güvenilir üye:31:

bu arada seni gönülden tebrik ederim çok güzel açıklayıcı bilgiler veriyorsun :42: çizgini bozmadan haddini aşmadan çok faydalı oluyorsun:46:

E burda geyik yapamıyoruz:) elimizden geldiğince de yardımcı olmaya çalışıyoruz.Hepimiz öyle değilmiyiz Jelesec cim:34: Senin girip bir geçmişini okusalar bana hak verecekler.

Maşallah sana :nazar::nazar::nazar: Hadi bakalım böyle de geçip biter inşallah.Bu arada ağrı olmaması gerçekten çok iyi senin açından.Genelde yanma gibi batma gibi anlık minik şeyler olur.Bunlar da hislerin gelmeye başladığının göstergesidir.Bu tür şeyler de olursa korkma diye yazdım.Sevgiler tatlı kız:16:
Evet söylediğin gibi anlık şeyler oluyor ama başarıya giden yolda çekilen çile kutsaldır demişler :) Teşekkür ederim ablacım :16:

Geçmiş olsun Duygu Hanım uzun süredir sizi takip ediom memlun kaldınız mı hasteneden doktorlardan?Bende 5 şubata gün aldım inş evraklarım yetişir.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

evt ben gerçekten cok memnunum ınşallah sızde memnun kalırsınız benım dr um Gulsem Tetik..24 unde tekrar kontrolum var..dikişler estetik dikiş kabuklanma başlayalı bayağa oldu...ağrım sızım hıc olmadı desem yeridir.Darısı sızın basınıza ınşallah..

evt ben gerçekten cok memnunum ınşallah sızde memnun kalırsınız benım dr um Gulsem Tetik..24 unde tekrar kontrolum var..dikişler estetik dikiş kabuklanma başlayalı bayağa oldu...ağrım sızım hıc olmadı desem yeridir.Darısı sızın basınıza ınşallah..

bu gün çok üzücü bi olay oldu benim için ben antalya dışında öğretmenim.sömestırda gün aldım diye sevinirken bu gün sabah hastaneden arayıp doktoruz izne çıkıoyo dediler.15 gün sonrasını verdiler.Acaba başka bi doktora çıksam mesela Gülsüm Hanıma 10 gün içinde bana gün verebilir mi acaba?SİZCE YOĞUNLUK NE DURUMDA DUYGU HANIM?

Back
X